Dodaj do ulubionych

PRÓBA WŁAMANIA

31.01.05, 21:35
Mieszkam na Wiolinowej i dziś o 18ej (!!) spłoszyłem włamywacza, który
dobierał się ze śrubokrętem do drzwi balkonowych. Poziom bezczelności tych
łotrów przekracza wszelkie granice.
Apeluję o czujność !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciek Re: PRÓBA WŁAMANIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 22:45
      Apeluję o uwiecznianie zjęciem na gorącym uczynku, ew. o samosąd.
      • Gość: Mania Re: PRÓBA WŁAMANIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 23:14
        Ty sie Maciek nie wymądrzaj! Kto chodzi z aparatem fotograficznym? Chyba, że w
        komórce?
        A Ty georgete napisz, na którym piętrze to było? Na parterze?
        Dobrze, że ludzie z psami chodzą. Gratulacje, że go spłoszyłeś.
        • Gość: Maciek Re: PRÓBA WŁAMANIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 23:43
          Samo spłoszenie niewiele wnosi.
    • Gość: A.S. Re: PRÓBA WŁAMANIA IP: *.chello.pl 01.02.05, 10:03
      A jeśli ON nie ma pracy, żona też i dzieci głodne?
      • Gość: S. Re: PRÓBA WŁAMANIA IP: 62.29.248.* 01.02.05, 10:14
        Jeśli ktoś kogoś zabije dla pieniędzy, to też będziesz to tak tłumaczyć???
      • Gość: Lupin Re: PRÓBA WŁAMANIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 18:12
        Gość portalu: A.S. napisał(a):

> A jeśli ON nie ma pracy, żona też i dzieci głodne?

AS bądź człowiek i podaj swój adres :)
    • georgete Re: PRÓBA WŁAMANIA NA WIOLINOWEJ - NOWE FAKTY 04.02.05, 12:11
      Niestety nie miałem aparatu, a nawet jeśli, to byłem zbyt zaskoczony aby robić
      zdjęcia (i to z fleszem, bo o 18ej było już ciemno). Facet był bezczelny -
      próbował włamać z dużym śrubokrętem, którym starał sie wyważyć dzwi balkonowe
      od strony zawiasów. Nota bene, ten śrubokręt został na balkonie.

Podniosłem niezły krzyk, tak że sąsiedzi poniżej zaalarmowali policję. Ale
      policja zjawiła sie ok. 10 minut po zdarzeniu, więc w sumie spisali tylko
      rysopis (wersja moja i sąsiadów) i zabezpieczyli pozostawiony śrubokręt (może
      się kiedyś przyda jako dowód rzeczowy).

Miał jednolitą jasno-beżową kurtkę, dosyć obszerną (a la stare flejersy) i
      ciemno-zielone spodnie typu "bojówki". Fryzura - właściwie jej brak bo był
      bardzo krótko obcięty - prawie łysy. Cecha charakterystyczna: szeroka na 2-3 cm
      blizna w kształcie litery U na tyle głowy. Wzrost ok. 175-180 cm.

Sąsiedzi widzieli także dziewczynę, która stała "na czatach" na Wiolinowej.

Jeszcze raz apeluję o czujność - u nas w klatce prawie wszyscy sąsiedzi
      pojawili się .... ale dopiero po zdarzeniu (gdy podjechał radiowóz). Wcześniej
      słyszeli podejrzany hałas... ale myśleli, że robiłem porządki na balkownie -
      najlepiej być czujnym i wyczulonym na podejrzane typy przy oknach i klatkach.

Przypominam, że próba włamu miała miejsce o 18 ej od strony Wiolinowej, gdzie
      zwykle przechodzi dużo osób!!!

• Gość: samer Re: PRÓBA WŁAMANIA NA WIOLINOWEJ - NOWE FAKTY IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 10.02.05, 09:24
        ok. ale wlazł na balkon na parterze, czy może na innym piętrze?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka