Gość: OLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.03, 21:56 Może wzorem mieszkańców Grudziądza zaczniemy bojkotować naszych radnych, którzy to nie zrealizowali swoich obietnic przedwyborczych a i bieżące działania nie są po myśli wiekszości wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bpkw Re: Bojkot 05.10.03, 22:06 Celna uwaga. Tylko że ich należy nie bojkotować, ale gnębić z imienia i nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Bojkot- i co dalej? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 05.10.03, 22:14 bpkw napisał: > Celna uwaga. Tylko że ich należy nie bojkotować, ale gnębić z imienia i > nazwiska. > Ed. Pewne uwagi zawarłem w swoich postach przed wyborami wskazując koniecznośc dyskusji nad każdym kandydatem na forum w celu rozszerzenia informacji nie tylko ulotkowych. Sądzę, że nic nie stoi na przeszkodzie, by przed kolejnymi wyborami wprowadzić wątek np. "Nasi radni" wpisując wszystkie spostrzeżenia pod własciwym nazwiskiem radnego. Atutem jest karta wyborcza, ktorego czsami wyciąga się na blotkę. Grajmy stosownie do reguł gry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Bojkot- i co dalej? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.10.03, 22:21 Ed ma rację, bojkot to tylko olewanie ludzi, a większość to robi - lepiej przygotować sie do następnych wyborów :) nie ma innego wyjścia Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Bojkot- i co dalej? 05.10.03, 22:49 Oczywiście, że tak. OLD ma jednak rację, informując że radni zapominają o swoich obietnicach wyborczych. To jest przestroga dla nas wyborców, żeby wybrać właściwych ludzi. Historia jest najlepszym nauczycielem. W dawnych czasach na stanowiska rajców miejskich wybierano ludzi, którzy osiągnęli sukces gospodarczy. Byli to kupcy, rzemieślnicy et cetera. Dzisiaj są to przedstawiciele jakiś partyjek lub organizacji zawiązanych na czas wyborów, których nikt nie zna z imienia o nazwiska. I kto jest wybierany na stanowisko radnego ?. Nauczyciele / posiadają dużo wolnego czasu / i bezrobotni / również z wolnym czasem nie mają problemu /. Czyli generalnie kto ?. Nieudacznicy, nieudacznicy i jeszcze raz nieudacznicy. I nie chodzi mi o to, że nauczyciel jest nieudacznikiem. Chodzi o to żeby każdy zajął sie tym, co potrafi najlepiej. Nauczyciel niech uczy, bezrobotny niech się dokształca a miastem niech kierują ludzie sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Bojkot- i co dalej? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.10.03, 22:56 zgadzam się zw wszystkim, tylko co zrobić gdy ludzie biznesu i sukcesu nie mają czasu ? Ryszrd Przybylski mówi:" Kiedy wchodzisz w życie społeczne, strzeż się przed wzięciem władzy. Nie minie dzień, jak zostaniesz sprostowany przez zło ukryte w twej woli ... Tyranów możesz już spotkać w domu rodzinnym." W wolnej woli, która decyduje o naszym człowieczeństwie, kryje się więc zapowiedż przemocy, chęć dominacji. Ten mechanizm funkcjonuje niezależnie od ustroju, czasu, miejsca. Jest niezbywalną cechą człowieka. Nic dodać nic ująć - tylko oglądnijcie film - Ubu król Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Bojkot- i co dalej? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 05.10.03, 23:26 Ed. Jestem za ludźmi sukcesu, których w Olsztynie nie brakuje. Ale sukcesu zgodnie z normami prawa obowiązującymi w całym kraju wg. norm dostepnych dla każdego obywatela. Tematu nie chcę drążyć, ale wielu dzisiejszych ludzi sukcesu z chęcią przefiltrował bym przez ogólnie uznane normy. Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Bojkot- i co dalej? 05.10.03, 23:34 Rita. Ja myślę, że na dzień dzisiejszy świat biznesu jest zbyt ubogi aby angażować się bezinteresownie w sprawy kierowania miastem. Ale z czasem, kiedy ci ludzie osiągną prawdziwą stabilizację finansową, będą się mogli zająć sprawami kierowania miasta czy też gminy. I ja im tego życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: men Re: Bojkot- i co dalej? IP: *.ols.vectranet.pl 05.10.03, 23:52 jeśli myślicie ,że ludzie sukcesu i tzw biznesmeni nawet jeżeli zarobili dużą kasę i przejdą do politki to będą się zajmowali sprawami obywateli to się grubo mylicie . Wtedy dopiero zaczyna się jazda bo całą swoją zdobytą fortunę wreszcie można pomnożyć w takim tempie,w jakim normalnie zarabianie w biznesie się nie odbywa . Pozatym co to znaczy odnieść sukces czy być powiedzmy zamożnym biznesmenem . czy piekarnia to już sukces?i czy można z piekarni zrobić większy biznes jak się jest we władzach miasta.Wszelkie podobieństwo jest przypadkowe itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Bojkot- i co dalej? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 06.10.03, 00:12 Drogi men, zapewne z Twego punktu widzenia masz rację. Ale czy ewolucja kapitalizmu nie daje nic do myślenia? Kapitalizmu z okresu Lille nie znajdziesz już ani w Europie ani w USA. Po prostu materia już nie jest ta sama. Że się w Polsce to jeszcze udaje, doprawdy nie wiem czemu to przypisać. Dziwnym faktem jest to, że nasi emigranci z przeszłości potrafią sobie dać radę nie zgorzej od tzw. "tubylców". Chiciaż przykład swawolnej emigracji do RPA jest także smutnym, choć nie jedynym wypadkiem. Dla czego tak się dzieje - pytanie pozwolę pozostawić sobie bez odpowiedzi. Psychologia tłumu ma swoje prawa. Owoce zbiera ten, który potrafi nią "właściwie" pokierować. Chyba że tłum obity ze wszystkich stron zacznie sam myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: men Re: Bojkot- i co dalej? IP: *.ols.vectranet.pl 06.10.03, 11:45 drogi Ed ewolucja to ewolucja nic tutaj nie przyśpieszysz na wszystko przyjdzie czas. czas ludzi ,ktorych cenisz jeszcze nie nadszedł potrzeba nam jakieś 100lat jak to się mówi natury nie oszukasz. Albercik to działa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLD Re: Bojkot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 19:13 Podobają mi się wasze wypowiedzi, są takie górnolotne. Ale czas chyba zamienić słowa w czyny np. "podpadnięty radny spieszy sie do pracy i zamawia Taxi a tu czeka go przykra niespodzianka ( pieszo proszę panie radny po tych chodnikach coś pan obiecał, że wybuduje) . I jak się Wam to podoba a może macie jeszcze inne propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: Bojkot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.03, 19:24 Pieknie mowicie, ale co to ma wspolnego z rzeczywistoscia. Typowe "wishfull thinking" Odpowiedz Link Zgłoś