Gość: Co robić? IP: *.aster.pl 10.06.05, 18:36 Telefonia cyfrowa z Aster - abonament 23 zł, połączenia lokalne 12 gr za minutę, komórki - 98 gr za minutę. Czy to się opłaca? Pomóżcie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lewe_oko Re: Telefon w Aster 10.06.05, 18:39 Bardziej od standardowego planu taryfowego TP chyba tak, ale ja np. mam "darmowe wieczory i weekendy" (co prawda nie na komórki) i chyba tego Aster nie przebije. No i trzeba zmieniać numer... Odpowiedz Link Zgłoś
l.a.w Re: Telefon w Aster 10.06.05, 18:43 Sprawdz: czy musisz wykupowac pelny pakiet (jezeli nie masz) czy za rozpoczecie rozmowy nalicza sie oplata czy takie stawki obowiazuja do wszystkich operatorow czy masz jakis pakiet darmowych minut Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Telefon w Aster 10.06.05, 18:58 Policzyłam i wychodzi mi, że za Aster zapłaciłabym trochę więcej - jakieś 25 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Telefon w Aster a w telekompromitacji 10.06.05, 20:32 W aster, masz od 1 czerwca 30 minut bezpłatnych, w telekomunie 0 minut. Aster nie jest idealny, ale zawsze w końcu się dogadasz. W telekompromitacji nie. Myślałem żę nic w tepsie nie jest w stanie mnie zadziwić. Przez ponad 1,5 roku po rozwiązaniu umowy, przysyłali mi faktury, a kiedy po 26 reklamacjach dotarło do nich że skoro nie jestem ich klientem, niema powodu abym im płacił, zaproponowali że moją nadpłatę rozliczą w najbliższej fakturze za telefon ! Jednak dziś przebili sami siebie. Mojej siostrze w odpowiedzi na 1 reklamację, przysłali 2 odpowiedzi. Jedną na adres gdzie jest zainstalowany telefon ( że ma im dopłacić 45 PLN ) , drugą na jej adres zameldowania, że zwrócą jej 90 PLN. Chcesz mieć do czynienia z teledemencją ? Nota bene: prywatyzacja tepsy polegała na sprzedaniu kontrolnego pakietu jej akcji France Telecom - pństwowej firmie z socjalistycznej Francji. Objawy efektów takiej "prywatyzacji" są aż nadto widoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
l.a.w Re: Telefon w Aster a w telekompromitacji 10.06.05, 23:30 ja za &tp nie przepadam, ale nie mialem az tylu przejsc - najwazniejsze sa koszty. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Telefon w Aster a w telekompromitacji 11.06.05, 08:26 Koszty są niższe w aster. A co do kłopotów z tepsa, każdy prędzej czy później je ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matysia Re: Telefon w Aster a w telekompromitacji IP: *.aster.pl 11.06.05, 10:25 Hej, ja z kolei z Aster miałam problemy.. odłaczyli net, bo złozylismy podanie ( zauwazyli z opóznieniem,) i kazali sobie jeszce za te miesiace płacic!!!! W kazdej dalszej rozmowie polecam wszytskim skype i tak.. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Telefon w Aster a w telekompromitacji 11.06.05, 15:44 Zgadzam się. VOIP. Mam umowę postpaid w tlenofonie. Za rozmowę na normalny numer w Berlinie, 40 minut zapłaciłem 3,20 PLN ! Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Telefon w Aster a w telekompromitacji 16.11.05, 19:15 www.wielkarzeczpospolita.net/info.php?felieton=3&PHPSESSID=313058280f53560236eadcee175ed6f1 Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarolinkaa Re: Telefon w Aster a w telekompromitacji 17.11.05, 11:39 a czy mozesz mi wytlumczyc o co chodzi z dzwonieniem przez internet? i jak jest ze skypem? w ogole sie na tym nie znam a slyszalam wiele dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Telefon w Aster a w telekompromitacji 17.11.05, 16:16 Ponieważ korzystasz z połączenia przez internet, a nie telekom, wychodzi dużo taniej lub za darmo. Połączenai komputer-komputer z mikrofonem i słuchawkami (np skype,tlenofom itp)jest darmowe. Płacisz tylko za telefon na numery stacjonarne, komórkowe lub niewielki abonament za posiadanie swojego numeru, pod który inni mogą dzwonić. Istnieją telefony podłączne prze USB, jak tez telefony i bramki podłączane wprost do sieci komputerowej (nie musisz mieć włączonego komputera) szczegóły np www.tlenofon.pl/ Połączenia z USA, Niemcami itp 7gr netto/ min :-) Ostrzegam jednak że z jakością czasem są problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarolinkaa Re: Telefon w Aster a w telekompromitacji 17.11.05, 21:31 dzieki-ale to ozancza ze ten ktos z kim chce porozmawiac musi miec skypa lub tlenofon, tak? jesli mam stale lacze, to jak place? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Telefon w Aster a w telekompromitacji 17.11.05, 22:57 Jeśli masz skype, tlenofon lub coś podobnego, za połączenie między komputerami nic nie płacisz. Płacisz 7 gr netto za minutę połączenia na normalne, stacjonarne telefony z Polsce, USA, Niemczech itp Ich właściciele nie potrzebują komputera ani skype. Wyższość tlenofonu nad skype, polega na tym że skype działa tylko jako prepaid. Płacisz z góry min. 10 euro i jeśli w określonym czasie nie wykorzystasz, przepada ci. W tlenofonie jest również postpaid. Płacisz na podstawie faktury za wykonane połączenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amulecik Re: Telefon w Aster a w telekompromitacji IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.11.05, 19:47 Ja jestem użytkownikiem kablówki, netu i telefonu Aster i jestem zadowolona zarówno pod wzgędem jakości jak i rachunków. Chocciaż internet mógłby być tańszy. Odpowiedz Link Zgłoś