thank_you 29.01.09, 16:13 Dajmy spokój miłości. Nosicie długie sukienki? Bo ja mam ostatnio fobię na ich punkcie! I chciałabym więcej i więcej i więcej.. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
8n Re: Dziewczyny! 29.01.09, 16:14 krókie sukienki, zeby pokazywac szerokoą game kolorow rajstop, ktore mam Odpowiedz Link
thank_you Re: Dziewczyny! 29.01.09, 16:15 Ale o lato mi chodzi, o lato. Gdy w rajstopach można się ugotować :-) Odpowiedz Link
8n Re: Dziewczyny! 29.01.09, 16:17 w lato długie bluzki. nie miałam nigdy długiej sukienki, wiec nie wiem czy je lubie. Odpowiedz Link
thank_you Re: Dziewczyny! 29.01.09, 16:19 Ja znalazłam wczoraj kilka nowych i cieeerpię z tego powodu :D Długie bluzki tzn. tuniki? Odpowiedz Link
8n Re: Dziewczyny! 29.01.09, 16:31 hmm tuniki, no nie wiem. to sie chyba tak czasami nazywa, ale nie znoszę tego słowa. niewazne co to jest, wazne zeby zaslonilo mi pupe. Odpowiedz Link
catthe Re: Dziewczyny! 29.01.09, 16:23 Masz fobię i chciałabyś więcej? Pomyliłaś słowa czy pod tym więcej i więcek kryje się walka z ową fobią? Odpowiedz Link
thank_you Re: Dziewczyny! 29.01.09, 16:28 Ups. To wszystko przez eksa, na którego tak mówili. "Fobia" w znaczeniu "mania" w moim prywatnym słowniku ;-) Po prostu zawsze dobrze mi się kojarzyło. Ok, niech będzie. Mam manię na punkcie długich sukienek :-) Odpowiedz Link
thank_you Re: Dziewczyny! 29.01.09, 16:38 Filia to chyba jakieś zaburzenia, czy się mylę? Jeśli tak, to jestem już zdrowa :D Odpowiedz Link
catthe Re: Dziewczyny! 29.01.09, 16:42 thank_you napisała: > Filia to chyba jakieś zaburzenia, czy się mylę? Znów mylisz;) Odpowiedz Link
thank_you Re: Dziewczyny! 29.01.09, 16:44 PWN: -filia «ostatni człon wyrazów złożonych oznaczających: upodobanie do czegoś, zboczenia seksualne na określonym tle, zaburzenia związane z nadmiarem czegoś w organizmie lub tendencję organizmów do poszukiwania optymalnych warunków do rozwoju» Odpowiedz Link
catthe Re: Dziewczyny! 29.01.09, 16:46 thank_you napisała: > PWN: > > -filia «ostatni człon wyrazów złożonych oznaczających: upodobanie do czego > ś, > zboczenia seksualne na określonym tle, zaburzenia związane z nadmiarem czegoś w > organizmie lub tendencję organizmów do poszukiwania optymalnych warunków do roz > woju» Oczywiście ale 'filia' jest wtedy tylko przyrostkiem a nie samodzielnym słowem. Samo słowo filia nie oznacza żadnego zaburzenia ani upodobania. Odpowiedz Link
thank_you Re: Dziewczyny! 29.01.09, 16:51 Noooooo przecież logiczne, że chodzi o przyrostek :-)))))) Odpowiedz Link
catthe Re: Dziewczyny! 29.01.09, 16:54 thank_you napisała: > Noooooo przecież logiczne, że chodzi o przyrostek :-)))))) No tak tak, logiczne. Dlatego właśnie rzekłam, że znów pomyliłaś;) Odpowiedz Link
thank_you Re: Dziewczyny! 29.01.09, 16:56 8n zaczęła ;D I też miała na myśli "filię" jako przyrostek. A nie filię banku. :-) Odpowiedz Link
8n Re: Dziewczyny! 29.01.09, 16:45 filia to wielka szalona miłość! długosukienkofilia - do dlugich sukienek pedofilia - do dzieci Odpowiedz Link
thank_you Re: Dziewczyny! 29.01.09, 16:46 No, wielką szaloną miłość można spokojnie podciągnąć pod zaburzenie :D Odpowiedz Link
catthe Re: Dziewczyny! 29.01.09, 16:40 thank_you napisała: > Ups. To wszystko przez eksa, na którego tak mówili. "Fobia" w znaczeniu "mania" > w moim prywatnym słowniku ;-) Po prostu zawsze dobrze mi się kojarzyło. > > Ok, niech będzie. Mam manię na punkcie długich sukienek :-) Rozumię;) No więc jak mamy już ustalone o co chodzi to odpowiadam-rzadko noszę długie sukienki gdyż albowiem raczej nie powinnam. Chociaz lubię. Odpowiedz Link
thank_you Re: Dziewczyny! 29.01.09, 16:45 Mi chodzi o takie luzackie, wakacyjne sukienki. Takie co hippiski nosiły :-) Takich też nie nosisz? Jakiś dress-code czy co? Odpowiedz Link
catthe Re: Dziewczyny! 29.01.09, 16:55 Raczej to czy co;) A mianowicie, jako kobieta filigranowa lepiej wyglądam w krótkich. Odpowiedz Link
catthe Re: Dziewczyny! 29.01.09, 17:07 thank_you napisała: > Masz blond włosy? A z jakiego klucza to pytanie? Odpowiedz Link
thank_you Re: Dziewczyny! 29.01.09, 17:14 Ciekawość. Miałam taką wizualizację Twojej osoby :-) Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: Dziewczyny! 29.01.09, 16:27 Ja nosiłam długie 10 lat temu, teraz noszę krótkie. Zapytaj za kolejnych 10 ;) Odpowiedz Link
thank_you Re: Dziewczyny! 29.01.09, 16:30 I ja mam większość krótkich, tzn. takich do kolan. Ale w tamtym roku kupiłam 3 długie, a teraz mam kolejne dwie na oku. No, może więcej, ale te dwie muszę mieć :D A 20 lat temu jakie nosiłaś? :D Krótkie? ;-) Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: Dziewczyny! 29.01.09, 16:33 thank_you napisała: No, może więcej, ale te dwie muszę mie > ć :D A w jakim stylu te co je musisz mieć? ;) > > A 20 lat temu jakie nosiłaś? :D Krótkie? ;-) Raczej tak. Do komunii miałam taką prostą do kolan :D Odpowiedz Link
thank_you Re: Dziewczyny! 29.01.09, 16:36 Np. taka: O! A ja w habicie byłam. Zmuszono mnie ;-/ A tak w ogóle lubisz sukienki? Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: Dziewczyny! 29.01.09, 16:41 O, fajna! :) Ale chyba nie w czarnym? ;) Lubię i sukienki i spódnice. Po latach noszenia spodni teraz mam spódnicową fazę :) Odpowiedz Link
thank_you Re: Dziewczyny! 29.01.09, 16:50 Dziękuję <wstydniś> :D Nie. W białym. Z naklejką, która oznaczała, że rodzice zapłacili za kamerzystę i on ma mnie nagrywać :D Przybij piątkę :D Ja kiedyś tańczyłam w dwóch zespołach i miałam tak umięśnione ciało, a szczególnie nogi, że wstydziłam się chodzić w sukienkach. A teraz już mogę :D I kocham. Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: Dziewczyny! 29.01.09, 17:03 Sorry, ale muszę: thank_you napisała: > > Nie. W białym. Z naklejką, która oznaczała, że rodzice zapłacili za kamerzystę > i > on ma mnie nagrywać :D hahahahahahahaha!!!! > > Przybij piątkę :D Ja kiedyś tańczyłam w dwóch zespołach i miałam tak umięśnione > ciało, a szczególnie nogi, że wstydziłam się chodzić w sukienkach. A teraz już > mogę :D I kocham. Ja miałam podobnie, choć z innych powodów ;) Odpowiedz Link
thank_you Re: Dziewczyny! 29.01.09, 17:19 No tak, teraz to śmieszne. A z perspektywy 9 letniego dziecka to koszmar :D Latał za mną jakiś oszołom i nawet uwiecznił kłótnię pomiędzy mną a koleżanką :D Zrobiłam mini striptiz, bo rozwiązałam sznurek, którym habit był związany. I gdyby nie ten chłop, to rodzice nigdy by się o tym nie dowiedzieli ;D Ok, nie pytam o powody :-) Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: Dziewczyny! 29.01.09, 17:57 thank_you napisała: > No tak, teraz to śmieszne. A z perspektywy 9 letniego dziecka to koszmar :D > Latał za mną jakiś oszołom i nawet uwiecznił kłótnię pomiędzy mną a koleżanką > :D Zrobiłam mini striptiz, bo rozwiązałam sznurek, którym habit był związany. > > I gdyby nie ten chłop, to rodzice nigdy by się o tym nie dowiedzieli ;D :)))))) Uwielbiam takie historie ;) > Ok, nie pytam o powody :-) ;) Thank_you Odpowiedz Link
8n Re: Dziewczyny! 29.01.09, 16:56 <3 a ja nosze cos jak takie, luzne zeby sie nie opinaly na pelnym brzuchu. tylko ta gora jakas z dupy, ramiona bez sensu, no ale wiesz o co come on (: Odpowiedz Link
thank_you Re: Dziewczyny! 29.01.09, 16:57 Ładne, też takie noszę. Nazywam to woreczkami :D I baby-doll uwielbiam :-)))))))) Odpowiedz Link
8n Re: Dziewczyny! 29.01.09, 17:09 ja chyba nie nosze dlugich sukienek bo do nich trzeba byc dlugim, a ja jestem krasnalem. Odpowiedz Link
thank_you Re: Dziewczyny! 29.01.09, 17:15 Ja mam 175 cm i do długich sukienek zawsze noszę buty bez obcasów. Odpowiedz Link
8n Re: Dziewczyny! 29.01.09, 17:34 10 mniej. a teraz ide spac. w kłębie mam chyba 50 cm. Odpowiedz Link
konstancja.wilde Re: Dziewczyny! 29.01.09, 17:56 nie lubię długich sukienek. no chyba, że wieczorowe, ale te noszę okazionalnie i zawsze do wysokich obcasów. Odpowiedz Link
mala_mee Re: Dziewczyny! 29.01.09, 20:24 Jakoś się w długich nie widzę ale chciałabym coś pozmieniać. Gdzie widziałaś fajne kiecki??? Odpowiedz Link
thank_you Re: Dziewczyny! 29.01.09, 20:39 W tamtym roku kupowałam w Zarze, Promodzie i Mango. W tym kupiłam jedną w Stradivariusie czy jakoś tak :-) A teraz oglądam na allegro. Ile masz wzrostu? Odpowiedz Link
mala_mee Re: Dziewczyny! 29.01.09, 20:47 A z 168. Wysoka to nie jestem. Może się przekonam. Odpowiedz Link
thank_you Re: Dziewczyny! 29.01.09, 20:55 Masz zupełnie normalny wzrost jak na kobietę, ani niska ani wysoka. W sam raz :-) A pytałam, bo większośc sukienek które przymierzałam była idealna na mój wzrost, tzn. zasłaniały buty. Musiałabyś skracac. Przekonaj się, to rzadki widok na ulicach :-) Odpowiedz Link
mala_mee Re: Dziewczyny! 29.01.09, 20:59 No właśnie, to jest dla mnie mega zagadka. Wiem, że zara szyje na różne rynki. Ale tam są same karakany a wszystko takie długie... I mi się gryzie. Może muszę jechać do hiszpańskiej zary to będą krótsze, co??? Baba wróci to powie jak było na zakupach. Odpowiedz Link
thank_you Re: Dziewczyny! 29.01.09, 21:07 Jak byłam w Zarze w Hiszpanii, to ciuchy były w 90 % takie same, tylko ceny duuużo niższe. Conajmniej o połowę. I faktycznie te dzisiejsze ciuchy jakieś takie długie. Odpowiedz Link
mala_mee Re: Dziewczyny! 29.01.09, 21:09 A nawet mnie nie denerwuj z tymi cenami. Na wyspie przeciągnęłam chłopa po wszystkich zarach :))) Aż się dziwiłam, że mnie nie zabił :)) No i też nie przypominam sobie, żeby rozmiary były inne. To takie życzeniowe bardziej było :))) Odpowiedz Link
thank_you Re: Dziewczyny! 29.01.09, 21:14 Zazdraszczam :-))) Kiedyś odrzucało mnie od Zary, a teraz dośc często tam wstępuję. Pragnę iśc na zakupy, aaa. :D Odpowiedz Link
mala_mee Re: Dziewczyny! 29.01.09, 21:16 Nie masz czego. Nic chyba nie kupiłam :))) Chciałam koniecznie jedna kieckę, która fasonem kompletnie nie na mnie :))) Odpowiedz Link
vandikia Re: Dziewczyny! 29.01.09, 20:56 noł! na pół uda :P a w zimę wcale, bo nie chcę się przeziębić i juz sie nie moge doczekac wiosny :( Odpowiedz Link
thank_you Re: Dziewczyny! 29.01.09, 21:08 I ja i ja :-) Dlatego mam długą kieckę z rękawem 3/4 :D Wczoraj ktoś napisał, że już prawie luty, więc prawie marzec...czyli...wiosna :D Odpowiedz Link
vandikia Re: Dziewczyny! 29.01.09, 21:22 ej niech tylko sie ten styczen juz skonczy i bedzie z gorki, luty krotki i przedwiosnie :D Odpowiedz Link
thank_you Re: Dziewczyny! 29.01.09, 22:39 Już jest z górki, ptaszki cwierkaja ;D Wczoraj namierzylam kilka sztuk :D Odpowiedz Link