Dodaj do ulubionych

klimatyzacja samochodowa

IP: 212.160.96.* 08.06.07, 08:45
potrzebuję nową sprężarkę, oczyszczenie układu,

czy w Olsztynie jest jakaś firma, która się tym zajmuje?

proszę o info
Obserwuj wątek
    • Gość: rondziarz Re: klimatyzacja samochodowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 09:32
      kiedyś była na Augustowskiej. Numeru nie pamiętam. Może będąc w okolicy
      przejedź powoli Augustowską i gdzieś vis a vis Inter Parts, powinien być zakład
      napraw klimatyzacji
    • Gość: dsee Re: klimatyzacja samochodowa IP: *.olsztyn.mm.pl 08.06.07, 21:28
      przede wszystkim unikaj serwisu na Augustowskiej, tam cie skasuja jak za zboze,
      poza tym nie bardzo maja pojecie o autoklimatyzacji, ba nawet nie maja urzadzen
      do tego
      napisz jaki masz samochod to cos pomyslimy
      pozdrawiam
      • Gość: M Re: klimatyzacja samochodowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.07, 22:01
        Baza PKS na ul.Towarowej wynajmuje tam pomieszczenie (garaż) jakiś mechanik i
        jest naprawdę super.Zna sie na rzeczy.Na Augustowskiej zaczął coś mi tam
        ględzić wycenił na ponad 600 zł - wkurzyłem sie pojechałem tam i za 150 mam
        komplet i wszystko.
      • Gość: iza Re: klimatyzacja samochodowa IP: 212.160.96.* 08.06.07, 22:53
        audi a4
        1998
        1,9 TDI

jasne, już widzę las rąk do pomocy :-)

• Gość: rondziarz Re: klimatyzacja samochodowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 23:29
          ten magik w bazie PKS to jakaś pomyłka. Pojechałem tam kiedyś z problemem a
          gość gada jakieś historie kosmiczne. Naprawia tanio, ale wali jakieś
          regenerowane patenty, co za miesiąc są znowu do wymiany
          • Gość: M Re: klimatyzacja samochodowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.07, 23:41
            Mija trzeci miesiąc i na razie wszystko OK.Pojechałem tam za namową mego
            kolegi który w ub.roku był u niego i na razie też ma OK.
            • Gość: rondziarz Re: klimatyzacja samochodowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 10:11
              po trzech dniach zaczęło szwankować. Rozszczelniło się i cały czynnik uleciał z
              układu. Mechanik z warszatu koło bazy PKS, z wielkią niechęcią przyznał się do
              partaniny i przez kolejne 2 dni naprawiał swoje błędy, Nie polecam tego
              brakoroba.
        • Gość: dsee Re: klimatyzacja samochodowa IP: *.olsztyn.mm.pl 09.06.07, 19:47
          przyzwoite auto:)
          dlaczego uwazasz, ze masz padnieta sprezarke? moze wystarczy nabic czynnika
          sproboj wywolac kody DTC z panela i zobacz czemu nie dziala albo napisz mi co
          sie pokazalo a powiem ci dlaczego nie dziala.

prawda jest taka, ze w olsztynie nie ma fachowcow, nie tylko od klimy
          ze swoja jezdzilem 3 miesiace i panowie klimatolodzy:) wymyslali cuda, nie
          potrafili zinterpretowac wskazan z manometrow ani Vaga, Ostatecznie klime
          naprawilem sam, pojechalem tylko na nabicie, oszczedzajac w ten sposob pare tys
          pozdrawiam
          • Gość: iza Re: klimatyzacja samochodowa IP: 212.160.96.* 09.06.07, 22:26
            pasek się spalił w momencie uruchomienia klimy,
            ta sprężara to podobno już szrot,
            dzisiaj dostałam info, że na lubelskiej naprawiają,
            ale tej już się nie da raczej naprawić
          • Gość: iza Re: klimatyzacja samochodowa IP: 212.160.96.* 09.06.07, 22:27
            podaj numer kontaktowy,
            albo nick forumowy(maila), to chętnie pogadam
            • Gość: dsee Re: klimatyzacja samochodowa IP: *.olsztyn.mm.pl 10.06.07, 09:56
              zbyszek_nowak@autograf.pl na ten napisz
              pozdrawiam
              • warmiak2 Re: klimatyzacja samochodowa 11.06.07, 08:09
                Ja chciałbym skorzystać z okazji i podłączyć się z prośbą o poradę. Jeżdżę
                Fordem Focusem 1,6 ben. Nic nie robiłem z klimą od nowości (rok prod. 2001) i
                jej sprawność bardzo zmalała. Ponadto dmuchawa od strony kierowcy nie dmucha
                (ale to chyba tylko gdzieś zsunąła się rura prowadząca). PYTANIE - gdzie
                mógłbym dokonać przeglądu i konserwacji klimy bez zdzierstwa ale fachowo ?
                • Gość: dsee Re: klimatyzacja samochodowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 08:42
                  z audi, vw i pokrewnymi mogl bym pomoc w fordach nie specjalnie
                  poza ASO, nic poradzic nie moge, w Olsztynie nie znajdziesz fachowca
                  jedz nabij klime i zobaczysz co sie bedzie dzialo
                  • Gość: do dsee Re: klimatyzacja samochodowa IP: *.tktelekom.pl 11.06.07, 10:07
                    moze i mi mógłby Pan doradzić co sie dzieje z moja klimatyzacja (audi a3),2
                    miesiace temu bylam na sprawdzeniu szczelnosci trzeba bylo wymienić oring, po
                    jego wymianie wszystko bylo ok, ale nie na dlugo na poczatku maja znowu byla
                    wymiana oringu uzupelnienie gazu i oleju, no i niestety wczoraj zauwazyłam ze
                    znowu z tego samego miejsca jest wyciek.
                    nie wiem czy zakładaja nieodpowiedni oring a moze coś innego sie zepsuło?
                    • Gość: dsee Re: klimatyzacja samochodowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 10:32
                      zmien zaklad, w ktorym Ci to psuja
                      w twoim Audi jest czynnik R134, być moze zalozyli oring albo w ogole nie
                      przeznaczony do klimatyzacji, albo przeznaczony do klimatyzacji na czynnik R12,
                      jesli tak sie stalo to ten oring sie rozpuszcza rozszczelniajac uklad i przy
                      okazji moze zapchac dysze rozprezna,
                      jesli zas oring zakladaja prawidlowy to moze byc uszkodzenie nakretki, gwintu
                      itp i poprzez pekniecie ucieka czynnik
                      • Gość: do dsee Re: klimatyzacja samochodowa IP: *.tktelekom.pl 11.06.07, 12:22
                        Byłam juz w dwóch teraz jade do tego samego - bo mam gwarancje.Mozesz mi
                        wytlumaczyć co to jest ten "czynnik"?moze to głupie pytanie ale nie znam sie na
                        tym.dzieki za info - pozdrawiam
                        • Gość: dsee Re: klimatyzacja samochodowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 12:29
                          czynnik to ten gaz krążący w układzie
                          • Gość: do dsee Re: klimatyzacja samochodowa IP: *.tktelekom.pl 12.06.07, 20:32
                            byłam dzis na przegladzie klimatyzacji i stwierdzono ze uszkodzony jest
                            parownik (czy skraplacz jakos tak). Czy to jest mozliwe ze przez uszkodzony
                            parownik oring nie wytrzymuje? co to jest ten parownik czy to jest chlodnica
                            czy tylko jakas częśc dali mi zdjecie i nie wiem co do czego.
                            moge zdjecie to przesłac na gg mój nr to 3036875
                          • Gość: gosc Re: klimatyzacja samochodowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 15:55
                            nie wiem o czym dsee czy jak mu tam ma pojecie i sie madrzy. pewnie studiował i
                            praktykowal klimatyzacje samochodowa ze 20 lat. powodzonka w mysleniu.
                            • Gość: dsee Re: klimatyzacja samochodowa IP: *.olsztyn.mm.pl 14.06.07, 17:04
                              ty pajac jestes i onanista, ktory o niczym nie ma pojecia a edukacje skonczyl na
                              3 klasie szkoly podstawowej
    • Gość: mikm Re: klimatyzacja samochodowa IP: *.tktelekom.pl 13.06.07, 12:12
      Chyba czegoś nie rozumiem: masz padniętą klimę? Wiesz to na 100% czy tylko się
      domyślasz? Szukasz porady lub diagnozy, stać cię na porządny samochód, to
      odwiedź może w pierwszej kolejności ASO VW na Rataja np..
      Powiedzą ci w czym rzecz i od czego zacząć. Forumowe rady i "fachofcuf" -
      szrotowców, garażowców lepiej traktuj z dystansem.
      • Gość: M Re: klimatyzacja samochodowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 13:52
        Jak "wymrą" wszystkie warsztaty samochodowe to dopiero jedź na Rataja.......
      • Gość: agata do mikm IP: *.tktelekom.pl 13.06.07, 14:25
        uwazam iz forum jest dobrym miejscem na którym mozna dostać cenne wskazówki,nie
        ograniczam sie tylko do porad forumowiczów byłam w kilku zakładach i ich
        diagnozy nie pokrywaja sie!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka