iberia.pl 04.10.08, 16:34 nie wiem czemu ale rozwala mnie jak slysze tekst kobiety do faceta: "misiu.....cos tam cos tam". Czy naprawde nie mozna mowic bardziej oryginalnie niz misiu ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tora83 Re: Misiuuuuuu 04.10.08, 16:35 iberia.pl napisała: > nie wiem czemu ale rozwala mnie jak slysze tekst kobiety do > faceta: "misiu.....cos tam cos tam". > Czy naprawde nie mozna mowic bardziej oryginalnie niz misiu ? Hahahha, z tego samego sie smialam kilka dni temu. Koszmarne to okreslenie ... blee .... :) Odpowiedz Link
2szarozielone Re: Misiuuuuuu 04.10.08, 16:45 ble :) ale sama używam "kochanie"... i pełnego brzmienia imienia. A misia sobie dziś kupiłam i tylko do niego będę mówić Misiu :) Odpowiedz Link
funny_game Re: Misiuuuuuu 04.10.08, 16:50 "Nie mów do mnie 'misiu', nie mów do mnie 'misiu', mów do mnie 'tygrysie', aaaaaaauuuuuu!" :D Odpowiedz Link
2szarozielone Re: Misiuuuuuu 04.10.08, 17:13 Na YT było nagranie z jakiejś imprezy sprzed 17 lat, w którym pijany Rafał Bryndal improwizował wierszyk o takiej właśnie puencie :) Odpowiedz Link
funny_game Re: Misiuuuuuu 04.10.08, 17:17 pl.youtube.com/watch?v=TDOVjdUZPeU Luk at zis :D Odpowiedz Link
2szarozielone Re: Misiuuuuuu 04.10.08, 17:32 Noooo, znam, znam :) Ale fristajl Bryndala był chyba pierwszy chronologicznie, powinien zastrzec sobie prawa :))) Nie pokażę go bo zdjęty z YT... :((( Odpowiedz Link
thank_you Re: Misiuuuuuu 04.10.08, 17:56 Mi robi się niedobrze gdy ludzie zwracają się do siebie per Słodziak, bleeeeeeee Odpowiedz Link
avital84 Re: Misiuuuuuu 04.10.08, 18:11 A mi tam obojętnie jak inni do siebie mówią. Sama też się pewnie zapominam. Na przykład tak zupełnie dla żartów zaczęliśmy kiedyś do siebie mówić bejbe ;D i tak nam zostało. Czasem wśród obcych zdarza nam się z tym wypalić...bejbe, bejbusku, bejbiszonku. ;D Nie mówiąc już o tym, że nadużywamy kota i kotka. :) Odpowiedz Link
shine69 Re: Misiuuuuuu 06.10.08, 09:12 ależ to jest oryginalne. My czasem do siebie mówimy per "Misiu" i "Bejbe" i przysięgam, że nie znamy nikogo, kto też by tego używał. A z paroma parami się znamy. Odpowiedz Link
suczka78 Re: Misiuuuuuu 06.10.08, 12:46 a ja znam , do mnie mowi taki jeden bejb,słońce,słodziak on wogóle ma duzo takich określeń. misiak tak do niego mowie ;P Odpowiedz Link
grassant Re: Misiuuuuuu 06.10.08, 09:50 iberia.pl napisała: > nie wiem czemu ale rozwala mnie jak slysze tekst kobiety do > faceta: "misiu.....cos tam cos tam". > Czy naprawde nie mozna mowic bardziej oryginalnie niz misiu ? np.? iberio? miśku może być? Odpowiedz Link
karka831 Re: Misiuuuuuu 06.10.08, 09:56 Jak dla mnie, nie ma w tym nic złego. :) Misiu, misiaku jest ok. Odpowiedz Link
zoofka Re: Misiuuuuuu 06.10.08, 10:04 wrrr drażni mnie takie misiowanie! A wczoraj stałam sobie w kolejce po ciastko w cukierni. Za mną stała parka i chcąc niechcąc musiałam wysłuchać następującego dialogu: - kochanie, jakie ciasteczko wybieramy kochanie? - wszystko jedno kochanie - a może kochanie tą eklerkę kochanie? - tak kochanie, może być kochanie, a może pączka kochanie? - masz rację kochanie... :D matko przenajświętsza Odpowiedz Link
zwroclawianka pani Aniu 06.10.08, 11:19 a mnie wkurza, jak ludzie mówią "pani Aniu". nie dość, że tyle tych ań, to jeszcze tak bez inwencji, zero oryginalności, normalnie. Odpowiedz Link
zwroclawianka Re: Misiuuuuu!... czy płazy myślą logicznie??? 06.10.08, 12:09 jestem kobietą, wystarczy, że mam cycki, po co mi logiczne myślenie?! Odpowiedz Link
zwroclawianka Re: pani Aniu 06.10.08, 12:08 lupus76 napisał: > A co powiesz na Panie Misiu? :) wspomnienie z wczesnej młodości: za..iście przystojny ratownik uczy mnie pływac zwracając sie do mnie per "misia" :) tak więc- proszę bardzo :) Odpowiedz Link
nuova Re: Misiuuuuuu 06.10.08, 11:24 > "misiu.....cos tam cos tam". a mnie sie to kojarzy z powiedzonkiem jednej bohaterki filmu Mis :)) Odpowiedz Link
simon_r Bywam misiem.. 06.10.08, 11:38 I wcale mi to nie przeszkadza.. zwłaszcza, że jest używane prawie wyłącznie w sytuacjach gdy coś jest nie tak jak należy, typu "..Miś!!!.. naświniłeś w kuchni!!".. Wtedy ten miś lekko łagodzi przesłanie :)) Odpowiedz Link
izabellaz1 Re: Bywam misiem.. 06.10.08, 11:47 simon_r napisał: > I wcale mi to nie przeszkadza.. zwłaszcza, że jest używane prawie wyłącznie w > sytuacjach gdy coś jest nie tak jak należy, typu "..Miś!!!.. naświniłeś w > kuchni!!".. > > Wtedy ten miś lekko łagodzi przesłanie :)) Jakie uosobienie łagodności masz u boku! Zazdroszczę...bo siebie nie mogłabym zazdrościć nikomu:DDD Odpowiedz Link
polla.k Re: Bywam misiem.. 06.10.08, 11:56 simon_r napisał: > I wcale mi to nie przeszkadza.. zwłaszcza, że jest używane prawie wyłącznie w > sytuacjach gdy coś jest nie tak jak należy, typu "..Miś!!!.. naświniłeś w > kuchni!!".. > > Wtedy ten miś lekko łagodzi przesłanie :)) O nie nie nie, takiego przesłania się nie łagodzi :P > Odpowiedz Link
izabellaz1 Re: Misiuuuuuu 06.10.08, 11:45 Trawię jak ktoś powie "Misiu, Miśku" - krótko. Nie znoszę jak przedłuża się ostatnią głoskę tak jak w tytule wątku czyli "Misiuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu"...wrrrrr Odpowiedz Link
liisa.valo Re: Misiuuuuuu 06.10.08, 11:48 Misiu mnie bawi, kochanie też :) Jakoś mi nie brzmi dobrze :) Inwencji trochę, twórczo trzeba do sprawy podejść :) i oryginalny pseudonim wymyślić, a nie do każdego kolejnego faceta tak samo... Misiu... Kochanie.... Odpowiedz Link
izabellaz1 Re: Misiuuuuuu 06.10.08, 11:53 liisa.valo napisała: > Inwencji trochę, twórczo trzeba do sprawy podejść :) i oryginalny pseudonim > wymyślić, a nie do każdego kolejnego faceta tak samo... Misiu... Kochanie.... Kotleciku...Surowa Rybeńko...Pomponiku...etc. ;PPPPPPPP Odpowiedz Link
liisa.valo Re: Misiuuuuuu 06.10.08, 11:56 Hehe, niekoniecznie :) Ahonen mówi do mnie Lula, Żeglarz - krótko, bo krótko - ale uskuteczniał mówił per Lisek. Wolę to niż "Kochanie" :) Odpowiedz Link
znowuwzyciuminiewyszlo Re: Misiuuuuuu 06.10.08, 11:50 No coz, widac jestesmy ze starym beznadziejni, bo oprocz zwracania sie do siebie stary/stara mowimy tez do siebie mysz/mis. Do lba by mi nie przyszlo, ze zniesmaczamy tym otoczenie, ale skoro ono takie wrazliwie to niech sie schowa, ja zwyczajow nie bede zmieniac. Odpowiedz Link
lupus76 Re: Misiuuuuuu 06.10.08, 12:00 Mamy tak samo. Zresztą - przy mojej posturze co A. ma powiedzieć? Hipopotamku? To ja już wolę misia :) Odpowiedz Link
liisa.valo Re: Misiuuuuuu 06.10.08, 12:11 Do mnie kiedyś mówili Kłapouchu, to do Lupusa mogą mówić albo Tygrysku albo Puchatku :) Odpowiedz Link
lupus76 Re: Misiuuuuuu 06.10.08, 12:20 wilczek, to wygląda tak: www.shlbih.com.ba/images/vucko%202.jpg a ja mam raczej taką posturkę: www.puchatek.eu/puchatek.png Odpowiedz Link
liisa.valo Re: Misiuuuuuu 06.10.08, 13:04 No cóż, jednakowoż ten Miś stał się szefem całej bandy. Nie zapominaj o tym :) Odpowiedz Link
iberia.pl Re: Misiuuuuuu 06.10.08, 12:10 znowuwzyciuminiewyszlo napisała: > No coz, widac jestesmy ze starym beznadziejni, bo oprocz zwracania sie do siebie > stary/stara mowimy tez do siebie mysz/mis. Do lba by mi nie przyszlo, ze zniesmaczamy tym otoczenie, ale skoro ono takie wrazliwie to niech sie schowa, ja zwyczajow nie bede zmieniac. ja sie chowac nie bede i nie oczekuje zmiany przyzwycajen, po prostu temat jak kazdy inny. Odpowiedz Link
liisa.valo Re: Misiuuuuuu 06.10.08, 12:13 Ale nie zniesmaczacie :) Rozbawiacie. Zniesmacza mnie jak parka się całuje na przystanku tak, że on jej wsadza łapę za spodnie i bada stan migdałków. Odpowiedz Link
nekomimimode Re: Misiuuuuuu 06.10.08, 12:00 a tam, takie słowa wyłażą spontanicznie ( wiesz co to znaczy? ;PP) Odpowiedz Link
iberia.pl Re: Misiuuuuuu 06.10.08, 12:07 nekomimimode napisała: > a tam, takie słowa wyłażą spontanicznie ( wiesz co to znaczy? ;PP) spontamicznie??? ROTFL, spontanicznie to ja dzisiaj cisne do Zgierza :-D Odpowiedz Link
liisa.valo Re: Misiuuuuuu 06.10.08, 12:10 nekomimimode napisała: > spontanicznie ( wiesz co to znaczy? ;PP) To znaczy, że tak mnie przepełnia czułość, że tylko durny "misiu" mi się ciśnie na usta? Odpowiedz Link
liisa.valo Re: Misiuuuuuu 06.10.08, 14:29 No, może i tak. Może jak się zakocham, też mi się tak zrobi, ale wolałabym nie. Chociaż już zakochana bywałam i nigdy mi się nie wyślizgało, może zakochana nie byłam nigdy. Odpowiedz Link