kontik_71 12.10.08, 22:12 Dlatego otwiram dyskusje nad zmiana regulaminu, majaca ukrocic pewne stodowanie slow i wyrazen wulgarnych. @Bertrada prosze przylep ten watek z gory. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
8n Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 22:13 nie chamieje, nie chamieje. dzisiaj jest po prostu zła niedziela. jutro znowu bedzie cukierkowo. Odpowiedz Link
hsirk Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 22:14 no jasne. bedzie cudnie i milo pod naszym czystym plastikowym niebem. Odpowiedz Link
kontik_71 Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 22:15 Chcesz sobie byc wulgarny to sobie badz, ale nie kazdy musi sie z tym zgadzac i to lubic.. Odpowiedz Link
dita.von.teese Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 22:16 mi tam nie przeszkadza jak ktos pod wplywem emocji przeklnie sobie, ale zakladanie watku pod tytulem chuj to jakas przesada:) Odpowiedz Link
lupus76 Re: mamy problem, forum chamieje 13.10.08, 07:51 Po prostu Hsirk chciał również mieć wątek ze swoim imieniem w tytule... Odpowiedz Link
liisa.valo Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 22:15 Nie zauważyłam, żeby chamiało. Jeden chuj chama nie czyni. Odpowiedz Link
kontik_71 Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 22:18 To poczekaj troche a bedziemy mieli tylko takie watki i przesciganie sie z tym kto bardzej chamski wytul wymysli. I mam na mysli tez watek Kitka.. Odpowiedz Link
hsirk Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 22:20 tak!!! zarznac kitka!!! zarznac!!! Odpowiedz Link
staryigruby Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 22:28 nie odwracaj...kota ogonem....:) tlumacz no sie tu na dywaniku...:D jak sie uzywa takich słówek, to trzeba miec sensowne uzasadnienie... Inaczej niczym sie nie bedziemy róznic od chamstwa :) Odpowiedz Link
hsirk Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 22:32 nie mam zamiaru sie tlumaczyc. wiedzieliscie od poczatku ze macie chama na pokladzie. nie trzeba bylo wpuszczac. co tacy zdziwieni??? Odpowiedz Link
kitek_maly Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 22:30 > tak!!! > > > > zarznac kitka!!! > > zarznac!!! Auaaaa. Odpowiedz Link
liisa.valo Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 22:21 No, w sumie może trochę racja, że niektórzy się mogą zapędzić. Na razie jeszcze nie zauważyłam, żeby trzeba było bić na alarm. Co do wątku Kitka - nie chciałabym, żeby się na mnie obraziła czy cuś - ale dla mnie jej wątek jest nie tyle chamski, co trochę nudny już. Bo to któryś z kolei i nudzi, a nie bulwersuje. A wątek Hsirka też jeszcze (może) żadnych emocji we mnie nie wywołuje. Odpowiedz Link
kontik_71 Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 22:23 To kiedy reagowac? Gdy beda tu lataly dziesiatki takich hasel? Wtedy bedzie za pozno... Odpowiedz Link
funny_game Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 22:27 Gdybyś nie zareagował i nie uderzył w dzwon, ten żałosny chuj opadłby naturalnie w dół. Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 22:21 Wątki z penisem w tytule to świecka tradycja tego forum, lokalny koloryt, specyfika miejsca. Odpowiedz Link
2szarozielone Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 22:25 ależ co wulgarnego w penisie? toć dziatki w szkołach o penisach uczą i nawet obrazki pokazują :( chuj mnie też nie bulwersuje, ale ja jestem niewychowana i chleję w spelunach, i klnę jak pijany bosman :( Odpowiedz Link
liisa.valo Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 22:27 No, właśnie mnie - jak napisałam wyżej - też nie bulwersuje. Odpowiedz Link
dita.von.teese Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 22:31 no wlasnie tez nie rozumiem co z penisem nie tak?:D natomiast od slowa "chuj"wole kutas, ale to juz taki moj gust;] Odpowiedz Link
liisa.valo Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 22:25 Żadna tradycja. Coś co kilka razy się wydarzyło w ciągu dwóch czy trzech wieczorów dla śmiechu i przy ogólnej głupawce nie jest jeszcze tradycją. A poza tym, czy ta "tradycja" musi być odgrzewanym kotletem? Nuuuuuuuuuuuda waćpan. Odpowiedz Link
2szarozielone Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 22:27 Ale czy nudę trzeba od razu Bertradą traktować? :) Kurka wodna, zamordyzmu nie lubieję. Cenzury takoż. No żesz... Odpowiedz Link
liisa.valo Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 22:35 No, tosz dlatego piszę Kontikowi, że przesadza. Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 22:38 Otóż to, niech wolny rynek dyktuje jak ma forum wyglądać. Odpowiedz Link
kitek_maly Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 22:28 Nuuuuuuuuuuuda wać > pan. Ojej ojej, a tym razem zapytam (bo nie ma mnie tu ostatnio, raczej bywam) - Ty już o penisach nie piszesz? Nic a nic? I o kawie i papierosach też dopiero pierwszy raz? Odpowiedz Link
liisa.valo Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 22:34 kitek_maly napisała: > Ojej ojej, a tym razem zapytam (bo nie ma mnie tu ostatnio, raczej bywam) - Ty już o penisach nie piszesz? Nic a nic? Nie. >I o kawie i papierosach też dopiero pierwszy raz? Tak. Odpowiedz Link
kitek_maly Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 22:36 A to ciekawe. Wątki o kawie i papierosach Twojego autorstwa kojarzę. Odpowiedz Link
liisa.valo Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 22:44 Kitek, ale to w ogóle nie o to chodzi, kto o czym wątki zakłada. I bardzo cię proszę, nie roztrząsaj statystyk. Kontik nawiązał do chamstwa na forum. Ja napisałam ,że nie odbieram tego jako chamstwa i mnie nie bulwersuje, tylko nudzi. I wszystko na ten temat. I bardzo cię proszę, nie traktuj tego osobiście, bo nie o ciebie i nie o mnie tu chodzi. Ba, po prostu wątki, które mnie nudzą ignoruję i wszystkim polecam taką właśnie postawę. Co do wątków, które bulwersują... nic nie polecę, bo mnie nie bulwersują. Odpowiedz Link
kitek_maly Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 22:46 Okej. Jam zdziwioną po prostu. Wchodzę sobie tu po ponad tygodniu i pośrednio przyczyniam się do jakichś przepychanek między forumami. :-( To zły znak. I ja tak nie lubię. Chyba se zniknę na dłużej. Odpowiedz Link
liisa.valo Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 22:49 Akurat o ciebie tu najmniej chodzi, więc tego tak nie odbieraj. Nie przyczyniasz się, po prostu twój wątek był jednym z argumentów Kontika. I to wszystko na twój temat, więc nie wiele. Chodzi przede wszystkim o Hsirka. A ja uważam, że Kontik przesadza. Odpowiedz Link
kitek_maly Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 22:27 I mam na mysli tez watek > Kitka.. Ojej ojej. To może zacznij od ignorowania takich chamskich wątków. Odpowiedz Link
anna_heche Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 22:27 Mnie przekleństwa nie rażą. No przynajmniej w takich ilościach jak tu są to mnie na razie nie rażą. I też uważam, że nie chuj czyni z człowieka chama. Jak jestem zła to też lubię sobie czasem rzec-chuj, kurwa, dupa. I może nawet trochę pomaga? A do penisa(kitkowego czy też kogoś innego) to już w ogóle nic nie mam. Na kalamburach swego czasu świetnie się bawiliśmy z penisami i pochwami. No. Odpowiedz Link
kitek_maly Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 22:30 Na kalamburach swego czasu świetnie się bawiliśmy z penisami i > pochwami. No. Kurde, bo chyba ja to już nierozerwalnie z penisem jestem związana. Choć nie mam przy sobie. ;-) Odpowiedz Link
staryigruby Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 22:33 mnie rażą, sa dowodem braku klasy. Pamietacie Englishman in New York Stinga...? "Gentelman will walk but never run" Piszesz...nie dowodzi chamstwa przeklinanie...moze i nie, a czego? Bo chyba klasy człowieka też nie za bardzo? :) Odpowiedz Link
anna_heche Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 22:50 staryigruby napisał: > mnie rażą, sa dowodem braku klasy. > Pamietacie Englishman in New York Stinga...? > "Gentelman will walk but never run" > > Piszesz...nie dowodzi chamstwa przeklinanie...moze i nie, a czego? > Bo chyba klasy człowieka też nie za bardzo? :) Nie będę się upierać, być może klasy nie mam. Nie lubię takiego przeklinania notorycznego czy używania przekleństw w zastępstwie przecinków. Nie oburzam się jednak i nie razi mnie jak czasem ktoś użyje wulgaryzmu dla wzmocnienia przekazywanej treści lub rozładowania złości czy chwilowej frustracji. I żarty takie też mnie nie rażą. Może to po prostu pewien rodzaj wyluzowania i skupianie się na treści a nie formie? Odpowiedz Link
staryigruby Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 23:01 Ale ja nie dostrzegam na czym polega atrakcyjnosc postawienia przez hrsika watku pod tym tytułem....gdyby to wynikało z humoru sytuacyjnego, zlosci, jakiejs emocji - to zgoda, czasem asuje "jak ulał", ale tu chyba było wyrazem....nudy :). Luzik, swietoszkiem nie jestem ale naduzywanie jest jednym z przejawów braku klasy. I samooszukiwania, kiedy zamiast zastanowić sie i dociec co się dzieje, człowiek sobie mówi..."A ch.. z tym" :) Odpowiedz Link
anna_heche Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 23:06 Ale ja nie napisałam, że dla mnie to atrakcyjne;) Przeczytałam tytuł wątku i tyle. Być może to było żartobliwe nawiązanie do wątku Kitka pt. 'penis' a może Hsirk się nudził. Nie wiem. Trochę tu jest takich wątków co je ludzie piszą z nudów. I co? I nic. Nie widzę też żadnego nadużywania. Kiedy ostatni raz Hsirk założył taki wątek? Poza tym, moim zdaniem Kontik w ogóle Hsirka mało lubi i się czepia. Odpowiedz Link
kitek_maly Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 23:17 > Poza tym, moim zdaniem Kontik w ogóle Hsirka mało lubi i się czepia. No no. Też sądzę, że to jest trzecie dno tego sporu. A drugim jest kobieta. A może nawet dwie. ;-) Odpowiedz Link
znowuwzyciuminiewyszlo Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 23:21 a co to znowu za romanse? czemu ja nigdy nie wiem o co chodzi?? Odpowiedz Link
kitek_maly Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 23:25 Też niczego nie wiem. Ja tylko tak z boczku obserwuję i widzę co nieco. Odpowiedz Link
liisa.valo Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 23:33 Ale czemu wyzywasz Znowu od zboczków? :) Odpowiedz Link
znowuwzyciuminiewyszlo Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 23:41 cholera, zostalam zdemaskowana ;-) kitek, @ Odpowiedz Link
hsirk Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 23:39 wezcie i mnie uswiadomcie. no dodam, ze nie miewalem, nie miewam, ani nie mam w planach miewac stosunkow seksualnych z nikim z tego forum... bo nie rozumiem o co chodzi. a podobno o mnie mowicie... to moze ja tez sie posmieje? Odpowiedz Link
kitek_maly Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 23:42 > wezcie i mnie uswiadomcie. no dodam, ze nie miewalem, nie miewam, > ani nie mam w planach miewac stosunkow seksualnych z nikim z tego > forum... To tak jak ja! :-) > bo nie rozumiem o co chodzi. a podobno o mnie mowicie... to moze ja > tez sie posmieje? Ależ ja się nie śmieję. Po prostu sobie obserwuje różne nicki i coś tam zauważam, nawet chcąc nie chcąc. Ale wyniki swoich obserwacji zostawię dla siebie. :-) Odpowiedz Link
hsirk Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 23:44 ale chyba sie rozpedzasz. :DDD naprawde. Odpowiedz Link
kitek_maly Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 23:58 Możliwe. Często mi się to zdarza. Odpowiedz Link
hsirk Re: mamy problem, forum chamieje 13.10.08, 00:01 bo ja naprawde nie wiem nawet co mozecie miec na mysli... cholera... Odpowiedz Link
staryigruby Re: mamy problem, forum chamieje 13.10.08, 08:40 Czowieku...za baba nie nadążysz :) Odpowiedz Link
hsirk Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 23:25 to tak jak i ja. jest nas dwoje. Odpowiedz Link
staryigruby Re: mamy problem, forum chamieje 13.10.08, 08:29 > A drugim jest kobieta. A > może nawet dwie. ;-) Jak zwykle siedzę w lesie na drzewie....;DDD i nic nie wiem ! Odpowiedz Link
hsirk Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 23:29 manners maketh man... swiete slowa... ale ja jestem chamem od urodzenia. pech. nie to co taki mily przedstawiciel klasy wyzszej jak chociazby ty. Odpowiedz Link
gapuchna Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 22:29 kontik, i tak i nie. Ty masz rację - ja nie lubię wulgarności. Ale nie wytrzebisz tej potrzeby u innych. naprawdę!!! Odpowiedz Link
kontik_71 Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 22:33 To co, milczec bo i tak sie z tym nic nie zrobi? Odwracac wzrok? Odpowiedz Link
gapuchna Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 22:35 Już ci powiedziałam, ze nie! Odpowiedz Link
znowuwzyciuminiewyszlo Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 22:29 No nie wiem czy mi sie to podoba, bo lubie sobie zaklac porzadnie. Stosowanie wulgaryzmow nie jest najgorszym chamstwem jakie znam. Odpowiedz Link
kadfael Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 22:45 Mnie się wydaje, że raczej forum ma przedponiedziasłkową głupawkę :) Odpowiedz Link
gapuchna Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 22:52 no dobrze, ale abstrahując od Hsirka i Kontika - jest ktoś za zmianą regulaminu odnośnie wulgaryzmów? Odpowiedz Link
liisa.valo Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 22:57 Nie. Bo nie widzę problemu i powodu. Odpowiedz Link
cheekymonkey A to żart... 12.10.08, 22:59 taki? czy podbijanie statystyki? :P Jakoś nei widzę, żeby ludzie notorycznie rzucali mięsem. A że czasem ktoś przeklnie? Ja też miewam taką potrzebę. I w pewnych granicach rozumiem, że inni też czasem sobie muszą. Nie widzę jeszcze przegięcia. To miało być takie forum, w którym właśnie czasem można sobie zakląć. Odpowiedz Link
baba_krk nie dajmy się zwariować 12.10.08, 23:00 nie ma tu chyba osoby, która kur*y używałaby jak przecinka, więc nie ma co się gorączkować jeżeli ktoś jest wzburzony i czuje potrzebę wyrażenia tego ostrzejszym słowem to nic mi do tego jednym słowem: przesadzasz na AO ludzie starają się nie używać ostrych bluzgów w tytułach wątków Odpowiedz Link
vicious.circle No żesz... 12.10.08, 23:08 ...ja pierdolę, nie popadajmy w paranoję, kurrrrrwa :P Odpowiedz Link
znowuwzyciuminiewyszlo Re: No żesz... 12.10.08, 23:20 no teraz to jestescie poprostu zlosliwi. Odpowiedz Link
kitek_maly Re: No żesz... 12.10.08, 23:23 Nie, nie. Tzn nie taka intencja była, choć przez moment przyszło mi na myśl, że tak mogłoby to być odebrane. Dlatego też gwiazdkuję przekleństwa. Ja jakiejś głupawki dostałam po prostu. :-) I to nie jest granie na nosie Kontikowi (czy komukolwiek) tylko takie pociągnięcie tematu. Głupie fakt, ale ja już tak mam. Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: No żesz... 12.10.08, 23:37 A zatem jest to dowód na to iż przekleństwa są nośnikiem niebanalnej treści i mogą być meritum przekazu. Odpowiedz Link
kitek_maly Re: No żesz... 13.10.08, 00:08 No to ja chciałam Kontika przeprosić za to, że sobie tu pofolgowałam z Profankiem. Wiem, że to może wyglądać tak jak już wyżej odpisałam Znowu, ale to nie tak. Intencją była głupawka. I pod żadnym pozorem nie chciałam w ten sposób pokazać, że przyklaskuję zachowaniom, które Kontik tępi. O ile nie widzę nic złego w tym o co ta wojna cała idzie, o tyle nie miałam zamiaru pokazywać, że to pochwalam czy cokolwiek - mam do tego stosunek neutralny. Ot takie głupie żarty z Profem sobie urządziliśmy, w zasadzie bez związku z całym sporem. Odpowiedz Link
hsirk Re: No żesz... 13.10.08, 00:13 kitku, nie tlumacz sie. wiadomo tu na forum ze nie jestes dopierdalajaca ludziom umyslnie ani wulgarna. wiec spoko. jak kontik czy ktokolwiek inny tego nie zauwaza, to juz jego problem. a ty sie nie tlumacz, bo to oni wstydzic sie winni. Odpowiedz Link
kitek_maly Re: No żesz... 13.10.08, 00:43 No ja mam nadzieję, że nie zostanie to opacznie zrozumiane. Głupie żarty, czyli w moim stylu. ;-) Odpowiedz Link
liisa.valo Re: No żesz... 13.10.08, 00:17 Kitek, nie masz za co przepraszać. Kontik ma jakiś problem z sobą, zrobił z igły widły. Odpowiedz Link
kitek_maly Re: No żesz... 13.10.08, 00:48 W zasadzie to zgadzam się z tym, że jak komuś coś na forumie przeszkadza, to powinien o tym głośno mówić. No ale druga strona medalu - większość ma rację. Jak większości nie przeszkadza, to niestety trzeba się poddać woli większości. Odpowiedz Link
liisa.valo Re: No żesz... 13.10.08, 00:57 I o to chodzi. Mam wrażenie, że Kontika wkurzyło to, że nie przyznaliśmy mu racji. Ale w takim przypadku można się albo dostosować, albo odejść. Odpowiedz Link
trollik.morski Kontiku! 12.10.08, 23:24 Tak sobie siedzę, jak ten baca, i myślę ... Gdybyś tak sobie nieco odkręcił wentylek, to nie byłbyś taki nadęty i sztywny, a może i na urodzie byś zyskał;) Czepiasz się drobiazgów!! Odpowiedź nie jest oczekiwana:)) Odpowiedz Link
liisa.valo Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 23:31 No, i dupa, bo Kontik nie będzie już z nami gadał. Odpowiedz Link
kitek_maly Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 23:32 Mam nadzieję, że będzie. :-( Że mu przejdzie i wróci. Odpowiedz Link
liisa.valo Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 23:35 No, ja myślę, że mu minie. Odpowiedz Link
2szarozielone Re: mamy problem, forum chamieje 12.10.08, 23:58 Ja też mam taką nadzieję, bo to jakieś dziwne jest i bez sensu :/ Dorośli ludzie się nie obrażają. No do jasnej Anielki! Odpowiedz Link
milleniusz To może dlatego, 13.10.08, 01:59 Że Was opuściłem. :P Generalnie jestem przeciw nadmiernej cenzurze. Przekleństwa są częścią języka i są potrzebne. Inna sprawa, że w istocie, niektórzy przesadzają. Odpowiedz Link
staryigruby Re: To może dlatego, 13.10.08, 08:48 Owszem, są częścią języka, ale są szalenie nadużywane, częśto maskują niekompetencję, uspokajają przeklinacza :), rozładowują napiecie. Mi się niekoniczenie kojarzą z chamem, co raczej z kimś o niskim statusie społecznym, niekwykształconym, średnio rozgarniętym, kims, kto jest sfrustrowany brakiem wyjaśnienia sytuacji, równiez z kimś o niewybitnych horyzontach myślowych... Lub tez z kimś, kto jest leniwy umysłowo i jak coś go przerasta, to woli skwitowac sprawę "A..Panie, jeden ch... z tym wszystkim". Ponadto "mocnych" słów uzywają często ludzie słabi, o słabym charakterze, słabej woli i postrzegający siebie jako odstający od otoczenia, od grupy do której chca przynależeć. Stąd skłonnosc do soczystości języka, ona zwraca uwagę, taki język w mniemaniu tejże osoby podkresla jej silną osobowość, bezkompromisowośc, zdecydowanie, a takze...jakąś wybitną zdolnośc do doskonałego puentowania sytuacji. Podczas, gdy w istocoie, to ucieczka przed niezrozumiałym :). Odpowiedz Link
avital84 Re: mamy problem, forum chamieje 13.10.08, 10:03 > mamy problem, forum chamieje Bo mnie tu nie ma po prostu...hihihihi. ;> Odpowiedz Link