Dodaj do ulubionych

Finanse Olsztyna coraz lepsze

IP: 91.104.87.* 13.05.07, 17:12
tak jest! Analitycy CHWALA RATUSZ , najbardziej zadluzonym miastem w Polsce
jest Krakow a kula ziemska kreci sie dalej
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Finanse Olsztyna coraz lepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 21:44
      nie wierzę coś w te analizy wydawane przez zbyt zaprzyjaźnioną firmę
      • bpkw Re: Finanse Olsztyna coraz lepsze 13.05.07, 23:52
        Gość portalu: ja napisał(a):

> nie wierzę coś w te analizy wydawane przez zbyt zaprzyjaźnioną firmę

Skoro nie wierzysz to zawsze mozesz sie posilkowac zapytaniem o to ratuszowej
        opozycji. Moze niech wysla audytorow na wariograf... :))). Tylko, ze nawet oni
        nie moga zaprzeczac cyfrom. Osobiscie podzielam opinie prof. Gornowicza i ciesze
        sie, ze ktos taki jak on jest w radzie miasta.
        • Gość: centow Re: Finanse Olsztyna coraz lepsze IP: *.olsztyn.mm.pl 14.05.07, 01:34
          Finanse mają się dobrze
          Małkowski ma się dobrze
          Urzędnicy mają się dobrze
          - tylko ja jakoś nie widzę aby ten Olsztyn miał się dobrze
          plaże zaniedbane
          tynki odpadają na Starówce
          fuszerki zamiast inwestycji
          chodniki rozwalone
          - i ciągłe plany co to nie zrobią - i właśnie chodzi o to "nie" przed "zrobią"
          dzisiaj z uzyskaniem kredytów nie ma tak wielkich problemów nawet dla osób
          fizycznych, zakupy są kredytowane, zakupy na raty bez odsetek.
          Ostatnia ocena inwestycji wykazała, że zarządzający miastem przyczynili się do
          zajęcia jednego z ostatnich miejsc w Polsce.
          To chyba proste - nie wydaje się na inwestycje to pieniądze zostają - o i
          wielka sztuka. A głupiemu radość.
    • prusak75 Re: Finanse Olsztyna coraz lepsze 14.05.07, 08:23
      przecież to Gornowicz jest autorem strategi Olsztyna, w którym zawarte były
      wszystkie planowane inwestycje, ale ten plan był tylko kiełbasą wyborczą, dzień
      po wyborach okazało się że jest wyssany z palca, a skoro Gornowicz jest taką
      znakomitością to o tym nie wiedział? to był realny plan? lista życzeń czy
      dokument pisany z okazji wyborów? a teraz ta sama osoba chce Planu
      Inwestycyjnego, dla mnie jest tyle samo wart co Grzymowicz,
      i ciągłe biadolenie ratusza, że nie ma pieniędzy, a poźniej okazuje się że tyte
      a tyle funduszy nie zostało wydanych,
      a co z parkiem centralnym? miasto sprzedało kilka działek w przetargu, i sam
      ratusz był zaskoczony wysokimi cenami, wpadło kilka milionów ekstra i co teraz
      z nimi? mogłoby te pieniądze przeznaczyć na wspomniany park, albo place zabaw,
      Małkowski przed wyborami mówił że stawia na zielony Olsztyn, że w tym roku
      miasto zmieni się pod względem zieleni, jakoś nie zauważyłem nowych drzew i
      krzewów, kiedy on zamierza je sadzić, w lipcu? a może w przyszłym roku czy po
      wyborach :)
      • Gość: biz Re: Finanse Olsztyna coraz lepsze IP: *.olsztyn.mm.pl 14.05.07, 08:29
        Ale za to jest inwestycja przy ul.1-Maja ;)
        To są inwestycje na miarę rządzących w mieście, jak rządzą to i takie
        inwestycje.
      • Gość: dżinks Re: Finanse Olsztyna coraz lepsze IP: *.aster.pl 14.05.07, 19:30
        Nie kumam co WPI ma wspolnego ze strategia. Najpiej madrzyć sie i obrazac
        porzadnych ludzi nie majac kompletnego pojecia o rzeczach, o ktorych sie
        pisze... Heh. Troche to przykre
        • prusak75 Re: Finanse Olsztyna coraz lepsze 15.05.07, 08:20
          przed wyborami wysłałem mejla do sztabu wyborczego Małkowskiego z pytaniem o
          wizje rozwoju Olsztyna, odesłano mnie do dokumentu autorstwa Gornowicza z
          którego tydzień po wyborach wykreślono 300 inwestycji bo nie ma na to
          pieniędzy, bo ten dokument to był polityczny koncert życzeń, który nie
          przystawał do rzeczywistości, a dalej patrz artykuł
          pozdrawiam
          • Gość: d Re: Finanse Olsztyna coraz lepsze IP: *.icm.edu.pl 15.05.07, 16:22
            to tak samo jak w statystyki w policji, tez mozna pokazac ze ma sie sper wykrywalnosc ...i lapie sie babcie na czerwonym lub z pieskami
          • Gość: obywatel Re: Finanse Olsztyna coraz lepsze IP: *.aster.pl 15.05.07, 21:25
            Czlowieku... Skoncz ten watek bo sie kompomitujesz. Wiem ze bycie czyims
            przydupasem nie wymaga od Ciebie inteligencji ale jak juz chcesz kogos obrazac
            to przeczytaj najpierw dokładnie tekst a potem postaraj sie go zinterpretować.
            Ja w tym temacie nie siedze ale w przeciwienstwie do Ciebie umiem czytac i
            interpretowac bo wymagali tego ode mnie juz w podstawowce. W TYM TEKSCIE NIE MA
            NAPISANEGO NIC O STRATEGI - TYLKO O WPI - WIELOTETNIM PLANIE INWESTYCYJNYM. A to
            sa chyba 2 rozne dokumenty. Wyglada wiec na to, ze nawet nie przyczytales tego
            dokumentu.... Żeby zwalczac chamstwo zadalem sobiie nawet trud by wpisac do
            wyszukiwarki w tym portalu 2 slowa: "wieloletni plan". I co sie okazalo? Ze ten
            plan byl przyjezty przez Rade Miasta w 2004 roku a z tego co wiem prof.
            Gornowicz nie byl wtedy w Radzie...
    • weganin11 Finanse Olsztyna coraz lepsze 14.05.07, 17:51
      Nie ma co się dziwić że takie są wyniki kontroli skoro ignoranci kontrolują i
      nie wiedzą co kontrolują. Niewykonanie należących do miasta podstawowych
      obowiązków przy drożności rowów melioracyjnych jest tego najlepszym przykładem.
      Przydent przed wyborami twierdził że nic nie wie o tym i że nie ma pieniędzy.
      Jak się okazało pieniądze były bo została nadwyżka w budżecie.
      Jednym zdaniem bałagan na kółkach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka