Dodaj do ulubionych

Pediatra z przychodni Na Uboczu - kogo polecacie?

IP: *.chello.pl 07.11.04, 18:57
Czy ktoś może polecić pediatrę, który na dzień dobry nie zleca antybiotyku? W
najbliższym czasie będę wybierała lekarza prowadzącego dla noworodka i zależy
mi na kimś rozsądnym, do kogo można mieć zaufanie. Aga.
Obserwuj wątek
    • Gość: Anna D Re: Pediatra z przychodni Na Uboczu - kogo poleca IP: 195.20.110.* 08.11.04, 12:22
      Niestety tam raczej pediatrzy nieciekawi. Jesli masz malutkie dziecko to
      koniecznie znajdź sobie dobrzego lekarza prywatnego, który przyjedzie do ciebie
      i przede wszystkim zbada dziecko od stóp do głów. W tej przychodni to same
      konowały - chodzę tam tylko na szczepienia, które kontroluję i tak prywatnie.
      Na prawdę nikogo bym ci nie poleciła. Mam dwoje zdzieci i blisko do tej
      przychodni więc podejmowałam próby leczenia ich tam. Never again.
    • Gość: Mia Re: Pediatra z przychodni Na Uboczu - kogo poleca IP: *.k.mcnet.pl 08.11.04, 14:00
      Dużo przyjemniej jest w przychodni na rogu KEN - i nie wiem czego, niedaleko
      szkoły fundacji Prymus i Centrum Reatgenologów. Na Ubocze też omijam szerokim lukiem
    • miszka44 Re: Pediatra z przychodni Na Uboczu - kogo poleca 08.11.04, 14:16
      Pozwalam sobie nie zgodzić się z przedmówcami. Przychodnia Na Uboczu nie jest
      może szczytem marzeń, ale am parę fanych rozwiązań. Przede wszystkim dzieci
      chore i zdrowe przyjmowane są w dwóch różnych miejscach, z dwoma osobnymi
      wejściami. Nie muszę tłumaczyć, jakie to ważne. Po drugie, poza prawdopodobnymi
      konowałami (wszystkich pracujących nie znam) sa i fajnie lekarze, np. panie
      Leszczyńska i Matej. Od żadnej z nich jeszcze nie dostaliśmy antybiotyków.
      Minusem jest personel niższego szczebla - rejestracja to niezły mentalny
      skansen PRL-owskiej służby zdrowia. System zapisów też beznadziejny: masz
      określony przedział czasowy (co 1/2 h) i wchodzisz w kolejności przyjścia.
      Dodzwonić się do rejestracji to koszmar.

Pzdr
      M44
      • Gość: mama-lekarz Re: Pediatra z przychodni Na Uboczu - kogo poleca IP: *.chello.pl 08.11.04, 14:57
        Nie znam poradni Na Uboczu, ale system przyjmowania osobno dzieci zdrowych i
        chorych jest stary jak świat. Piętnować nalezy raczej rozwiązania, w ktrych
        dzieci zdrowe i chore siedzą razem na korytarzu.
        Nie jestem zwolenniczką podawania antybiotyków ( moje dziecko , a właściwie mój
        nastolatek - brał je raz w życiu), ale czasem trzeba sięgnąć po ten lek.
        Lekarz, który z definicji nie uznaje antybiotyków jest tak samo zły jak ten,
        który zleca je bez zastanowienia się.
        • p.galli Re: Pediatra z przychodni Na Uboczu - kogo poleca 09.11.04, 11:10
          Doktor Matej - mysle ze moge z czytym sumieniem polecic - choc nie wiem jak tam
          u niej z antybiotykami - juz nie pamietam po prostu
          jeden minus to to ze sa kolejki do niej a pani doktor przedluza wizyte jednego
          pacjenta , wiec najlepiej zapisac sie w 1wszej trojce lub na koniec -
          wtedy "nadgania" spoznienie

co do sluzby "nizszego szczebla" ostatnio przezylam mile zaskoczenie - panie
          byly b mile z tym ze bylam u lekarza sama ze soba czyli w przychodnni dla
          doroslych :)
      • zakuty.web Re: Pediatra z przychodni Na Uboczu - kogo poleca 09.11.04, 18:40
        > Minusem jest personel niższego szczebla - rejestracja to niezły mentalny
        > skansen PRL-owskiej służby zdrowia.

popieram w 100%. W lecie siostra miala fatalny problem z uczuleniem - zreszta
        efekt zaordynowanego w tej przychodni medykamentu. Pytalem w rejestracji dla
        doroslych o wizyty domowe itd. Kobieta obruszyla sie, jakby to ona miala isc z
        ta wizyta; jak ta odeszla - przyszla druga (wiek ok.40 lat, niska blondynka,
        srednie proste wlosy). Jak jej powiedzialem ze siostra jest zapisana na wizyte,
        ale widze ze sie z nia zle dzieje i jest coraz gorzej, ta zaczela piane toczyc
        ze czego jak wogle chce. Jak wychodzilem- dorzucila jakis epietet. Wrocilem i
        wygarnąłem lasce, ze jak ma "cos", to niech zalatwia to bezposrednio, a nie
        pieprzy pod nosem...

Kilka dni temu odbieralem w rejestracji recepte. Chyba mnie zapamietala, bo
        jakies texty slala do kolezanki: jebala na mnie swoimi ku..kami i cytat: "Taki
        mlody, a jaki.." Wiedz stara prukwo, ze wtedy w lecie moja siostra miala atak
        anafilaktyczny; ledwo doszla do przychodni. Byla w takim stanie, ze juz eRka do
        niej jechala. apytaj zreszta drRadziszewskiego. /Jeszcze jeden text pod moim
        adresem - a uslyszysz "prawdziwą poezję". Personel w tej przychodni to bagno!!!

co do meritum wątku - jesli jeszcze przyjmuje - to polecam dr Pióro. znakomita
        Pani pediatra :)
      • Gość: Mia Re: Pediatra z przychodni Na Uboczu - kogo poleca IP: *.k.mcnet.pl 12.11.04, 14:21
        I właśnie to co piszesz dyskwalifikuje tę przychodnię dla mnie ostatecznie. ja
        ile razy tam wchodziłam, to wychodziłam po grubej awanturze. Bynajmniej nie
        jestem furiatka, a tam po pięciu minutach dostaje piany na ustach. A ponieważ
        moje zdrowie psychicznie przekłada się na zdrowie mojego dziecka zmieniłam
        przychodnie, bo dlaczego ja mam się denerwować. Nie trafiłam do polecanych przez
        ciebie lekarzy, ale paru innych, bym nie poleciła. Natomiast świetna jest
        tamtejsza pani dermatolog - tyle, że ja wolę do niej pójść prywatnie niz
        pokonywać rejestrację przychodni Na Uboczu.
    • Gość: ewa Re: Pediatra z przychodni Na Uboczu - kogo poleca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 14:59
      A dr Plecińska już tam nie przyjmuje? Kiedyś przez kilka lat leczyła mojego
      syna i byłam z niej zadowolona, ale antybiotki, kiedy było trzeba, przepisywała.
    • Gość: idole Re: Pediatra z przychodni Na Uboczu - kogo poleca IP: 83.238.11.* 16.11.04, 09:34
      ktoś na tym forum kiedys polecal pediatre z przychodni na Romera, ta Pani o ile
      pamietam przyjmowala tez w gabinecie prywatnym (niestety szukalam w archiwum,
      ale wiadomosc jest skasowana). Jezeli mozecie polecic dobrego pediatre w tej
      przychodni to bardzo prosze.
    • Gość: Renata Re: Pediatra z przychodni Na Uboczu - kogo poleca IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.11.04, 13:24
      Od razu po urodzeniu córeczki zapisałam ją do pediatry w "Medycynie Rodzinnej"
      przy Belgradzkiej 18. To jest przychodnia prywatna, ale ma podpisaną umowę z
      NFZ. Pediatrzy, lelarze rodzinni i niektórzy specjaliści sa za darmo. Neurolog
      i ortopeda dziecięcy są za opłatą, ale ze skierowaniem można iść do każdej
      państwowej placówki. Z pediatry jestem bardzo zadowolona - Dr Moroz-Ładniak.
      Lubi dzieci i naprawdę dba o nie. Polecam tę przychodnię.
      • Gość: Marysia Re: Pediatra z przychodni Na Uboczu - kogo poleca IP: *.biblpubl.waw.pl 20.12.04, 14:44
        Moja córka od urodzenia jest pod opieką fantastycznego pediatry dr Małgorzaty
        Szumańskiej. Antybiotyk otrzymała 2 razy w swoim życiu (ma 18 lat), wówczas,
        kiedy był on niezędny.Pani dr jest BARDZO dobrym pediatrą. Polecam.
    • Gość: lok Re: Pediatra z przychodni Na Uboczu - kogo poleca IP: *.acn.waw.pl 22.11.04, 12:03
      Od trzech lat(od urodzenia) chodzimy z młodszą córką na Ubocze do dr. Matej, ale
      nie mogę powiedzieć, żebym miał do niej całkowite zaufanie. Kilka razy odpuściła
      sprawy, które powinny być natychmiast leczone przez specjalistę, np. dermatologa.
      Taka strategia "na przeczekanie" nie zawsze się sprawdza - tak samo jak
      dogmatyczne unikanie stosowania antybiotyków.
      Poza tym jest bardzo miła i interesuje się małymi pacjentami. Szkoda tylko, że
      przedstawiciele handlowi są tak chętnie przyjmowani poza kolejnością.

Ponieważ posiadamy już trochę doświadczenia w leczeniu "zwykłych" dolegliwości
      naszych dzieci, to do pediatry chodzimy głównie po diagnozę, a przepisane środki
      traktujemy jedynie jako zalecenia. Jeżeli mamy poważne wątpliwości, to
      odwiedzamy pediatrę w innej przychodni (np. Centrum Medycznym).

Stanowczo za to odradzam pana kierownika przychodni dla dzieci (nazwiska nie
      pamiętam), który tylko przy pierwszej wizycie robi dobre wrażenie.

W przychodni na Uboczu zdecydowanie polecam dermatologa dr. Jurkowską. Jest
      trochę "szorstka", ale za to znakomicie zna się na tym co robi.

Starsza córka jest zapisana do Medycyny Rodzinnej przy Belgradzkiej.
      I chociaż obsługa jest miła, to trudno jest polecić jakiegoś lekarza, bo za
      każdym razem jest zapisywana do kogoś innego (jeśli w ogóle uda się ją zapisać
      na wizytę).

Na Romera polecam dr. Marię Dąbrowską (nie wiem czy tam jeszcze pracuje), która
      zajmowała się naszą starszą córką w pierwszym roku. Byliśmy bardzo zadowoleni i
      do dziś żałuję, że ją wypisaliśmy z tamtej przychodni.

• Gość: Agnieszka Re: Pediatra z przychodni Na Uboczu - kogo poleca IP: *.chello.pl 05.12.04, 18:16
      Podciągam w górę, może jeszcze ktoś się wypowie?
      • Gość: zzz Re: Pediatra z przychodni Na Uboczu - kogo poleca IP: *.aster.pl 11.12.04, 19:55
        Dr Plecińska. Moje dzieci chodzą do niej od urodzenia (starszy syn 16 lat,
        młodszy alergik 11). Nie mam zastrzeżeń.
    • Gość: JK Re: Pediatra z przychodni Na Uboczu - kogo poleca IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.12.04, 19:21
      Medycyna Rodzinna też już nie jest taka sama jak kiedyś, niestety. Zapisy,
      zwłaszcza w "sezonie" są tak samo utrudnione, jak w dawnych przychodniach
      państwowych. Kilka razy już zdarzyło mi się, że proponowali mi przyjście ok.
      7.30 i zapisanie się na miejscu do lekarza na popołudnie. Też zdarzyło mi się,
      że czekałam przed gabinetem, bo lekarz przyjmował przedstawiciela handlowego
      albo ojca pielęgniarki. Nie wiem, którzy specjaliści są za darmo, bo wszyscy, z
      których chciałam skorzystać byli płatni (fakt, nie było ich wielu). I to wcale
      nie tak mało. Po prostu chyba przegięli z liczbą pacjentów i nie dają rady ich
      obsługiwać w sensownych warunkach.
    • mami7 Lekarz prywatny 07.12.04, 10:43
      Skoro każdy ma jakiegoś sprawdzonego prywatnego pediatrę,
      to bardzo proszę o namiary.

Proszę poratujcie.

Pozdrawiam
    • zuzia270775 Re: Pediatra z przychodni Na Uboczu - kogo poleca 11.12.04, 23:31
      witam
      mam osmiomiesieczna coreczke jak tylko urodzilam przyslali mi polozna z
      przychodni na uboczu a ta po wizycie zaniosla nie pytajac mnie o zdanie
      dokumenty do w/w przychodni wiec idac za ciosem poszlam tam na pierwsza wizyte
      i musze powiedziec ze jestem bardzo zadowolona.lekarzem pierwszego kontaktu
      mojej olenki jest dr kupiecki - przemily czlowiek ktory ma podejscie do
      maluszkow no i niestety moglam sie przekonac ze zna sie na rzeczy.goraco
      polecam tego pediatre.
      • pontius Re: Pediatra z przychodni Na Uboczu - kogo poleca 14.12.04, 09:35
        Ja tez polecam Dr. Plecińską, całe życie się u niej leczyłem i mój brat również
        i naprawde jest świetna, tymbardziej że wczesniej się leczyłem u innej i tamta
        nie była taka dobra, więc porównanie mam.

Pozdrawiam
        • allija Medycyna Rodzinna 15.12.04, 08:16
          Na Ursynowie mieszkam od kilku lat i też mam (nadal) problem z lekarzem dla
          dzieci. Za namową akwizytorki zapisałam synów do Medycyny Rodzinnej na
          Belgradzką. Pojawiałam się tam sporadycznie bo nie miałam na szczęście takiej
          potrzeby ale przy którymś bilansie jakoś wspólnie z lekarzem ustaliłyśmy, że
          warto zrobić kontrolne badanie krwi. Zapisałam się i zerwałam dziecaka skoro
          świt do przychodni. Jakież było moje zdziwienie kiedy kazano mi płacić za to
          badanie. To niby na co idą moje składki? Dzieci w ramach ubezpieczenia chodzą
          od kilku ładnych lat wyłącznie na bilanse i nawet głupiego badania krwi nie
          mogę zrobić z moich składek? Tak mnie to zdenerwowało, że natychmiast zabrałam
          papiery i nadal mam problem z lekarzem.
          Generalnie moje odczucie jest takie, że tam nawet za przejście przez drzwi
          chętnie wezmą pieniądze a ci składkowi i tak są pacjentami drugiej kategorii.
          W rezultacie w razie potrzeby i tak wzywam od lat lekarza prywatnego,
          sprawdzonego, blisko domu i dostępnego w każdej chwili.
    • Gość: milka Re: Pediatra z przychodni Na Uboczu - kogo poleca IP: *.acn.waw.pl 27.12.04, 13:50
      Co do przychodni Na Uboczu - to równiez nie mam dobrej opini, panie w rejestracji przypaminają nam że czasy PRL-u jeszcze trwają. Nie miłe, wszystko z wielką łaską. Co do lekarzy to też mam zastrzeżenia. Na początku moje dziecko prowadziła dr. Leszczyńska, ale stwierdziłam że jest niekompetentna, udawała miłą a jej kunszt gdzieś został (chyba poza drzwiami owej przychodni).
    • Gość: yav Re: Pediatra z przychodni Na Uboczu - kogo poleca IP: *.aster.pl 27.12.04, 15:27
      Zlikwidowali niestety przychodnie na Mandarynki :( Personel zostal przeniesiony
      wlasnie na Ubocze. Wrrr nie cierpie tej przychodni, jeszcze z moich wczesnych
      lat, ale poszlam tam za nasza lekarka - dr Anna Węcławek. Szczerze polecam.
      Kompetentna, nie wyrywa sie z leczeniem niekoniecznym (antybiotyki na lekki
      kaszel np. ;) ), ale gdy trzeba siega po silniejsze srodki. Leczyl sie u niej
      od urodzenia moj mlodszy brat, dzis juz dorosly, a teraz od czterech lat moja
      coreczka :)
    • Gość: Jaro23 Re: Pediatra z Centrum Zdrowia Ursynów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.05, 16:23
      Polecam dr Wojtkowską z Centrum Zdrowia Ursynów na Gandhi/Dereniowej. Nie
      przesadza z antybiotykami!!!
    • grog1 Re: Pediatra z przychodni Na Uboczu - kogo poleca 13.03.05, 19:11
      Tylko Węcławek, Leszczyńska cały czas namawia na kolejne dzieci (musi LPR albo
      Rydzykówa, ponadto próbuje leczyć kiszoną kapustą, pszczołami, a ostatno polem
      elektromagnetycznym.
      • black_currant Re: Pediatra z przychodni Na Uboczu - kogo poleca 13.03.05, 19:48
        Ja również polecam dr Węcławek, o ile komuś starczy cierpliwości żeby dodzwonić
        się rano do przychodni na Uboczu :-(
        Póki pani doktor przyjmowała na Mandarynki było super. Teraz zamówienie wizyty
        graniczy z cudem, więc coraz częściej jeździmy po prywatnych przychodniach.

A u nas ona też jest lekarzem rodzinnym - kiedyś leczyła mojego męża, teraz jego
        dzieci :-)

---------------------------------------
        Ania - podwójna mama październikowa :-)
        Emilka (1.10.2001)
        Grześ (18.10.2004)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka