Dodaj do ulubionych

kawiarnie na Ursynowie

26.08.05, 15:51
czy mozecie polecić dobre kawiarnie otwarte od rana a nie od południa? chodzi
mi o Natolin, Kabaty, Imielin. a moze wiecie czy są gdzies na Ursynowie
kawiarnie "sieciowe" typu coffee heaven itd.
Obserwuj wątek
    • jaa_ga Re:Podniebny Barek, Al. KEN 105 26.08.05, 16:14
      Otwarty od 8.00 do 20.00 chyba.
      Miłe wnętrze, tanio, dla niepalących.
      • Gość: koleżanka Re:Podniebny Barek, Al. KEN 105 IP: *.chello.pl 26.08.05, 16:56
        Kolega ze sklepu obok nich zatruł się tam pierogami. Ale kawą może się nie
        zatrujesz.
        • jaa_ga Re:Podniebny Barek, Al. KEN 105 26.08.05, 17:16
          Dziwne...kupuję tam smaczne ruskie pierogi na wynos...
          Poza tym to jest LOT-owski cathering, tzn. karmią tam dokładnie tym,
          co danego dnia serwują na pokładach samolotów i reżim kontrolny jest ostry...
          • Gość: koleżanka Re:Podniebny Barek, Al. KEN 105 IP: *.chello.pl 26.08.05, 18:05
            Ale najwyrazniej raz mieli wpadkę- na samym początku.
      • bazylea1 Re:Podniebny Barek, Al. KEN 105 27.08.05, 06:41

dzieki, ale to chyba dosc daleko ode mnie, gdzies koło metra Ursynow? nie ma
        czegos blizej Kabat?
    • Gość: kolezanka Re: kawiarnie na Ursynowie IP: *.chello.pl 27.08.05, 09:27
      jest taka kawiarenka na rogu KEN i ..nie pamietam tej ulicy, ale to ta glowna
      przy tesco. Jak stoisz na tym skrzyzowaniu na KEN przodem do tesco to po prawej
      na tym rogu jest kafejka jakos tak sie po wlosku nazywa- cafe..cos tam. Mają
      kilka stoliczkow na zewnatrz.
      • Gość: pianissima Re: kawiarnie na Ursynowie IP: *.adsl.proxad.net 27.08.05, 19:01
        "Kolezanka" chyba stara Ci sie opisac Dolcette. Drogo i dobrze. Rano jest tez
        otwarta mini-kawiarnia Café Winkiel przy bazarku na Wawozowej. Zajrzyj moze tu:
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=11115
        skarbnica aktualnoci o Kabatach.
        • Gość: kolezanka Re: kawiarnie na Ursynowie IP: *.chello.pl 27.08.05, 23:45
          O właśnie właśnie- Dolcetta
          • Gość: bazylea1 Re: kawiarnie na Ursynowie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.08.05, 12:03
            o to juz znacznie blizej a rano tzn od ktorej jest otwarta???
    • bazylea1 Re: kawiarnie na Ursynowie 29.08.05, 18:18
      juz wszystko wiem bo znalazłam to: kabaty.fotokabaty.info/gastronomia.htm
      • beatka.j Re: kawiarnie na Ursynowie 04.09.05, 20:42
        Odwiedziłam stronę, którą polecasz. Jest bardzo fajna, duzo informacji, a nie
        wiesz może czy jest taka strona dotycząca ursynowa (ursynów, stokłosy).
        Pozdrawiam
        • rubeus Re: kawiarnie na Ursynowie 08.09.05, 21:48
          > Odwiedziłam stronę, którą polecasz. Jest bardzo fajna, duzo informacji,
          > a nie
          > wiesz może czy jest taka strona dotycząca ursynowa (ursynów, stokłosy).
          > Pozdrawiam

Stronki nie ma <Ta Kabacka jest mojego autorstwa >
          ale wspólnym wysiłkiem forumowiczów udało się stworzyć w miarę kompletny
          katalog ursynowskich knajpek (powiedzmy kompletny w 75%)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=643&w=19840453&a=19840453
          • rubeus Re: kawiarnie na Ursynowie 08.09.05, 21:51
            Wykaz (o wiele mniej kompletny) jest też na stronie urzędu dzielnicy
            www.ursynow.pl/ksiazka/3_10.php#s
    • candycandy Re: kawiarnie na Ursynowie 08.09.05, 18:24
      pomiedzy stacja Ursynow a Stoklosy, niedaleko charakterystycznego "czerwonego"
      kosciola przy KEN, jest kawiarnia (palarnia kawy?) Signum bodajze - ci sami, co
      maja stoisko kawowe w Leclerc'u. ja tam nie bylam, ale kaw w leclerc'u maja
      duzy wybor.
    • anouk_2005 Re: kawiarnie na Ursynowie 12.10.05, 22:03
      Polecam serdecznie Lu Cafe, na Bronikowskiego (na Kabatach). Czynna od rana - od
      8.00 - do późnego wieczora. Bardzo przyjemna atmosfera i - co ważne - pyszne
      jedzenie:) A i napić się można.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka