Dodaj do ulubionych

Olsztynski ZUS zapił...

10.09.07, 14:30
Widzialem w kiosku wylozony Super Express z artykułem, ze olsztynski
ZUS balował w weekend w Boyen w Gizycku :) Ponoc wóda lała sie do
oporu. Oczywiscie ZUSowskie pieniadze. Wszystko pod plaszczykiem
wyjazdu szkoleniowego.
Obserwuj wątek
    • trzymilionowy.post Re: Olsztynski ZUS zapił... 10.09.07, 14:45
      Prezes żąda wyjaśnień
      Paweł Wypych, prezes ZUS-u, przekonuje, że nie miał pojęcia o
      imprezie. - Jestem przerażony tymi informacjami, bo jeśli
      rzeczywiście alkohol lał się strumieniami, to jest dramat! Jesteśmy
      dorosłymi ludźmi, ale alkohol w dużych ilościach można pić
      prywatnie. Dowiem się, kto był organizatorem. Przedstawię "Super
      Expressowi" całkowity kosztorys i plan imprezy. Jeśli alkohol był
      rzeczywiście finansowany z funduszy ZUS-u, to wyciągnę odpowiednie
      konsekwencje - zapowiada prezes Wypych.
      www.se.com.pl/se/index.jsp?
      place=mainLead&news_cat_id=1585&news_id=164831&scroll_article_id=1648
      31&layout=1&page=text&list_position=1

Całe szczęście mają wydanie on line. Są też fotki z imprezy;)
      • Gość: Ola Re: Olsztynski ZUS zapił... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 15:16
        Czyżby inauguracja objęcia służby przez nowego prezesa? Szanowni
        Państwo, wpłacam Wam co miesiąc moje ciężko zarobione pieniądze. Kto
        stoi na ich straży?
        • trzymilionowy.post Re: Olsztynski ZUS zapił... 10.09.07, 15:52
          Zakończy się pewnie tradycyjnym tłumaczeniem:
          "Wzięliśmy od każdego podatnika tylko po groszu. Nikt nie zauważy i
          nic się przecież nie stało".
          • Gość: Ania Re: Olsztynski ZUS zapił... IP: *.olsztyn.mm.pl 10.09.07, 19:32
            też mi nowoina w karzdej dużej firmie czy to jest prywatna duża
            firma czy UM, UG, ZUS, US..... itd jest FUNDUSZ SOCJALNY, z którego
            przeznaczane są środki na takie cele:-) Tylko nie wszyscy znają
            przepisy i o tym wiedzą.
            • Gość: Ania Re: Olsztynski ZUS zapił... IP: *.olsztyn.mm.pl 10.09.07, 19:33
              Przepraszam za "byka" przeoczyłam - każdej
              • Gość: Ed Re: Olsztynski ZUS zapił... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 18:13
                Aniu, nie ma w naszych warunkach drugiej tak tajemniczej firmy obracającej tak
                dużymi pieniędzmi, jak ZUS. Zwróć uwagę na to, że od lat za wszystkie decyzje
                słuszne i niesłuszne, swoje i nie swoje, płacimy my wszyscy i praktycznie nie ma
                żadnej kontroli nad kierunkami wydatków tego niesamowicie dziwnego tworu. To, że
                zapili i nie po raz pierwszy z naszych pieniędzy nie powinno już w tej sytuacji
                nikogo dziwić. Natomiast wszystkich powinno zainteresować, jak ZUS gospodaruje
                naszymi pieniędzmi :((
                • Gość: Hanusia Re: Olsztynski ZUS zapił... IP: *.ols.vectranet.pl 13.09.07, 09:28
                  > zapili i nie po raz pierwszy z naszych pieniędzy nie powinno już w
                  tej sytuacji
                  > nikogo dziwić. Natomiast wszystkich powinno zainteresować, jak ZUS
                  gospodaruje
                  > naszymi pieniędzmi :((
                  Ed,sam sobie zaprzeczasz? Interesuje mnie jak ZUS gospodaruje
                  naszymi pieniędzmi i dlatego uważam,że jego pracownicy niech chlają
                  za swoje i po godzinach pracy. Natomiast w pracy obowiązuje dobra
                  forma i kompetentna obsługa klienta.
                  • Gość: Ed Re: Olsztynski ZUS zapił... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 19:00
                    Droga Hanusiu,

z pozoru może to tak wyglądać. Ale pomyśl sobie, cóż to znaczy sfinansowanie
                    jakiegoś alkoholowego party dla terenowych notabli zusowskich w porównaniu z
                    trwonionymi bezmyślnie nieporównywalnie wielooooo...krotnie wyższymi sumami. Z
                    chęcią postawił bym im nawet beczkę bimbru, by trzymali się jak najdalej od tej
                    na wskroś dziwnej instytucji :))
                • Gość: Ania Re: Olsztynski ZUS zapił... IP: *.olsztyn.mm.pl 13.09.07, 21:27
                  Ed, mnie to nie rusza. Niech piją ile chcą, bo wcale nie pija za
                  nasze. Fundusz socjalny jest stworzony dla pracowników danej firmy,
                  także w taki czy inny sposób pieniądze by poszły dla pracowników a
                  nie dla nas. pozdrawiam
                  • Gość: Ed Re: Olsztynski ZUS zapił... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 19:03
                    Gość portalu: Ania napisał(a):

> Ed, mnie to nie rusza. Niech piją ile chcą, bo wcale nie pija za
                    > nasze. Fundusz socjalny jest stworzony dla pracowników danej firmy,
                    > także w taki czy inny sposób pieniądze by poszły dla pracowników a
                    > nie dla nas.
                    Mam w tej kwestii nieco odmienne zdanie. A ten fundusz tworzony jest niby z
                    jakich pieniędzy :))

> pozdrawiam
                    Również posdrawiam.
    • Gość: b28 A Kwaśniewski był pijany w Charkowie IP: *.ols.vectranet.pl 10.09.07, 20:24
      Tusk ma dziadka w Wehrmachcie, układ, wiadome siły...
    • Gość: Wald A co na to nowy Dyrektor olsztyńskiego oddziału? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.07, 11:44
      Zapewne riposta była straszliwa ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka