15.05.09, 15:01
to jest jakas kpina z tymi zlobkami!! jestem matka w trakcie rozwodu i nie mam mozliwosci pracowac ze wzgledu na dziecko a tu jeszcze sie okazuje ze kolejny rok mam z glowy bo moje dziecko nie zostalo przyjete!!
to sa chyba jakies zarty!! mam isc do pracy za 1000zl i 650zl placic za zlobek! nie wiem co to dalej bedzie! a z czego to zyc!

czy ktos z was tez ma taki problem jaka macie perspektywe na to?? jak to rozwiazac??
Obserwuj wątek
    • 1ema Re: żłobki 15.05.09, 17:31
      niestety, takie są realia, zostaje opiekunka, ale to też kosztuje
      • kudlata28 Re: żłobki 16.05.09, 01:11
        Też dziś okazało się, że nie dostaliśmy żłobka :( Podobno było losowanie, chyba
        wśród zgłoszeń znajomych ;)Na samotność, niesamotność nikt nie patrzy, życie. W
        ogóle nawet formularz zgłoszeniowy jest skonstruowany wyłącznie dla małżeństw:
        miejsce na jedno nazwisko rodziców, jeden adres... Nie zawsze tak jest.Sama
        kombinuje jak tu wszystko ułożyć, żeby z torbami nie pójść. Zostaje niania i
        poważnie zastanawiam się nad jakąś studentką na godziny.
        • gosiaczeks1 Re: żłobki 17.05.09, 10:09
          jakos w ostatecznosci zdecyduje sie na zlobek prywatny bo co do niani to mam mieszane uczucia pozatym chcialabym zeby dziecko mialo kontakt z rowiesnikami... no racja takie zycie!! bez znajomosci nic sie nie zrobi
          • 1ema Re: żłobki 17.05.09, 10:54
            Dlaczego nie jesteś przekonana do niani? Ja wychowuję 2,5 letnią córkę i od
            ponad roku zajmuję się jeszcze jednym maluszkiem(obecnie ma 1,5 roku).
            Dziewczynki ładnie się bawią i mała bardzo chętnie do nas przychodzi, a
            szczególnie do mojej córki. Czyli dzieci mają ze sobą świetny kontakt, a ja mam
            dużo czasu dla nich. Od września moja córka idzie do przedszkola, a malutką
            zajmuję się do końca sierpnia. Od września zatem będę szukać nowego
            podopiecznego, a najchętniej dwójki dzieci, bo naprawdę dzieciom w towarzystwie
            innych dzieci jest najlepiej. Jeżeli jest ktoś chętny do takiej opieki, to
            zapraszam, gg 1798869
    • tomblibus Re: żłobki 09.06.09, 11:02
      Skąd wzięłaś 650 zł za żłobek? Mój synek chodził do państwowego żłobka 2 lata
      temu i płaciłam ok. 300 zł. Czy to możliwe, żeby opłaty tak podskoczyły?! Czy
      macie może jakieś namiary na prywatne żłobki?
      • 1ema Re: żłobki 09.06.09, 13:26
        prywatne żłobki to nie wiem czy są, ale są tzw. kluby malucha
      • gosiaczeks1 Re: żłobki 09.06.09, 19:34
        prywatne przedszkole z grupa zlobkowa dla dzieci od 2 roku zycia w urwisie na barczej oplaty sa tak wysokie niestety!!!! od wrzesnia wzrasta atawka zywieniowa do 8zl a bylo do tej pory 6 o ile sie nie myle do tego 450zl miesiecznie abonamentu i 450zl wpisowe dramat!!!! ale takie sa realia na opiekunke w statecznosci bym sie zdecydowala ale chcialabym zeby dziecko bylo wsrod dzieci a ceny jak widac rosna z roku na rok!!!
        • iwongia Re: żłobki 14.06.09, 18:23
          z tego co się orientuję to jest jakiś klub malucha na Dajtkach. Info
          mogę podrzucić na priv.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka