Dodaj do ulubionych

Młoda mama-sama

IP: 82.160.76.* 15.05.07, 15:12
Co maja zrobic mlode matki, najczesciej kobiety przed lub kilka lat po 30-
stce?
Samotnie wychowuja dzieci, najczesciej nie pochodzą z Olsztyna, wiec nie maja
w tym miescie rodziny. Chciałyby chodzić na fitness lecz nie moga saobie na
to pozwolic z uwagi na fakt, że nie maja z kim zostawic dziecka. Przydała by
sie taka instytucja w Olsztynie, ktora w swojej ofercie zapewniałaby
wyspecjalizowane nianie, ktore mogly by przyjsc na 2 godz i posiedziec z
dzieckiem. Albo jeszcze lepszym rozwiazaniem byloby utworzenie w klubach
fitnes kacika dla maluszkow, gdzie przebywalyby pod opieka sorosej osoby.
Mogę sie zalożyć ze wzrosłaby liczba mam uprawiajacych tego rodzaju sport.
Ot takie drobne problemy mlodej mamusi :-))

Obserwuj wątek
    • saskiaplus1 Re: Młoda mama-sama 15.05.07, 15:17
      Podpowiem Ci - można jeszcze wynajmować baby sitter na godziny. Jasne, że to nie
      wychodzi tanio i że taka osoba musi być zaufana, tak jak stała niania. Ale co
      robić, jak nie ma na miejscu babci, to trzeba sobie jakoś radzić.
      • Gość: finezyjka Re: Młoda mama-sama IP: 82.160.76.* 15.05.07, 15:22
        Tak, tylko gdzie takie kobiety znalezc. Problem jest również w tym ze dziecko
        musi taka osobe zaakceptowac. O ile zabawniej jest gdy bawi sie z grupka dzieci
        i nie pozostaje w stresie. To bardzo trudny temat.Jest tyle samotnych kobiet w
        blokowiskach , ktore na pewno marza aby komus pomoc, zaopiekowac sie dzieckiem,
        zaprzyjaznic z rodzina. Ale jak je znalezc?
    • Gość: jest wyjscie Re: Młoda mama-sama IP: 88.156.63.* 15.05.07, 16:56
      własnie dlatego istnieje taka instytucja jak akademia malucha. opieka nad
      dzieckiem na godzinki-na wilczyńskiego, w zasadzie obok siłowni! 664139754
      • Gość: pol Re: Młoda mama-sama IP: *.ols.vectranet.pl 15.05.07, 20:28
        znowu ta akademia malucha...
        • Gość: finezyjka Re: Młoda mama-sama IP: *.olsztyn.mm.pl 15.05.07, 22:33
          Wlasnie, moze macie jeszcze jakies pomysly. w obecnej sytuacji jestem na etapie
          szukania drugiej polowki.
          • Gość: cree Re: Młoda mama-sama IP: *.olsztyn.mm.pl 15.05.07, 23:16
            ...a to druga polowka do pilnowania malucha...dobry pomysl:-)
          • Gość: weew Re: Młoda mama-sama IP: *.ols.vectranet.pl 15.05.07, 23:57
            Jak decydowalas(?) sie na dziecko, to wtedy trzeba bylo myslec o II polowce...
            • Gość: finezyjka Re: Młoda mama-sama IP: *.olsztyn.mm.pl 17.05.07, 20:21
              Wiesz mialam meza ale wyjazd za granice nas rozdzielil, wiec nie musisz mnie
              atakowac. Zycie jest nieprzewidywalne.
              • balsaminka Re: Młoda mama-sama 17.05.07, 21:20
                Moj kumpel by ci odpowiedzial gdzie znajdziesz druga polowke- i to doslownie: w
                monopolowym.

a tak na serio:
                to ty masz straszny problem !!!! i co teraz biedna zrobisz? nie mozesz chodzic
                na fitnes to i pewnie przytyjesz? straszne-
                jak my okropnie cierpimy przez to ze mamy dzieci-no ale coz jak to
                napisalas "zycie jest nieprzewidywalne"
                Masz dziecko - nie masz fitnesu.
                Selawiiiiiiii fiuuuuuuuu
          • agalt Re: Młoda mama-sama 18.05.07, 15:27
            A nie myślałaś o tym, zeby poobserwować babcie na placu zabaw? Wybierz tę,
            która ma najfajniejsze podejście do swojego podopiecznego i po prostu poproś ja
            o pomoc. Może znajdzie 4 czy 6 godzin w tygodniu... A jeśli nie znajdzie, to
            byc może poleci Ci samotną koleżankę. W najgorszym wypadku, możesz spróbowac
            zabrać maluszka ze sobą. Najwazniejsze, zebys z tytułu bycia samotna mamą nie
            została "ofiarą macierzyństwa" Pozdrawiam cieplutko:)
    • Gość: Maja Re: Młoda mama-sama IP: *.uwm.edu.pl 18.05.07, 08:16
      Zadziwiające, skad w ludziach tyle jadu?
      • Gość: babajackowa Re: Młoda mama-sama IP: *.ols.vectranet.pl 18.05.07, 11:02
        Moim zdaniem ludzie szczęśliwi lub zadowoleni ze swojego zycia nie mają jadu.A
        więc wniosek ?
        • Gość: LolaMariola Re: Młoda mama-sama IP: 88.156.63.* 18.05.07, 13:47
          Balsaminka ostatnio przegina...jak nie moderacja to wylewanie jadu.
          Założycielka wątku ma problem i szuka bratnich dusz na forum, co w tym złego??
          • Gość: finezyjka Re: Młoda mama-sama IP: *.olsztyn.mm.pl 18.05.07, 19:17
            Agakt dziekuje za mile slowa i za pomoc, jest to bardzo dobre rozwiazanie,
            zobacze co da sie zrobic. Przykro mi, że niektorzy mnie atakuja. Byc moze maja
            wielki problem same ze soba. Radzę wybrac sie do psychologa. :-)
            • agalt Re: Młoda mama-sama 18.05.07, 21:21
              Rozwiązanie jest sprawdzone. Kiedy moja Mama się pochorowała, wybrałam mojemu
              dziecku przyszywaną babcię w piaskownicy. Super kobitka. Ogromnie nam pomogła.
              Atakami w necie nie warto się przejmować. To miejsce jak każde inne - możesz
              spotkać ludzi, z którymi bedzie Ci po drodze i takich, którzy nadają na innej
              fali. Balsaminka chyba rzeczywiście ma jakis problem, bo choc nie znamy się
              osobiście, mam wrażenie, że to w gruncie rzeczy fajna osoba. Zrobiła kawał
              świetnej roboty na FotoForum. Mam nadzieję, że jej się poukłada i, że się
              odnajdzie. Pozdr:)
              • bystra2000 Re: Młoda mama-sama 18.05.07, 21:28
                A gdzie Wy widzicie jad w poście Balsaminki ?
                To w/g mnie odrobina sarkazmu i prześmiewczej ironii :):):))))))))
                Oceniacie innych - popatrzcie w lustra !!!!
                Pozdrawiam ludzi z poczuciem humoru :):)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka