Dodaj do ulubionych

Lidzia Staroń w radio Olsztyn

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.09, 11:04
Chyba w końcu ktoś się na niej poznał
ww6.tvp.pl/6482.dzialy
Obserwuj wątek
    • Gość: ty Re: Lidzia Staroń w radio Olsztyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.09, 11:06
      Posłanka o dziennikarzu
      Ostre słowa Lidii Staroń. Posłanka PO podczas udzielania wywiadu dla
      Polskiego Radia Olsztyn zarzuciła dziennikarzowi
      Rzeczpospolitej "pisanie na zamówienie". Staroń artykuły Mariusza
      Kowalewskiego nazwała "głupotami", a o nim samym powiedziała,
      że "trudno nazwać go dziennikarzem". Poszło o artykuł w czwartowym
      wydaniu dziennika. Mariusz Kowalewski twierdził w nim, że posłanka
      wpłynęła na prokuraturę, w sprawie uzasadnienia jednego z umorzonych
      sledztw. Wpłynęła skutecznie.

Tuż po audycji posłanka umówiła się z ekipą TVP Olsztyn na
      komentarz, jednak po kilku godzinach nie chciała już komentować tej
      sprawy, tłumacząc się inni ważnymi sprawami

• Gość: xyz Re: Lidzia Staroń w radio Olsztyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.09, 11:38
        Ta kobieta wszystkich pomawia i obraża. Najwyższy czas, aby ktoś
        przytarł jej nosa, tym bardziej, że ona sama wie, że nie jest
        czysta, ma swoje sprawki za uszami!
        • Gość: Sowa Re: Lidzia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 11:45
          Chciałbym, żeby pani Staroń podała merytoryczne zarzuty wobec dziennikarza, a
          nie epitety typu "wypisuje głupoty" czy "co z niego za dziennikarz"? Czy świadek
          S. podał nieprawdę składając pod groźbą kary zeznanie w Prokuraturze, że p.
          Lidia Staroń skłoniła go do napisania fałszywego oświadczenia w sprawie Sycza?
          Ten świadek to wróg posła Sycza, który u p. Lidii szukał wsparcia, więc chyba z
          brudnego palca tego sobie nie wyssał?
        • Gość: Sowa Re: Lidzia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 11:54
          Dla jasności: artykuł "Jak Staroń tropiła układ w koalicji" można przeczytać na:
          www.rp.pl/artykul/69745,351343.html
    • Gość: gośc Re: Lidzia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 12:12
      Lepiej posłuchać:
      www.ro.com.pl/posluchaj/dzwiek/891/Poranne-Pytania-Lidia-Staron/
      Jest jasne, że to atak na wspaniałego Posła! Syczą i syczą w tym olsztyńskim bagnie!
    • Gość: gala Re: Lidzia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 12:16
      No jasne, jedni okradają i nie zwracają, manipulują i kłamią i to jest w
      porządku. Co za chory kraj! Jedyny poseł, który dba o wyborców jest baaaardzo
      niewygodny.

"Ta sprawa jest, niestety, jednoznaczna. Wiem, bo dysponuję wszystkimi
      dokumentami dotyczącymi tej inwestycji. Mam nadzieję, że do takich samych
      wniosków dojdzie prokuratura - mówi tvp.info Julia Pitera. Śledztwo w tej
      sprawie prowadzi Prokuratura Okręgowa w Olsztynie. NPB("005");

Chodzi o 40 tys. zł dotacji, które Środkowoeuropejskie Centrum Szkolenia
      Młodzieży dostało od Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki
      Wodnej w Olsztynie. Poseł PO Miron Sycz to jednocześnie założyciel
      stowarzyszenia, które dostało pieniądze, i członek rady nadzorczej WFOŚiGW,
      które je przyznało. Poseł PSL to z kolei prezes WFOŚiGW.

W czerwcu 2007 r. Centrum wystąpiło do Funduszu o dofinansowanie budowy wiaty
      edukacyjnej w Górowie Iławeckim. Wniosek został rozpatrzony w ekspresowym
      tempie: miesiąc później stowarzyszenie dostało pieniądze.

Wyniki kontroli NIK są bezlitosne. "Istotne nieprawidłowości stwierdzono na
      etapie rozpatrywania wniosku Centrum", "NIK negatywnie oceniła nieprzestrzeganie
      obowiązującej w Funduszu procedury udzielania dotacji", "We wniosku o dotację
      nie podano nawet nazwy miejscowości, na której planowano zrealizować tę
      inwestycję", "za naganne należy uznać dotowanie ze środków publicznych
      beneficjantów, którzy nie przestrzegają obowiązku porządku prawnego", "wiata
      wybudowana została bez wymaganego pozwolenia", "umowę w sprawie udzielenia
      dotacji Fundusz zawarł z Centrum z naruszeniem wymogów", "Fundusz nie
      przeprowadził obowiązkowej w tym przypadku kontroli", "kontrola wykazała, że
      Centrum nie posiadało wszystkich dowodów księgowych potwierdzających poniesione
      wydatki" - to tylko część zarzutów stawianych przez NIK."

• Gość: mak Re: Lidzia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 12:25
      Warto posłuchać! Kowalewski może znowu jakiś paszkwil, tylko nie bój się
      zgłaszać na rozprawy!
      • Gość: cała lidzia Re: Lidzia Staroń w radio Olsztyn IP: *.adsl.inetia.pl 26.08.09, 14:59
        Tuż po audycji posłanka umówiła się z ekipą TVP Olsztyn na
        komentarz, jednak po kilku godzinach nie chciała już komentować tej
        sprawy, tłumacząc się inni ważnymi sprawami.

• Gość: prawdziwy liberał Re: Lidzia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 15:06
          I co z tego? Gdyby tobie zaproponowali spotkanie z ekipą TVP Olsztyn, to pewnie
          z radości rzuciłabyś /rzuciłbyś wszystko i poleciał/a. Co za mentalność, wiocha
          po prostu i motłoch uzależniony od pseudo dziennikarzy wiejskiej telewizyjki.
          Za grosz godności!
          • Gość: gość Re: Lidzia Staroń w radio Olsztyn IP: *.adsl.inetia.pl 26.08.09, 16:18
            Gość portalu: prawdziwy liberał napisał(a):

> I co z tego? Gdyby tobie zaproponowali spotkanie z ekipą TVP
            Olsztyn, to pewnie
            > z radości rzuciłabyś /rzuciłbyś wszystko i poleciał/a. Co za
            mentalność, wiocha
            > po prostu i motłoch uzależniony od pseudo dziennikarzy wiejskiej
            telewizyjki.
            > Za grosz godności!

tyle, że wcześniej Lidzia wpraszała się i latała do telewizji bez
            umiaru, a teraz co już nie ten klimacik błyszczenia, a i niespójne
            zeznania Przybyłka z posłanką. Trudno teraz wytłumaczyć, że co
            innego mówi Przybyłek a co innego Staroniowa
            • Gość: prawdziwy liberał Re: Lidzia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 16:20
              Gdzie to wyczytałeś? O tej niespójności?! Skąd masz te informacje o lataniu do
              telewizji? Śmierdzi to jakoś!!!!
              • Gość: ? Re: Lidzia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 16:35
                Jak to? To nie umiesz czytać, że nie widzisz, że Lidzia mówi co innego, a
                Prokurator co innego? A nie pamiętasz, jak latała na każde skinięcie Chromego do
                telewizji Olsztyn?
              • Gość: Fakt Re: Lidzia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 16:36
                Fakt, dla mnie też śmierdzi, ale to śmierdzi Lidzia, z myciem u niej słabo....
              • Gość: do prawdziwego Re: Lidzia Staroń w radio Olsztyn IP: *.adsl.inetia.pl 26.08.09, 16:37
                Gość portalu: prawdziwy liberał napisał(a):

> Gdzie to wyczytałeś? O tej niespójności?! Skąd masz te informacje
                o lataniu do
                > telewizji? Śmierdzi to jakoś!!!!

poczytaj:

Zapytaliśmy Przybyłka, dlaczego – mimo sprzeciwu prokuratorów –
                nakazał zmienić uzasadnienie. Odpisał, że powodem było
                zakwestionowanie jego treści przez Staroń. „Na podjęcie decyzji nie
                miał wpływu fakt, że pani Lidia Staroń jest posłem na Sejm RP z
                ramienia PO” – dodał.

Lidia Staroń: – Nigdy nie dyktowałam żadnego oświadczenia panu S.
                ani nikomu innemu, a także nie występowałam do prokuratury o
                usunięcie z uzasadnienia żadnych zdań, a pana pytania zawierają
                oczywiste kłamstwa i insynuacje – w odpowiedzi posłużę się skanami
                odpowiednich dokumentów.
                • yadol Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn 26.08.09, 19:59
                  nie za dużo na tym forum sędziów z czarnymi podniebieniami?
                  wasz poziom agresji i nienawiści wobec Pani Poseł jest zdumiewający, nic wam nie
                  zrobiła, powiedziała parę słów prawdy jedynie o przekrętach pewnych małych
                  ludzi, którzy są i tak już przeszłością...
                  uspokójcie się frajerzy - strach ma wielkie oczy, potem sami będzie się wstydzić
                  u nowego pana tych chamskich bzdur, które tu wypisujecie, przestańcie się
                  migusić i piszcie konkretnie, fakt, fakt, fakt itd
                  jeżeli sami nie macie śmiałości by pisać prawdę to choć okażcie tej kobiecie
                  należny za to co robi szacunek (przynajmniej milcząc), niewielu facetów w tym
                  smutnym mieście ma tyle odwagi i wytrwałości co Ona, może nawet żaden...
                  • Gość: ? Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 20:03
                    chcecie faktów, artykuł je podaje, ja już pisałem je wielokrotnie i co? i nic!
                    dalej to samo, obrońcy Lidzi działacie na zasadzie: PLUJ WAM W OCZY, A WY
                    MÓWICIE, ŻE TO DESZCZ PADA!!!!
                    • Gość: ameba Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 20:07
                      Ta baba to dopiero fałszywiec, jak ją znam, to przeinacza każdy fakt "pod siebie"
                      Dziennkarz Rzeczpospolitej pozwie do sądu posłankę PO

Dziennikarz "Rzeczpospolitej" Mariusz Kowalewski zapowiedział, że po wtorkowym
                      wywiadzie w Polskim Radiu Olsztyn, skieruje przeciwko posłance Platformy
                      Obywatelskiej Lidii Staroń pozew do sądu o naruszenie dóbr osobistych.
                      Posłanka PO Lidia Staroń ← →
                      Kliknij na zdjęcie, aby je powiększyć
                      Kliknij na zdjęcie, aby je powiększyć
                      Zdaniem posłanki Lidii Staroń Mariusz Kowalewski pisze szkalujące ją artykuły na
                      czyjeś zlecenie. Staroń nie przestraszyła się groźby procesu sądowego i
                      podtrzymuje swoją wtorkową opinię na temat dziennikarza. Bardzo się cieszę i mam
                      nadzieję, że te zapowiedzi zostaną zrealizowane - mówi posłanka. Wówczas
                      będziemy mogli uzyskać adres dziennikarza, bo obecnie w toczącym się przeciwko
                      niemu procesie z mojego powództwa przeciwko "Rzeczpospolitej" od wielu miesięcy
                      nie mogliśmy ustalić adresu tego pana, a na rozprawy się nie stawiał - dodała.
                      Staroń zaznaczyła, że zamierza złożyć w sądzie kolejny pozew po
                      ubiegłotygodniowym artykule w "Rzeczpospolitej", zarzucającym jej wywieranie
                      nacisków na prokuraturę i manipulowanie dokumentami obciążającym posła PO Mirona
                      Sycza.

Dziennikarz "Rzeczpospolitej" Mariusz Kowalewski będzie gościem piątkowego
                      porannego wywiadu w Polskim Radiu Olsztyn.
                      • yadol Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn 26.08.09, 20:20
                        prosiłem , piszcie konkrety, przestańcie migusić albo zejdźcie z dyżuru...
                        nie dam sobie głowy uciąć , że Lidka jest czysta jak łza, ale nie pozwolę jej
                        tak prostacko obrażać, te czasy już minęły , tak jak i pewni ludzie :)
                        Fanko pozdrawiam
                    • yadol Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn 26.08.09, 20:24
                      gościu ze znakiem zapytania ty się chyba zaplujesz na śmierć, tak się mówi na
                      tym forum , powiedz nam dlaczego taki jesteś?
                      smutne dzieciństwo menelu?
                      zbyt niebieski alkohol?
                      ogarnij się menelu, przestań migusić tylko pisz prawdę

Fanko pozdrawiam
                      • Gość: Nafka Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 21:04
                        Kowalewski jest nierzetelny w swoich publikacjach. Niczego nie będzie mógł
                        udowodnić, bo "fakty" wziął między innymi z ukraińskiego "Naszego Słowa". Kilka
                        miesięcy temu Migus coś tam podobnego pisał. Więc związki z syczącym układem są
                        zbyt widoczne i oczywiste.
                        Niestety, ale takich mamy "dziennikarzy"! Wstyd! A człowiek wierzył, że oto
                        narodziła się gwiazda dziennikarstwa, która uczciwie podejdzie do wszystkich
                        polityków i innej maści pasożytów w naszym regionie. Szkoda!
                        • Gość: wiem Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 21:34
                          bo Kowalewski to jest gwiazda dziennikarstwa, tylko jak pisze prawde o waszej
                          Lidzi, to już dla was nie jest rzetelny, jakby z nią był w układzie, i wychwalał
                          za to, że sobie za grosze działkę w centrum miasta załatwiła, to byłoby dobrze
                          • Gość: ja Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 21:37
                            wiem, że Kowalewski poznał się już na Lidzi, a inni też już wiedzą, jaka jest o
                            niej prawda, rozliczenie jej poczynań, to tylko kwestia czasu!
                          • Gość: gość Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 21:39
                            Dlaczego ta twoja gwiazda dziennikarstwa służy posłowi? Dlaczego nie zapoznaje
                            się z dokumentami i wnioskami pokontrolnymi? Dlaczego unika stawiennictwa na
                            procesie sadowym? Czyżby stała się gwiazdą dla jakiegoś, bliżej określonego
                            olsztyńskiego układu?
                            • Gość: * Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 21:46
                              ja znam zupełnie inną wersję sprawy, gazetę reprezentuje w sądzie radca prawny,
                              a dziennikarz jeszcze nie był wzywany na rozprawę.
                              jeśli dziennikarz napisał wersję korzystną dla Sycza, to ma to znaczyć, że kłamie?
                              a może to wersja Lidki jest kłamliwa?
                              a może to Lidka jest gwiazdą układu, który sama tutaj stworzyła?
                              a może po prostu to Lidka kłamie jak przysłowiowa bura suka?
                              • Gość: gość do gwiazdki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 22:01
                                Ja znam inną wersję sprawy, dziennikarz uchyla się od stawiennictwa. W takim
                                czasie jest głównym świadkiem , a mimo to nie jego zeznań.
                                - dlaczego pani Poseł miałoby zależeć na "wojnie" z kolegą partyjnym?
                                - dlaczego koledzy politycy w Olsztynie przyznają sobie publiczne pieniądze i
                                inwestują na swoich prywatnych gruntach, i wszyscy udają, że to w porządku?
                                - dlaczego o tych praktykach nie piszą dziennikarze?
                                - dlaczego wolą walczyć z posłanką, która zagraża interesom ludzi władzy? Może
                                właśnie dlatego, że nie jest w żadnych układach i nikt jej nie będzie bronic?
                                -może to właśnie Kowalewski kłamie jak "bury warchoł"?
                                Teraz nie dowiemy się tego, ale czas pokaże, na które pytania będą odpowiedzi.

• Gość: * Re: do gwiazdki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 20:54
                                  Gość portalu: gość napisał(a):

> Ja znam inną wersję sprawy,...

Coś w tym jest, co piszesz. Tym bardziej, że sprawy oczywiste są dziwnie
                                  przeciągane lub wyciszane pod różnymi pretekstami a narasta nie przebierająca w
                                  środkach nagonka. Czyżby układ się bronił takimi metodami?
                                  • Gość: * Re: do gwiazdki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 20:59
                                    PS. Post powyżej nie pochodzi ode mnie a od spamera usilnie podpisującego się tą
                                    samą gwiazdką. Jeżeli zwrócisz uwagę, że szczególnie chętnie gości jako swoista
                                    przeciwwaga w wątkach o Ukraińcach, jego sugestywna obrona Sycza staje się
                                    zrozumiała.
                              • yadol Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn 26.08.09, 22:01
                                gościu z gwiazdką zaloguj się , proszę.... bo to chyba nie Ty
                                • Gość: * Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 22:12
                                  ja to ja i ja wiem, że to Lidka kłamie, a wy jak nie wierzycie, to sie przekonacie!
                                  • yadol Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn 26.08.09, 22:50
                                    powiało wiochą, wymyśl sobie miękki fiutku inny nick, masz po prostu pecha , pod
                                    gwiazdką mamy tu gościa , któremu nawet butów nie mógłbyś czyścić
                                    zaloguj się więc i walcz, proponuję ci nick miękki fiut, bo pasuje
                                    pozdrawiam
                                    • Gość: gość Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 23:08
                                      yadol masz rację. Prawdziwy gość z gwiazdką nigdy w życiu nie broniłby Sycza.
                                      Ale z tego podszywacza to kanalia.
                                    • Gość: olsztyniak Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 26.08.09, 23:10
                                      Już nie pierwszy raz jest głośno o Lidi S. Ustawa nad którą
                                      poracowała - pod siebie... Zresztą WADLIWA ustawa. Nie chce mi się
                                      już na jej temat wypowiadać. Kończę, wsydu oszcędzam.
                                      Wspólczuję zaślepionym w jej bezinteresowność.
                                      • yadol Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn 26.08.09, 23:12
                                        pozdrawiam:(
                                      • Gość: przeniesiony z G.O Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 26.08.09, 23:17
                                        do kamili, Utworzony: 2009-08-26 11:24:27
                                        Niech Lidzia powie ci, jak ona okrada mieszkańców spółdzielni
                                        przejmując dsziałke wartą milion za 750 zł
                                        • Gość: przeniesiony Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 26.08.09, 23:20
                                          PRACOWNICA, Utworzony: 2009-08-23 22:00:55
                                          Ja nie jestem od dostarczania skanów czy dowodów na te stronę, ja
                                          podałam fakty, a dowody ma prokurtaura, ale skoro robi pod dyktando
                                          Staroń, to co ona chce (patrz usuniecie dowodu z akt sprawy na
                                          wniosek Staroń przez prok. Przybyłka), to zapewne na nic te dowody
                                          się zdają. Ja tylko pamiętam, jak Staroń wszem i wobec krzyczała o
                                          spółdzielczej sitwie, a teraz ma swoją sitwę i załatwia swoje czarne
                                          interesy! Jesli ktoś się do niej dobierze, to światło dzienne ujrzą
                                          wówczas dowody i będziesz wiedział, że napisałam prawdę!

• Gość: przeniesiony Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 26.08.09, 23:21
                                            pracownica , Utworzony: 2009-08-21 14:06:48
                                            Nie zgłaszają, bo nie mają żadnych dowodów, a tylko tworzą plotki.
                                            Lidka też walczy tylko o swoje, działkę wartą milion juz ma za 750,-
                                            zł, a chyba mało kto wie, że oficjanie z poselskiej diety i prawie
                                            bezdochodowego interesu prowadzonego przez męża (jaqk podaje w
                                            oświadczeniu majątkowym) kupiła we ubiegłym roku 2 duże mieszkania
                                            na swoje dzieci, czyli interes się kręci, a wy głupcy podziwiajcie
                                            ją za to!

• Gość: przeniesiony tez Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 23:22
                                              Już to słyszałam, teraz pewnie komornicy będą zamawiali artykuły u "uczciwych
                                              inaczej dziennikarzy". Warto posłuchać i samemu wyciągnąć wnioski. Brawo Pani Poseł!
                                            • Gość: przeniesiony tez Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 23:23
                                              "Ciekawe, dlaczego Kowalewski nie chciał pisać o Syczu i jego wiacie?!
                                              Zatuszowano, umorzono, świadkom zamknięto usta i jeszcze okłamano opinię
                                              publiczną. No nieźle w tym Olsztynie się dzieje!!!

etapie rozpatrywania wniosku Centrum", "NIK negatywnie oceniła nieprzestrzeganie
                                          • yadol Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn 26.08.09, 23:26
                                            konkrety dopóki nie ma konkretów to jesteście migusowaci, nigdzie nie
                                            twierdziłem , że Lidka jest czysta jak łza, ale dowody proszę dowody
                                        • Gość: gość Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 23:21
                                          Ile można dziamdziać to samo. Ja też to potrafię:

"Ciekawe, dlaczego Kowalewski nie chciał pisać o Syczu i jego wiacie?!

zgłoś nadużycie Kamila, Utworzony: 2009-08-26 12:46:52

Już to słyszałam, teraz pewnie komornicy będą zamawiali artykuły u "uczciwych
                                          inaczej dziennikarzy". Warto posłuchać i samemu wyciągnąć wnioski. Brawo Pani Poseł!
                                          • Gość: prze... Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 26.08.09, 23:26
                                            do prawnika, Utworzony: 2009-08-20 21:30:04
                                            "Moc" prawną Pani Poseł docenił Trybunał Konstytucyjny w grudniu
                                            2008 r. Kuriozalny jest najnowszy pomysł - zmienić Konstytucję.
                                            Wówczas Trybunał jej nie podskoczy
                                            • Gość: gość Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 23:29
                                              Temu nikt nie podskoczy:

"Oto polityka prorodzinna według posła Platformy! Miron Sycz (51 l.) załatwił
                                              swojej żonie Aleksandrze (47 l.) 42 tys. zł

Wyciągnął je z Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska w Olsztynie dla
                                              stowarzyszenia, które prowadzi jego małżonka. Na co? Na budowę wielkiej
                                              drewnianej wiaty, która wyrosła... na rodzinnej działce Syczów. Prokurator
                                              jeszcze nie wyjaśnił, gdzie się podziały słodycze za ok. 40 tys. zł, które
                                              zniknęły ze szkoły, w której dyrektorem był Sycz (o sprawie pisaliśmy 17.01), a
                                              tu kolejna afera.

Wiatę za 42 tys. zł postawiło stowarzyszenie Aleksandry Sycz. Pieniądze dał
                                              Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska w Olsztynie. Członkiem rady nadzorczej
                                              funduszu jest znany naszym Czytelnikom poseł PO.

Wcześniej był radnym wojewódzkim. W sejmiku piastował funkcję przewodniczącego.
                                              A sejmikowi podlega fundusz. "
                                          • Gość: prze... Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 26.08.09, 23:29
                                            olsztyniak, Utworzony: 2008-10-09 19:48:47
                                            Gratuluję pani Staroń bogactwa,lecz neguję styl jego pomnażania.
                                            Kariera na ludzkiej krzywdzie, kasa na własnej ustawie itp,itd...
                                            Przeproś lepiej ludzi których skrzwdzłaś. Jak było wczesniej? Ty
                                            dobrze wiesz-rozmowa z Ziobrą lub Engielkingiem i sprawa załatwiona-
                                            on dzwoni do prokuratury i gość ugotowany. LUDZIE MOI DRODZY NAWET
                                            NIE WYOBRAŻACIE SOBIE JAK TA MACHINA DZIAŁAŁA.

• Gość: prze... Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 26.08.09, 23:31
                                              mirek pojezierze, Utworzony: 2008-08-01 11:28:50
                                              Dziwi mnie, że do tej pory prokuratura nie zajęła sie staroniową.
                                              Procykowi pewnie należy się co dostał i niewątpliwie przekręty
                                              robił, ale wszyscy też wiedzą o nieprawdziwych oświadczeniach
                                              majątkowych staroń i innych ciemnych sprawach. Ciekawe czemu tak
                                              boją się ją ruszyć???
                                              • Gość: gość Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 23:37
                                                To się nazywa pomówienie! A tu są fakty:

Inwestycja Sycza została rozpoczęta bez pozwolenia na budowę, brakowało
                                                rachunków potwierdzających wydatki na 19 tys. zł. NIK zarzuciła urzędnikom
                                                nieprzestrzeganie niektórych procedur udzielania dotacji, a także to, że mimo
                                                braków nie było dokumentów pozwalających legalnie rozpocząć budowę - nie żądali
                                                uzupełnienia wniosku o dofinansowanie budowy wiaty. Dlatego inspektorzy napisali
                                                wręcz, że "niedopuszczalne jest dotowanie ze środków publicznych beneficjentów,
                                                którzy nie przestrzegają obowiązującego porządku prawnego".

No i co z tego, jak prokuratura umarza, a dziennikarze piszą kłamstwa na temat
                                                osoby, która się temu przeciwstawia.

• Gość: prz... Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 26.08.09, 23:34
                                              jur , Utworzony: 2008-07-31 23:05:16
                                              Dziwne że przed biórem poselskim Pani poseł zrobiono nowitki polbruk
                                              jak by w mieście nie było bardziej uczeszczanych i w gorszym stanie
                                              chodników.To chyba zbieg okoliczności
                                              • Gość: nauczyciel Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 23:38
                                                Do budy, tam poszczekaj i naucz się ortografii!
                                              • Gość: prze... Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 26.08.09, 23:46
                                                Gość, Utworzony: 2008-09-19 11:44:15
                                                Taka "biedna i uczciwa" Lidzia, którą przy 4 dzieci uczących się w
                                                szkołach prywatnych (płatnych!) stać było jeszcze na 3 domy, 3
                                                lokale i 3 mieszkania oraz kilkadziesiąt hektarów najdroższej ziemi
                                                z dostępem do jeziora!! widać jak "uczciwie" dorobiła się swojego
                                                majątku!!!! To skandal!!!!!

• Gość: prz... Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 26.08.09, 23:48
                                                Wojtek, Utworzony: 2008-09-19 11:21:35
                                                Czysta jak łza LIDKA STARON
                                                - prosze zobaczyc !!!!!!!!
                                                www.rp.pl/artykul/2,192973_Inne_grzechy_poslanki_Staron_.html
                                                Do przydupasow posłanki !!!

• Gość: prze... Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 26.08.09, 23:53
                                                Polytyk, Utworzony: 2008-09-19 06:12:12
                                                Ze strony internetowej Pani Poseł:
                                                "Bezkompromisowo, narażając się na szykany i przykrości walczyła o
                                                nową, sprawiedliwą ustawę spółdzielczą. I jej się to udało.
                                                Dlatego Pani Poseł Lidia Staroń będzie zawsze miała mój szacunek i
                                                wsparcie." - J.M.Rokita
                                                TA USTAWA WCALE NIE JEST SPRAWIEDLIWA! Przecież za kilkustetysięczny
                                                majątek Pani Poseł musiała zapłacić 749 złotych - a to nie jest za
                                                darmo!!!

• Gość: prze... Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 26.08.09, 23:54
                                                Jan, Utworzony: 2008-09-19 04:27:42
                                                W koncu przyszedł czas na posłanke LIDIA STARON .
                                                Ta kobieta jest przekret ze głowa boli. Przestancie bronic oszustki,
                                                złodziejki.
                                                Jak sie czuje mieszkanka OLSZTYNA dlaczego nie pomogła dla
                                                dzielnicy "Zatorze" gdy sie do niej zwracali mieszkancy. A wiecie
                                                dlaczego, bo nie miala tam żadnego interesu dla siebie, kombinatorka
                                                podła. Dobrali sie już dla tej suki do dupy. W imieniu mieszkancow
                                                życze tobie juz aresztu za przekrety, a te mieszkania kupione na
                                                członkow swojej rodziny, to co uważasz ze sie wszystko uda tobie
                                                handlaro!
                                              • Gość: prze... Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 26.08.09, 23:56
                                                Gość, Utworzony: 2008-09-18 23:21:08
                                                Niech Staroń odpowie dlaczego wielkosci niektórych jej nieruchomości
                                                podane w oswiadczeniu majatkowym są mniejsze niż rzeczywiste. Czyżby
                                                chodziło o podatki.

• Gość: prze... Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 26.08.09, 23:57
                                                Tolo, Utworzony: 2008-09-18 23:06:34
                                                Niech kłamliwa Staroń odpowie nam dlaczego posiadając uzbrojone
                                                grunty nad jeziorami przeznaczone w planach zagospodarowania
                                                przestrzennego pod budownictwo mieszkaniowe, usługowe, letniskowe w
                                                swoim oświadczeniu majątkowym określiła jako gospodarstwo rolne
                                                28,28 ha i wyceniła po 0,90 zł/ m2 (dziewięcdziesiąt groszy /m2.
                                                Dlaczego skłamała w TVP 3 w kwietniu 2008 r. mówiąc , że nie brała
                                                dopłat bezpośrednich i obszarowych a wzięła przeszło 25 000 zł,
                                                których to nie ujawniła w swoim oświadczeniu majatkowym.

• Gość: prze... Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 27.08.09, 00:04
                                                Eryk, Utworzony: 2008-04-14 12:55:45
                                                Pewnie pani poseł juz szykuje swoją córeczkę w posłowanie . Cwana
                                                baba . A tak na marginesie to ciekaw jestem bardzo kiedy pani poseł
                                                ureguluje zadłużenie wobec Spółdzielni Mieszkaniowej "
                                                Pojezierze " , bo to tak nie ładnie oszukiwać nas spółdzielców jak
                                                się nam pomaga . A gdzie jest pani poseł jak z urzędu obarczają nas
                                                podwyżkami np. cen gazu , montaż skrzynek pocztowych .

• Gość: prze... Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 27.08.09, 00:05
                                                k.ł..warmiak, Utworzony: 2008-04-15 21:12:57
                                                Wyszło szydło z worka. Taka napastliwa aktywistka pokazała swoje
                                                prawdziwe oblicze. Prywata i jeszcze raz prywata ,dominuje nad
                                                zdrowym rozsądkiem.Głoszone przez P.Staroń poglądy,nijak sie mają do
                                                do jej "nieskazitelnego" teoretycznie wizerunku.

koleżanka, Utworzony: 2008-04-15 19:37:05
                                                córcia "studiowała" chyba na 4 uczelniach na 3 kierunkach -
                                                pielęgniarstwie, weterynarii, a nawet....medycynie!!!! Wszędzie
                                                wylatywała po pierwszym semestrze, więc chyba dorównuje poziomem
                                                mamusi
                                                • yadol Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn 27.08.09, 09:49
                                                  no to się synku napracowałeś , mało tu na tym forum tak pracowitych pszczółek,
                                                  gratuluję skupienia i wybiórczości, ale przypominam ci - nie twierdzimy , że
                                                  Lidka jest czysta jak łza

a jak się już wyspałeś to pozbieraj menelu co pisali forumowicze o twoim szefie
                                                  i wiacie, no do roboty - migusił byś się tylko i migusił

powtarzanie obraźliwych postów to też sposób na przeciwnika , prymitywny ale
                                                  zawsze jest, prawda?
                                                • yadol Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn 27.08.09, 09:52
                                                  czy poseł ssssssssssss po tym co tu wypisujesz będzie choć odrobinę uczciwszy,
                                                  solidniejszy czy lepiej postrzegany przez wyborców?
                                                  WĄTPIĘ MENELU
                                                  • Gość: re-yadol Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 27.08.09, 10:51
                                                    re yadol- A co mnie obchodzi jakiś pan ssssssssssss. Mnie w tym
                                                    wypadku inneresuje tylko ,,kryształowa " postać pani LS.
                                                    Wypisując obrażliwe słowa o forumowiczach wydałeś o sobie
                                                    wizytówkę. Dlatego też twoje poglądy nie przedstawiają żadnej
                                                    wartości. Możesz bić pianę i wyzywać dalej, ale to tylko tyle co
                                                    splunął.
                                                • oberpolicmajster Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn 22.12.09, 03:07
                                                  Jeśli mam mieć takiego sekundanta, jak ty, "prze...", to wolałbym wstąpić do
                                                  zespołu pijarowców pani Staroń.
                                                  "Prze" nie jest z mojej bajki, pani poseł (cytuję: "Dobrali sie już dla tej suki
                                                  do dupy"), i bardzo panią przepraszam, że ktoś z Olsztyna w ten sposób się o
                                                  pani wyraża.
                                                  PS. Co nie zmienia mojej negatywnej opinii o pani posłowaniu, nieudanych
                                                  projektach ustaw i załatwianiu swoich prywatnych spraw i konfliktów za pomocą
                                                  polityki.
                                • Gość: * Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 21:03
                                  yadol napisał:

> gościu z gwiazdką zaloguj się , proszę.... bo to chyba nie Ty

Masz rację. Na utytłane zgnilizną chamstwo w cywilizowanych formach chyba nie ma
                                  rady.

Pozdrawiam
                              • Gość: * I znowu walisz na czyjes konto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 00:54
                                Bezczelność to jest stanowczo za mało na określenie takiego postępowania!!!

Argumentacja syczowska wręcz żenująca, zresztą tak jak na jego poplecznika
                                przystało ;(
                  • Gość: re yadol Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 27.08.09, 10:54
                    re yadol-
                    Wypisując obrażliwe słowa o forumowiczach wydałeś o sobie
                    wizytówkę. Dlatego też twoje poglądy nie przedstawiają żadnej
                    wartości. Możesz bić pianę i wyzywać dalej, ale to tylko tyle co
                    splunął.
                    • Gość: RE -YADOL Re: Pani Poseł Lidia Staroń w radio Olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 27.08.09, 11:02
                      re yadol- co z tego, że sie zalogowałeś(aś)gdy i tak dodatkowo
                      piszesz po innymi nickami.
                      • Gość: mark Re: Staron małe piwo, popatrzcie na Rybickiego IP: *.myproxy.ca 27.08.09, 12:46
                        Majątek kilkadziesiąt hektarów, mieszkanie, domy i co roku kupuje nową furę bez kredytu dwa razy droższą niż ma rocznego dochodu. Wszystko z poselskiej pensji. To skąd bierze kasę. Żywi się wodą? Jak może wydać legalnie dwa razy więcej pieniędzy niż zarabia? To wszystko w oświadczeniu majątkowym. I co tu gadać o Staroń.
                      • Gość: mark Re: Staron małe piwo, popatrzcie na Rybickiego IP: *.myproxy.ca 27.08.09, 12:46
                        Majątek kilkadziesiąt hektarów, mieszkanie, domy i co roku kupuje nową furę bez kredytu dwa razy droższą niż ma rocznego dochodu. Wszystko z poselskiej pensji. To skąd bierze kasę. Żywi się wodą? Jak może wydać legalnie dwa razy więcej pieniędzy niż zarabia? To wszystko w oświadczeniu majątkowym. I co tu gadać o Staroń.
                        • Gość: ### Lidzia popłynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 20:51
                          jedno warte drugiego, Lidzia w ostatnim roku kupiła 2 duże mieszkania na dzieci,
                          a dochód ich firmy wyniósł rzekomo tylko 20 tys. zł
                          • yadol Re: Lidzia popłynie 27.08.09, 22:16
                            migusicie smutne fioletowe noski
                          • Gość: * Znowu jakieś domniemanie z insynuacjami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 01:12
                            Nie wiem czy kupiła czy też nie. Stawiasz jakieś zarzuty bez potwierdzenia
                            konkretami.
                            Po pierwsze, nie wiadomo czy kupiła ona, czy też zrobiły to jej dzieci. A to
                            jest niestety bardzo duża różnica. Mniej więcej taka, jakby wypadek drogowy
                            Twego ojca przypisywać bezpośrednio Tobie. Albo zaczniesz opierać swe dywagacje
                            w oparciu o konkretne sprawdzalne argumenty podając je do publicznej wiadomości,
                            albo przestań swoimi bzdetami zaśmiecać forum.
    • Gość: * Pytanie zasadnicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 23:00
      Czy można inwestować na czyjejś prywatnej działce nie mówiąc już o angażowaniu w
      to pieniędzy państwowych???

Poza tym, prawo budowlane ściśle określa dopuszczalne parametry wiaty i w całej
      dyskusji nie tylko w tym wątku jakoś nikt nie chciał się odnieść do tego
      zagadnienia. Moje wątpliwości budzi fakt, jakie znaczenie dla szkoły ma wiata o
      powierzchni nie przekraczającej 25 m. kw.?
      • Gość: gośc Re: Pytanie zasadnicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 23:06
        Żadnego! "Ekologiczna " wiata przy skrzyżowaniu dróg wyjazdowych, na łysym polu
        posła, zbudowana według wzoru ogródka piwnego pod hotelem w Lidzbarku. Po
        prostu, w biały dzień z obywateli robi się "głupców"!
        • Gość: z forum Re: Pytanie zasadnicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 23:07
          Ciekawe, dlaczego Kowalewski nie chciał pisać o Syczu i jego wiacie?!

• Gość: prawnik Re: Pytanie zasadnicze IP: *.acn.waw.pl 28.08.09, 07:08
            komunistyczna mentalność w naszym kraju funkcjonuje nadal. Sycz inwestuje
            pieniądze publiczne - na prywatną inwestycję. NIK stwierdza bezprawne działania,
            nakazuje zwrot funduszy, a winny jest kto?... Posłanka. Przecież to chore!!
            Artykuły Kowalewskiego śmierdzą na odległość. Natomiast działania Pani Poseł są
            zgodne z prawem, a także w interesie społecznym. Nie trzeba już wspominać, że
            należy się wykazać nie lada odwagą, aby stać zawsze po stronie przyzwoitości.
            Dużo łatwiej i wygodniej - nie robić nic... Dlatego - wyrazu głębokiego szacunku
            dla Posłanki
            • Gość: wyborcy popieramy Posłankę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.08.09, 20:11
              Pani Poseł proszę nam wierzyć, że kazdy myślący człowiek doskonale widzi co się
              tu dzieje. Nagonka na Panią przybrała rozmiary haniebne. Włączyły się w nią
              lokalne media - szczególnie lokalna Tvp i tzw. gazta olsztyńska. To tylko
              pokazuje brak poziomu pracujących tam ludzi. Trzymamy kciuki: zawsze ma Pani
              nasz głos, naszych rodzin, sąsiadów i znajomych
              • Gość: wyborcy Re: popieramy Posłankę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 20:15
                i może dalej nabijać sobie kabzę......
                • Gość: halina Re: popieramy Posłankę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 20:21
                  tak jak wszystkie ludziki z olsztyńskiej PO?
              • Gość: WYBORCA Re: popieramy Posłankę IP: *.olsztyn.mm.pl 29.08.09, 00:32
                Widzę,że pani L. SAMA pisze jako wyborcy i gwarantuje sobie głosy
                sąsiadów i znajomych. To jawna kpina i kompromitacja. Pisz za
                siebie!!!
                Ja też mogę napisać- Trzymamy kciuki: zawsze ma Pani
                PRZECIWNY głos, naszych rodzin, sąsiadów i znajomych, A NAWET
                PIGMEJÓW,INDIAN I ESKIMOSÓW.
                Każdy myślący człowiek widzi zadziwiająco nabyte bogactwo i
                bezpardonową walkę o swoje własne dobro prowadzoną przez paną L.
                Wszystko sprytnie dla siebie i pod publikę.
                • Gość: * Przekręt jest oczywisty!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 01:00
                  W prawie budowlanym ani starym ani nowym nie ma żadnego pojęcia wiaty szkolnej
                  czy ekologicznej.

A to, co widzisz czy chcesz widzieć jest wyłącznie Twoją sprawą i nikt nie ma
                  zamiaru tego dociekać wobec nie podważalnych faktów.
                • yadol Re: popieramy Posłankę 29.08.09, 20:31
                  WYBORCA przestań się migusić menelu
                  • Gość: filemon Re: popieramy Posłankę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 20:37
                    A czemu nie było w piątek tak szumnie zapowiadanej na forum audycji z
                    Kowalewskim w roli głównej? Czyżby miał ważniejsze sprawy?
                    • yadol Re: popieramy Posłankę 29.08.09, 20:58
                      WŁAŚNIE , TAK CZEKAŁEM NA SŁOWA TEGO POGROMCY ZŁEGO

może i on przestał się migusić?
                      • Gość: eta Re: popieramy Posłankę IP: *.pl 16.05.10, 23:23

migusizm to naturalny stan olsztyńskiej żurnalii
              • oberpolicmajster Re: popieramy Posłankę 22.12.09, 02:59
                Nie-wyborcy: niewiele rozumiem z tej słownej przepychanki
                staroń=kowalewski-prokuratura-sycz i niewiele mnie ona obchodzi. Widzę jednak,
                że pani Staroń próbuje wykorzystać przedstawicieli prawa, by zniszczyli jej
                osobistych wrogów. Posłanka, która wykorzystuje prokuraturę, zamiast odeprzeć
                ewentualne zarzuty dziennikarzy, nie powinna po prostu być posłanką.
                Wzywam wszystkich internautów, by nie dali się zmanipulować: w najgorszym razie
                nie wybierzmy jej po raz kolejny, i po kłopocie!
                PS Do przydupasów i pijarowców pani Staroń: no, udowodnijcie jakoś, że jestem
                komuchem/miłośnikiem Sycza/Ukraińcem/wyznawcą Procyka/Małkowskiego/prezesem
                spółdzielni. Kalumnie na forum to zdaje się stała metoda.
                Bez Wyrazów szacunku...
                oberpolicmajster.
    • Gość: inga Re: Lidzia Staroń w radio Olsztyn IP: 64.191.44.* 20.12.09, 17:30
      www.se.pl/wydarzenia/kraj/prezes-spodzielni-darowa-posance-200-tys-z_123176.html

do swoich gierek kowalewski wciągnął kryścińskiego, teraz już jasne,
      jaka mafia za tym stoi
      • Gość: romek Re: Lidzia Staroń w radio Olsztyn IP: *.adsl.inetia.pl 20.12.09, 17:35
        mafia to Lidzia z prezesem, bo to oni oszukali spółdzielców
        • Gość: do romka Re: Lidzia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.09, 21:54
          nikt przy zdrowych zmysłach nie uwierzy w ani jedno słowo tego kolejnego
          paszkwilu wyprodukowanego, aby zablokować ustawę spółdzielczą.
          • Gość: joi Re: Lidzia Staroń w radio Olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.09, 23:27
            romek ty to ale pojeb jesteś
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka