Dodaj do ulubionych

17 tyś. spraw

IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.02, 20:00
17 tyś. interwencji Straży Miejskiej w 2001r. to niby dużo ale zważywszy na
to, że jest tam zatrudnionych 65 pracownikow to daje nam wyłączając niedziele
ok. 0.8 interwencji na dobę na jednego strażnika. Więc jest się czym chwalić
czy nie????
Obserwuj wątek
    • Gość: Ed Re: 17 tyś. spraw IP: 10.101.3.* 24.01.02, 02:06
      No. To prawie jeden mandat na dzień. A ile napisać się trzeba? :)))
      • Gość: Jeager Re: 17 tyś. spraw IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.02, 02:26
        Zawsze psioczyłem na Straż Miejską. Jednak dzisiaj musze ją za to przeprosić i
        jednocześnie podziękować, że zareagowała na moje zgłoszenie i problem szybko
        rozwiązała. Dziękuję Ci Stażo Miejska!!!
        • Gość: Jacek Re: 17 tyś. spraw IP: *.tvk.tpsa.pl 24.01.02, 07:53
          Być może postawa nowego komendanta cos zmieni. Jednak jestem za likwidacją
          takiej formacji, przypomina mi to troszkę dawne ORMO co siało strach wsród
          dzieci a wsród dorosłych było tematem dowcipów.
          • Gość: Ed Re: 17 tyś. spraw IP: 10.100.4.* 24.01.02, 11:15
            Ale ORMO miało dla swojej działalności przynajmniej konkretne umocowania, czego
            brakuje Strażom Miejskim.
            • Gość: Waldek Re: 17 tyś. spraw IP: *.tvk.tpsa.pl 24.01.02, 13:11
              Co masz na myśli, umocowania prawne? W tamtych czasach prawo stanowiła jedyna
              słuszna myśl ideologiczna.
              • Gość: Ed Re: 17 tyś. spraw IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 14:01
                Gość portalu: Waldek napisał(a):

> Co masz na myśli, umocowania prawne? W tamtych czasach prawo stanowiła jedyna
                > słuszna myśl ideologiczna.

Czy byłbyś łaskaw bliżej sprecyzować swoje stanowisko w tej sprawie? Pytam się,
                ponieważ Twój postmodernizm w kontekście dyskusji staje się dla mnie mało
                zrozumiały.

• Gość: Dodi Re: 17 tyś. spraw IP: *.tvk.tpsa.pl 24.01.02, 13:30
      Takiej pracy mi potrzeba. Jeden kwit na dzień a potem tylko słodkie lenistwo.
      Do domku można się kropnąc żonkę pocieszyć. Albo na rybki śmignąć a kasa leci.
      • Gość: Edi Re: 17 tyś. spraw IP: *.tvk.tpsa.pl 24.01.02, 14:24
        Powiedzcie mi jak się można do nich załapać. Też lubię łowić rybki.
        • Gość: Ed Re: 17 tyś. spraw IP: 10.103.3.* 24.01.02, 20:47
          Zacznij już swoją akcję wyborczą. Czasu powinno wystarczyć :)
          • Gość: Oleslaw Re: 17 tyś. spraw IP: *.*.*.* 28.01.02, 18:52
            Temat walkowany juz tu kiedys.
            Zlikwidowac, kase oddac policji.
            • Gość: Ed Re: 17 tyś. spraw IP: 10.100.4.* 29.01.02, 02:01
              Jestem za a nawet przeciw. Ile już było składek na poprawę wiecznie
              reformowanej policji i co to dało? Straż miejska finansowana jest z pieniędzy
              miasta, które można wydatkować bardziej efektywnie.
              • Gość: Radek Re: 17 tyś. spraw IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.02, 07:47
                Przepraszam, że dopiero teraz - ale, lubię w miare precyzyjne określenia. 65
                strażników to 15 ochraniających obiekty komunalne, 5 to ochraniających Las
                Miejski, 5 to całodobowi dyzurni, 5 to funkcyjni uczestniczący w komisjach
                programowych "Bezpieczny Olsztyn", , w sprawach sądowych, w spotkaniach Rad
                Osiedli. To nie tylko Kacprze 17 tys interwencji to również konwoje dokumentów
                i środków pieniężnych, to również asysty dla instytucji miejskich, to także
                współdziałanie ze szkołami (są również tacy w Strazy Miejskiej z wykształceniem
                pedagogicznym). To około 3000 wezwań do Straży - z których o dziwo prawie 90%
                to pouczenia (ludziom trzeba czasami wytłumaczyć , bo przynosi to o wiele
                lepszy skutek - chyba, że jest to taki beton jak mój kolega - który będzie
                płacił ale na przekór wszystkim będzie łamał przepisy - jak lubi niech płaci).
                Teraz wyliczenia mogą wyglądać inaczej. Ale cóż to jest statystyka? Ważniejszym
                problemem jest to, ze dalej zachowujemy się jak świnie. Brudzimy, niszczymy,
                psioczymy, narzekamy i jesteśmy przeciw. A więcej kultury Panowie i Panie w
                stosunku do siebie i innych. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka