Gość: Wecker IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 15:38 Komunikuje wam, że właśnie obok stacji SHELL budują zupełnie nowy sklep - LIDL (okolice Onkologii), co wy na to ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasika Re: Budują nam LIDL-a !! IP: *.crowley.pl 26.08.05, 16:39 Cudownie!-wreszcie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrrrrrrrr13 Re: Budują nam LIDL-a !! IP: *.chello.pl 26.08.05, 16:49 a co w tym cudownego? Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: Budują nam LIDL-a !! 26.08.05, 16:54 Chocby nowe miejsca pracy?.. A nuż nasi bezrobotni sąsiedzi poczują się znów potrzebni?.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanko01 Re: Budują nam LIDL-a !! IP: *.chello.pl 28.08.05, 19:41 Czyją własnością jest sieć Lidl? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Budują nam LIDL-a !! 26.08.05, 17:28 3 razy kontrolnie zajrzałem do Lidla ( W Lidlu jest tanio !!!). Dużo produktów no name, robionych specjalnie dla najtańszych suprmarketów ( typu sok = woda + chemia), te są rzeczywiście tanie. Produkty dostępne w innych sklepach, są w identycznych cenach. Po co chodzić do Lidla ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Budują nam LIDL-a !! IP: *.chello.pl 26.08.05, 19:01 Kolejny supermarket na Ursynowie...Czy rzeczywiscie az tak potrzebny? Wedlug mnie nie. Jesli chodzi o promocje, to sadze, ze nie zabraknie ich w innych duzych sklepach, a napewno wystarczy dla kazdego. Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarolinkaa Re: Budują nam LIDL-a !! 27.08.05, 18:05 Wiele rzeczy kupowałabym w LIDL-u np. puszki z jedzeniem dla kotów, czekoladki, cukierki, ciastka, papier toaletowy, warzywa, owoce. Wiele produktow jest wytwarzanych pod marka lidla przez renomowane fabryki. Sorry, ale ja mieszkam w tak beznadziejnym miejscu Ursynowa, ze mam kolo siebie 2 sklepy+ leclerca i wielu rzeczy nie moge kupic, bo ten kretynski supermarket ich nie sprzedaje, albo ma je skandalicznej jakosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanko01 Re: Budują nam LIDL-a !! IP: *.chello.pl 27.08.05, 18:22 Jak ty narzekasz na Leclerca to nie wiesz co piszesz, może szukasz tam bizuterii z brylantami. Juz czytalam w prasie,że lokalizacja nowego marketu jest beznadziejna bo niedaleko Hospicjum Onkologicznego, zwiększy się hałas i ilość spalin. Konającym ludziom potrzeba trochę spokoju a nie zakłócania ciszy. Kto wydaje takie decyzje? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Budują nam LIDL-a !! 27.08.05, 19:00 Produkty znanych producentów, produkowane są pod markami typu Lidl, Leader price itp. , a nie własnymi, gdyż są to produkty znacznie gorszej jakości, które produecnt sprzedaje pod cudzą nazwą, nie chcąc psuć własnej marki. Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarolinkaa Re: Budują nam LIDL-a !! 28.08.05, 09:26 Czy Ty wiesz co mowisz?? Zastanow sie troche! POmysl-kupujesz np w Lidlu twarozek Piatnicy, jest zepsuty lub niesmaczny, to przeciez masz mozliwosc zobaczyc na etykiecie producenta! I jakie tu ukrywanie?? Sprzedaja pod marka LIDL-a , bo maja na tym zysk, zwieksza sie sprzedaz, gdyz duzo ludzi kupuje tam, bo jest taniej. Jak producent mogłby wyprodukowac jedna partie towaru gorsza, a druga lepsza?? Bez sensu.... Co innego, gdyby wiedzial, ze jego nazwa bedzie ukryta. A tu nie ma o tym mowy. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Budują nam LIDL-a !! 28.08.05, 09:43 Wiem co mówię. Nazwa producenta jest małymi literkami. Gorsze produkty dla Lidla itp były wielokrotnie opisywane w prasie, wraz z analizami porównawczymi. Odpowiedz Link Zgłoś
neco Re: Budują nam LIDL-a !! 18.09.05, 19:33 sratatata.. zastanów sie co piszesz.. idea marek własnych jest zupełnie inna.. sklep chce miec tani produkt - wiec rezygnuje z kosztów marki producenta i promuje produkt pod swoją marką. To czy w butelce coli znajdziesz prawdziwą cocacolę czy siki wiewiórki zależy tylko od polityki danej sieci - czy pod marką własną chce mieć byle co czy produkt dobry jakościowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Budują nam LIDL-a !! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.08.05, 13:52 Jak to lidl-wyjatkowo szkaradna architektura przypominająca stodołę Odpowiedz Link Zgłoś
gumitex Re: Budują nam LIDL-a !! 28.08.05, 15:22 Ciekawe, czy ludzie, którzy kupowali mieszkania w blokach obok shella i lidla, wiedzieli co tam będzie. Sklepy i stacje są potrzebne, ale tu są dosłownie 30 m od budynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta LIDL - SĄSIAD IP: *.exel.pl 28.08.05, 22:17 Niestety nie wiedzieliśmy o tym wątpliwie miłym sąsiedzie, kótry właśnie się wprowadza. Co gorsza będą mieć rampę z naszej strony i wielkie TIRy będą jeździły tuż pod naszymi oknami... Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kibler Re: LIDL - SĄSIAD 29.08.05, 01:41 Przed swoją decyzją trzeba było obejrzeć nie tylko arch w skali 1:50 = rozkład konkretnego mieszkania , ale i urbanistykę a już szczególnie plan zagospodarowania przestrzennego danego obszaru, hehehe :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanko01 Re: LIDL - SĄSIAD IP: *.chello.pl 29.08.05, 08:28 Podrzuć link jeśli znasz bo chyba nie trzymasz tych planów w szufladzie biurka:-)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: LIDL - SĄSIAD IP: *.exel.pl 29.08.05, 21:04 Nie wiem czy wiesz, ale takie plany są TOP SECRET i niedostępne dla śmiertelników. Taki LIDL zapłacił komuś na pewno grubą kasę za utajenie tych informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: LIDL - SĄSIAD 29.08.05, 21:43 Zawsze takie plany są ogólnie dostępne, jednak trzeba się tym zainteresować. Informacje pocztą, otrzymują bezpośrednio zainteresowani, czyli właściciele sąsiadujących działek. Pozostali muszą siępofatygować do gminy i sprawdzić, jeśli ich to interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanko01 Urząd a petent IP: *.chello.pl 30.08.05, 22:20 Mam alergię na załatwianie spraw w urzędzie; czy znacie jakąś miłą/miłego urzędnika, który życzliwie załatwia sprawy petentów? Może dla przykladu urząd ursynowski? Znacie to przytoczcie takie nazwisko dla wyróżnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
wojarosz Re: Urząd a petent 05.09.05, 10:53 Gość portalu: pytanko01 napisał(a): > Mam alergię na załatwianie spraw w urzędzie; czy znacie jakąś miłą/miłego > urzędnika, który życzliwie załatwia sprawy petentów? > Może dla przykladu urząd ursynowski? Znacie to przytoczcie takie nazwisko dla > wyróżnienia. TERESA BRATKOWSKA - wydział komunikacji - bardzo miła Pani, są jeszcze panie w pokoju do odbioru dowodów. byłem zdziwiony, ze nikt na mnie nie warczy a nawet sie usmiecha. Było miło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basienka Re: Urząd a petent IP: 195.94.201.* 12.09.05, 14:47 popieram całkowicie operacja wymiany dowodów i przemeldowania się przebiegła w bardzo miłej atmosferze Dziękuję ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanko01 Re: Urząd a petent IP: *.chello.pl 13.09.05, 12:56 Jedyne co wymaga podkreślenia to brak kolejek ale przesadzasz mówiąc o atmosferze bo czego można oczekiwać przy okienku? Kawą nie częstują a terminy około miesiąca oczekiwania:(. Czy od was również żądali odpisu aktu z USC przy wymianie dowodu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orsolya Re: Urząd a petent IP: *.aster.pl 13.10.05, 17:18 Terminy i przepisowe wymagania nie zależą od urzędników. Mówimy o ich UPRZEJMOŚCI... a nie jest tam źle, więc o co ci chodzi? kawę wypij w domu.. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann pękam ze śmiechu:-)) 14.09.05, 09:19 jan-w napisał: > Zawsze takie plany są ogólnie dostępne, jednak trzeba się tym zainteresować. > Informacje pocztą, otrzymują bezpośrednio zainteresowani, czyli właściciele > sąsiadujących działek. Pozostali muszą siępofatygować do gminy i sprawdzić, > jeśli ich to interesuje. Taaak? My kupowaliśmy kiedyś mieszkanie przy Stryjeńskich. Wg planu zagospodarowania (zapoznalismy się wieeeelce uważnie, a jakże!) pod oknami mieliśmy miec arboretum przy (niziutkim) budynku Lasów Państwowych. Nic wysokiego podobno nie mogło w poblizu powstać, bo... otulina Lasu Kabackiego. No, i gdy nasza budowa zmierzała ku końcowi, pod oknami zaczął rosnąc 10 piętrowy (bodajże) budynek spółdzielni PAX. Mieszkanie sprzedaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
neuroup Re: Budują nam LIDL-a !! 31.08.05, 20:18 Witam! Juz w gorszym miejscu nie moze byc. Mieszkam na ulicy Makolagwy 5 minut od Geanta 10 do Centrum Onkologii. Mam ciezkie zycie jesli chodzi o zakupy. Swierze bolki o poranku to dla mnie abstrakcja bo Geanta otwieraja od 8:30 a w okolicy [5 minut drogi] brak sklepow spozywczych. Jest pare sklepow w okolicach Centrum Onkologii, ale jak wybuduja tam Lidla to to bedzie tylko kwestia czasu jak beda musialy zamknac interes. Dla przykladu jakies 1.5 roku temu w okolicy geanta byla piekarnia i chyba wytrzymala 3 miesiace. A zakupy w Geancie to istna rewelacja. Czlowiek idzie po jakas bzdure i nie ma go 40 minut bo za nim pojdzie sie na koniec hipermarketu i spowrotem do kasy 5 produktowej to tyle czasu mija oczywiscie pod warunkiem ze jacys debile nie beda udowadniac ze 10 produktow rowna sie 5. No ale wracajac do Lidla. Produkty beda niskiej jakosci obsluga nie mila i te fajne sklepiki kolo onkologii znikna. Strasznie zazdroszcze ludzie, ktorzy maja takie male osiedlowe sklepiki w ktorych mozna wejsc w dobre relacje z wlascicielami ktorzy nie beda starali sie ci wcisnac miesiecznego miesa z usmiechem udajacym ze to swieze prosto z uboju :-) To tyle a miejsca pracy?? Przeciez wszyscy wiedza jak tam ludzie sa traktowani. Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarolinkaa Re: Budują nam LIDL-a !! 02.09.05, 10:58 Dokladnie-rozumiem Cie doskonale, Ty masz choc osiedlowe sklepiki kolo Okologii, kolo Leclearca nie ma nic... Odpowiedz Link Zgłoś
neuroup Re: Budują nam LIDL-a !! 03.09.05, 13:52 Witam! To chociaz nie jestem sam z tym problemem. W sumie u nas w Geancie sa kasy 5 produktowe ale chamy ze wsi zawsze im sie wydaje ze jak maja nawet 15 produktow to moga isc do tej kasy. Nie wiem jak jest w Leclearcu. Podejrzewam, ze jakby ktos otworzyl osiedlowy sklep miedzy blokami i mozna by kupowac tam produkty najbardziej przydatne/potrzebne to interes by moglby mu sie oplacic. No ale i tak sie ciesze ze jest ktos kto mnie rozumie :-) Pozdrawiam Ps.Moze ktos jeszcze?? Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarolinkaa Re: Budują nam LIDL-a !! 05.09.05, 10:58 Ale widzisz-z tymi sklepikami to jest tak, ze one plajtuja, bo sa te okropne supermarkety, w ktorych jest przeciez gorzej! ja tego nie rozumiem, bo, owszem, proszek do prania kupie w supemarkecie, ale chleb i bulki w sklepiku. Tak samo z owocami czy warzywami i innymi rzeczami pierwszej potrzeby. Szkoda. Gdy sie przeprowadzialm na Ursynow, to chodzac na spacery, patrzylam, gdzie co jest, gdzie co mozna kupic i widzialam wiele pozostalosci po sklepikach osiedlowych. Ja bym tam na pewno kupowala i mysle ze wiele innych osob tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursynik A co się dziwisz...kupowałeś mieszkanie to ... IP: 193.24.24.* 02.09.05, 10:06 powinieneś wiedzieć co tam będzie ... a oprócz sklepu i stacji czeka Was jeszcze budowa przedłuzenia Ghandii do autostrady..pod Waszymi oknami? Cieszysz się? Że miejsce nie najlepsze? Zależy dla kogo, dla LIDL'a i stacji miejsce super bo za kilka lat to będzie miejsce obok głównych zjazdów z obwodnicy Warszawy (czy tez autostrady jak zwał tak zwał) Mówiąc szczerze to debilny pomysł urzędasów, że pozwalają na takie inwestycje, ale z drugiej strony decydując się na kupno mieszkanka trzeba się troszkę orientować jakie są plany i co tam moze być, a nie tylko kierowac się ceną...i tym, ze wokół pola....były pola będą drogi... Odpowiedz Link Zgłoś
macyk Re: Budują nam LIDL-a !! 04.09.05, 22:47 Obawiam się, że oszpeci okolicę. Na razie wygląda na wielką stodołę między blokami. Odpowiedz Link Zgłoś
neuroup Re: Budują nam LIDL-a !! 12.09.05, 17:49 Zgadzam sie. Lidl nie pasuje do Ursynowa. Przeciez sklepy tej firmy to hangary bez polek w srodku. Kupienie Coca-Coli to nie lada wydarzenie. No, ale ktos z naszej gminy przekonal naszych radnych ze to super sprawa oraz inwestycja i napewno sie to spodoba mieszkanca. Chyba jesli chodzi o nastepne duze sklepy wladze gminy powinny sie pytac mieszkancow o zdanie a nie budowac na lewo na prawo. Dodajmy do tego ze Lidl to nie jest zaden rarytas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgoś Re: Budują nam LIDL-a !! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.09.05, 22:59 i jeszcze ta debilna reklama radiowa co rano- LIDL JEST TANI- nie ma co - najlepsza rejonizacja w mieście. współczuje sąsiadom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytank01 Re:Hipermarkety IP: *.chello.pl 14.09.05, 09:18 Mam już dość taniej tandety w naszej dzielnicy. A Fortepian straszy metalową konstrukcją i brudnym ogrodzeniem terenu! Jak długo jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re:Hipermarkety IP: *.chello.pl 19.09.05, 12:25 Najstarsi górale nie wiedzą:-)). A władzom Ursynowa problem jest obojętny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re:Hipermarkety IP: 195.187.253.* 23.09.05, 15:00 kto zna datę otwarcia sklepu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Fortepian IP: *.chello.pl 30.09.05, 10:14 Fortepian miał być otwarty w IV kwartale 1999r. Gdyby dokończono inwestycję nawet biorąc pod uwagę dofinansowanie kredytem bankowym to do tej pory - a upływa właśnie szósty rok - kupcy zapewne spłaciliby kredyty. Nie wiem jakimi przesłankami kierował się zarząd Na Skraju bo na pewno nie dobrem mieszkańców Ursynowa ani tym bardziej kupców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re:Hipermarkety IP: *.chello.pl 30.09.05, 13:55 podobno w czwartek 6 paźdźiernika, ale czy zdążą? miało być otwarte wczoraj i nie udało się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re:Hipermarketom mówimy-dość! IP: *.chello.pl 30.09.05, 15:34 Dość albo STOP! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @eS Re:Hipermarkety IP: *.chello.pl 29.09.05, 23:15 z fortepianem jest inny problem... jesli znajdzie sie inwestor, to moze nie bedzie straszyl i wszyscy bedą sie cieszyli że otworzyli im hipermarket w zamian fortepianu. ale cóż żyjemy w polsce. przekret był ludzi sie wyrolowało a szkielet stoi... :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
your_and Re:Hipermarkety 06.10.05, 14:30 > z fortepianem jest inny problem... jesli znajdzie sie inwestor, to moze nie bed > zie straszyl i wszyscy bedą sie cieszyli że otworzyli im hipermarket w zamian f > ortepianu. ale cóż żyjemy w polsce. przekret był ludzi sie wyrolowało a szkielet Takie sieci marketów jak Lidl maja zaprawioną armię prawników, którzy poradziliby sobie z takim przeciwnikiem jak spółdzielnia. A tak w staciu w sądzie ze spółdzielnią grupka właścicieli budek na bazarku jest małym żuczkiem i samo zablokowanie inwestycji to wykończenie przeciwnika. Z tego co słyszałem to nie tyle przekręt, winny jest bardziej bezwład sądowniczy w Polsce, i to że na sprawę czeka sie tyle lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re:Fortepian raz jeszcze IP: *.chello.pl 12.10.05, 09:19 Głupota ludzka tkwi w zawiści i chciwości czego przykładem jest zarząd "Na Skraju". Chęć pokazania dominacji też odegrała role w przekazaniu sprawy inwestycji do sądu. Jeżeli ktoś postępuje w ten sposób,że nie potrafi przewidzieć skutków swego działania nie powinien pełnić funkcji odpowiedzialnych we władzach lokalnych. Jest to moim zdaniem element prowadzenia wojny w terenie. Niektórzy mentalnie tkwią w rzeczywistości postpeerelowskiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re:Fortepian raz jeszcze IP: *.chello.pl 12.10.05, 11:14 Zrząd i sama SM "Na skraju" to osobny temat. Raczej nazwała bym to nierządem, najgorsza spółdzielnia, największy burdel. O wszystko trzeba prosic setki razy a i tak często bez skutku. Tylko forse potrafią brać. Za 64 m2 własnościowego mieszkania płacę więcej o ponad stówę niż moja mama na Bruna /prawie w centrum/ za 73 m2. A o jaki kolwiek remont na klatkach doprosic się nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re:Fortepian raz jeszcze IP: *.chello.pl 13.10.05, 10:49 Po 20 lat stoją budynki nie remontowane i nie malowane klatki schodowe bo zarząd wydaje środki na procesy sądowe. Podwyżki czynszu nie mają swojego uzasadnienia bo żyjemy w coraz gorszych warunkach. Wystarczy porównać standard życia w nowych osiedlach natolińskich. Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Budują nam LIDL-a !! 05.10.05, 20:09 Otwarcie ponoć już w tym tygodniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Budują nam LIDL-a !! IP: *.chello.pl 06.10.05, 13:47 A dokładnie dzisiaj( o ile nie przełożyli), nie wiem dokladnie bo ostatnio robię zakupy w Leclercu (10-lecie urodzin) oraz Geancie (9-lecie urodzin) i mnóstwo niespodzianek:_)))))). LDL mnie nie nęci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawerak Re: Budują nam LIDL-a !! IP: *.chello.pl 06.10.05, 16:39 Moja znajoma pracuje w LIDL-u pod Londynem. Bedzie mogla sie przeniesc. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Otwarty? IP: *.chello.pl 08.10.05, 10:24 Jak porówna asortyment to dopiero dozna szoku:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Otwarty? IP: *.chello.pl 08.10.05, 19:33 jak będziecie w Londynie to nie odwiedzajcie LiDLa tylko idźcie do HARODSA. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Otwarty? 08.10.05, 20:19 Nie omieszkam skorzystać ze słusznej rady ;-) (Harrodsa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GretaBe Po prostu nie chodźmy tam... IP: *.acn.waw.pl 12.10.05, 11:10 Kilkakrotnie byłam w Lidlu w innych częściach stolicy i mogę przyznac tylko jedno : badziewie, bardzo niska jakość, masa chemii, konserwantów, ulepszaczy i faktycznie niska cena. Ale za jaką cenę!!! Zdrowie jest dla mnie wazniejsze..wole zjesc bulke z samym swiezzm maslem niz z wedlina z Lidla!! Mamz ju na Ursznowie podobnz sklep + Leader Price przy Szolc+rogozinskiego...wzstarczy. Po prostu nie chodzmy tam...moze zbankrutuje. To nie bedzie trudne.sklepow u nas wbrod! Odpowiedz Link Zgłoś
macyk Re: Otwarty? 12.10.05, 23:53 Gość portalu: gwiazdka napisał(a): > Jak porówna asortyment to dopiero dozna szoku:))) Albo zarobki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malenstwo Re: Budują nam LIDL-a !! IP: *.chello.pl 09.10.05, 00:47 Nie ma takiego miasta Londyn. Jest Londek, Londek Zdroj ... Odpowiedz Link Zgłoś