Dodaj do ulubionych

Naprawa okna PCV

19.04.11, 15:14
Poszukuje firmy od okien, fachowca z terenu ursynowa do naprawy okna pcv.
Popsuty jest górny zawias.
Okno nie daje sie otwierac w pozycje uchylna.
Trzyma sie tylko na dolnym zawiasie :(
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: Naprawa okna PCV 19.04.11, 16:59
      Lepiej nie z Ursynowa. Taniej będzie z innej dzielnicy. Tutaj nawet za żaluzje drewniane 140*140 chcieli ponad 600 zł.
      • albwu Re: Naprawa okna PCV 19.04.11, 18:59
        też miałem taką awarię. zadzwoniłem do firmy instalujacej, przyjechał fachowiec następnego dnia i zainstalował nową część. nawet niewiele kosztowało.
    • cpt1 Re: Naprawa okna PCV 20.04.11, 10:28
      To okna wstawiane ok 6 lat temu przez poprzednich wlascicieli.
      Nie mam pojecia jaka firma je instalowala...
      I nie mam do kogo zadzwonic

• sagios Re: Naprawa okna PCV 12.05.13, 18:13
        Polecam Serwis Okien Drewnianych i PCV
        www.naprawaokien.waw.pl
        • eri22 Re: Naprawa okna PCV 12.05.13, 21:05
          korzystałam z usług tych panów
          602181707
          601392116

Jeden z nich był z Ursynowa, ale nie wiem który
          • ania84w Re: Naprawa okna PCV 11.11.14, 15:34
            Witam,
            Polecam Pana Sławka 512-870-489 jest chyba z Białołęki ale działa na całej warszawie.
    • 1moscik11 Re: Naprawa okna PCV 22.12.13, 09:55
      Naprawa okien www.serwismeteo.pl 504-589-653 naprawy od reki profesjonalnie z pisemną gwarancją.
    • zod_iak Re: Naprawa okna PCV 22.12.13, 10:18
      miałem podobny problem, wiele dzwoniłem i pytałem, ceny wysokie, wreszcie znalazłem sklep www.vbh.pl/l1/vbh/PL/contact/direct_line/index.html i za dwadzieścia parę zł. kupiłem całą listwę przesuwną i wymieniłem sam. trzeba tylko odczytać symbol okucia podany na froncie listwy.
      powodzenia
    • 1-buc Re: Naprawa okna PCV 24.02.18, 21:38
      Odpowiedź na post z 2011 roku nie świadczy najlepiej o odpowiadającym. Ale cóż, gdzieś ten spam trzeba wepchnąć, jak się nie ma klientów.
      • janek121212 Re: Naprawa okna PCV 18.07.18, 16:26
        można też polecić fachowcowi polecam takiego..Adres ich strony jakoś tak serwisokien-24.pl/o-nas/
        • areck Re: Naprawa okna PCV 24.07.18, 08:28
          Jasne, i tylko tym się zajmuje janek...
          forum.gazeta.pl/forum/search,.html?pageNumber=1&query=&author=janek121212&title=&forum=
    • aneta_rosak Re: Naprawa okna PCV 10.12.18, 09:25
      Polecam www.serwisokienwarszawa.com.pl
      • areck Re: Naprawa okna PCV 12.12.18, 14:10
        A ja nie polecam spamera:
        forum.gazeta.pl/forum/search,.html?pageNumber=1&query=&author=aneta_rosak&title=&forum=
    • Gość: phhelke Re: Naprawa okna PCV IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.19, 12:01
      Wydaje mi się, że naprawa okien PCV jest raczej nieopłacalna, szczególnie, że okno naruszone po jakiś naprawach itd nigdy nie będzie miało tak samo dobrej izolacji jak po prostu nowe. Zobacz sobie okna marki Drutex z serii Iglo Enegry. Jak już zmieniać to właśnie na takie energooszczędne. Różnica w rachunkach za ogrzewanie na pewno będzie widoczna na plus.
      • Gość: Bartek Re: Naprawa okna PCV IP: *.play-internet.pl 16.01.19, 18:36
        Masz te okna że je polecasz?
      • aneta_rosak Re: Naprawa okna PCV 19.01.19, 13:05
        Nic bardziej mylnego.Naprawiam okna od 20 lat i muszę powiedzieć że,czasami spotykam takie okna w których muszę wymienić nie tylko okucia obwodnieniowe ale też szyby i jeśli chodzi o koszty to mogę powiedzieć że jest to opłacalne.Spotykam się z oknami drutexu i innych firm i muszę powiedzieć że,wszystko zależy od montażu,zastosowanych okuć ( przykład -skrzydło o szerokości wrębowej 830mm) będzie miało listwę dociskową z rolkami tylko po pionie skrzydła to czego możemy rządać -szczelności ?.Albo zastosowanie pakietu szybowego 28 mm z zawiasami standardowymi do ciężaru skrzydła okiennej 20 kg .Tutaj jest problem,firmy produkujące okna oszczędzają na zastosowanych częściach i tu jest problem,skąd klient ma się znać ?. Nie mówię że wszystkie firmy oszukują ale są takie.Podam przykład,była taka firma warszawska Stolbud,produkowała okna na profilach veka,tam wszystkie części były oryginalne, okna były droższe o powiedzmy o te20% niż takie same okna w innych firmach ale była pewność że te okna śą dobre.Niestety firmy które powstały na przekształceniu Stolbud Warszawa nic nie mają wspólnego z jakością.Prowadzę serwisy w Warszawie i Sokołowie Podlaskim jako ADAMEX LINK www.serwisokienwarszawa.com.pl POZDRAWIAM
        • Gość: Ciekawy Re: Naprawa okna PCV IP: *.play-internet.pl 20.01.19, 12:10
          Jaki związek zawiasu (jego nośności) szyby i szczelności? Pomijając że zawiasy jakie znalazłem są do wagi skrzydła 80kg, 100 kg 130kg i 170 a nie 20kg tak jak piszesz
          • aneta_rosak Re: Naprawa okna PCV 20.01.19, 13:16
            Szczelność to listwy obwodowe które we wrębie skrzydła dają docisk pion ,poziom.Niestety w poziomie góra ,dół ich najczęściej brak ,ze względu na oszczędności .ciężar skrzydła a zawiasy stosowane w standardzie to 2 różne rzeczy.Najczęściej ze względu na oszczędności , stosowane śą zawiasy standardowe ( do pakietów szybowych 28 mm,3 szybowych-dotyczy zawias dolnych skrzydło,futryny. Dodatkowy czynnik wpływający na działanie i funkcjonowanie okien ma wyszklenie skrzydeł okiennych podczas produkcji (dotyczy szklenie standardowych zestawów 24 mm-2szyby i zestawy 28,32 i grubsze z 3 szybami) mogę wymienić jeszcze przynajmniej dwa czynniki wpływające na funkcjonalność
            • Gość: Ciekawy Re: Naprawa okna PCV IP: *.play-internet.pl 20.01.19, 21:13
              To czym się różnią te zawiasy standardowe stosowane z oszczędności od tych lepszych żebym wiedział jakie kupować okna.
              Wyszklenie w fabryce ? A tak po polsku to co to znaczy i co zmienia w oknach?
              • aneta_rosak Re: Naprawa okna PCV 20.01.19, 21:37
                Zawiasy wrębowe dolne do 100 kg,wiem że winhaus takie ma ,szklenie to podejście i umiejętności każdego fachowca który szkli w fabryce.Wypowiadam się na przykładzie spostrzeżenia serwisów które wykonuje w oknach 1,2,3 letnich.Czasami są takie sytuacje że nowe okna wstawione zaraz po użytkowaniu są przeszkliwane ,najczęściej te zestawy 3 szybowe.Stosowane są również inne części okuć które, zapewniają stabilność skrzydeł mowa o winhausie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka