agalt 27.07.09, 20:02 Wielkie dzięki za zaproszenie. Bardzo się cieszę, że mogłam Was spotkać w realu... Cudna ta Wasza wieś...:) Pozdrowionka spod Łysej Góry a/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
supertw Re: Do supertw:) 28.07.09, 18:44 Cała przyjemność po mojej stronie. Mam nadzieję,że uda się to jeszcze kiedyś powtórzyć... A może jakiś mały wypadzik w okolice Olsztyna w większym gronie? Odpowiedz Link Zgłoś
agalt Re: Do supertw:) 03.08.09, 10:26 supertw napisała: > A może jakiś mały wypadzik w okolice Olsztyna w większym gronie? Kusząca propozycja:) Jakieś szczegóły? Ile to jest "większe grono"? I jakaś data może? ...zdrowionka:) Odpowiedz Link Zgłoś
supertw Re: Do supertw:) 04.08.09, 19:59 Rzuciłam hasełko z nadzieją,że ktoś będzie miał jakiś pomysł na mała wyprawę. Większe grono wg mnie to kilka osób /czyż nie/? Data do ustalenia,my jesteśmy na miejscu.Może Andulka coś wymyśli... Widzę po jej fotoreportażach, że nie może usiedzieć...Pozdrawiam wszystkich znanych i nieznanych,Ciebie zaś szczególnie. Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Do supertw:) 05.08.09, 15:32 Następne Tour de Warmia et Mazury planuję jakoś na początku września, może weekend 5-6.09(przedłużony, o ile lustroo będzie mogła wziąć dzień lub dwa wolnego dodatkowo). Pod koniec września wybieram się do Płocka na bardzo towarzyski kolejny weekend "naukowy" ;) w zacnym gronie balangowiczów, a jeszcze w sierpniu - pod Łysą Górę do wiedźmy agalt. Dokumentacji fotograficznej nie powinno więc zabraknąć: Następnie w listopadzie wypad do Łodzi, ale raczej rodzinnie, więc raczej bez fotek do publikacji. Później chyba zapadnę w sen zimowy, by znów wiosną nadlecieć nad Olsztyn piękny. Choć z tym snem zimowym, to nie zawsze tak... na przyklad w ubiegłym roku zwiedzałam w listopadzie Trójmiasto :D Fotoreportaż na forum chyba zamieściłam... A może w październiku do ciepłych krajów se polecę? To też by były jakieś zdjęcia :) Odpowiedz Link Zgłoś
supertw Re: Do supertw:) 05.08.09, 18:04 No, no...A w Spręcowie była ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Do supertw:) 06.08.09, 07:30 Być na Warmii a Spręcowa nie widzieć... koniecznie musisz to nadrobić! My w miarę możliwości się dostosujemy. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Do supertw:) 06.08.09, 09:14 PRAWIE była :D Obejrzała se w ZUMI, a na żywca raz przejechała przez wieś (tylko, że w tym czasie w kurniku mieszkały jeszcze pewnie kury, a nie gąsiorek)i oglądała z obwodnicy, nawet parę razy ;). Pozdrowienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
agalt Re: Do supertw:) 06.08.09, 09:54 andulka7 napisała: > PRAWIE była :D > Obejrzała se w ZUMI, a na żywca raz przejechała przez wieś (tylko, > że w tym czasie w kurniku mieszkały jeszcze pewnie kury, a nie > gąsiorek)i oglądała z obwodnicy, nawet parę razy ;). > Pozdrowienia To żadne "prawie była":( To tak , jakbyś mówiła, że prawie jadasz w McDonaldzie, bo codzień w drodze do pracy mijasz reklamę... W Spręcowie trza się zatrzymać, z miłymi gospodarzami pogadać, jaskółkom poprzyglądać, poobserwować, jak czas zwalnia... takie tam... ...zdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
supertw Re: Do supertw:) 06.08.09, 11:50 Niewątpliwie masz rację.agalt. Następnym razem proponuję zjazd z autostrady, gospodarze są gościnni, a i w karafce zostało małe co nieco. Zapraszam... Jak widać, ci co byli raczej nie żałują. Odpowiedz Link Zgłoś
ktos2104 Re: Do supertw:) 06.08.09, 15:02 a taaak.. naleweczki przednie.. choć i gasiorek rewelacja;p warto było choc usta umoczyc:) Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Do supertw:) 06.08.09, 21:51 supertw napisała: gospodarze są > gościnni Gospodyni - z pewnością. Ale co do gospodarza, co to mu z oczu wilkiem patrzy..... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agalt Re: Do supertw:) 07.08.09, 00:48 andulka7 napisała: > Ale co do gospodarza, co to mu z oczu wilkiem patrzy.. > ... > ;) Nie zauważyłam, a wiesz, że z racji, które pominę znaczącym milczeniem, znam sie na tym... Odpowiedz Link Zgłoś
supertw Re: Do supertw:) 07.08.09, 10:09 Wilka też można obłaskawić, wystarczy trochę się postarać... Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Do supertw:) 09.08.09, 21:24 supertw napisała: > Wilka też można obłaskawić, wystarczy trochę się postarać... No, tańcząca z wilkami to ja nie jestem! Odpowiedz Link Zgłoś
agalt Re: Do supertw:) 09.08.09, 22:18 andulka7 napisała: > No, tańcząca z wilkami to ja nie jestem! Święta prawda:) Cóż, jak się mieszka w wielkim mieście, gdzie "kontakt z naturą" to wizyta w zoo, to można se nie przyswoić umiejętności obłaskawiania wilków... Ostało Ci jeno urok jaki rzucić... Albo poczekać, aż supertw sama obłaskawi swojego wilka... Chociaż ja nadal z uporem twierdzę, że z bpkw taki wilk jak ze mnie gąska Balbinka. Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Do supertw:) 09.08.09, 22:37 agalt napisała: jak się mieszka w wielkim mieście, > gdzie "kontakt z naturą" to wizyta w zoo No, niekoniecznie..... Jakiś obcy "kontakt z naturą" właśnie mi wleciał do pokoju i krąży wokół lampy..... A mój stały "kontakt z naturą" właśnie rąbie sianko.... Odpowiedz Link Zgłoś
agalt Re: Do supertw:) 10.08.09, 11:21 andulka7 napisała: > > No, niekoniecznie..... > Jakiś obcy "kontakt z naturą" właśnie mi wleciał do pokoju i krąży wokół lampy. > .... > A mój stały "kontakt z naturą" właśnie rąbie sianko.... > Jak obłaskawisz ten obcy, to odszczekam opinię poddającą w wątpliwość Twoje talenta obłaskawiania dzikich stworów;P Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Do supertw:) 10.08.09, 13:14 agalt napisała: > Jak obłaskawisz ten obcy, to odszczekam opinię poddającą w > wątpliwość Twoje talenta obłaskawiania dzikich stworów;P > Nie odszczekasz, hehe. Nie obłaskawiłam go, tylko UBIŁAM :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Do supertw:) 10.08.09, 14:49 Czasem to też skutkuje.... brutalne, ale jak bardzo kobiecy sposób rozwiązywania stosunków z naturą... ...a może jak facet? - przynajmniej chwila negocjacji przed egzekucją? ;p z serdecznymi wyrazami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Do supertw:) 10.08.09, 15:30 zbyszek07 napisał: > ...a może jak facet? > - przynajmniej chwila negocjacji przed egzekucją? Negocjacje to mogą być przed wydaniem wyroku. A przed wykonaniem wyroku - najwyżej ostatni papieros. Albo ostatnie piffko :D Odpowiedz Link Zgłoś
agalt Re: Do supertw:) 10.08.09, 22:58 andulka7 napisała: > agalt napisała: > > > Jak obłaskawisz ten obcy, to odszczekam opinię poddającą w > > wątpliwość Twoje talenta obłaskawiania dzikich stworów;P > > > Nie odszczekasz, hehe. Nie obłaskawiłam go, tylko UBIŁAM :DDD Tak przypuszczałam, że to Twój ulubiony sposób "obłaskawiania"... :P Dlatego zakładam, że jeśli supertw dostrzega w bpkw choćby ślad wilka, którego trzeba obłaskawiać, to bezpieczniej i daleko bardziej humanitarnie będzie jeśli zajmie sie tym sama, zamiast powierzać to zadanie Tobie... Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Do supertw:) 11.08.09, 11:59 i tu się z Tobą zgodzę, andulka7 jednak rozwiązuje problemy natury za radykalnie. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ktos2104 Re: Do supertw:) 11.08.09, 12:43 Noo..sorki.. w przypadku dzikich stworzen wlatujących bez zapraszania.. jestem jak najbardziej za radykalnymi posunięciami Andulki;p po co sie pchają i kąsają? żeby tylko pobzykały..to by im uszło;p Co do wilków;p nie spotkałam.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
agalt Re: Do supertw:) 19.08.09, 22:01 andulka7 napisała: > Nie odszczekasz, hehe. Nie obłaskawiłam go, tylko UBIŁAM :DDD Nie sądzicie, że już wystarczajaco długo czcimy milczeniem ofiarę a7? Ubiła, bo ubiła, ale w końcu sam sie pchał... I latał... I bzyczał... W nieswoim domu... Tak nie można... Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Do supertw:) 15.10.09, 16:55 Wszystkiego najlepszego z okazji imienin! Niech Ci się dobrze żyje, pisze, czyta... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
supertw Re: Do supertw:) 15.10.09, 21:21 Pięknie dziękuję. Życzenia do spełnienia: Żyje mi się dobrze,czyta mi się jeszcze lepiej,a z pisaniem...no cóż, nie można mieć wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Do supertw:) 16.10.09, 07:46 ale można chcieć, życzyć sobie i realizować... Jeszcze raz: wszystkiego najlepszego! :-) Odpowiedz Link Zgłoś