Dodaj do ulubionych

Zbudują Lidla przy rezerwacie?

02.01.14, 17:05
warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,15211235,Zbuduja_Lidla_przy_rezerwacie___Inwestycje_rozpatrywane_.html#TRLokWarsTxt
"Na Kabatach, prawie na koronie skarpy ursynowskiej, może powstać supermarket. Inwestor obalił w sądzie zapisy planu zagospodarowania, które pozwalały zabudować tylko jedną piątą powierzchni działki."

Najwyraźniej nasza administracja i samorząd są całkowicie bezradne wobec inwestorów i biznesu. Robią to co chcą.
Obserwuj wątek
    • domi_33 Re: Zbudują Lidla przy rezerwacie? 02.01.14, 19:28
      jeśli budują właśnie lakiernię prosto przy państwowej szkole i przedszkolu to myślę że i Lidla przy skarpie uda im się postawić. no bo i skoro obok lasu wyrósł sobie ze spokojem taki kombinat jak zajezdnia metra ze wszystkimi swoimi przypadłościami to już nic mnie nie zadziwi w tym kraju.
      --
      • metron1 Re: Zbudują Lidla przy rezerwacie? 10.01.14, 11:05
        To samo można powiedzieć o całych osiedlach domków jednorodzinnych, całej gamie szeregowców i bloków które jak grzyby po deszczu wyrosły w samej otulinie Lasu Kabackiego
    • thorndike Re: Zbudują Lidla przy rezerwacie? 05.01.14, 22:16
      Rzeczywiście, dopuszczenie do zabudowy handlowej w tej okolicy jest niedopuszczalne. Nawiasem mówiąc wskazana działka jest mała, jak na potrzeby Lidla. Trudno wyobrazić sobie, żeby zmieścił się na niej sklep, rampa, magazyn i parking dla klientów.

W każdym razie zaniechanie (zaniedbanie?) sprawy przez władze poważnie podważa moje zaufanie do rządzących.
      • world_cup111 Re: Zbudują Lidla przy rezerwacie? 08.01.14, 15:37
        Moje zaufanie do rządzących już dawno zostało podważone. Według informacji na tej stronie, pod koniec stycznia ma odbyć się spotkanie ws. Lidla:
        www.facebook.com/pages/Nie-chc%C4%99-Lidla-ko%C5%82o-Parku-Natoli%C5%84skiego/443775792390890
      • nicknateraz Re: Zbudują Lidla przy rezerwacie? 08.01.14, 20:30
        > W każdym razie zaniechanie (zaniedbanie?) sprawy przez władze poważnie podważa
        > moje zaufanie do rządzących.

He, he ale szybki jesteś. Te zaufanie to powinno być podważone po pierwszym roku tak nieudolnych rządów.
        • thorndike Komisja Architektury Budownictwa a Lidl 10.01.14, 12:05
          Informacja o konsultacjach społecznych z udziałem właściwych Komisji Urzędu Dzielnicy ws. budowy Lidla na Kabatach to bardzo dobra wiadomość.

Czy na tym etapie przygotowań są jeszcze REALNE szanse na niedopuszczenie do zajęcia tego terenu przez sklep? Proszę zorientowanych o informację.
          • world_cup111 Re: Komisja Architektury Budownictwa a Lidl 12.01.14, 12:12
            thorndike napisał:

> Czy na tym etapie przygotowań są jeszcze REALNE szanse na niedopuszczenie do za
            > jęcia tego terenu przez sklep? Proszę zorientowanych o informację.

Wydaje się że tak, ponieważ nie zostało jeszcze wydane pozwolenie na budowę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka