Dodaj do ulubionych

Z tego na pewno poleje się krew...

13.07.04, 08:56
Zwracam się do mieszkańców Ursynowa z apelem o przyłączenie się do wspólnej
walki przeciwko chamstwu i terrorystom. Sprawa dotyczy spółdzielni "Osiedle
Kabaty". Zapraszam na wątek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
f=11115&w=14135904

Zbulwersowana, Lucyna
Obserwuj wątek
    • lucek94 Re: Z tego na pewno poleje się krew... 13.07.04, 09:01
      lucek94 napisała:

> Zwracam się do mieszkańców Ursynowa z apelem o przyłączenie się do wspólnej
      > walki przeciwko chamstwu i terrorystom. Sprawa dotyczy spółdzielni "Osiedle
      > Kabaty". Zapraszam na wątek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      > f=11115&w=14135904

Chodzi o bandytyzm na Osiedlu Kabaty. Jest to wątek "zawiść, wrogość i
      krokodyle" na grupie kabaty-moczydło (954)

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=11115

> Zbulwersowana, Lucyna
      • lukis87 Re: Z tego na pewno poleje się krew... 14.07.04, 17:57
        Mamy tutaj takiego jednego pana, który od kilku lat koniecznie szuka guza. Mam
        dopiero 17 lat i tu mieszkam, na osiedlu kabaty. Zapraszam do przeczytania
        forum kabaty-moczydło i bardzo proszę o włączenie się w publiczny protest
        przeciwko niszczeniu osrodków kultury i sportu, którym stał się od roku klub
        scrabblowo-brydżowy "Garden Club" na naszym osiedlu.

Podaję adres i z góry dziękujemy forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
        f=11115&w=14135904

Za młodzież spółdzielni "Osiedle Kabaty" Łukasz z osiedla.

PS. Może ktoś zna kogoś z władz dzielnicy Ursynów i pomoże nam się spotkać z
        władzami spotkać ?
        Serdecznie do nas zapraszamy.
        • lukis87 Re: Z tego na pewno poleje się krew... 14.07.04, 17:59
          ponieważ link z poprzedniego posta jest nieaktywny podaję mam nadzieję poprawny:

Dziękuję, Łukasz
        • dziksa !!!! 14.07.04, 22:52
          Już od kilku lat mieszkam na kabatach. Od jakiegoś czasu bardzo dużo czasu
          spędzam na terenie Osiedla Kabaty . Wcześniej było to tylko siedzenie na
          ławkach .Rok temu poznałam p. Grzegorza , właściciela Garden Clubu. Dzięki jego
          inwestycji w rozwój kultury bardzo polubiłam grę w Scrabble. Jest ona
          rozwijająca, pomaga w poprawianiu ortografii i uczy kultury osobistej oraz
          szacunku do innych , przebywających w klubie osób .
          Niestety są tacy co nie przepadają za tym sposobem rozrywki i próbują swoje
          zdanie okazać w bardzo dosadny sposób . Jak zostało napisane w poprzednich
          postach , klub został zalany . Może ktoś właśnie tak lubi spędzać czas jednak
          wyjade mi się ,że niszczenie cudzej własności i narażanie właściciela na
          straty jest żałosnym zachowaniem.
          Mam nadzieję , że ten kto tak ambitnie próbuje zniszczyć Garden Club , a tym
          samym ogranicza młodzieży osiedla możliwości rozwoju , poniesie konsekwencje.

Ja i moi koledzy będziemy murem stać za p.Grzegorzem .

Pozdrowienia dla klubowiczów :)
          Dziksa
          • lukis87 Re: !!!! 16.07.04, 20:39
            Właśnie się dowiedziałem, że w spółdzielni Osiedle Kabaty modne są konszachty.
            Niektórzy przedstawiciele na czerwcowych obradach najwyższego szczebla nie
            bacząc na skutki, zaczęli się "układać" między sobą i manipulować.
            Przestawiciele stanęli na skraju prawa i zaczęli głosować układowo. Jeśli wy
            poprzecie taki nasz wniosek to uzyskacie poparcie na swój wniosek.
            Co to za skorumpowana władza ? Dlaczego nie reprezentowane są interesy
            młodzieży ? Czy głosowali sami bezdzietni?

Jeśli chodzi o głosowanie grupy członkowskiej na temat klubu i kawiarni to w
            grupie członkowskiej Wąwozowa8 wszystkie wnioski negatywnie nastawione do klubu
            upadły miażdżącym stosunkiem głosów. Mieszkańcy udowodnili, ze klub jest nam
            potrzebny, bo mnie i moje koleżanki wychowuje i uczy. Jest cicho i spokojnie bo
            gramy w gry, które wymagają ciszy i skupienia. Brydż uczy logiki i
            odpowiedzialności za swoje czyny a scrabble doskonale nas dokształcają w
            ortografii. W chwili obecnej jestem uczestnikiem kursów nauki w obie gry, które
            Garden Club ze spółdzielnią nam zorganizowali, za co serdecznie w imieniu
            naszej młodzieży dziękuję.

Zebranie przedstawicieli nagle zmienia zdanie!!! Ludzie, którzy reprezentują
            społeczne interesy i są odpowiedzialni za normalne współżycie na osiedlu robią
            sobie przekręty i głosują wbrew wyborcom, wbrew ustaleniom grupy.
            Oddają swoje głosy na wskroś życzeniom grupy! SKANDAL!
            Czy można w jakiś sposób unieważnić te manipulacje, jako niezgodne z prawdą ?

Może czyta tą grupę jakiś dobry prawnik. Prosimy o pomoc.

Za młodzież "Osiedla Kabaty" - Lukiś

A tak nawiasem, po co te szopki i jakieś BZDURNE zebrania grup członkowskich,
            skoro i tak robi się co chce.
            Czy można będąc przedstawicielem załatwiać sobie prywatne interesy wbrew
            ustaleniom wyborców, własnych sąsiadów, którzy przecież na daną osobę oddali
            swój głos na zebraniu grupy członkowskiej i oczekują lojalności i prawdziwej
            reprezentacji?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka