Dodaj do ulubionych

Jak sprzedać miejską ziemię za połowę ceny

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 20:35
czały cesio!
Obserwuj wątek
    • Gość: go Jak sprzedać miejską ziemię za połowę ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 20:53
      • Gość: kawka [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 21:15
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Iva Re: Jak sprzedać miejską ziemię za połowę ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 13:16
        Ciekawe jak bedzie z ziemia, ktora dzierzawi Centkowski i z terenami
        przyleglymi do jeziora Krzywego.
    • Gość: julka Jak sprzedać miejską ziemię za połowę ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 20:54
      należy się zainteresować biznesmenem który kupił tą ziemię
      • Gość: pako Re: Jak sprzedać miejską ziemię za połowę ceny IP: *.olsztyn.mm.pl 25.07.07, 22:58
        i prezydentem, który mu to umożliwił
        • Gość: gość Re: Jak sprzedać miejską ziemię za połowę ceny IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 26.07.07, 01:25
          i przejrzeć bilingi biznesmena i znaleźć pośrednika który kontaktował się z
          Cesiem. Ale podobno CBA już to sprawdza .
    • Gość: gośc Jak sprzedać miejską ziemię za połowę ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 20:57
      Pan Prezydent Małkowski wie jak robić interesy to jest draństwo okrada się
      mieszkańców Olsztyna w imię rozwoju gospodarczego.To co robi prezydent
      Małkowski to dobrze zakamuflowany przękręt.
    • Gość: student Jak Pan Prezydent Malkowski moze jeszcze rzadzic? IP: *.univ.gda.pl 25.07.07, 21:05
      Najpierw afera z filmowcami, ktorzy placa za lokal tyle ile fundacje charytatywne,
      potem afera z Sielska nastepnie Rogbudem gdzie Malkowski narzucil samowolke i mimo wbrew Grzymowiczowi
      podjal samowolne (bledne) decyzje na ktorych miasto stracilo bardzo duzo.
      Umozenie 40 000zl podatku przez Pana Malkowskiego na rzecz firmy ktorej kierowal zatrzymany Kazimierz F. takze pozostaje niewyjasnione.
      A teraz jeszcze miejskie grunty za polowe ceny!!!
      Ze tak zapytam, gdzie jest prokuratura?
    • Gość: logi Jak sprzedać miejską ziemię za połowę ceny IP: *.olsztyn.mm.pl 25.07.07, 21:07
      Czyżby wzrosło konto u cesia?
      A może jakieś CBA a i ABW tym się zajmie, czy też ich żony lub mężowie pracują
      w instytucjach miejskich i cesio nimi rządzi?
      • Gość: Zoska Re: Jak sprzedać miejską ziemię za połowę ceny IP: *.ols.vectranet.pl 25.07.07, 21:29
        To juz sie w glowie nie miesci.
        • Gość: j.szostek - radny Re: Jak sprzedać miejską ziemię za połowę ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 22:32
          to sie naprawdę nie mieści w głowie. Ktoś zarzuca platformie układ koalicyjny i
          przypisuje jej rolę pomocnika JCM. prosze przypomniec sobie, ze to właśnie PO
          wystapiła z propozycją uchwały, która w sposób diametralny ograniczyła
          mozliwości prezydenta małkowskiego w tym zakresie. nie jestem szczęśliwy z
          powodu koalicji z Prezydentem. Mnie ona jest niepotrzebna, niepotrzebna jest mi
          koalicja z kimś kto NADUŻYWA WŁADZY W SPOSÓB WYBIÓRCZY zalatwiając przy okazji
          jakies swoje blizej niesprecyzowane interesy. Mam nadzieję, ze zblizamy sie do
          kresu. dzisiejsza Sesja RM i glosowanie w sprawie poprawek do budżetu pokazuje,
          że czas takiego jak dotychczas działania p. Małkowskiego powoli dobiega końca.
          Żałuję, że trwa to az tak długo ze szkodą dla Olsztynian
          • Gość: olsztynianka Re: Jak sprzedać miejską ziemię za połowę ceny IP: *.pool80181.interbusiness.it 26.07.07, 09:19
            Przeciez w Ratuszu wszyscy kochaja pana prezydenta, bo przy okazji takich
            nieuczciwych dzialan zawsze i inni moga cos dla siebie ukrecic. Znam takie
            dzialania, widzialam kilku urzednikow w akcji,jak to wchodza d. panu
            Malkowskiego, bo dzieki niemu moga korzystac ile wlezie za publiczne pieniadze,
            robi mi sie niedobrze.
    • Gość: Karo Re: Jak sprzedać miejską ziemię za połowę ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 21:27
      To niesamowite!!!Kpiny z mieszkańców w biały dzień!!!Czy Prokurator jest na
      wakacjach?
    • Gość: bua Re: Jak sprzedać miejską ziemię za połowę ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 22:18
      CBA! prokuratura! Zróbcie coś w końcu pożytecznego i zabierzcie się do roboty.
      Pora wkroczyc do ratusza.
      • Gość: Prezio Szostek na Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 08:49
        To PiS wniósł w styczniu projekt uchwały o gospodarce nieruchomościami w
        mieście radykalnie ograniczający kompetencje Prezydenta w tym zakresie.PO
        głosowała przeciw łącznie z Szostkiem.Potem wnieśli swój projekt uzgodniony z
        Preziem.
    • Gość: ada Jak sprzedać miejską ziemię za połowę ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 22:47
      Ludzie, niech ktoś wreszcie zrobi porządek z tym niby prezydentem. Czy naprawdę
      nie ma nikogo takiego w Olsztynie?
    • Gość: pako Jak sprzedać miejską ziemię za połowę ceny IP: *.olsztyn.mm.pl 25.07.07, 22:54
      ale trzeba być młotkiem, żeby pozwolić na taki wałek!
      • Gość: i co prokuraturo? Re: Jak sprzedać miejską ziemię za połowę ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 00:00
        Odpowiadasz na :

Gość portalu: pako napisał(a):

> ale trzeba być młotkiem, żeby pozwolić na taki wałek!

Nie wystarczy mieć pewność, że Prokuratura będzie, jak zwykle takich sprawach
        dotyczących prezydenta bierna i wierna - tylko tyle i nic więcej.
    • Gość: gość Jak sprzedać miejską ziemię za połowę ceny IP: *.olsztyn.mm.pl 26.07.07, 07:20
      Co na to Wydział PG KWP Olsztyn?
      A może CBA?
      • Gość: airone Re: Jak sprzedać miejską ziemię za połowę ceny IP: 195.47.201.* 26.07.07, 09:04
        może go zabrać CBA,ABW, CIA, FBI, KGB nawet UFO najważniejsze żeby zniknął z
        tego miasta raz na zawsze, udupcie wreszcie tego kolesia bo niewytrzymam !!!
        • Gość: ol Re: Jak sprzedać miejską ziemię za połowę ceny IP: *.pool80181.interbusiness.it 26.07.07, 09:22
          Przepraszam, ale to nie jest samozwanczy prezydent. Kto na niego glosowal? Kto
          glosowal na pania dyrektor Bozene M., kto na Dabkowskiego, kto na kolesia od
          sklepu sportowego i restauracji "U Jana"? Przeciez Ci ludzie dzieki Ratuszowi
          zalatwiaja swoje interesy!
          • Gość: to Re: Jak sprzedać miejską ziemię za połowę ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 09:26
            ZRÓB WSZYSTKO, BY ICH JUZ NI BYŁO
            • Gość: Ola Re: Jak sprzedać miejską ziemię za połowę ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 09:52
              Ha..ha..ha...a Wam Gawiedź pozostało łzy lać...ha...ha...ha..jeszcze 3 lata,
              ale Was Miłośnicy Olsztyna zrobili w jajo, podrzucili Wam zgniłe:) Ja na te 3
              lata wyjeżdzam z kraju. Z tych wszystkich organów wymienionych wyżej, które ew
              mogłyby porwać Naszego Najjaśniejszego - stawiam na UFO:)
    • weganin11 Jak sprzedać miejską ziemię za połowę ceny 26.07.07, 09:52
      Gdzie jest Prokuratura i dlaczego nie wszczyna postępowania.To jest ewidentny
      przkręt, bo skoro w przetargu wylicytowano taką cenę to powinna ona być
      zapłacona. W przeciwnym przypadku przetarg powinien być unieważniony.Jak widzę
      Małkowski robi przekręty w imię niby prawa i nikt nie reaguje na to.Jak długo
      będą te przekręty trwały??
    • Gość: gośc Jak sprzedać miejską ziemię za połowę ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 10:17
      W tym miescie żeby robic interesy trzeba być najlepiej prezydentem lub
      przewowdniczącym rady miasta żeby interes się rozwijał.Prawo demokracę trzeba
      szukać poza grancami Olsztyna.
    • Gość: gośc Jak sprzedać miejską ziemię za połowę ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 10:21
      pan małkowski twierdzi że realizuje najważniejsze zadania miasta czyli rozwój
      gospodarczy to mit.Przecież blokuje rozwój np.turystyki to jest zwykła sciema.
      • Gość: gość Re: Jak sprzedać miejską ziemię za połowę ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 10:26
        czyżby biznesmen, któremu prezydent Małkowski sprzedał za pół ceny grunt miał
        coś wspólnego z wykonaniem instalacji grzewczej w nowym domu córki Prezydenta ?
    • Gość: e-troll Re: Jak sprzedać miejską ziemię za połowę ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 10:48
      Niech mi prezio sprzeda ziemię miejską za połowę ceny a na pewno wpłynę na
      rozwój gospodarczy Olsztyna.
      W normalnym mieście ten gość już dawno by siedział za niegospodarność.
      Olsztyniakom gratulujemy Małkowskiego.
    • Gość: Magic inne powazne nieprawidlowosci! do redakotrow i ABW IP: *.ptrhosting.com 26.07.07, 11:09
      Olsztyniak chyba o tym już pisał, w gazecie Wyborczej chyba o tym nie czytałem, ale forumowicze o tym piszą, zapraszam do zapoznania się z linkami:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=66203210&a=66207433
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=65607545
      I tak apropo, czy właśnie w Polmozbycie DYREKTOREM nie był zatrzymany wczoraj Kazimierz F. ? - miasta.gazeta.pl/olsztyn/1,35189,4341077.html
      • Gość: kiep Re: inne powazne nieprawidlowosci! do redakotrow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 11:17
        Oni wszyscy to jest towarzystwo wzajemnej adoracji. a czy na UWM-ie jest
        inaczej? Powinni się zabrać za panią Z. Sz.
      • Gość: Ola Re: inne powazne nieprawidlowosci! do redakotrow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 12:37
        Pan Prezydent mnie, obywatela tego miasta robi "w trąbę". Ale bałabym sie na
        jego miejscu, gdy kadencja się skończy i skończą się wpływy. Wtedy następca
        jestem pewna, że zgłosi do prokuratora te niejasności. Kompletuje sobie
        dokumenty, zbieram je. Przyszłemu następcy dam w prezencie. Mam tylko nadzieję,
        ze do tej pory Polska Kolesiów się już skończy. Oj będzie się działo:)
    • Gość: nuda veritas Jak sprzedać miejską ziemię za połowę ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 11:54
      cyt:"I tak za około 204 tys. zł, a więc za mniej niż wynosiła wartość ziemi
      wyceniona przez biegłego, przedsiębiorca stał się jej właścicielem."
      WIERZYć SIE NIE CHCE!!!!!
      Ja za mieszkanko zapłaciłam więcej niż olsztyński przedsiębiorca, prezydencki
      "w dupo-wlaz" za 17 arową działkę!!!!! Mało tego on stał sie jej właścicielem po
      dwóch miesiącach, ja jak dobrze pójdzie, to zaciągnięty na ten cel kredyt spłacę
      za 25 lat, harując w pocie czoła!! a nie wożąc sie limuzynami!!!
      Za rok na oddanej za pół-darmo działce staną apartamentowce, dzięki którym
      przedsiębiorca zyska miliony a miasto jak zwykle wielkie NIC!!!!!
      A marionetkowy prezydencik zapewnienia,jakoby realizował jedno z najważniejszych
      zadań miasta, czyli wspieranie rozwoju gospodarczego, może wsadzić w D...!!!!!!!!!!
      Choć mam nadzieję, że wkrótce ktoś mu się do niej porządnie dobierze i ukróci
      mu szelmowskie działania pod przykrywką prawa!!!!!!
    • Gość: zorientowany Jak sprzedać miejską ziemię za połowę ceny IP: *.gprspla.plusgsm.pl 26.07.07, 12:38
      to ze idzie w uzytkowanie ma swoje plusy i to bardzo duze przede wszystkim
      miasto nie traci gruntow ktore moga byc wykorzystane pozniej i to jest duzy plus
      po drugie ta ziemia mogla by lezec odlogiem a tak ktos ja zagospodaruje po
      trzecie oplaty za uw nie sa az takie zle waloryzuje sie je zgodnie z wytycznymi
      Prawa o gospodarce nieruchomosciami a pierwsza oplata tzw pierwsza jest to od
      10-15% wartosci nieruchomosci kazda oplata roczna to od 1-3% wartosci
      nieruchomosci i tutaj mam zal do osoby ktora napisala pewna rzecz ww artykule
      blednie grunt oddaje sie w uzytkowanie wieczyste maksymalnie na 99 lat ale nie
      mniej niz na lat 40, a dwa ze ten grunt mozna bez problemowo wywlaszczyc i
      odzyskac zrywajac umowe i placac niewielkie odszkodowanie co de facto moze wyjsc
      miastu na korzysc ja jestem za oddawanie gruntow w miescie w UW bo zaczyna ich
      bardzo brakowac...
      • Gość: Ola Re: Jak sprzedać miejską ziemię za połowę ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 12:43
        a widziałes tą umowę? Jesteś szlachetnym optymistą...i pewnie pomagałeś w
        konstruowaniu tej umowy. Nie bredz bzdur. Zobaczymy jak miasto wywlaszczy
        uzytkownika, jeśli on postawi blok na tym miejscu. Też Prezydent każe zburzyć
        go wtedy w majestacie prawa? Rozwój gospodarczy...hahahahahah
        • Gość: Yna Re: Jak sprzedać miejską ziemię za połowę ceny IP: 213.184.19.* 26.07.07, 13:34
          Że Wam nie szkoda czasu?! Przecież to co zrobił JCM do tej pory starczyłoby na
          kilkadziesiąt wyroków. I co? I nic!!! A dlaczego??? Bo ujmująca osobowość? Bo
          miła powierzchowność (fe)? Bo taki mądry i cwany? Po wielokroć NIE! Odpowiedź
          jest tylko jedna i prosta. Ten obrzydliwy (fizycznie i mentalnie) prostaczek
          jest chroniony. Przyzwolenie "służb" (za wspólpracę) i kościołowych (za szmal
          nie ideologicznie)na drobne przekręciki powoduje poczucie bezkarności. Kiedy
          zostanie zdjęty "parasol" ochronny (miejmy nadzieję szybko) wszystko się sypnie
          i rozleje. Wtedy będzie koniec układziku. JCM jeszcze raz wszystkich oszuka -
          ucieknie do Kanady do siostry i...szukaj wiatru w polu i rozumu w d**ie. I
          przyjdzie następny Ryński (bo w tym mieście zdają się być tylko oszuści) i
          będziecie tęsknić za JCM. Bo tacy jesteście przewidujący przy urnach
          wyborczych. Byli tacy, którzy przed wyborami ostrzegali przed Czesławem to
          mówiliście (na tym forum też), że to oszołomy i zrobiliście im na złość.
          Gratuluję Prezydenta wszystkich "Olsztynian".
      • Gość: do zorientowanego Re: Jak sprzedać miejską ziemię za połowę ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 12:52
        Czy ktoś kazał Ci wytłumaczyć tym biedakom na forum na czym polega rozwój
        gospodarczy w Olsztynie? Gratuluję wiedzy. Jakąż to uczelnię kończyłeś?
        • Gość: e-troll Re: Jak sprzedać miejską ziemię za połowę ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 13:37
          Gość portalu: do zorientowanego napisał(a):

> Czy ktoś kazał Ci wytłumaczyć tym biedakom na forum na czym polega rozwój
          > gospodarczy w Olsztynie? Gratuluję wiedzy. Jakąż to uczelnię kończyłeś?

Jak to jaką? UWM...
          • Gość: Ola Re: Jak sprzedać miejską ziemię za połowę ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 14:59
            eeeeeeeeee.....myślałam, ze jakiś Oxford czy cóś bardziej wpadającego w ucho. A
            wiesz, ja Na New York University nie słyszałam takich mądrości, a głupcy tam
            nie wykładają;)Pewnie nie słyszeli o dzierżawie na 99 lat:)
    • Gość: luk Jak sprzedać miejską ziemię za połowę ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 23:50
      CBA powiadomić i do KRYMINAŁU z nim !!! koniec w mieście bezprawia, to ce ten
      koleś wyprawia nie mieści się w głowie... wynajmowanie miejskich lokali za
      grosze, sprzedaż ziemii za grosze (raczej łapówki), niech jeszcze odda ziemię
      dla marnej TVP za 1% to będzie szczyt ;/ wstyd mi za to miasto przez niego
      • Gość: kawka [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 09:00
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: daj Re: Jak sprzedać miejską ziemię za połowę ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 09:12
          sobie spokój PISUARZE - czegoś się czepnął tej platformy. czy nie widzisz, ze
          Cesio juz inaczej śpiewa i trudno mu forsować te swoje przekrętty. ograniczyli
          go ostro, a ten popełnia coraz więcej błędów. moze to dobrze,ze śą w koalicji,
          bo przynajmniej trochę wcześniej mają dostęp do info, co jak widać po wpisach
          pasuje szczególnie jednemu radnemu. dzięki temu i my mamy wreszcie jakąś
          wiedzę.
          • Gość: ciekawa Re: Jak sprzedać miejską ziemię za połowę ceny IP: 213.184.19.* 27.07.07, 14:03
            Kawka. Proszę. Napisz jeszcze raz bo najbardziej na forum interesuje mnie
            dlaczego usuwają posty i co jest w tych usuniętych takiego co zmusza moderatora
            do kasowania.
    • Gość: ha,ha ha, Re: gratuluję panie prezydencie IP: *.ols.vectranet.pl 27.07.07, 14:31
      dorobił sie pan donosicieli w swoim urzędzie ,bo niby skąd gazeta miała takie
      informacje sprzed dwóch lat.
    • Gość: ratusz Re: Jak sprzedać miejską ziemię za połowę ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 14:37
      jeszcze niejeden ciekawy przypadek zostanie opisany na tym forum
    • Gość: jim Re: Jak sprzedać miejską ziemię za połowę ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 15:23
      Małkowski cały czas swojego urzędolenia, okazywał brak szacunku do swoich
      pracowników. Mobbing przy tym co on wyprawia to "mały pikuś". Pewnie juz
      całkiem niedługo zaczną sypać, a myślę, ze troche wiedzą. Skąd nagle info o
      działce na Jarotach, o czynszu na jagielońskiej. Będzie się działo i chyba
      będzie całkiem wesoło
    • Gość: dobra rada Jak sprzedać miejską ziemię za połowę ceny IP: *.ols.vectranet.pl 27.07.07, 17:34
      A nie trzeba było preziu zadzierać z urzędnikami, jak się ma tyle przekrętów na
      sumieniu.
      • Gość: kawka Re: Jak sprzedać miejską ziemię za połowę ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 19:12
        Platformie na pohybel.Idą wybory i za koalicję z łapownikami i prezydentem
        przekrętasem przyjdzie drogo zapłacić.Moderatorze zaśnij.!
        • Gość: odgryzek Re: i to ten post moderator aż dwa razy usuwał ? IP: *.ols.vectranet.pl 27.07.07, 19:17
          ?
    • Gość: odpowiedź Re: Jak sprzedać miejską ziemię za połowę ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 22:12
      PROSTA - WYSTARCZY ZOSTAĆ PREZYDENTEM MIASTA I MIEĆ LEWY CHARAKTER CZESŁAWA
      MAŁKOWSKIEGO
      • Gość: wyborca Re: Jak sprzedać miejską ziemię za połowę ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 19:44
        www.wrzuta.pl/film/24VXM5DmrV/on_spelnia_wasze_marzenia
        poprostuolsztyn.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka