Gość: anytymenel IP: *.olsztyn.mm.pl 10.08.09, 09:09 W dzisiejszej GW Kutz sflekował dokumentnie Janusza Kijowskiego.Ma staruszek temperament i rację! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hania Re: Kutz:Kijowski - 10:0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 09:22 Nie lubię Kutza!Hipokryta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Kutz:Kijowski - 10:0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 23:09 www.youtube.com/watch?v=X-owUrCxGHw&feature=related patetyczny film Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ol Re: Kutz:Kijowski - 10:0 IP: *.olsztyn.mm.pl 10.08.09, 22:14 Kutz jest na Śląsku (ostatnio raczej w Warszawie), a Kijowski również w Olsztynie. Lepszy wróbel w .... niż .... na dachu. Kijowski jednak "nasz", a Kutz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ot Re: Kutz:Kijowski - 10:0 IP: *.olsztyn.mm.pl 10.08.09, 23:16 Gość portalu: ol napisał(a): > Kutz jest na Śląsku (ostatnio raczej w Warszawie), a Kijowski > również w Olsztynie. Lepszy wróbel w .... niż .... na dachu. > Kijowski jednak "nasz", a Kutz ? "Nasz" - to znaczy: czyj? Co za propagandę siejesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarynka Re: Kutz:Kijowski - 10:0 IP: *.olsztyn.mm.pl 12.08.09, 22:55 A co to znaczy - Kutz sflekował Kijowskiego? Biedny staruszek nie wytrzymał, że mu ktoś prawdę powiedział i popłynął prostym tekstem. Jak na Kutza to poniżej poziomu jego intelektu. Szkoda mi, że znany reżyser się w polityce na drobne rozmienił. A że polityka jest brudna i kłamliwa nie trzeba chyba tłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smic smac smoc Re: Kutz:Kijowski - 20:0 IP: *.olsztyn.mm.pl 14.08.09, 20:36 Piotr Szulkin we wczorajszej "Wyborczej": > Kazimierz Kutz powiedział prawdę, na którą nikt nie zdobył się przed nim. Jeśli wychylam się i popieram Kutza, czynię to z oburzenia tekstem (polemiką?) Janusza Kijowskiego, który ukazał się parę dni po wywiadzie z Kutzem. Tak brutalnego - choć słowo brutalność nie oddaje skali agresji tego tekstu - ataku, kopania po kostkach, wściekłego wgryzania się w Kutza nie wymyśliłbym nawet w nocnym koszmarze. Ja też kiedyś byłem z Kazimierzem Kutzem po imieniu. Jednak teraz, gdy twórca "Soli ziemi czarnej" ma 80 lat, nie przyszłoby mi do głowy zwracać się do Kutza per "Kaziu", "Kaziku", niczym do brzdąca, który spłatał figla. Różnica generacji, różnica dorobku nie daje Kijowskiemu takiego prawa. Może to brak wyczucia, by poprzez familiaryzowanie się poczuć się choć przez chwilę w butach ważnego dla naszej kinematografii twórcy. Całość tej wypowiedzi: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80276,6921851,Degrengolada__czyli_jak_ustrzelic_Kazimierza_Kutza.html Odpowiedz Link Zgłoś