Gość: Cedar IP: *.olsztyn.vectranet.pl 26.07.09, 18:19 Niech "eksperci" od seksu i ginekologii, przebrani w czarne kiecki, zajmują się swoimi kolesiami, którzy jeżdżą "na bani" lub molestują ministrantów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmascarpone Re: Słowo księdza lepsze, niż mandat 26.07.09, 18:30 A dlaczego nie lekarze,urzednicy z NFZ,i inne profesje w ktorych interesie jest mniej wypadkow? I dlaczego tylko księza katoliccy? Odpowiedz Link Zgłoś
wypasior cofamy się 26.07.09, 20:52 secesja ciemnoty i zabobonu, w każdej dziedzinie życia ekspansja kleru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reformator Re: Słowo księdza lepsze, niż mandat IP: 64.34.251.* 26.07.09, 18:42 Wyjścia są dwa: Albo policjantów ubierzemy w komże i będą nauczać, albo do drogówki zatrudnimy księżowskie dwójki - kapelan posterunku i egzorcysta. A ostatniego namaszczenia będzie udzielał ratownik z karetki pogotowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mandatlepszy!! Słowo księdza lepsze, niż mandat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 18:46 kabaret. widziałam. ksiądz z obojętną miną. ale akcja, haha!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie chce krzycha Słowo księdza lepsze niż mandat IP: *.pools.arcor-ip.net 26.07.09, 19:23 W morde, caly czas sugeruja, ze caly kraj to katole a ja nie chce byc katolem i wolalbym aby mnie piekna policjantka pouczala. Ale wiem, ze to bezczelnosc z mojej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Słowo księdza lepsze niż mandat IP: *.olsztyn.mm.pl 26.07.09, 19:41 a ja chce żeby mnie ksiadz pouczał i co? mnie sie podoba, super pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reniux Re: Słowo księdza lepsze niż mandat IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.07.09, 00:04 A mnie się nie podoba, głupi pomysł. Szkoda że cię w kościółku nie puczył. Nie przeszczeganie przepisów jest grzechem a za to władza ma prawo karać. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Słowo księdza lepsze niż mandat 26.07.09, 19:46 > W morde, caly czas sugeruja, ze caly kraj to katole a ja nie chce byc chyba czas wymyślić jakiś symbol, który będzie widoczny dla katoli, może dadzą innym luz. Luz w życiu i do życia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MrBoot Słowo księdza lepsze niż mandat IP: *.centertel.pl 26.07.09, 20:03 Myślę, że lepiej by było gdyby obok księdza stali jeszcze ludzie z zakładu pogrzebowego z karawanem i po kolei kierowca rozmawia ze wszystkimi. To by może ich naprawdę otrzeźwiło i zaczęliby pewnie w końcu myśleć na drogach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymenel Re: Słowo księdza lepsze, niż mandat IP: *.olsztyn.mm.pl 26.07.09, 20:09 Dewocja jest chyba jednak odmianą poważnej choroby a w przypadku urzędników państwowych i samorządowych objawem ciemnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Słowo księdza lepsze, niż mandat IP: *.olsztyn.mm.pl 26.07.09, 20:16 to twoje zdanie a ja też jestem człowiekiem wolnym i chce zeby mnie ksiądz nauczaał na drodze. Mam prawo! I tez moze mnie nie interesowac twój antyklerykalizm. Ja chce! Odpowiedz Link Zgłoś
manes3 Re: Słowo księdza lepsze, niż mandat 26.07.09, 20:31 sa tylko trzy przykazania kierowcy: - -biala linia to nie mur - w každej czerwonej jest troche zielonego i -kto pije z checia nie može nadmuchać !!!! a reszta tych zboczeństw do których namawiaja sutannowi tej obludy i klamstw to trzeba karać!!! a porzadnie - najlepiej ogniem i mieczem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Słowo księdza lepsze, niż mandat IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.07.09, 20:47 Gość portalu: xxx napisał(a): > to twoje zdanie a ja też jestem człowiekiem wolnym i chce zeby mnie > ksiądz nauczaał na drodze. Mam prawo! I tez moze mnie nie > interesowac twój antyklerykalizm. Ja chce po to masz tyle kosciolow w Olsztynie,ja nie zycze sobie ksieadza na drodze,to dla mnie zaden partner do rozmowy na temat bezpieczenstwa na drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Słowo księdza lepsze, niż mandat IP: *.olsztyn.mm.pl 26.07.09, 20:58 A ja nie życzę sobie Magdo abyś przekraczała przepisy ruchu drogowego. Jeśli będziesz przestrzegać wszytskie przepisy to wierz mi wcale z nikim nie będziesz musiała rozmawiać bo nikt Cię nie zatrzyma. Życzę szerokości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reniux Re: Słowo księdza lepsze, niż mandat IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.07.09, 00:25 Nie zła riposta. Tylko wytłumacz mi dlaczego akurat ksiądz katolicki ma nie pouczać, dając przy tym bałwochwalczy obrazek. Chrześcijaństwo odrzuca kult świętych, patronów obrazków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Luka w prawie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 00:27 Ksiądz pobłogosławi na drodze, rozgrzeszy i nie ma mandatu!!!??? W ramach równości wobec prawa żądam zastosowania tej metody do wszystkich kierowców!!! ;)) Paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reniux Re: Słowo księdza lepsze, niż mandat IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.07.09, 00:16 Ja też jestem wolnym człowiekiem i nierozumiem dlaczego ksiądz, ma mnie pouczać. Dwał przy tym obrazek, co jest nie zgodne z moim światopoglądem. Takie coś to się nazywa bałwochwalstwem. Co przykleisz sobie obrazek św.Krzysztofa patrona kierowców na przedniej szybie, będzie cię chronił przed policją i fotoradarem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Słowo księdza lepsze, niż mandat IP: *.olsztyn.mm.pl 27.07.09, 09:25 Jesli nie miałes ochoty brać to trzeba było grzecznie podziękować. Ja chciałam i mam. I też jestem wolnym człowiekiem. Czy twoja wolonsc jest ważniejsza od mojej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ku...męska Re: Słowo księdza lepsze, niż mandat IP: *.radom.vectranet.pl 23.10.09, 08:18 Uklęknij jak to czytasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymenel Re: Słowo księdza lepsze, niż mandat IP: *.olsztyn.mm.pl 27.07.09, 09:31 Twoja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HA! Słowo księdza lepsze niż mandat IP: *.elk.net.pl 26.07.09, 20:52 a jakim to prawem przedstawiciel jakiejś religii miesza się do spraw państwa?! Polska to państwo wyznaniowe?! ja nie życzę sobie aby jakiś czarownik jakiegoś ciemnego zabobonu pouczał mnie co mam robić a co nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Słowo księdza lepsze niż mandat IP: *.olsztyn.mm.pl 26.07.09, 21:06 a ja zyczę sobie i co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Słowo księdza lepsze niż mandat IP: 188.33.79.* 26.07.09, 21:17 Powtarzasz się wiesz? jak sobie życzysz twoja sprawa ale tu wyraźnie jest nacisk na tych co sobie nie życzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reniux Re: Słowo księdza lepsze niż mandat IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.07.09, 00:29 Jasne mandatu nie ma, punktów nie zabiorą. Księżulko tylko pogada, da przy tym obazek a o postanowieniu szybko się zapomni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymenel Re: Słowo księdza lepsze niż mandat IP: *.olsztyn.mm.pl 27.07.09, 09:35 I nic.Przecież Polska znana jest z dewocji,klerykalizmu i ciemnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HA! Re: Słowo księdza lepsze niż mandat IP: *.elk.net.pl 28.07.09, 20:54 do idź do kościoła i tam sobie życz. Publiczna droga i kotrola policyjna to nie miejsce do agitek wyznaniowych. Co byś powiedział jakby przy kontroli drogowej pouczał cię jakiś rabin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hen Słowo księdza lepsze niż mandat IP: *.chello.pl 26.07.09, 22:28 Co to jest. Już całkowicie Polska stała się państwem wyznaniowym? Nie życzę sobie, by durny klecha mnie pouczał. Watykańczycy nie są żadnymi autorytetami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Słowo księdza lepsze niż mandat IP: *.olsztyn.mm.pl 26.07.09, 22:38 a to ciekawe....moze dla ciebie nie są ale dla wielu są...Polska to kraj katolicki zauważ, chcesz czy nie w takim kraju zyjesz. A tak na marginesie dlaczego ci wszyscy co tu tak zwykle krzyczą lecą po sakramenty do kościoła? Sluby, chrzty, pogrzeby? Wytłumaczcie mi, dlaczego? Fałsz i obłoda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reniux Re: Słowo księdza lepsze niż mandat IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.07.09, 00:46 To że duża większość przynajmniej teoretycznie jest wyznania katolickiego, nie znaczy że Polska jest krajem katolickim. Gdzie pisze w Konstytucji RP, że Polska jest krajem wyznaniowym. Mnie też to interesuje, dlaczego najwięcej mają pretensji mają katolicy. Szkoda że przy zatrzymaniu nikt się nie zapytał, czy jest wierzący i jakiego wyznania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymenel Re: Słowo księdza lepsze niż mandat IP: *.olsztyn.mm.pl 27.07.09, 09:39 Nie ma co ukrywać:Polska jest państwem wyznaniowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymenel Re: Słowo księdza lepsze niż mandat IP: *.olsztyn.mm.pl 27.07.09, 09:38 Niewatpliwie wielkimi autorytetami winni być znany powszechnie dewiant arcybiskup Paetz,miłośnik ministrantów prałat Jankowski i coraz częściej ujawniani pedofile w sutannach.Jaki człowiek taki autorytet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: Słowo księdza lepsze niż mandat IP: *.olsztyn.mm.pl 27.07.09, 09:54 Ot jaki idealny sie znalazł, moze o swoich grzeszkach wspomnisz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: divak2 A jakby odwrotnie IP: *.connecta.pl 26.07.09, 23:20 Co jakby ksiądz powiedział "grzej ile checesz nawet w zabudownym"? Czy też by posłuchali bo to ksiądz, a glina by mógł wyłuchać tradycyjego CHW...itd? Odpowiedz Link Zgłoś
karul Jeszcze dziesiec lat 27.07.09, 03:10 temu czarni namiestnicy Watykanu udawali przynajmniej, ze to nie oni rzadza ta operetkowa republika papieska. Teraz juz sie nie musza silic na pozory. A dobrze wam tak, solidarnosciowe matoly - PRL wam sie nie podobala, godnosci robotniczej malo bylo, wiec sie teraz duscie w tym sosie nazikatolickim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnerwiony szofer Słowo księdza lepsze niż mandat IP: *.olsztyn.mm.pl 27.07.09, 06:58 Klechy katolickie wpier.... wszedzie tam gdzie władza?Ja osobiście podczas kontroli spytałem co robi w jego radiowozie kawaler w sukience ? Nie umiał rzeczowo -konkretnie odpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teheranka Re: Słowo księdza lepsze niż mandat IP: 212.180.168.* 27.07.09, 07:19 iran normalnie, iran! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogroź palcem ! Słowo księdza lepsze niż mandat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 09:35 "Zbigniew Satława na początku od razu powiedział do kierowcy, że będzie ukarany 10 punktami karnymi i 500-złotowym mandatem. Jednak po dłuższym zastanowieniu, wycofał się z tego i dał mu tylko upomnienie. Nie obyło się też bez rozmowy z ks. Romanem." Ja też proszę o stosowanie wobec mnie, po dłuższym zastanowieniu oczywiście,AŻ upomnienia. A za rozmowę z księdzem dziękuję - jestem bezwyznaniowy. Operetka w naszym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga5 Re: Słowo księdza lepsze niż mandat IP: *.olsztyn.mm.pl 27.07.09, 15:10 Po raz kolejny przekonuję się ,że nie ma granic głupoty.Jaką jeszcze głupią akcję trzeba wymyśleć ,aby przekonać kler,jak wielkie ma wpływy.Proponuję,aby wszystkie władze naszego samorządu,łacznie z policją zaczynały dzień modlitwą,póżniej leżeniem krzyżem.Chociaż i tak wszyscy leżą,ale do góry d... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Słowo księdza lepsze niż mandat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.09, 23:58 I policja, i duchowni robią z siebie błaznów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c"est moi Słowo księdza lepsze niż mandat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 17:14 ośmieszające. Trzynaście zdrowasiek albo mandacik.Lub na tackę. Co jeszcze wymyślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnom Re: Słowo księdza lepsze, niż mandat IP: *.filehostserver.eu 27.07.09, 19:29 jajakobyly.bloog.pl/d,26,m,7,r,2009,index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: talarek Słowo księdza lepsze niż mandat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 19:33 Ta akcja jest: 1/ kompromitacją wiary przez zdziecinniały KK (pouczania, obrazki), 2/ kompromitacją policji, która szuka wsparcia w "innym porządku", 3/ kompromitacją polityki wyznaniowej podobno świeckiego Państwa. Jaki wpływ (poza idiotycznie propagandowym) miała ta akcja na zachowania kierowców? Żaden. W ten weekend zginęło na drogach regionu 8-9 ludzi, co jest smutnym rekordem. Potrzeba inwestycji w bezpieczeństwo i nieuknionych kar dla szaleńców, a nie obrazków i "kazań". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Słowo księdza lepsze, niż mandat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 12:11 www.hydraulik.olsztyn.biz.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rca Re: Słowo księdza lepsze, niż mandat IP: *.cba.pl 29.07.09, 08:34 bądą święcić kanalizację sedesy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Słowo księdza lepsze, niż mandat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 23:59 Zależy tylko od rentowności przedsięwzięcia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cat lick Re: Słowo księdza lepsze, niż mandat IP: *.ovh.net 03.08.09, 19:23 wiadomosci.wp.pl/gid,9986810,img,9986820,kat,0,galeria.html?G%5Bpage%5D=15&ticaid=18803&_ticrsn=3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Słowo księdza lepsze, niż mandat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 21:19 Dobre :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ventus Re: Słowo księdza lepsze, niż mandat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 00:20 Czego by Księża nie zrobili, to i tak pojawiłyby się słowa krytyki. Tak dla zasady ;-) Nie oszukujmy się... nasza PL jest dalej "czerwona" :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Słowo księdza lepsze, niż mandat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 16:30 Jak widzę, patrzysz na świat jednostronnie po przez czarne okulary ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Bardzo dobra akcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 03:24 Księża na drogi a policjanci na ulicę!!! Skutek murowany i przyklepany Biblią. Odpowiedz Link Zgłoś