Gość: swiatowy IP: 91.104.87.* 13.05.07, 17:12 tak jest! Analitycy CHWALA RATUSZ , najbardziej zadluzonym miastem w Polsce jest Krakow a kula ziemska kreci sie dalej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Finanse Olsztyna coraz lepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 21:44 nie wierzę coś w te analizy wydawane przez zbyt zaprzyjaźnioną firmę Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Finanse Olsztyna coraz lepsze 13.05.07, 23:52 Gość portalu: ja napisał(a): > nie wierzę coś w te analizy wydawane przez zbyt zaprzyjaźnioną firmę Skoro nie wierzysz to zawsze mozesz sie posilkowac zapytaniem o to ratuszowej opozycji. Moze niech wysla audytorow na wariograf... :))). Tylko, ze nawet oni nie moga zaprzeczac cyfrom. Osobiscie podzielam opinie prof. Gornowicza i ciesze sie, ze ktos taki jak on jest w radzie miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: centow Re: Finanse Olsztyna coraz lepsze IP: *.olsztyn.mm.pl 14.05.07, 01:34 Finanse mają się dobrze Małkowski ma się dobrze Urzędnicy mają się dobrze - tylko ja jakoś nie widzę aby ten Olsztyn miał się dobrze plaże zaniedbane tynki odpadają na Starówce fuszerki zamiast inwestycji chodniki rozwalone - i ciągłe plany co to nie zrobią - i właśnie chodzi o to "nie" przed "zrobią" dzisiaj z uzyskaniem kredytów nie ma tak wielkich problemów nawet dla osób fizycznych, zakupy są kredytowane, zakupy na raty bez odsetek. Ostatnia ocena inwestycji wykazała, że zarządzający miastem przyczynili się do zajęcia jednego z ostatnich miejsc w Polsce. To chyba proste - nie wydaje się na inwestycje to pieniądze zostają - o i wielka sztuka. A głupiemu radość. Odpowiedz Link Zgłoś
prusak75 Re: Finanse Olsztyna coraz lepsze 14.05.07, 08:23 przecież to Gornowicz jest autorem strategi Olsztyna, w którym zawarte były wszystkie planowane inwestycje, ale ten plan był tylko kiełbasą wyborczą, dzień po wyborach okazało się że jest wyssany z palca, a skoro Gornowicz jest taką znakomitością to o tym nie wiedział? to był realny plan? lista życzeń czy dokument pisany z okazji wyborów? a teraz ta sama osoba chce Planu Inwestycyjnego, dla mnie jest tyle samo wart co Grzymowicz, i ciągłe biadolenie ratusza, że nie ma pieniędzy, a poźniej okazuje się że tyte a tyle funduszy nie zostało wydanych, a co z parkiem centralnym? miasto sprzedało kilka działek w przetargu, i sam ratusz był zaskoczony wysokimi cenami, wpadło kilka milionów ekstra i co teraz z nimi? mogłoby te pieniądze przeznaczyć na wspomniany park, albo place zabaw, Małkowski przed wyborami mówił że stawia na zielony Olsztyn, że w tym roku miasto zmieni się pod względem zieleni, jakoś nie zauważyłem nowych drzew i krzewów, kiedy on zamierza je sadzić, w lipcu? a może w przyszłym roku czy po wyborach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biz Re: Finanse Olsztyna coraz lepsze IP: *.olsztyn.mm.pl 14.05.07, 08:29 Ale za to jest inwestycja przy ul.1-Maja ;) To są inwestycje na miarę rządzących w mieście, jak rządzą to i takie inwestycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżinks Re: Finanse Olsztyna coraz lepsze IP: *.aster.pl 14.05.07, 19:30 Nie kumam co WPI ma wspolnego ze strategia. Najpiej madrzyć sie i obrazac porzadnych ludzi nie majac kompletnego pojecia o rzeczach, o ktorych sie pisze... Heh. Troche to przykre Odpowiedz Link Zgłoś
prusak75 Re: Finanse Olsztyna coraz lepsze 15.05.07, 08:20 przed wyborami wysłałem mejla do sztabu wyborczego Małkowskiego z pytaniem o wizje rozwoju Olsztyna, odesłano mnie do dokumentu autorstwa Gornowicza z którego tydzień po wyborach wykreślono 300 inwestycji bo nie ma na to pieniędzy, bo ten dokument to był polityczny koncert życzeń, który nie przystawał do rzeczywistości, a dalej patrz artykuł pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Finanse Olsztyna coraz lepsze IP: *.icm.edu.pl 15.05.07, 16:22 to tak samo jak w statystyki w policji, tez mozna pokazac ze ma sie sper wykrywalnosc ...i lapie sie babcie na czerwonym lub z pieskami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Finanse Olsztyna coraz lepsze IP: *.aster.pl 15.05.07, 21:25 Czlowieku... Skoncz ten watek bo sie kompomitujesz. Wiem ze bycie czyims przydupasem nie wymaga od Ciebie inteligencji ale jak juz chcesz kogos obrazac to przeczytaj najpierw dokładnie tekst a potem postaraj sie go zinterpretować. Ja w tym temacie nie siedze ale w przeciwienstwie do Ciebie umiem czytac i interpretowac bo wymagali tego ode mnie juz w podstawowce. W TYM TEKSCIE NIE MA NAPISANEGO NIC O STRATEGI - TYLKO O WPI - WIELOTETNIM PLANIE INWESTYCYJNYM. A to sa chyba 2 rozne dokumenty. Wyglada wiec na to, ze nawet nie przyczytales tego dokumentu.... Żeby zwalczac chamstwo zadalem sobiie nawet trud by wpisac do wyszukiwarki w tym portalu 2 slowa: "wieloletni plan". I co sie okazalo? Ze ten plan byl przyjezty przez Rade Miasta w 2004 roku a z tego co wiem prof. Gornowicz nie byl wtedy w Radzie... Odpowiedz Link Zgłoś
weganin11 Finanse Olsztyna coraz lepsze 14.05.07, 17:51 Nie ma co się dziwić że takie są wyniki kontroli skoro ignoranci kontrolują i nie wiedzą co kontrolują. Niewykonanie należących do miasta podstawowych obowiązków przy drożności rowów melioracyjnych jest tego najlepszym przykładem. Przydent przed wyborami twierdził że nic nie wie o tym i że nie ma pieniędzy. Jak się okazało pieniądze były bo została nadwyżka w budżecie. Jednym zdaniem bałagan na kółkach. Odpowiedz Link Zgłoś