Gość: ja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.09, 11:04 Chyba w końcu ktoś się na niej poznał ww6.tvp.pl/6482.dzialy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ty Re: Lidzia Staroń w radio Olsztyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.09, 11:06 Posłanka o dziennikarzu Ostre słowa Lidii Staroń. Posłanka PO podczas udzielania wywiadu dla Polskiego Radia Olsztyn zarzuciła dziennikarzowi Rzeczpospolitej "pisanie na zamówienie". Staroń artykuły Mariusza Kowalewskiego nazwała "głupotami", a o nim samym powiedziała, że "trudno nazwać go dziennikarzem". Poszło o artykuł w czwartowym wydaniu dziennika. Mariusz Kowalewski twierdził w nim, że posłanka wpłynęła na prokuraturę, w sprawie uzasadnienia jednego z umorzonych sledztw. Wpłynęła skutecznie. Tuż po audycji posłanka umówiła się z ekipą TVP Olsztyn na komentarz, jednak po kilku godzinach nie chciała już komentować tej sprawy, tłumacząc się inni ważnymi sprawami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Lidzia Staroń w radio Olsztyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.09, 11:38 Ta kobieta wszystkich pomawia i obraża. Najwyższy czas, aby ktoś przytarł jej nosa, tym bardziej, że ona sama wie, że nie jest czysta, ma swoje sprawki za uszami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sowa Re: Lidzia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 11:45 Chciałbym, żeby pani Staroń podała merytoryczne zarzuty wobec dziennikarza, a nie epitety typu "wypisuje głupoty" czy "co z niego za dziennikarz"? Czy świadek S. podał nieprawdę składając pod groźbą kary zeznanie w Prokuraturze, że p. Lidia Staroń skłoniła go do napisania fałszywego oświadczenia w sprawie Sycza? Ten świadek to wróg posła Sycza, który u p. Lidii szukał wsparcia, więc chyba z brudnego palca tego sobie nie wyssał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sowa Re: Lidzia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 11:54 Dla jasności: artykuł "Jak Staroń tropiła układ w koalicji" można przeczytać na: www.rp.pl/artykul/69745,351343.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Lidzia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 12:12 Lepiej posłuchać: www.ro.com.pl/posluchaj/dzwiek/891/Poranne-Pytania-Lidia-Staron/ Jest jasne, że to atak na wspaniałego Posła! Syczą i syczą w tym olsztyńskim bagnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gala Re: Lidzia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 12:16 No jasne, jedni okradają i nie zwracają, manipulują i kłamią i to jest w porządku. Co za chory kraj! Jedyny poseł, który dba o wyborców jest baaaardzo niewygodny. "Ta sprawa jest, niestety, jednoznaczna. Wiem, bo dysponuję wszystkimi dokumentami dotyczącymi tej inwestycji. Mam nadzieję, że do takich samych wniosków dojdzie prokuratura - mówi tvp.info Julia Pitera. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Okręgowa w Olsztynie. NPB("005"); Chodzi o 40 tys. zł dotacji, które Środkowoeuropejskie Centrum Szkolenia Młodzieży dostało od Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Olsztynie. Poseł PO Miron Sycz to jednocześnie założyciel stowarzyszenia, które dostało pieniądze, i członek rady nadzorczej WFOŚiGW, które je przyznało. Poseł PSL to z kolei prezes WFOŚiGW. W czerwcu 2007 r. Centrum wystąpiło do Funduszu o dofinansowanie budowy wiaty edukacyjnej w Górowie Iławeckim. Wniosek został rozpatrzony w ekspresowym tempie: miesiąc później stowarzyszenie dostało pieniądze. Wyniki kontroli NIK są bezlitosne. "Istotne nieprawidłowości stwierdzono na etapie rozpatrywania wniosku Centrum", "NIK negatywnie oceniła nieprzestrzeganie obowiązującej w Funduszu procedury udzielania dotacji", "We wniosku o dotację nie podano nawet nazwy miejscowości, na której planowano zrealizować tę inwestycję", "za naganne należy uznać dotowanie ze środków publicznych beneficjantów, którzy nie przestrzegają obowiązku porządku prawnego", "wiata wybudowana została bez wymaganego pozwolenia", "umowę w sprawie udzielenia dotacji Fundusz zawarł z Centrum z naruszeniem wymogów", "Fundusz nie przeprowadził obowiązkowej w tym przypadku kontroli", "kontrola wykazała, że Centrum nie posiadało wszystkich dowodów księgowych potwierdzających poniesione wydatki" - to tylko część zarzutów stawianych przez NIK." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: Lidzia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 12:25 Warto posłuchać! Kowalewski może znowu jakiś paszkwil, tylko nie bój się zgłaszać na rozprawy! www.ro.com.pl/posluchaj/dzwiek/891/Poranne-Pytania-Lidia-Staron/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cała lidzia Re: Lidzia Staroń w radio Olsztyn IP: *.adsl.inetia.pl 26.08.09, 14:59 Tuż po audycji posłanka umówiła się z ekipą TVP Olsztyn na komentarz, jednak po kilku godzinach nie chciała już komentować tej sprawy, tłumacząc się inni ważnymi sprawami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwy liberał Re: Lidzia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 15:06 I co z tego? Gdyby tobie zaproponowali spotkanie z ekipą TVP Olsztyn, to pewnie z radości rzuciłabyś /rzuciłbyś wszystko i poleciał/a. Co za mentalność, wiocha po prostu i motłoch uzależniony od pseudo dziennikarzy wiejskiej telewizyjki. Za grosz godności! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lidzia Staroń w radio Olsztyn IP: *.adsl.inetia.pl 26.08.09, 16:18 Gość portalu: prawdziwy liberał napisał(a): > I co z tego? Gdyby tobie zaproponowali spotkanie z ekipą TVP Olsztyn, to pewnie > z radości rzuciłabyś /rzuciłbyś wszystko i poleciał/a. Co za mentalność, wiocha > po prostu i motłoch uzależniony od pseudo dziennikarzy wiejskiej telewizyjki. > Za grosz godności! tyle, że wcześniej Lidzia wpraszała się i latała do telewizji bez umiaru, a teraz co już nie ten klimacik błyszczenia, a i niespójne zeznania Przybyłka z posłanką. Trudno teraz wytłumaczyć, że co innego mówi Przybyłek a co innego Staroniowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwy liberał Re: Lidzia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 16:20 Gdzie to wyczytałeś? O tej niespójności?! Skąd masz te informacje o lataniu do telewizji? Śmierdzi to jakoś!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Lidzia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 16:35 Jak to? To nie umiesz czytać, że nie widzisz, że Lidzia mówi co innego, a Prokurator co innego? A nie pamiętasz, jak latała na każde skinięcie Chromego do telewizji Olsztyn? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fakt Re: Lidzia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 16:36 Fakt, dla mnie też śmierdzi, ale to śmierdzi Lidzia, z myciem u niej słabo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do prawdziwego Re: Lidzia Staroń w radio Olsztyn IP: *.adsl.inetia.pl 26.08.09, 16:37 Gość portalu: prawdziwy liberał napisał(a): > Gdzie to wyczytałeś? O tej niespójności?! Skąd masz te informacje o lataniu do > telewizji? Śmierdzi to jakoś!!!! poczytaj: Zapytaliśmy Przybyłka, dlaczego – mimo sprzeciwu prokuratorów – nakazał zmienić uzasadnienie. Odpisał, że powodem było zakwestionowanie jego treści przez Staroń. „Na podjęcie decyzji nie miał wpływu fakt, że pani Lidia Staroń jest posłem na Sejm RP z ramienia PO” – dodał. Lidia Staroń: – Nigdy nie dyktowałam żadnego oświadczenia panu S. ani nikomu innemu, a także nie występowałam do prokuratury o usunięcie z uzasadnienia żadnych zdań, a pana pytania zawierają oczywiste kłamstwa i insynuacje – w odpowiedzi posłużę się skanami odpowiednich dokumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn 26.08.09, 19:59 nie za dużo na tym forum sędziów z czarnymi podniebieniami? wasz poziom agresji i nienawiści wobec Pani Poseł jest zdumiewający, nic wam nie zrobiła, powiedziała parę słów prawdy jedynie o przekrętach pewnych małych ludzi, którzy są i tak już przeszłością... uspokójcie się frajerzy - strach ma wielkie oczy, potem sami będzie się wstydzić u nowego pana tych chamskich bzdur, które tu wypisujecie, przestańcie się migusić i piszcie konkretnie, fakt, fakt, fakt itd jeżeli sami nie macie śmiałości by pisać prawdę to choć okażcie tej kobiecie należny za to co robi szacunek (przynajmniej milcząc), niewielu facetów w tym smutnym mieście ma tyle odwagi i wytrwałości co Ona, może nawet żaden... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 20:03 chcecie faktów, artykuł je podaje, ja już pisałem je wielokrotnie i co? i nic! dalej to samo, obrońcy Lidzi działacie na zasadzie: PLUJ WAM W OCZY, A WY MÓWICIE, ŻE TO DESZCZ PADA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ameba Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 20:07 Ta baba to dopiero fałszywiec, jak ją znam, to przeinacza każdy fakt "pod siebie" Dziennkarz Rzeczpospolitej pozwie do sądu posłankę PO Dziennikarz "Rzeczpospolitej" Mariusz Kowalewski zapowiedział, że po wtorkowym wywiadzie w Polskim Radiu Olsztyn, skieruje przeciwko posłance Platformy Obywatelskiej Lidii Staroń pozew do sądu o naruszenie dóbr osobistych. Posłanka PO Lidia Staroń ← → Kliknij na zdjęcie, aby je powiększyć Kliknij na zdjęcie, aby je powiększyć Zdaniem posłanki Lidii Staroń Mariusz Kowalewski pisze szkalujące ją artykuły na czyjeś zlecenie. Staroń nie przestraszyła się groźby procesu sądowego i podtrzymuje swoją wtorkową opinię na temat dziennikarza. Bardzo się cieszę i mam nadzieję, że te zapowiedzi zostaną zrealizowane - mówi posłanka. Wówczas będziemy mogli uzyskać adres dziennikarza, bo obecnie w toczącym się przeciwko niemu procesie z mojego powództwa przeciwko "Rzeczpospolitej" od wielu miesięcy nie mogliśmy ustalić adresu tego pana, a na rozprawy się nie stawiał - dodała. Staroń zaznaczyła, że zamierza złożyć w sądzie kolejny pozew po ubiegłotygodniowym artykule w "Rzeczpospolitej", zarzucającym jej wywieranie nacisków na prokuraturę i manipulowanie dokumentami obciążającym posła PO Mirona Sycza. Dziennikarz "Rzeczpospolitej" Mariusz Kowalewski będzie gościem piątkowego porannego wywiadu w Polskim Radiu Olsztyn. Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn 26.08.09, 20:20 prosiłem , piszcie konkrety, przestańcie migusić albo zejdźcie z dyżuru... nie dam sobie głowy uciąć , że Lidka jest czysta jak łza, ale nie pozwolę jej tak prostacko obrażać, te czasy już minęły , tak jak i pewni ludzie :) Fanko pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn 26.08.09, 20:24 gościu ze znakiem zapytania ty się chyba zaplujesz na śmierć, tak się mówi na tym forum , powiedz nam dlaczego taki jesteś? smutne dzieciństwo menelu? zbyt niebieski alkohol? ogarnij się menelu, przestań migusić tylko pisz prawdę Fanko pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nafka Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 21:04 Kowalewski jest nierzetelny w swoich publikacjach. Niczego nie będzie mógł udowodnić, bo "fakty" wziął między innymi z ukraińskiego "Naszego Słowa". Kilka miesięcy temu Migus coś tam podobnego pisał. Więc związki z syczącym układem są zbyt widoczne i oczywiste. Niestety, ale takich mamy "dziennikarzy"! Wstyd! A człowiek wierzył, że oto narodziła się gwiazda dziennikarstwa, która uczciwie podejdzie do wszystkich polityków i innej maści pasożytów w naszym regionie. Szkoda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 21:34 bo Kowalewski to jest gwiazda dziennikarstwa, tylko jak pisze prawde o waszej Lidzi, to już dla was nie jest rzetelny, jakby z nią był w układzie, i wychwalał za to, że sobie za grosze działkę w centrum miasta załatwiła, to byłoby dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 21:37 wiem, że Kowalewski poznał się już na Lidzi, a inni też już wiedzą, jaka jest o niej prawda, rozliczenie jej poczynań, to tylko kwestia czasu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 21:39 Dlaczego ta twoja gwiazda dziennikarstwa służy posłowi? Dlaczego nie zapoznaje się z dokumentami i wnioskami pokontrolnymi? Dlaczego unika stawiennictwa na procesie sadowym? Czyżby stała się gwiazdą dla jakiegoś, bliżej określonego olsztyńskiego układu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 21:46 ja znam zupełnie inną wersję sprawy, gazetę reprezentuje w sądzie radca prawny, a dziennikarz jeszcze nie był wzywany na rozprawę. jeśli dziennikarz napisał wersję korzystną dla Sycza, to ma to znaczyć, że kłamie? a może to wersja Lidki jest kłamliwa? a może to Lidka jest gwiazdą układu, który sama tutaj stworzyła? a może po prostu to Lidka kłamie jak przysłowiowa bura suka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość do gwiazdki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 22:01 Ja znam inną wersję sprawy, dziennikarz uchyla się od stawiennictwa. W takim czasie jest głównym świadkiem , a mimo to nie jego zeznań. - dlaczego pani Poseł miałoby zależeć na "wojnie" z kolegą partyjnym? - dlaczego koledzy politycy w Olsztynie przyznają sobie publiczne pieniądze i inwestują na swoich prywatnych gruntach, i wszyscy udają, że to w porządku? - dlaczego o tych praktykach nie piszą dziennikarze? - dlaczego wolą walczyć z posłanką, która zagraża interesom ludzi władzy? Może właśnie dlatego, że nie jest w żadnych układach i nikt jej nie będzie bronic? -może to właśnie Kowalewski kłamie jak "bury warchoł"? Teraz nie dowiemy się tego, ale czas pokaże, na które pytania będą odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: do gwiazdki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 20:54 Gość portalu: gość napisał(a): > Ja znam inną wersję sprawy,... Coś w tym jest, co piszesz. Tym bardziej, że sprawy oczywiste są dziwnie przeciągane lub wyciszane pod różnymi pretekstami a narasta nie przebierająca w środkach nagonka. Czyżby układ się bronił takimi metodami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: do gwiazdki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 20:59 PS. Post powyżej nie pochodzi ode mnie a od spamera usilnie podpisującego się tą samą gwiazdką. Jeżeli zwrócisz uwagę, że szczególnie chętnie gości jako swoista przeciwwaga w wątkach o Ukraińcach, jego sugestywna obrona Sycza staje się zrozumiała. Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn 26.08.09, 22:01 gościu z gwiazdką zaloguj się , proszę.... bo to chyba nie Ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 22:12 ja to ja i ja wiem, że to Lidka kłamie, a wy jak nie wierzycie, to sie przekonacie! Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn 26.08.09, 22:50 powiało wiochą, wymyśl sobie miękki fiutku inny nick, masz po prostu pecha , pod gwiazdką mamy tu gościa , któremu nawet butów nie mógłbyś czyścić zaloguj się więc i walcz, proponuję ci nick miękki fiut, bo pasuje pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 23:08 yadol masz rację. Prawdziwy gość z gwiazdką nigdy w życiu nie broniłby Sycza. Ale z tego podszywacza to kanalia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztyniak Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 26.08.09, 23:10 Już nie pierwszy raz jest głośno o Lidi S. Ustawa nad którą poracowała - pod siebie... Zresztą WADLIWA ustawa. Nie chce mi się już na jej temat wypowiadać. Kończę, wsydu oszcędzam. Wspólczuję zaślepionym w jej bezinteresowność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przeniesiony z G.O Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 26.08.09, 23:17 do kamili, Utworzony: 2009-08-26 11:24:27 Niech Lidzia powie ci, jak ona okrada mieszkańców spółdzielni przejmując dsziałke wartą milion za 750 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przeniesiony Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 26.08.09, 23:20 PRACOWNICA, Utworzony: 2009-08-23 22:00:55 Ja nie jestem od dostarczania skanów czy dowodów na te stronę, ja podałam fakty, a dowody ma prokurtaura, ale skoro robi pod dyktando Staroń, to co ona chce (patrz usuniecie dowodu z akt sprawy na wniosek Staroń przez prok. Przybyłka), to zapewne na nic te dowody się zdają. Ja tylko pamiętam, jak Staroń wszem i wobec krzyczała o spółdzielczej sitwie, a teraz ma swoją sitwę i załatwia swoje czarne interesy! Jesli ktoś się do niej dobierze, to światło dzienne ujrzą wówczas dowody i będziesz wiedział, że napisałam prawdę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przeniesiony Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 26.08.09, 23:21 pracownica , Utworzony: 2009-08-21 14:06:48 Nie zgłaszają, bo nie mają żadnych dowodów, a tylko tworzą plotki. Lidka też walczy tylko o swoje, działkę wartą milion juz ma za 750,- zł, a chyba mało kto wie, że oficjanie z poselskiej diety i prawie bezdochodowego interesu prowadzonego przez męża (jaqk podaje w oświadczeniu majątkowym) kupiła we ubiegłym roku 2 duże mieszkania na swoje dzieci, czyli interes się kręci, a wy głupcy podziwiajcie ją za to! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przeniesiony tez Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 23:22 Już to słyszałam, teraz pewnie komornicy będą zamawiali artykuły u "uczciwych inaczej dziennikarzy". Warto posłuchać i samemu wyciągnąć wnioski. Brawo Pani Poseł! www.ro.com.pl/posluchaj/dzwiek/891/Poranne-Pytania-Lidia-Staron/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przeniesiony tez Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 23:23 "Ciekawe, dlaczego Kowalewski nie chciał pisać o Syczu i jego wiacie?! Zatuszowano, umorzono, świadkom zamknięto usta i jeszcze okłamano opinię publiczną. No nieźle w tym Olsztynie się dzieje!!! "Ta sprawa jest, niestety, jednoznaczna. Wiem, bo dysponuję wszystkimi dokumentami dotyczącymi tej inwestycji. Mam nadzieję, że do takich samych wniosków dojdzie prokuratura - mówi tvp.info Julia Pitera. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Okręgowa w Olsztynie. NPB("005"); Chodzi o 40 tys. zł dotacji, które Środkowoeuropejskie Centrum Szkolenia Młodzieży dostało od Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Olsztynie. Poseł PO Miron Sycz to jednocześnie założyciel stowarzyszenia, które dostało pieniądze, i członek rady nadzorczej WFOŚiGW, które je przyznało. Poseł PSL to z kolei prezes WFOŚiGW. W czerwcu 2007 r. Centrum wystąpiło do Funduszu o dofinansowanie budowy wiaty edukacyjnej w Górowie Iławeckim. Wniosek został rozpatrzony w ekspresowym tempie: miesiąc później stowarzyszenie dostało pieniądze. Wyniki kontroli NIK są bezlitosne. "Istotne nieprawidłowości stwierdzono na etapie rozpatrywania wniosku Centrum", "NIK negatywnie oceniła nieprzestrzeganie obowiązującej w Funduszu procedury udzielania dotacji", "We wniosku o dotację nie podano nawet nazwy miejscowości, na której planowano zrealizować tę inwestycję", "za naganne należy uznać dotowanie ze środków publicznych beneficjantów, którzy nie przestrzegają obowiązku porządku prawnego", "wiata wybudowana została bez wymaganego pozwolenia", "umowę w sprawie udzielenia dotacji Fundusz zawarł z Centrum z naruszeniem wymogów", "Fundusz nie przeprowadził obowiązkowej w tym przypadku kontroli", "kontrola wykazała, że Centrum nie posiadało wszystkich dowodów księgowych potwierdzających poniesione wydatki" - to tylko część zarzutów stawianych przez NIK." Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn 26.08.09, 23:26 konkrety dopóki nie ma konkretów to jesteście migusowaci, nigdzie nie twierdziłem , że Lidka jest czysta jak łza, ale dowody proszę dowody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 23:21 Ile można dziamdziać to samo. Ja też to potrafię: "Ciekawe, dlaczego Kowalewski nie chciał pisać o Syczu i jego wiacie?! Zatuszowano, umorzono, świadkom zamknięto usta i jeszcze okłamano opinię publiczną. No nieźle w tym Olsztynie się dzieje!!! "Ta sprawa jest, niestety, jednoznaczna. Wiem, bo dysponuję wszystkimi dokumentami dotyczącymi tej inwestycji. Mam nadzieję, że do takich samych wniosków dojdzie prokuratura - mówi tvp.info Julia Pitera. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Okręgowa w Olsztynie. NPB("005"); Chodzi o 40 tys. zł dotacji, które Środkowoeuropejskie Centrum Szkolenia Młodzieży dostało od Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Olsztynie. Poseł PO Miron Sycz to jednocześnie założyciel stowarzyszenia, które dostało pieniądze, i członek rady nadzorczej WFOŚiGW, które je przyznało. Poseł PSL to z kolei prezes WFOŚiGW. W czerwcu 2007 r. Centrum wystąpiło do Funduszu o dofinansowanie budowy wiaty edukacyjnej w Górowie Iławeckim. Wniosek został rozpatrzony w ekspresowym tempie: miesiąc później stowarzyszenie dostało pieniądze. Wyniki kontroli NIK są bezlitosne. "Istotne nieprawidłowości stwierdzono na etapie rozpatrywania wniosku Centrum", "NIK negatywnie oceniła nieprzestrzeganie obowiązującej w Funduszu procedury udzielania dotacji", "We wniosku o dotację nie podano nawet nazwy miejscowości, na której planowano zrealizować tę inwestycję", "za naganne należy uznać dotowanie ze środków publicznych beneficjantów, którzy nie przestrzegają obowiązku porządku prawnego", "wiata wybudowana została bez wymaganego pozwolenia", "umowę w sprawie udzielenia dotacji Fundusz zawarł z Centrum z naruszeniem wymogów", "Fundusz nie przeprowadził obowiązkowej w tym przypadku kontroli", "kontrola wykazała, że Centrum nie posiadało wszystkich dowodów księgowych potwierdzających poniesione wydatki" - to tylko część zarzutów stawianych przez NIK." zgłoś nadużycie Kamila, Utworzony: 2009-08-26 12:46:52 Już to słyszałam, teraz pewnie komornicy będą zamawiali artykuły u "uczciwych inaczej dziennikarzy". Warto posłuchać i samemu wyciągnąć wnioski. Brawo Pani Poseł! www.ro.com.pl/posluchaj/dzwiek/891/Poranne-Pytania-Lidia-Staron/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prze... Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 26.08.09, 23:26 do prawnika, Utworzony: 2009-08-20 21:30:04 "Moc" prawną Pani Poseł docenił Trybunał Konstytucyjny w grudniu 2008 r. Kuriozalny jest najnowszy pomysł - zmienić Konstytucję. Wówczas Trybunał jej nie podskoczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 23:29 Temu nikt nie podskoczy: "Oto polityka prorodzinna według posła Platformy! Miron Sycz (51 l.) załatwił swojej żonie Aleksandrze (47 l.) 42 tys. zł Wyciągnął je z Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska w Olsztynie dla stowarzyszenia, które prowadzi jego małżonka. Na co? Na budowę wielkiej drewnianej wiaty, która wyrosła... na rodzinnej działce Syczów. Prokurator jeszcze nie wyjaśnił, gdzie się podziały słodycze za ok. 40 tys. zł, które zniknęły ze szkoły, w której dyrektorem był Sycz (o sprawie pisaliśmy 17.01), a tu kolejna afera. Wiatę za 42 tys. zł postawiło stowarzyszenie Aleksandry Sycz. Pieniądze dał Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska w Olsztynie. Członkiem rady nadzorczej funduszu jest znany naszym Czytelnikom poseł PO. Wcześniej był radnym wojewódzkim. W sejmiku piastował funkcję przewodniczącego. A sejmikowi podlega fundusz. " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prze... Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 26.08.09, 23:29 olsztyniak, Utworzony: 2008-10-09 19:48:47 Gratuluję pani Staroń bogactwa,lecz neguję styl jego pomnażania. Kariera na ludzkiej krzywdzie, kasa na własnej ustawie itp,itd... Przeproś lepiej ludzi których skrzwdzłaś. Jak było wczesniej? Ty dobrze wiesz-rozmowa z Ziobrą lub Engielkingiem i sprawa załatwiona- on dzwoni do prokuratury i gość ugotowany. LUDZIE MOI DRODZY NAWET NIE WYOBRAŻACIE SOBIE JAK TA MACHINA DZIAŁAŁA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prze... Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 26.08.09, 23:31 mirek pojezierze, Utworzony: 2008-08-01 11:28:50 Dziwi mnie, że do tej pory prokuratura nie zajęła sie staroniową. Procykowi pewnie należy się co dostał i niewątpliwie przekręty robił, ale wszyscy też wiedzą o nieprawdziwych oświadczeniach majątkowych staroń i innych ciemnych sprawach. Ciekawe czemu tak boją się ją ruszyć??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 23:37 To się nazywa pomówienie! A tu są fakty: Inwestycja Sycza została rozpoczęta bez pozwolenia na budowę, brakowało rachunków potwierdzających wydatki na 19 tys. zł. NIK zarzuciła urzędnikom nieprzestrzeganie niektórych procedur udzielania dotacji, a także to, że mimo braków nie było dokumentów pozwalających legalnie rozpocząć budowę - nie żądali uzupełnienia wniosku o dofinansowanie budowy wiaty. Dlatego inspektorzy napisali wręcz, że "niedopuszczalne jest dotowanie ze środków publicznych beneficjentów, którzy nie przestrzegają obowiązującego porządku prawnego". No i co z tego, jak prokuratura umarza, a dziennikarze piszą kłamstwa na temat osoby, która się temu przeciwstawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prz... Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 26.08.09, 23:34 jur , Utworzony: 2008-07-31 23:05:16 Dziwne że przed biórem poselskim Pani poseł zrobiono nowitki polbruk jak by w mieście nie było bardziej uczeszczanych i w gorszym stanie chodników.To chyba zbieg okoliczności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 23:38 Do budy, tam poszczekaj i naucz się ortografii! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prze... Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 26.08.09, 23:46 Gość, Utworzony: 2008-09-19 11:44:15 Taka "biedna i uczciwa" Lidzia, którą przy 4 dzieci uczących się w szkołach prywatnych (płatnych!) stać było jeszcze na 3 domy, 3 lokale i 3 mieszkania oraz kilkadziesiąt hektarów najdroższej ziemi z dostępem do jeziora!! widać jak "uczciwie" dorobiła się swojego majątku!!!! To skandal!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prz... Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 26.08.09, 23:48 Wojtek, Utworzony: 2008-09-19 11:21:35 Czysta jak łza LIDKA STARON - prosze zobaczyc !!!!!!!! www.rp.pl/artykul/2,192973_Inne_grzechy_poslanki_Staron_.html Do przydupasow posłanki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prze... Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 26.08.09, 23:53 Polytyk, Utworzony: 2008-09-19 06:12:12 Ze strony internetowej Pani Poseł: "Bezkompromisowo, narażając się na szykany i przykrości walczyła o nową, sprawiedliwą ustawę spółdzielczą. I jej się to udało. Dlatego Pani Poseł Lidia Staroń będzie zawsze miała mój szacunek i wsparcie." - J.M.Rokita TA USTAWA WCALE NIE JEST SPRAWIEDLIWA! Przecież za kilkustetysięczny majątek Pani Poseł musiała zapłacić 749 złotych - a to nie jest za darmo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prze... Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 26.08.09, 23:54 Jan, Utworzony: 2008-09-19 04:27:42 W koncu przyszedł czas na posłanke LIDIA STARON . Ta kobieta jest przekret ze głowa boli. Przestancie bronic oszustki, złodziejki. Jak sie czuje mieszkanka OLSZTYNA dlaczego nie pomogła dla dzielnicy "Zatorze" gdy sie do niej zwracali mieszkancy. A wiecie dlaczego, bo nie miala tam żadnego interesu dla siebie, kombinatorka podła. Dobrali sie już dla tej suki do dupy. W imieniu mieszkancow życze tobie juz aresztu za przekrety, a te mieszkania kupione na członkow swojej rodziny, to co uważasz ze sie wszystko uda tobie handlaro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prze... Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 26.08.09, 23:56 Gość, Utworzony: 2008-09-18 23:21:08 Niech Staroń odpowie dlaczego wielkosci niektórych jej nieruchomości podane w oswiadczeniu majatkowym są mniejsze niż rzeczywiste. Czyżby chodziło o podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prze... Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 26.08.09, 23:57 Tolo, Utworzony: 2008-09-18 23:06:34 Niech kłamliwa Staroń odpowie nam dlaczego posiadając uzbrojone grunty nad jeziorami przeznaczone w planach zagospodarowania przestrzennego pod budownictwo mieszkaniowe, usługowe, letniskowe w swoim oświadczeniu majątkowym określiła jako gospodarstwo rolne 28,28 ha i wyceniła po 0,90 zł/ m2 (dziewięcdziesiąt groszy /m2. Dlaczego skłamała w TVP 3 w kwietniu 2008 r. mówiąc , że nie brała dopłat bezpośrednich i obszarowych a wzięła przeszło 25 000 zł, których to nie ujawniła w swoim oświadczeniu majatkowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prze... Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 27.08.09, 00:04 Eryk, Utworzony: 2008-04-14 12:55:45 Pewnie pani poseł juz szykuje swoją córeczkę w posłowanie . Cwana baba . A tak na marginesie to ciekaw jestem bardzo kiedy pani poseł ureguluje zadłużenie wobec Spółdzielni Mieszkaniowej " Pojezierze " , bo to tak nie ładnie oszukiwać nas spółdzielców jak się nam pomaga . A gdzie jest pani poseł jak z urzędu obarczają nas podwyżkami np. cen gazu , montaż skrzynek pocztowych . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prze... Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 27.08.09, 00:05 k.ł..warmiak, Utworzony: 2008-04-15 21:12:57 Wyszło szydło z worka. Taka napastliwa aktywistka pokazała swoje prawdziwe oblicze. Prywata i jeszcze raz prywata ,dominuje nad zdrowym rozsądkiem.Głoszone przez P.Staroń poglądy,nijak sie mają do do jej "nieskazitelnego" teoretycznie wizerunku. koleżanka, Utworzony: 2008-04-15 19:37:05 córcia "studiowała" chyba na 4 uczelniach na 3 kierunkach - pielęgniarstwie, weterynarii, a nawet....medycynie!!!! Wszędzie wylatywała po pierwszym semestrze, więc chyba dorównuje poziomem mamusi Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn 27.08.09, 09:49 no to się synku napracowałeś , mało tu na tym forum tak pracowitych pszczółek, gratuluję skupienia i wybiórczości, ale przypominam ci - nie twierdzimy , że Lidka jest czysta jak łza a jak się już wyspałeś to pozbieraj menelu co pisali forumowicze o twoim szefie i wiacie, no do roboty - migusił byś się tylko i migusił powtarzanie obraźliwych postów to też sposób na przeciwnika , prymitywny ale zawsze jest, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn 27.08.09, 09:52 czy poseł ssssssssssss po tym co tu wypisujesz będzie choć odrobinę uczciwszy, solidniejszy czy lepiej postrzegany przez wyborców? WĄTPIĘ MENELU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re-yadol Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 27.08.09, 10:51 re yadol- A co mnie obchodzi jakiś pan ssssssssssss. Mnie w tym wypadku inneresuje tylko ,,kryształowa " postać pani LS. Wypisując obrażliwe słowa o forumowiczach wydałeś o sobie wizytówkę. Dlatego też twoje poglądy nie przedstawiają żadnej wartości. Możesz bić pianę i wyzywać dalej, ale to tylko tyle co splunął. Odpowiedz Link Zgłoś
oberpolicmajster Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn 22.12.09, 03:07 Jeśli mam mieć takiego sekundanta, jak ty, "prze...", to wolałbym wstąpić do zespołu pijarowców pani Staroń. "Prze" nie jest z mojej bajki, pani poseł (cytuję: "Dobrali sie już dla tej suki do dupy"), i bardzo panią przepraszam, że ktoś z Olsztyna w ten sposób się o pani wyraża. PS. Co nie zmienia mojej negatywnej opinii o pani posłowaniu, nieudanych projektach ustaw i załatwianiu swoich prywatnych spraw i konfliktów za pomocą polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 21:03 yadol napisał: > gościu z gwiazdką zaloguj się , proszę.... bo to chyba nie Ty Masz rację. Na utytłane zgnilizną chamstwo w cywilizowanych formach chyba nie ma rady. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * I znowu walisz na czyjes konto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 00:54 Bezczelność to jest stanowczo za mało na określenie takiego postępowania!!! Argumentacja syczowska wręcz żenująca, zresztą tak jak na jego poplecznika przystało ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re yadol Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 27.08.09, 10:54 re yadol- Wypisując obrażliwe słowa o forumowiczach wydałeś o sobie wizytówkę. Dlatego też twoje poglądy nie przedstawiają żadnej wartości. Możesz bić pianę i wyzywać dalej, ale to tylko tyle co splunął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RE -YADOL Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 27.08.09, 11:02 re yadol- co z tego, że sie zalogowałeś(aś)gdy i tak dodatkowo piszesz po innymi nickami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Re: Staron małe piwo, popatrzcie na Rybickiego IP: *.myproxy.ca 27.08.09, 12:46 Majątek kilkadziesiąt hektarów, mieszkanie, domy i co roku kupuje nową furę bez kredytu dwa razy droższą niż ma rocznego dochodu. Wszystko z poselskiej pensji. To skąd bierze kasę. Żywi się wodą? Jak może wydać legalnie dwa razy więcej pieniędzy niż zarabia? To wszystko w oświadczeniu majątkowym. I co tu gadać o Staroń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Re: Staron małe piwo, popatrzcie na Rybickiego IP: *.myproxy.ca 27.08.09, 12:46 Majątek kilkadziesiąt hektarów, mieszkanie, domy i co roku kupuje nową furę bez kredytu dwa razy droższą niż ma rocznego dochodu. Wszystko z poselskiej pensji. To skąd bierze kasę. Żywi się wodą? Jak może wydać legalnie dwa razy więcej pieniędzy niż zarabia? To wszystko w oświadczeniu majątkowym. I co tu gadać o Staroń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ### Lidzia popłynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 20:51 jedno warte drugiego, Lidzia w ostatnim roku kupiła 2 duże mieszkania na dzieci, a dochód ich firmy wyniósł rzekomo tylko 20 tys. zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Znowu jakieś domniemanie z insynuacjami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 01:12 Nie wiem czy kupiła czy też nie. Stawiasz jakieś zarzuty bez potwierdzenia konkretami. Po pierwsze, nie wiadomo czy kupiła ona, czy też zrobiły to jej dzieci. A to jest niestety bardzo duża różnica. Mniej więcej taka, jakby wypadek drogowy Twego ojca przypisywać bezpośrednio Tobie. Albo zaczniesz opierać swe dywagacje w oparciu o konkretne sprawdzalne argumenty podając je do publicznej wiadomości, albo przestań swoimi bzdetami zaśmiecać forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Pytanie zasadnicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 23:00 Czy można inwestować na czyjejś prywatnej działce nie mówiąc już o angażowaniu w to pieniędzy państwowych??? Poza tym, prawo budowlane ściśle określa dopuszczalne parametry wiaty i w całej dyskusji nie tylko w tym wątku jakoś nikt nie chciał się odnieść do tego zagadnienia. Moje wątpliwości budzi fakt, jakie znaczenie dla szkoły ma wiata o powierzchni nie przekraczającej 25 m. kw.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Pytanie zasadnicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 23:06 Żadnego! "Ekologiczna " wiata przy skrzyżowaniu dróg wyjazdowych, na łysym polu posła, zbudowana według wzoru ogródka piwnego pod hotelem w Lidzbarku. Po prostu, w biały dzień z obywateli robi się "głupców"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z forum Re: Pytanie zasadnicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 23:07 Ciekawe, dlaczego Kowalewski nie chciał pisać o Syczu i jego wiacie?! Zatuszowano, umorzono, świadkom zamknięto usta i jeszcze okłamano opinię publiczną. No nieźle w tym Olsztynie się dzieje!!! "Ta sprawa jest, niestety, jednoznaczna. Wiem, bo dysponuję wszystkimi dokumentami dotyczącymi tej inwestycji. Mam nadzieję, że do takich samych wniosków dojdzie prokuratura - mówi tvp.info Julia Pitera. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Okręgowa w Olsztynie. NPB("005"); Chodzi o 40 tys. zł dotacji, które Środkowoeuropejskie Centrum Szkolenia Młodzieży dostało od Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Olsztynie. Poseł PO Miron Sycz to jednocześnie założyciel stowarzyszenia, które dostało pieniądze, i członek rady nadzorczej WFOŚiGW, które je przyznało. Poseł PSL to z kolei prezes WFOŚiGW. W czerwcu 2007 r. Centrum wystąpiło do Funduszu o dofinansowanie budowy wiaty edukacyjnej w Górowie Iławeckim. Wniosek został rozpatrzony w ekspresowym tempie: miesiąc później stowarzyszenie dostało pieniądze. Wyniki kontroli NIK są bezlitosne. "Istotne nieprawidłowości stwierdzono na etapie rozpatrywania wniosku Centrum", "NIK negatywnie oceniła nieprzestrzeganie obowiązującej w Funduszu procedury udzielania dotacji", "We wniosku o dotację nie podano nawet nazwy miejscowości, na której planowano zrealizować tę inwestycję", "za naganne należy uznać dotowanie ze środków publicznych beneficjantów, którzy nie przestrzegają obowiązku porządku prawnego", "wiata wybudowana została bez wymaganego pozwolenia", "umowę w sprawie udzielenia dotacji Fundusz zawarł z Centrum z naruszeniem wymogów", "Fundusz nie przeprowadził obowiązkowej w tym przypadku kontroli", "kontrola wykazała, że Centrum nie posiadało wszystkich dowodów księgowych potwierdzających poniesione wydatki" - to tylko część zarzutów stawianych przez NIK." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Pytanie zasadnicze IP: *.acn.waw.pl 28.08.09, 07:08 komunistyczna mentalność w naszym kraju funkcjonuje nadal. Sycz inwestuje pieniądze publiczne - na prywatną inwestycję. NIK stwierdza bezprawne działania, nakazuje zwrot funduszy, a winny jest kto?... Posłanka. Przecież to chore!! Artykuły Kowalewskiego śmierdzą na odległość. Natomiast działania Pani Poseł są zgodne z prawem, a także w interesie społecznym. Nie trzeba już wspominać, że należy się wykazać nie lada odwagą, aby stać zawsze po stronie przyzwoitości. Dużo łatwiej i wygodniej - nie robić nic... Dlatego - wyrazu głębokiego szacunku dla Posłanki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborcy popieramy Posłankę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.08.09, 20:11 Pani Poseł proszę nam wierzyć, że kazdy myślący człowiek doskonale widzi co się tu dzieje. Nagonka na Panią przybrała rozmiary haniebne. Włączyły się w nią lokalne media - szczególnie lokalna Tvp i tzw. gazta olsztyńska. To tylko pokazuje brak poziomu pracujących tam ludzi. Trzymamy kciuki: zawsze ma Pani nasz głos, naszych rodzin, sąsiadów i znajomych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborcy Re: popieramy Posłankę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 20:15 i może dalej nabijać sobie kabzę...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halina Re: popieramy Posłankę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 20:21 tak jak wszystkie ludziki z olsztyńskiej PO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WYBORCA Re: popieramy Posłankę IP: *.olsztyn.mm.pl 29.08.09, 00:32 Widzę,że pani L. SAMA pisze jako wyborcy i gwarantuje sobie głosy sąsiadów i znajomych. To jawna kpina i kompromitacja. Pisz za siebie!!! Ja też mogę napisać- Trzymamy kciuki: zawsze ma Pani PRZECIWNY głos, naszych rodzin, sąsiadów i znajomych, A NAWET PIGMEJÓW,INDIAN I ESKIMOSÓW. Każdy myślący człowiek widzi zadziwiająco nabyte bogactwo i bezpardonową walkę o swoje własne dobro prowadzoną przez paną L. Wszystko sprytnie dla siebie i pod publikę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Przekręt jest oczywisty!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 01:00 W prawie budowlanym ani starym ani nowym nie ma żadnego pojęcia wiaty szkolnej czy ekologicznej. A to, co widzisz czy chcesz widzieć jest wyłącznie Twoją sprawą i nikt nie ma zamiaru tego dociekać wobec nie podważalnych faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: popieramy Posłankę 29.08.09, 20:31 WYBORCA przestań się migusić menelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filemon Re: popieramy Posłankę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 20:37 A czemu nie było w piątek tak szumnie zapowiadanej na forum audycji z Kowalewskim w roli głównej? Czyżby miał ważniejsze sprawy? Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: popieramy Posłankę 29.08.09, 20:58 WŁAŚNIE , TAK CZEKAŁEM NA SŁOWA TEGO POGROMCY ZŁEGO może i on przestał się migusić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eta Re: popieramy Posłankę IP: *.pl 16.05.10, 23:23 migusizm to naturalny stan olsztyńskiej żurnalii Odpowiedz Link Zgłoś
oberpolicmajster Re: popieramy Posłankę 22.12.09, 02:59 Nie-wyborcy: niewiele rozumiem z tej słownej przepychanki staroń=kowalewski-prokuratura-sycz i niewiele mnie ona obchodzi. Widzę jednak, że pani Staroń próbuje wykorzystać przedstawicieli prawa, by zniszczyli jej osobistych wrogów. Posłanka, która wykorzystuje prokuraturę, zamiast odeprzeć ewentualne zarzuty dziennikarzy, nie powinna po prostu być posłanką. Wzywam wszystkich internautów, by nie dali się zmanipulować: w najgorszym razie nie wybierzmy jej po raz kolejny, i po kłopocie! PS Do przydupasów i pijarowców pani Staroń: no, udowodnijcie jakoś, że jestem komuchem/miłośnikiem Sycza/Ukraińcem/wyznawcą Procyka/Małkowskiego/prezesem spółdzielni. Kalumnie na forum to zdaje się stała metoda. Bez Wyrazów szacunku... oberpolicmajster. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inga Re: Lidzia Staroń w radio Olsztyn IP: 64.191.44.* 20.12.09, 17:30 www.se.pl/wydarzenia/kraj/prezes-spodzielni-darowa-posance-200-tys-z_123176.html do swoich gierek kowalewski wciągnął kryścińskiego, teraz już jasne, jaka mafia za tym stoi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: Lidzia Staroń w radio Olsztyn IP: *.adsl.inetia.pl 20.12.09, 17:35 mafia to Lidzia z prezesem, bo to oni oszukali spółdzielców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do romka Re: Lidzia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.09, 21:54 nikt przy zdrowych zmysłach nie uwierzy w ani jedno słowo tego kolejnego paszkwilu wyprodukowanego, aby zablokować ustawę spółdzielczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joi Re: Lidzia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.09, 23:27 romek ty to ale pojeb jesteś Odpowiedz Link Zgłoś