Dodaj do ulubionych

Takie to "cuda"

18.04.14, 22:40
Chciałam się podzielić moim wielkim zdziwieniem jak to może być gdy człowiek chce zrzucić kilka kg. Może ktoś też ma dziwny przypadek? Mianowicie zawzięłam się w tym roku aby schudnąć 6 kg. Najpierw próbowałam sama, w 2 tg. schudłam 1 kg i stoję. No więc udałam się do dietetyczki, myślę specjalista na pewno pomoże :) Dietetyczka wymierzyła mnie, wyważyła, sprawdziła zawartość tego i owego. Wyszło że procent tkanki tłuszczowej jest za duży i że za mało piję. Ułożyła mi dietę 1600 kcal. Na tej diecie jestem już 1 miesiąc i 3 tygodnie. Dietę trzymam, staram się, popijam też herbatki odchudzające, raz w tyg basen a jak ciepło to rower. Po 2 tyg. kontrola i schudłam 400 gram ;) A miało być 1 kg na 10 dni, czysta matematyka jak powiedziała dietetyczka i nie ma prawa być inaczej. Przy czym na pomiarach tkanek wyszło, że (dietetyczka zrobiła wielkie oczy) mój organizm zgubiła masę mięśniową i ani grama tłuszczu! Podobno nie miała jeszcze takiego przypadku. Czyli jestem dziwolągiem. Kazała mi zmienić trochę dietę, mniej warzyw a więcej białka z jogurtów i serków. No i ciągnę dalej tą dietę, na wadze widzę 2 kg mniej odkąd zaczęłam się odchudzać, czyli na diecie ok 1600 kcal schudłam 1-1,5 kg w ciągu miesiąca.
I jak tu mieć motywację?? Ale twarda jestem i ciągnę dalej, natomiast robię coraz więcej odstępstw bo jednak ta motywacja mi znacznie spadła. Ale że dania mi pasują i czuję się dobrze to kontynuuję. Po świętach mam drugą kontrolę. Ciekawe co mi wyjdzie.
Generalnie jestem z deka zła bo kompletnie nie wiem o co chodzi, dlaczego tak wolno chudnę, dlaczego spalam mięśnie w 1 kolejności. Może ktoś się z tym spotkał już?
Obserwuj wątek
    • hipcio17 Re: Takie to "cuda" 23.04.14, 11:15
      SlimExpress? :) Jestem mega zadowolona! Zabieg trwa tylko 20 minut, a po wyjściu z kiosku już człowiek jest lżejszy :D
    • hipcio17 Re: Takie to "cuda" 23.04.14, 11:48
      astrrid :

Zapomniałam dodać, że zainwestowałam w suplement diety Body Detox SlimExpress. Miałam ten sam problem. Schudłam dość szybko pierwsze 3 kilogramy, a później nic, zastój. Byłam u dietetyczki, ale dieta pomogła mi schudnąć zaledwie kilogram. Przypadkiem trafiłam na ten suplement, który pomógł mi ruszyć do przodu. Okazało się, że przyczyną zahamowania odchudzania były nagromadzone toksyny w organizmie, których się wyzbyłam dzięki temu detoxowi :) Preparat niedrogi, a pomaga mi niezmiernie w utracie kolejnych kilogramów.
    • tobi-sz5 Re: Takie to "cuda" 03.05.14, 16:39
      Musisz wiedzieć, że jeśli spalasz tkankę mięśniową to automatycznie Twój organizm traci zdolność do spalania tkanki tłuszczowej.

Jest wiele diet, które są skuteczne, mniej lub bardziej, trudno jest wybrać jedną sensowną.
      Ludzie często zapominają o jednym z ważniejszych aspektów odchudzania, czyli o tym co siedzi w naszej głowie. Często blokadą przez spadkiem masy jest coś co nas blokuje w naszym umyśle.

Są to często najzwyczajniej w świecie nasze przekonania. Mamy wiele przekonań w głowie i dotyczą one również obszaru naszej wagi, wyglądu, figury.

To może być jedna z przyczyn tycia. Często jemy i tyjemy, bo po prostu nasz organizm czuje się wtedy bezpieczny. Może ten artykuł pomoże Ci zrozumieć o czym mówię:
      supershape.pl/skuteczne-odchudzanie/
      • mataaaaa87 Re: Takie to "cuda" 16.05.14, 20:42
        Ja jestem bardzo zadowolona z zabiegów w SE. Korzystałam już kilka razy i mogę powiedzieć że pomagają nie tylko na chwilę ale na długo.. ja już 2 miesiące trzymam taką samą wagę a po zabiegach ciągle mi troszkę ubywa. Oczywiście staram się przy tym nie objadać i efekty są :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka