Dodaj do ulubionych

Prawda kole w aureole

IP: *.olsztyn.mm.pl 22.08.08, 12:40
Patrząc na tych, boże pożal się, olsztyńskich aferzystów, przypomina mi się
powiedzenie mego przyjaciela, który powtarzał, że za średnią krajową może być
uczciwy do bólu. Śmieszyło mnie to, bo zarabiał mniej i także był poza
wszelkim podejrzeniem. Zastanawiam się czy są jeszcze tacy ludzie i czy oni
mają jakąś szansę trafić na stanowiska publiczne. Z praktyki obserwowanej
widzę, że nie. To bardzo smutne.
Obserwuj wątek
    • Gość: pucel Re: Prawda kole w aureole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 01:49
      gdy trafią, też się ułożą z układem
      • Gość: Observ Re: Prawda kole w aureole IP: *.olsztyn.mm.pl 23.08.08, 07:44
        To jeszcze bardziej bezsensownymi czyni wszelkie wybory, głosowania, tym
        bardziej że tu nakłada się jeszcze inna prawidłowość - na jakąkolwiek partię
        zagłosujesz to i tak zwycięży Ukrainiec. Nie jestem ksenofobem, ale to dopiero
        jest układ (na tych terenach oczywista).
        • Gość: załamka Re: Prawda kole w aureole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 10:35
          Demokracja na śmietnik. Zupełnie nie jesteśmy do niej przygotowani. Bardziej
          pasowała nam komuna i zamordyzm. Chyba przez 50 lat wybito nam skutecznie z łbów
          co to jest etyka, moralność, a nawet zwykła przyzwoitość.
          • Gość: Observ Re: Prawda kole w aureole IP: *.olsztyn.mm.pl 23.08.08, 11:03
            Rzeczywiście załamka, bo stare na szczęście nie wróci, a nowe jest takie, jakie
            jest. Z mego punktu widzenia, jako obserwatora usiłującego jakoś przeżyć,
            różnica między dawnym socjalizmem a obecnym kapitalizmem ( że użyję dawnej
            dychotomii politologicznej ) jest taka, że obecnie mogę kupić myte warzywa. Brud
            mi bardzo przeszkadzał, przeszkadza i będzie...
            • Gość: załamka Re: Prawda kole w aureole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 11:11
              Władza widocznie jest tylko dla brudnych.
    • Gość: polityk Re: Prawda kole w aureole IP: *.ols.vectranet.pl 23.08.08, 11:37
      Gość portalu: Observ napisał(a):
      Zastanawiam się czy są jeszcze tacy ludzie i czy oni
      > mają jakąś szansę trafić na stanowiska publiczne.
      Niestety ale nie ,bo u nas stanowiska publiczne to koryto,a przy nim jest tak
      brutalne i chamskie przepychanie się po to by jak najwięcej sie nachapać, że
      tylko menda jest w stanie to znieść.Wiem to niestety z doświadczenia i wiem też
      że będzie jeszcze gorzej,bo koryto jest coraz atrakcyjniejsze.
      • Gość: fanka Re: Prawda kole w aureole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 12:17
        Wielkie pieniądze z unii, także publiczne są kierowane do prywatnych inwestycji
        lub kieszeni, pseudo projektów, dla wirtualnych stowarzyszeń. Wystarczy, że
        kolesie z tzw. układu władzy się umówią i aby natworzyć papierów. A efektów nikt
        tak nie sprawdza, bo po co. W papierach gra. Tak właśnie trwoni się publiczne i
        unijne pieniądze, które miały trafić na publiczne cele. Nie wiem, jak jest w
        innych województwach, ale w naszym jest to proceder na ogromną skalę. A
        najsmutniejsze jest to, że wszystkie "służby" z policją i olsztyńską prokuraturą
        tkwią w tym bagnie po uszy. Złodzieje z PO i PSL-u mają pole do popisu.
        • Gość: hihi Re: Prawda kole w aureole IP: *.olsztyn.mm.pl 23.08.08, 12:48
          Gość portalu: fanka PiSu napisał(a):

> Złodzieje z PO i PSL-u mają pole do popisu.

A PiS się nie załapał?
          • Gość: fanka Re: Prawda kole w aureole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 12:55
            Być może też, ale obecnie rządzi koalicja PO i PSL. To oni są teraz przy korycie.
            • Gość: wyborca Re: Prawda kole w aureole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 16:25
              Pogonić wszystkich równo!
              KO-MI-SA-RZA !!!!
              • Gość: obojętny Re: Prawda kole w aureole IP: *.olsztyn.mm.pl 24.08.08, 09:59
                Komisarz też będzie pochodził z jednej opcji. A jaki wybór ma premier w tym
                mieście? Czyżby PO miała jeszcze jakieś rezerwy?
                Mniemam, że sytuacja w naszym mieści zbliża się do opisywanej przez klasyków
                rewolucji: Góra nie potrafi inaczej, a Doły nie potrafią pogodzić się z tym, co
                jest. Rzecz jednak w tym, że rewolucja też w pierwszej fazie wyłania "menty".
    • Gość: cenzur Re: Prawda kole w aureole IP: *.olsztyn.mm.pl 23.08.08, 15:08
      Szostek cenzorem internetu newsbar.pl/1160/szostek-cenzorem-internetu
    • Gość: nono "te dokumenty to "lipa" " rzecze J.Sz. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.08, 16:52
      jszostek.gazetaolsztynska.wm.pl/?txt=869
      • muraszka1 Re: "te dokumenty to "lipa" " rzecze J.Sz. 23.08.08, 17:14
        kiedy mamy swietego Jaroslawa ;)
        • Gość: same swiete Re: "te dokumenty to "lipa" " rzecze J.Sz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 22:59
          Po swietym Czeslawie i swietym Tomaszu
          • Gość: fanka Re: "te dokumenty to "lipa" " rzecze J.Sz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 23:12
            No i mamy następnych
            bohaterów:wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,NIK-Poslo%20wie-%20PO-i-PSL-zlamali-prawo,wid,10286667,wiadomosc.html
            • edico Re: "te dokumenty to "lipa" " rzecze J.Sz. 24.08.08, 17:34
              Są na tapecie domniemani święci po wypadkach na dawnej Dworcowej :))
            • edico Re: "te dokumenty to "lipa" " rzecze J.Sz. 24.08.08, 17:35
              PSL już dawno wystawiło sobie sosowny cenzus.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka