Dodaj do ulubionych

Ratujmy 195 - petycja - PoDpIsUjCiE!

09.06.13, 22:30
Udało się nam uratować linię 195, teraz wchodzimy w drugi etap czyli zaczynamy zbiórkę podpisów pod petycją domagającą się przywrócenia linii 195 na trasę Ursynów-Trakt Królewski.

Proszę Państwa o poparcie petycji umieszczonej na stronie www.ratujmy195.pl

Bardzo proszę o przekazanie adresu www.ratujmy195.pl swoim członkom rodziny, znajomym, sąsiadom z prośbą o poparcie tej inicjatywy. Dziękuję!

PS. Na Dniach Ursynowa zebraliśmy ponad 300 podpisów. W sumie mamy już ponad 600 podpisów w wersji papierowej.

Z poważaniem

Paweł LENARCZYK
radny Dzielnicy Ursynów
Obserwuj wątek
    • annthonka Re: Ratujmy 195 - petycja - PoDpIsUjCiE! 11.06.13, 11:59
      Podpisane i udostępnione.

Pozdrawiam - ta od dzików ;-)
      • albwu Re: Ratujmy 195 - petycja - PoDpIsUjCiE! 16.06.13, 23:33
        Ale dla kogo ma być ta linia. Od 1.06 znacznie zagęszczono kursowanie 503 (co 10 minut prawie przez cały dzień i weekendy). A do 503 można dojechać 179 (też często) lub 195 (rzadziej bo częsciej niepotrzebne)
        • mamap Re: Ratujmy 195 - petycja - PoDpIsUjCiE! 17.06.13, 08:35
          Dla nas ma byc ta linia! mieszkancow Jar,ludzi starszych,bez auta, ktorym trudno jest przesiadac sie z busu do busu.
          Dla pacjentow Onkologii,ktorych jest bardzo duzo, zbolalych,zmeczonych.Latwiej jest wsiasc do jednego autobusu i dojechac dalej niz do Dolnej.
          Dla matek z dziecmi w wozkach-kazda przesiadka to klopot.
          Bo prosciej niz jechac wkolowojtek busem 179 z osiedla Jary.
          Itp itd.
        • margolka70 Re: Ratujmy 195 - petycja - PoDpIsUjCiE! 17.06.13, 17:31
          Przesiadka z 179 do 503 to porażka. Albwu Zapomniała/zapomniał wspomnieć że z pętli autobusowej gdzie jest końcowy przystanek dla 179, koło Satoil dojść do 503 i to jeszcze przez światła na Rosoła, a dla starszych ludzi jest to problem.... Wiele osób po prostu nie zdąża...
          • dziedzicznacytadelafinansjery Re: Ratujmy 195 - petycja - PoDpIsUjCiE! 20.06.13, 19:31
            Dogodna przesiadka jest absolutną fikcją. Z reguły 179 jest na Ursynowie Płn spóźnione (nie dziwota pod koniec trasy), więc zamiast dogodnej przesiadki jest galop przez dwie jezdnie i niepohamowana chęć przebiegnięcia na czerwonym. W drugą stronę to samo - 503 na krótszej trasie miało być punktualniejsze, a mam wrażenie, ze jest odwrotnie, regułą są spóźnienia po 4-8 minut, nawet gdy nie ma korków. Więc oczywiście fantastyczna koordynacja rozkładów 179/503, na którą niewątpliwie ktoś się w ZTM natrudził, fantastyczna jest tylko na papierze.
            Ale sądzę jednak, że powrót 195 możliwy jest chyba tylko wtedy, kiedy burmistrz Guział będzie prezydentem i nie zapomni, skąd mu nogi, yyyy... to znaczy korzenie wyrastają - inaczej nie da rady: obecnego 195 raczej nie oddadzą Mokotów ze Stegnami, a obecnego 503 z, umówmy się, przyzwoita częstotliwością i regularnością nie oddadzą ci, dla których jest bezpośrednim połączeniem. A cała reszta - drałować na przesiadkę albo pamiętać, że piechotą zdrowiej. I zachować w sercu wdzięczność do dnia referendum.
            • jaromir_gazy Re: Ratujmy 195 - petycja - PoDpIsUjCiE! 23.06.13, 09:32
              Podpisujcie bo co to jest te 800 podpisów na tyle tysięcy Ursynowian!

Brak większej ilości podpisów będzie sygnałem dla władz miasta, że mialy rację kastrując linię 195.
    • ursynow.org.pl 24.06. A mury runą 24.06.13, 00:18
      Dawno nie było wycieczki po placu budowy Ursynowa, oto więc kolejny odcinek fotograficznego serialu z życia fachowców epoki późnego Gierka. Tym razem będziemy burzyli źle wybudowane murki i wykopywali kable pod napięciem 15 tysięcy Volt. Słowem: dzieje się, jak zwykle w HD, choć nie zawsze w kolorze.
      • ursynow.org.pl Re: 24.06. A mury runą 24.06.13, 00:19
        Oj - przepraszam, informacja o nowości na stronie wkleiła się nie do tego postu. Ale petycję ws 195 oczywiście popieramy i już podpisaliśmy.
    • pawel_lenarczyk Re: Ratujmy 195 - petycja - PoDpIsUjCiE! 11.07.13, 10:56
      Drodzy,

Wraz z mieszkańcami zebraliśmy 1181 podpisów w wersji papierowej pod petycją w sprawie powrotu linii 195 na Trakt Królewski. Wszystkim, którzy podpisali się pod tą petycją bardzo dziękuję za jej poparcie. 95 kart z podpisami złożyłem wraz z moją interpelacją do Pani Prezydent.

W kolejnej interpelacji poprosiłem o pomoc radnych miasta, aby wsparli nasze działania w sprawie przywrócenia linii 195 na "starą" trasę.

11 czerwca Rada Dzielnicy podjęła jednogłośnie uchwałę w sprawie przywrócenia linii 195 na trasę Ursynów-Trakt Królewski.

Przypominam, że ciągle zbieramy podpisy pod wersją elektroniczną petycji. Podpisujcie i rozsyłacie ją swoim znajomym, za co serdecznie dziękuję.

Petycja: www.ratujmy195.pl

Pozdrawiam

Paweł LENARCZYK
      radny Dzielnicy Ursynów
    • pawel_lenarczyk Re: Ratujmy 195 - petycja - PoDpIsUjCiE! 03.09.13, 14:26
      Dzień dobry,

Otrzymałem odpowiedz z ZTM w sprawie moje interpelacji w sprawie przywrócenia linii 195 na trasę Ursynów-Trakt Królewski. Do interpelacji dołączyłem 1181 podpisów w wersji papierowej i 370 (obecnie niecałe 400) podpisów w wersji elektronicznej.

Mój komentarz: bardziej aroganckiej odpowiedzi jeszcze nie otrzymałem. ZTM nawet się nie zająknęli nt. ilości złożonych podpisów oraz możliwości wypracowania jakiś kompromisowych rozwiązań.

Radni Warszawy też nie zareagowali na moje postulaty wsparcia akcji przywrócenia linii 195 na starą trasę. Proszę o tym pamiętać podczas wyborów.

Pozdrawiam

Paweł LENARCZYK
      radny Dzielnicy Ursynów
      • ursynow.org.pl Re: Ratujmy 195 - petycja - PoDpIsUjCiE! 03.09.13, 23:58
        Czyli w ZTM pod nowym kierownictwem po staremu?
        • pawel_lenarczyk Re: Ratujmy 195 - petycja - PoDpIsUjCiE! 04.09.13, 00:08
          Niestety tak. Nawet wewnętrznie się uśmiechnąłem, kiedy parę dni po złożeniu interpelacji do ZTM via Pani Prezydent dowiedziałem się, że zmieniło się kierownictwo w ZTM. Może mam moc zrzucania ze stołków ale muszę jeszcze popracować nad metodą przywracaniem rzeczy to stanu przez zmianami ;)
          pozdrawiam
          Paweł LENARCZYK
          radny Dzielnicy Ursynów
          • sibeliuss Re: Ratujmy 195 - petycja - PoDpIsUjCiE! 05.09.13, 13:29
            Piotr Lenarczyk na burmistrza Ursynowa!
            • pawel_lenarczyk Re: Ratujmy 195 - petycja - PoDpIsUjCiE! 05.09.13, 13:40
              Jeżeli kiedyś jakiś Piotr Lenarczyk będzie kandydował na Burmistrza Ursynowa, a ja będę jeszcze radnym tej dzielnicy, niezwłocznie Pana i Państwa o tym poinformuję.

A jeżeli już lubi Pan/Pani tak pisać, to proszę to zrobić wypełniając formularz na stronie ZTM i wyrazić swoje oburzenie, że linia 195 jeszcze nie powróciła na trasę Ursynów-Trakt Królewski.

Pozdrawiam

Paweł LENARCZYK
              radny Dzielnicy Ursynów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka