martynaaa.1 26.01.10, 09:50 Drodzy Rodzice dzieci ze SP 336. W szkole od miesiaca panuje wszawica, o ktorej dyrekcja oficjalnie nie poinformowala rodzicow. Sprawdzajcie swoim dzieciom glowy, bo pani pielegniarka nie moze tego zrobic. mama Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
horpyna4 Re: UWAGA WSZY!!!!- SP 336 26.01.10, 11:03 Pielęgniarka może to robić, jeżeli rodzice sobie tego życzą/wyrażą zgodę. Nie może bez zgody rodziców. Może warto, żeby rodzice sobie tego wyraźnie zażyczyli? Odpowiedz Link Zgłoś
martynaaa.1 Re: UWAGA WSZY!!!!- SP 336 26.01.10, 12:06 Problem jest w tym, ze nie wszyscy rodzice chca...Ja osobiscie sama moge sprawdzic dziecku glowe. Chodzi o to, ze szkola nie poinformowala o tym fakcie, ze jest wszawica. mama Odpowiedz Link Zgłoś
sara2010 Re: UWAGA WSZY!!!!- SP 336 28.01.10, 18:09 Jedna Pani pisze, ze szkola nie poinformowala rodzicow... a tu sie okazuje, ze zostaly kartki rozdane...hmmm???? ciekawe.... robienie szumu... Odpowiedz Link Zgłoś
martynaaa.1 Re: UWAGA WSZY!!!!- SP 336 29.01.10, 08:54 Niech Szanowna Pani zobaczy, kiedy te kartki zostaly rodzane.. Wczoraj.. czyli miesiac od momentu, kiedy to sie pojawily. Przekazlam tylko info do rodzicow, zeby sprawdzali glowy swoim dzieciom ( z dobrego serca). To nie jest chyba robienie szumu. Prosze zapoznac sie z jego semantycznym znaczeniem :) Odpowiedz Link Zgłoś
sara2010 Re: UWAGA WSZY!!!!- SP 336 27.01.10, 10:18 To jak rodzice, nie chca to w czym problem???? Niech kazdy z rodzicow sam sprawdza glowe w domu. A skąd Pani wie, że panuje wszawica??? Ile jest przypadków, że dzieci mają wszy?? Odpowiedz Link Zgłoś
martynaaa.1 Re: UWAGA WSZY!!!!- SP 336 27.01.10, 10:47 około 50!!!! Juz w przypadku, jesli kilkoro dzieci ma stwierdzona wszawice, dyrekcja zobowiazana jest poinformowac o tym fakcie wszystkich rodzicow. Odpowiedz Link Zgłoś
p.aulinka Re: UWAGA WSZY!!!!- SP 336 28.01.10, 16:24 a skad masz takie informacje?! 50 sztuk dzieci ci powiedzialo czy 50 rodziców wyplakalo sie na ramieniu??? poszukaj lepiej moze ta "zaraza" juz dopadla wieksza liczbe osob ps. BTW smieszy mnie taka histeria jakby wszawica o! pardon ! WSZAWICA! byla zaraza na miare dzumy i cholery razem wzietych. nic przyjemnego ale sie od tego nie umiera - no i nadal jestem ciekawa skad masz takie ekscytujace informacje ze juz 50 dzieci jest "zarazonych".... ?! Odpowiedz Link Zgłoś
maniekhusky Re: UWAGA WSZY!!!!- SP 336 28.01.10, 17:55 Wszy są i niestety obawiam się, że ten problem dotyczy więcej niż pięćdziesięciorga dzieci. Moja córka dostała karteczkę dla rodziców z prośbą o sprawdzanie. U mojej córki w klasie chłopcy licytowali się o ile wiecej wszy miałem na swojej głowie. Wszawica to nie dżuma droga Paulinko, ale jeżeli wszyscy rodzice nie podejdą do tego problemu poważnie( bo jak to na Ursynowie wszy, taka wyjściowa dzielnica, moje dziecię przecież nie jest brudne, szukanie wszy jest obrzydliwe itd. - takie opinie słyszałam), to nigdy nie pozbędziemy sie tego cholerstwa. Co z tego, że ja sprawdzam, jeżeli większość podchodzi do tego po macoszemu? I nie jest to powód do żartów, jeżeli nie dotyczy to twojej osoby, czy rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
p.aulinka Re: UWAGA WSZY!!!!- SP 336 28.01.10, 18:04 Alez oczywiscie ze nalezy podejsc poważnie :) ja nie mowie ze nie :) Mnie smieszy tylko histeria - bo uwazam ze nalezy podejsc zarowno POWAZNIE jak i SPOKOJNIE do problemu. ps. no i nadal mnie frapuje skad autorka wątku wie o tych 50 dzieciach ? jakos nie umiem sobie wyobrazic ze kazdy dzieciak czy rodzic takiego dziecka lecial z ta informacja do martynaa i skrupulatnie jej sie zwierzał z tego ze ma wszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
p.aulinka Re: UWAGA WSZY!!!!- SP 336 28.01.10, 18:08 aha - jeszcze jedno . Jesli faktycznie problem wszy istnieje to uwazam ze jak najbardziej dyrekcja powinna poinformowac rodziców. Bo o kant tylka mozna sobie potłuc sprawdzanie glowy swojemu dzieciakowi jak reszta tego nie robi (bo np. nie wie) tyle tylko ze czym innym sa sporadyczne jednostkowe przypadki "posiadania" wszy przez dziecko (w takich duzych skupiskach jakimi sa np. szkoly - to sie moze zdarzyc) a czym innym problem wszawicy jako takiej. Stad tez wciaz moja ciekawosc SKĄD autorka watku ma taka wiedze - nie tylko o wszawicy ale tez o dokladnej licznie dzieci ??? Odpowiedz Link Zgłoś
maniekhusky Re: UWAGA WSZY!!!!- SP 336 28.01.10, 18:49 Wiem, że niektórzy rodzice oficjalnie zgłaszali. Może skrupulatna P. Dyrektor policzyła? Ja na przykład po informacji, że u mojej córki w klasie są wszy, powiadomiłam o tym dyrektorkę z przedszkola mojego młodszego synka, tak na wszelki wypadek, żeby uczulić. Odpowiedz Link Zgłoś
p.aulinka Re: UWAGA WSZY!!!!- SP 336 28.01.10, 22:27 A ja juz znam cala sytuacje z 1 reki :) Bylam na dzis zebraniu - chcialam nawet poruszyc ten temat - ale nie zdazylam - rodzicom na samym wstepie zostaly wreczone kartki ze sie wszy pojawily z instrukcją jak przegladac i sprawdzać głowy i jak profilaktycznie dzialac. Aha - w szkole zanotowano 2 (słownie: DWA!) przypadki wszy. 2 a 50 troche róznica nie? Odpowiedz Link Zgłoś
martynaaa.1 Re: UWAGA WSZY!!!!- SP 336 29.01.10, 09:03 Wlasnie o tym napisalam. Pierwsze przypadki pojawily sie miesiac temu i dyrekcja o tym wiedziala. Nie poinformowala o tym rodzicow, tylko dopiero po miesiacu (na wzebraniu- wczoraj) poinformowala rodzicow. Czyzby nie za pozno? Autorka watku ma te informacje, Droga p.aulinko, z pewnego zrodla.. Tyle osob bowiem zgosilo ta przypadlosc. Poza tym dzieci znajomych autorki watku przyniosly wszy. i to nie doje dzieci!!! Nie rozumiem zatem twojego "smiechu". O dwoch przypadkach zapewne poinformowala Cie wychowawczyni Twojego dziecka, Troche sprzeczne informacje... bo u nas na zebraniu pani powiedzila o juz o kilkunastu przypadkach. Moze 2 (Slownie DWA) to przypadki w klasie Twojego dziecka? Ps. szampon mozesz kupic na Kabatach. Umyj sobie glowe. Tak na wszelki wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
p.aulinka Re: UWAGA WSZY!!!!- SP 336 29.01.10, 14:01 Tyle osob bowiem zgosilo ta przypadlosc Komu? Tobie??? jeses pracownikiem szkoły ? Odpowiedz Link Zgłoś
martynaaa.1 Re: UWAGA WSZY!!!!- SP 336 29.01.10, 14:08 Wybacz, ale nie chce mi sie z Toba dyskutowac. Zajmij sie moze czyms innym, niz udzielanie sie na forach. Posprzprzataj mieszkanie albo idz na sanki pa:) milego popoludnia Odpowiedz Link Zgłoś
kotka.zielonooka Re: UWAGA WSZY!!!!- SP 336 30.01.10, 01:57 Dlaczego tak nerwowo reagujesz na pytanie p.aulinki? Czyżby - hehe - uderzyła w czuły punkt? Odpowiedz Link Zgłoś
p.aulinka Re: UWAGA WSZY!!!!- SP 336 30.01.10, 13:02 martynaaa - na szczescie nie TY decydujesz co bede robila i czym sie zajmowała :) Nie chcesz dyskutowac to nie - ale ja twierdze ze piszesz nieprawde , powolujac sie na nieprawdziwe informacje - i nawet nie jestes w stanie zwyczajnie w swiecie wytlumaczyc skąd masz takie "rewelacje". To było bardzo proste pytanie - skkąd masz informacje o takiej liczbie dzieci. Rodzice mogli informowac albo dyrekcje albo wychowawce klasy albo szkolna pielegniarkę. Więc skąd TY masz dostęp do tych danych ? I czemu rozsiewasz ploty ? ps. w klasie nie ma w ogole przypadków wszy - mowilam o dwóch przypadkach zanotowanych przez szkolna pielegniarkę na cala szkole (takie info dostalam od wychowawczyni klasy) Odpowiedz Link Zgłoś
rubcia2 Re: UWAGA WSZY!!!!- SP 336 30.01.10, 20:10 Droga P.aulinko, tak czytam Twoje ataki na autorkę wątku i jestem w szoku, że tak nieodpowiedzialni są niektórzy rodzice. Kobieta chciała tylko uczulić na problem w szkole, a Ty rozpętałaś całą wojnę. Czyżbyś była kimś z dyrekcji tej szkoły lub nauczycielem. Normalny rodzic tak się nie zachowuje. Pozdrawiam dyrekcję Odpowiedz Link Zgłoś
martynaaa.1 Re: UWAGA WSZY!!!!- SP 336 31.01.10, 21:58 ale mimo wszystko idz na sanki... :)bo, jak widze, sprzatanie nie pomoze. dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
rubcia2 Re: UWAGA WSZY!!!!- SP 336 30.01.10, 20:14 martynaaa1, dziękuję za informację. Mójsyn potwierdził problem wszawicy. Nie wiem w ilu przypadkach( bo nie mam wiadomości z perwszej ręki), ale problem jest. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martynaaa.1 Re: UWAGA WSZY!!!!- SP 336 31.01.10, 21:55 U mojego syna w klasie bylo 6 przypadkow. Nie wymyslam sobie, ale moja intencja bylo poinformownanie rodzicow, czego przed wywiadowka nie zrobila dyrekcja.Nie mam poza tym obowiazku informowac Wszystkich skad mam takie dane.Pozwole pozostawic je sobie :) Byc moze komunikacja w szkole miedzy pracownikami jest na niskim poziomie.I tak naprawde nie widza ile dziei ma WSZY! Ze swojej strony gratuluje Pani p.paulinka.. a jezeli jest pracownikiem szkoly, niech ma blziszzy kontakt ze swoimi wspołpracownikami.W przeciwnienstwie do Niej dbam o o swoje dziecko. A jezeli mam takie informacje, pozwlam sobie je przekazac innym, nie muszac sie tlumaczac, skad mam takie dane... a odpowiajadac pytaniem na pytanie...p.paulinko "jeses pracownikiem szkoły " ?, skoro twierdzisz, ze nie ma takiego problemu? Odpowiedz Link Zgłoś