Dodaj do ulubionych

Telefon w Aster

IP: *.aster.pl 10.06.05, 18:36
Telefonia cyfrowa z Aster - abonament 23 zł, połączenia lokalne 12 gr za
minutę, komórki - 98 gr za minutę. Czy to się opłaca? Pomóżcie!
Obserwuj wątek
    • lewe_oko Re: Telefon w Aster 10.06.05, 18:39
      Bardziej od standardowego planu taryfowego TP chyba tak, ale ja np. mam "darmowe
      wieczory i weekendy" (co prawda nie na komórki) i chyba tego Aster nie przebije.
      No i trzeba zmieniać numer...
    • l.a.w Re: Telefon w Aster 10.06.05, 18:43
      Sprawdz:
      czy musisz wykupowac pelny pakiet (jezeli nie masz)
      czy za rozpoczecie rozmowy nalicza sie oplata
      czy takie stawki obowiazuja do wszystkich operatorow
      czy masz jakis pakiet darmowych minut
      • lewe_oko Re: Telefon w Aster 10.06.05, 18:58
        Policzyłam i wychodzi mi, że za Aster zapłaciłabym trochę więcej - jakieś 25 zł.
        • jan-w Re: Telefon w Aster a w telekompromitacji 10.06.05, 20:32
          W aster, masz od 1 czerwca 30 minut bezpłatnych, w telekomunie 0 minut. Aster
          nie jest idealny, ale zawsze w końcu się dogadasz. W telekompromitacji nie.
          Myślałem żę nic w tepsie nie jest w stanie mnie zadziwić. Przez ponad 1,5 roku
          po rozwiązaniu umowy, przysyłali mi faktury, a kiedy po 26 reklamacjach dotarło
          do nich że skoro nie jestem ich klientem, niema powodu abym im płacił,
          zaproponowali że moją nadpłatę rozliczą w najbliższej fakturze za telefon !
          Jednak dziś przebili sami siebie. Mojej siostrze w odpowiedzi na 1 reklamację,
          przysłali 2 odpowiedzi. Jedną na adres gdzie jest zainstalowany telefon ( że ma
          im dopłacić 45 PLN ) , drugą na jej adres zameldowania, że zwrócą jej 90 PLN.
          Chcesz mieć do czynienia z teledemencją ? Nota bene: prywatyzacja tepsy polegała
          na sprzedaniu kontrolnego pakietu jej akcji France Telecom - pństwowej firmie z
          socjalistycznej Francji. Objawy efektów takiej "prywatyzacji" są aż nadto widoczne.
          • l.a.w Re: Telefon w Aster a w telekompromitacji 10.06.05, 23:30
            ja za &tp nie przepadam, ale nie mialem az tylu przejsc - najwazniejsze sa
            koszty.
            • jan-w Re: Telefon w Aster a w telekompromitacji 11.06.05, 08:26
              Koszty są niższe w aster. A co do kłopotów z tepsa, każdy prędzej czy później je ma.
              • Gość: matysia Re: Telefon w Aster a w telekompromitacji IP: *.aster.pl 11.06.05, 10:25
                Hej, ja z kolei z Aster miałam problemy.. odłaczyli net, bo złozylismy podanie
                ( zauwazyli z opóznieniem,) i kazali sobie jeszce za te miesiace płacic!!!!
                W kazdej dalszej rozmowie polecam wszytskim skype i tak..
                • jan-w Re: Telefon w Aster a w telekompromitacji 11.06.05, 15:44
                  Zgadzam się. VOIP. Mam umowę postpaid w tlenofonie. Za rozmowę na normalny numer
                  w Berlinie, 40 minut zapłaciłem 3,20 PLN !
                  • jan-w Re: Telefon w Aster a w telekompromitacji 16.11.05, 19:15
                    www.wielkarzeczpospolita.net/info.php?felieton=3&PHPSESSID=313058280f53560236eadcee175ed6f1
                  • kaaarolinkaa Re: Telefon w Aster a w telekompromitacji 17.11.05, 11:39
                    a czy mozesz mi wytlumczyc o co chodzi z dzwonieniem przez internet? i jak jest
                    ze skypem? w ogole sie na tym nie znam a slyszalam wiele dobrego.
                    • jan-w Re: Telefon w Aster a w telekompromitacji 17.11.05, 16:16
                      Ponieważ korzystasz z połączenia przez internet, a nie telekom, wychodzi dużo
                      taniej lub za darmo. Połączenai komputer-komputer z mikrofonem i słuchawkami (np
                      skype,tlenofom itp)jest darmowe. Płacisz tylko za telefon na numery stacjonarne,
                      komórkowe lub niewielki abonament za posiadanie swojego numeru, pod który inni
                      mogą dzwonić. Istnieją telefony podłączne prze USB, jak tez telefony i bramki
                      podłączane wprost do sieci komputerowej (nie musisz mieć włączonego komputera)
                      szczegóły np www.tlenofon.pl/
                      Połączenia z USA, Niemcami itp 7gr netto/ min :-) Ostrzegam jednak że z
                      jakością czasem są problemy.
                      • kaaarolinkaa Re: Telefon w Aster a w telekompromitacji 17.11.05, 21:31
                        dzieki-ale to ozancza ze ten ktos z kim chce porozmawiac musi miec skypa lub
                        tlenofon, tak? jesli mam stale lacze, to jak place?
                        • jan-w Re: Telefon w Aster a w telekompromitacji 17.11.05, 22:57
                          Jeśli masz skype, tlenofon lub coś podobnego, za połączenie między komputerami
                          nic nie płacisz. Płacisz 7 gr netto za minutę połączenia na normalne,
                          stacjonarne telefony z Polsce, USA, Niemczech itp Ich właściciele nie potrzebują
                          komputera ani skype. Wyższość tlenofonu nad skype, polega na tym że skype działa
                          tylko jako prepaid. Płacisz z góry min. 10 euro i jeśli w określonym czasie nie
                          wykorzystasz, przepada ci. W tlenofonie jest również postpaid. Płacisz na
                          podstawie faktury za wykonane połączenia.
                          • Gość: Amulecik Re: Telefon w Aster a w telekompromitacji IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.11.05, 19:47
                            Ja jestem użytkownikiem kablówki, netu i telefonu Aster i jestem zadowolona
                            zarówno pod wzgędem jakości jak i rachunków. Chocciaż internet mógłby być
                            tańszy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka