Dodaj do ulubionych

Siskom Nie!

14.10.05, 11:09
Protestuje przeciwko manipulacji jaką jest ankieta siskomu. Protestuję
przeciwko manipulacji jakiej są poddawani czytelnicy warszawskich forów
dyskusyjnych zarządzanych przez grupę powiązaną z siskomem. Protestuję
przeciwko nierównemu traktowaniu uczestnikówtego forum
Obserwuj wątek
    • yavorius Re: Siskom Nie! 14.10.05, 11:12
      silvio1970a napisała:
      > Protestuje przeciwko manipulacji jaką jest ankieta siskomu.
      Buhahaha, ależ Ty jesteś niemądry:) Nie podoba Ci się, to jej nie wypełniaj. Ja
      też mogę sobie protestować przeciwko Twojemu trollowaniu i co? I nic.

> Protestuję przeciwko manipulacji jakiej są poddawani czytelnicy warszawskich
      > forów dyskusyjnych zarządzanych przez grupę powiązaną z siskomem.
      Konkrety.

> Protestuję przeciwko nierównemu traktowaniu uczestnikówtego forum
      A ja jestem za, bo gdybym ja był opiekunem, to już dawno miałbyś dożywotniego
      bana.
      • silvio1970a Re: Siskom Nie! 14.10.05, 11:37
        yavorius napisał:

> A ja jestem za, bo gdybym ja był opiekunem, to już dawno miałbyś dożywotniego
        > bana.

rozumiem, że byłaby to zemsta za dożywotni ban na twoje myslenie

• pyckal a co to ten siuśkom? 19.10.05, 01:53
          wyjaśnijcie, bo nie kumam
      • Gość: PIOTR Re: Siskom Nie! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.10.05, 18:26
        wiesz yavorius ty powinnes pracować na Mysiej 5. A może tata ,albo mama tam
        rabotali?.
        Bo co ty proponujesz? Ty proponujesz tzw. ZAPIS. Zapis na nazwisko ( w tym
        przypadku pseudo). Co to oznacza? Tylko jedno ,wszystko co napisze ZAPISANY
        jest fe i podlega cenzurze. I jeśli spytasz starszych ,to ci powiedzą ,że była
        to jedna z najbardziej skutecznych metod walki z wolna myślą w czasach
        komuny. Nie wiesz kogo spytać? Spytaj Adasia Michnika. On dobrze wie co to
        jest zapis i mysia 5.

Fajna nazwa na zapis -bana!!!
        • silvio1970 Re: Siskom Nie! 17.10.05, 15:23
          Gość portalu: PIOTR napisał(a):

> wiesz yavorius ty powinnes pracować na Mysiej 5. A może tata ,albo mama
          tam
          > rabotali?.
          > Bo co ty proponujesz? Ty proponujesz tzw. ZAPIS. Zapis na nazwisko ( w tym
          > przypadku pseudo). Co to oznacza? Tylko jedno ,wszystko co napisze ZAPISANY
          > jest fe i podlega cenzurze. I jeśli spytasz starszych ,to ci powiedzą ,że
          była
          > to jedna z najbardziej skutecznych metod walki z wolna myślą w czasach
          > komuny. Nie wiesz kogo spytać? Spytaj Adasia Michnika. On dobrze wie co to
          > jest zapis i mysia 5.

jezyk opisu się zmienił. cenzura to moderacja. kontrola to opieka. zapis to
          ban. może i ładniej brzmi, ale istota pozostała ta sama. tylko pod jednym
          względem jest gorzej. wtedy z góry wiadomo było o czm nie wolno pisać czy
          mówić. dzisiaj trzeba się tego domyslać
          • dracoola Re: Siskom Nie! 17.10.05, 16:05
            Eee... Ale może wreszcie trole kochane powiecie o co Wam chodzi? Przecież nikt
            Wam nie karze tu siedzieć! Obudźcie się, Internet jest ogromny i nie tylko forum
            Gazety na nim istnieje. Nie podoba się to wypad z tej piaskownicy i nikt za Wami
            tęsknił nie będzie...
            • silvio1970 Re: Siskom Nie! 17.10.05, 16:15
              dracoola napisał:

> Eee... Ale może wreszcie trole kochane powiecie o co Wam chodzi? Przecież nikt
              > Wam nie karze tu siedzieć! Obudźcie się, Internet jest ogromny i nie tylko
              foru
              > m
              > Gazety na nim istnieje. Nie podoba się to wypad z tej piaskownicy i nikt za
              Wam
              > i
              > tęsknił nie będzie...

te metody (ośmieszania przeciwników, wysyłania ich za granicę) również
              przetrenowano w PRL. Zachęcam do lektury najnowszej historii Polski, to może
              wtedy zrozumiesz o co chodzi. To forum nie jest twoje czy moje, nie jest wasze
              czy nasze. jest publiczne, wspólne, dyskusyjne. to co wyrabia administracja
              rękami MOdów jest zaprzeczeniem tego wszystkiego.
              • dracoola Re: Siskom Nie! 18.10.05, 09:49
                No ale zauważ, że w stosunku do komuny się trochę zmieniło. Teraz masz wybór i
                nie jesteś skazany na narzucone z góry środki masowego przekazu i formy
                dyskusji. Możesz sobie pójść na forum Radia Maryja, Telewizji Trwam, Gazety
                Polskiej, Nie, Trybuny, czy gdziekolwiek Ci się rzewnie podoba.

Nie rozumiem Twojego uporu w robieniu błota akurat tutaj. Jeżeli nie podobają Ci
                się formy administrowania tegoż forum, to znajdź sobie inne, w którym będziesz
                grał z władzami w jednej drużynie. Chyba, że musisz koniecznie być przeciw
                czemuś, lub komuś, ale na to też są środki zaradcze, jestem pewien, że znajdzie
                się jakaś terapia, która pomaga na ową dewiację.

A tak na zakończenie to napisze Ci jeszcze, że się mylisz w kwestii własności
                forum. Jest on nie nasze, nie wasze, nie moje, nie wspólne, ale spółki Agora i
                to ona jako właściciel ma prawo sobie z tym forum zrobić co tylko zechce.
                • silvio1970 Re: Siskom Nie! 18.10.05, 10:06
                  >Jeżeli nie podobają Ci
                  > się formy administrowania tegoż forum, to znajdź sobie inne, w którym
                  >będziesz
                  > grał z władzami w jednej drużynie

więc na tym polega twoim zdaniem publiczna dyskusja? no comments.

> A tak na zakończenie to napisze Ci jeszcze, że się mylisz w kwestii własności
                  > forum. Jest on nie nasze, nie wasze, nie moje, nie wspólne, ale spółki Agora i
                  > to ona jako właściciel ma prawo sobie z tym forum zrobić co tylko zechce.

i tu się kolego mylisz. Jako klient mogę jak najbardziej decydować o tym czy
                  kupuję Gazete Wyborczą czy Tinę. Natomiast ani jedna ani druga nie może
                  zabronić sprzedaż tych tytułów murzynom, pedałom czy osobnikom typu Silvio.
                  Jeśli zaś ktoś chce robić prywatny klub to wyraźnie o tym informuje i ustala
                  zasady członkostwa.

Fora Agory również mają publiczny. Jego twórcami nie są przecież pracownicy
                  Agory lecz ludzie, którzy chcą się tutaj pisać. Agora udostępnia nam to forum
                  jedynie w sensie technicznym . Co wiecej, zgodnie z regulaminem forum nasze
                  wypowiedzi mogą zostac przez Agore wykorzystane a w tym kontekście cenzurowanie
                  czy jakiekolweik modelowanie umiesczanych tu treści nosi wszelkie znamiona
                  manipulacji.
                  • bugatti.atlantic Re: Siskom Nie! 18.10.05, 10:50
                    Zmień płytę. Czytam już po rar setny post tego typu jak powyżej - że to forum
                    publiczne, a w regulaminie ble ble. Znajdz nowe argumenty to już jest nudne :-)
                    A swoją drogą, nie znam drugiej osoby, która byłaby tak zbędna tu jak ty. Nie
                    przypominam sobie, byś kiedykolwiek napisal coś do rzeczy, przydatnego dla
                    innych albo chociaz interesujacego. Najpierw byly psie kupy, a teraz
                    moderatorzy be. To spadaj stad - nikt po tobie plakac nie bedzie. A ile bedzie
                    radosci i spokoju - a forum wreszcie bedzie normalnie.
                    • silvio1970 Re: Siskom Nie! 18.10.05, 11:04
                      bugatti.atlantic napisała:

> A swoją drogą, nie znam drugiej osoby, która byłaby tak zbędna tu jak ty. Nie
                      > przypominam sobie, byś kiedykolwiek napisal coś do rzeczy, przydatnego dla
                      > innych albo chociaz interesujacego.

to samo mógłbyum napisać o tobie i twoich postach. z tym, że wrodzona
                      skromność nie pozwala mi mówić w imieniu całego narodu. mój sposób na to
                      ignorowanie tego co piszesz.

• bugatti.atlantic Re: Siskom Nie! 18.10.05, 11:12
                        Natomiast wrodzona upierdliwość pozwala ci w imieniu całego forum apelować o
                        odwołanie moderatorów. Widzę tu jakiś brak konsekwencji ;-)
                        • silvio1970 Re: Siskom Nie! 18.10.05, 11:19
                          bugatti.atlantic napisała:

> Natomiast wrodzona upierdliwość pozwala ci w imieniu całego forum apelować o
                          > odwołanie moderatorów. Widzę tu jakiś brak konsekwencji ;-)

apeluję przede wszystkim w imieniu swoim. a że potencjalnymi beneficjentami sa
                          wszyscy uzytkownicy tego forum z wyjątkiem obecnie rządzącej kliki- to
                          oczywiste.
                          • lewe_oko Re: Siskom Nie! 18.10.05, 11:24
                            A Balcerowicz musi odejść!
                            • silvio1970 Re: Siskom Nie! 18.10.05, 11:27
                              lewe_oko napisała:

> A Balcerowicz musi odejść!

i odejdzie. i zapewniam cię, że świat się nie zawali. podobnie z toba i
                              towrzyszami MO-dorowcam.
                              • lewe_oko Re: Siskom Nie! 18.10.05, 11:28
                                Tak wiem, że wszyscy kiedyś odejdziemy...
                                • silvio1970 Re: Siskom Nie! 18.10.05, 11:33
                                  lewe_oko napisała:

> Tak wiem, że wszyscy kiedyś odejdziemy...

i dlatego warto być przyzwoitym.
                                • silvio1970 Re: Siskom Nie! 18.10.05, 11:34
                                  lewe_oko napisała:

a jeśli mogę cię prosić o drobną przysługę, napisz mi kiedy planujecie mnie
                                  zabanować.
                  • dracoola Re: Siskom Nie! 18.10.05, 13:56
                    silvio1970 napisał:

> więc na tym polega twoim zdaniem publiczna dyskusja? no comments.

Z całą pewnością nie polega też na tym, żeby co drugi post psioczyć na
                    moderatorów i administrację forum.

> i tu się kolego mylisz. Jako klient mogę jak najbardziej decydować o tym czy
                    > kupuję Gazete Wyborczą czy Tinę. Natomiast ani jedna ani druga nie może
                    > zabronić sprzedaż tych tytułów murzynom, pedałom czy osobnikom typu Silvio.

Owszem, może, może prowadzić dystrybucją kanałami zamkniętymi.
                    Swoją drogą nie rozumiem dlaczego jeszcze tu siedzisz i prowadzisz krucjatę
                    przeciwko temu forum, skoro sam przyznajesz, że czynisz to na zasadzie
                    dobrowolności?

> Jeśli zaś ktoś chce robić prywatny klub to wyraźnie o tym informuje i ustala
                    > zasady członkostwa.

Zasady członkostwa masz w regulaminie, a że ich nie rozumiesz to nie mój problem.

> Fora Agory również mają publiczny. Jego twórcami nie są przecież pracownicy
                    > Agory lecz ludzie, którzy chcą się tutaj pisać. Agora udostępnia nam to forum
                    > jedynie w sensie technicznym .

I tu się mylisz. Twórcą i właścicielem forum jest Agora. I jak Agora stwierdzi,
                    że nie podoba jej się literka a to jej zabroni i nie będziesz mógł nic z a napisać.
                    A ludzie piszący tu są tylko i wyłącznie użytkownikami i muszą się dostosować do
                    tego, co administracja/właściciel nakaże. Nakazała wprowadzenie modów, zrobiła
                    modami konkretne osoby to, że się brzydko wyrażę, morda w kubeł i nie narzekaj
                    albo zmień piaskownicę. Forum nie jest obowiązkiem, ale przywilejem.

> Co wiecej, zgodnie z regulaminem forum nasze
                    > wypowiedzi mogą zostac przez Agore wykorzystane a w tym kontekście cenzurowanie

Jak napisałem wyżej Agora jest właścicielem forum i może sobie wprowadzić jaki
                    tylko chce regulamin. Zdaje się nawet, że go akceptowałeś DOBROWOLNIE zakładając
                    tu konto, nie?

> czy jakiekolweik modelowanie umiesczanych tu treści nosi wszelkie znamiona
                    > manipulacji.

Nie koniecznie. Jeżeli łamiesz regulamin i ogólnie przyjęte kanony używania
                    forum, to nie dziw się potem, że treści publikowane przez Ciebie są zmieniane i
                    nie jest to manipulacja.

A tu masz trochę tak na wypadek gdybyś nie wiedział o czym piszę:

Link do regulaminu: forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617538.html

I mały wyjątek z owego:
                    4.
                    Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum Gazeta.pl
                    treści sprzecznych z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej,
                    etnicznej, czy też propagujących przemoc.

5.
                    Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum Gazeta.pl
                    treści uznanych powszechnie za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i
                    naruszających zasady Netykiety.

6.
                    Niedopuszczalne jest również umieszczanie przez uczestników na łamach Forum
                    Gazeta.pl przekazów reklamowych.

7.
                    AGORA zastrzega sobie prawo do usuwania treści, o których mowa w pkt. 4, 5 i 6
                    niniejszego regulaminu, jak również prawo do blokowania uczestnictwa w Forum
                    Gazeta.pl w stosunku do osób naruszających w sposób notoryczny postanowienia
                    pkt. 4, 5 i 6 regulaminu. Użytkownik zamieszczając wpis na stronie Forum
                    Gazeta.pl przyjmuje do wiadomości, że ewentualne usunięcie przez AGORĘ
                    zamieszczonego przez niego wpisu jest równoznaczne z powiadomieniem go o
                    zamiarze usunięcia wpisu ze względu na naruszenie postanowień pkt. 4, 5 i 6
                    regulaminu lub ze względu na wpłynięcie urzędowego zawiadomienia lub uzyskanie
                    przez administratora Forum Gazeta.pl wiarygodnej wiadomości o bezprawnym
                    charakterze zamieszczonego wpisu.
                    • jan-w Trolle Nie! 18.10.05, 15:04
                      Znakomita odpowiedź :-)) , z jednym zastrzeżeniem:
                      Cyt.:
                      (Nie koniecznie. Jeżeli łamiesz regulamin i ogólnie przyjęte kanony używania
                      forum, to nie dziw się potem, że treści publikowane przez Ciebie są zmieniane i
                      nie jest to manipulacja.)

Nigdy, przez nikogo nie są modyfikowane wypowiedzi. Są conajwyżej usuwane,
                      przesuwane tam gzie ich miejsce lub oznaczane jako łamiące prawo lub regulamin.
                      • silvio1970 Re: Trolle Nie! 18.10.05, 15:14
                        jan-w napisał:

> Nigdy, przez nikogo nie są modyfikowane wypowiedzi. Są conajwyżej usuwane,
                        > przesuwane tam gzie ich miejsce lub oznaczane jako łamiące prawo lub
                        regulamin.

natomiast zdarza się komentowanie uprzednio usuniętych treści. usuwanie wątków
                        liczących kilkadziesiąt postów. blokowanie dostępu do forum i póżniejsze
                        kontynuowanie wątku bez udziału adwersarza.
                        • silvio1970 Re: Trolle Nie! 18.10.05, 15:15
                          silvio1970 napisał:

> natomiast zdarza się komentowanie uprzednio usuniętych treści. usuwanie
                          wątków
                          >
                          > liczących kilkadziesiąt postów. blokowanie dostępu do forum i póżniejsze
                          > kontynuowanie wątku bez udziału adwersarza.

swoją drogą zasatanawiam się, która (które) z powyższych technik moderatorskich
                          zostaną teraz zastosowane
                      • dracoola Re: Trolle Nie! 18.10.05, 16:03
                        Mój bład, po prostu nei znam tego forum foeum od kuchni i przyjąłem założenie że
                        jest możliwość edycji posta przez moderatora.
                    • silvio1970 Re: Siskom Nie! 18.10.05, 15:10
                      dracoola napisał:

> Owszem, może, może prowadzić dystrybucją kanałami zamkniętymi.

to ci podpowiem dlaczego tego nie robią. bo czerpia szeroko pojete korzysci ze
                      swojego publicznego a przez to masowego charakteru.

> Zasady członkostwa masz w regulaminie, a że ich nie rozumiesz to nie mój
                      proble
                      > m.
                      > I tu się mylisz. Twórcą i właścicielem forum jest Agora. I jak Agora
                      stwierdzi,
                      > że nie podoba jej się literka a to jej zabroni i nie będziesz mógł nic z a
                      napi
                      > sać.

sam sobie przczysz albo czegoś nie rozumiesz. regulamin obowiązuje obydwie
                      strony. owszem, Agora ma prawo ustalic ogólne zasady korzystania z tego forum,
                      ale nie może ich zmieniać albo interpretować w zalezności od potrzeb chwili.
                      tym bardziej nie moze tego czynić przez osoby, których istnienia, nie mówiąc o
                      trybie powołania regulamin nie przewiduje.

> A ludzie piszący tu są tylko i wyłącznie użytkownikami i muszą się dostosować
                      d
                      > o
                      > tego, co administracja/właściciel nakaże.

taki punkt widzenia stanowi zagrożenie dla wiarygodności tego forum, a tym
                      samym wiarygodności informacji czy komentarzy bazujących na lekturze forum.

> Jak napisałem wyżej Agora jest właścicielem forum i może sobie wprowadzić jaki
                      > tylko chce regulamin. Zdaje się nawet, że go akceptowałeś DOBROWOLNIE

i staram się go przestrzegać. natomiast lekceważą go sobie moderatorzy
                      stosując zasady regulaminu czy netykiety w sposób selektywny.
                      • dracoola Re: Siskom Nie! 18.10.05, 16:19
                        silvio1970 napisał:
                        > taki punkt widzenia stanowi zagrożenie dla wiarygodności tego forum, a tym
                        > samym wiarygodności informacji czy komentarzy bazujących na lekturze forum.

Publiczne forum internetowe ma to do siebie, że zazwyczaj bywa mało wiarygodne,
                        szczególnie dzięki trollom, które wpadają na owe forum nie po to, żeby
                        uczestniczyć w dyskusji, ale po to, żeby wyładować swe frustracje z realnego życia.
                        Poza tym o czym tu mowa...

> i staram się go przestrzegać. natomiast lekceważą go sobie moderatorzy
                        > stosując zasady regulaminu czy netykiety w sposób selektywny.

Więc napiszę po raz kolejny - to forum jest przywilejem i nikt nie każe Ci tu
                        siedzieć i święcie się oburzać na zasady tu panujące.

Dobra, z mojej strony kończę tą wielce ciekawą, fascynującą, zajmującą,
                        poruszającą, wstrząsającą dysputę, bo widzę, że nie prowadzi ona do niczego
                        konstruktywnego. Beton zawsze będzie betonem.
                        • silvio1970 Re: Siskom Nie! 18.10.05, 16:32
                          dracoola napisał:

> Dobra, z mojej strony kończę tą wielce ciekawą, fascynującą, zajmującą,
                          > poruszającą, wstrząsającą dysputę, bo widzę, że nie prowadzi ona do niczego
                          > konstruktywnego. Beton zawsze będzie betonem.

własnie, ignorowanie faktu, iz od dłuższego zcasu jestem jednym z
                          najaktywniejszych uczestników tego forum, którego posty nieodmiennie wzbudzają
                          żywą dyskusję, tylko w najlepszym razie mozna uznać za przejaw złej woli czy
                          niskiej inteligencji.
                          >
        • yavorius Re: Siskom Nie! 19.10.05, 08:42
          Może Twoi rodzice tam pracowali, bo moi nie, tchórzliwy anonimie.
    • lewe_oko Re: Siskom Nie! 14.10.05, 11:24
      Ankieta nie jest przymusowa. Ja nie wypelniłam.
    • dracoola Re: Siskom Nie! 14.10.05, 12:12
      Protestuję przeciwko protestowaniu! Protestuję przeciwko trolom w pokroju
      założyciela wątku! Protestuję przeciwko administracji forum za to, że jeszcze
      ten trol może pisać!
      • yavorius kurde:/ 14.10.05, 12:15
        A ja jestem za tym, co napisał dracoola. I co teraz?

O, już wiem! Protestuję przeciwko dracooli, który napisał post, z którym chcąc
        nie chcąc muszę się zgodzić :DDD
        • Gość: Tąch Re: kurde:/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 13:54
          A ja protestuję przeciwko protestującym za banowaniem Silvia.
          Nie do końca zgadzam się z Jego poglądami, ale właśnie po to jest forum aby
          każdy wyrażał poglądy jakie Jemu się podobają. Jak komuś wątek Silvia nie
          odpowiada - niech nie bierze w nim udziału.
          • yavorius stop stop stop 14.10.05, 13:59
            to nie takie proste. Jak ktoś Cię wyzwie od najgorszych, to też powiesz
            sobie: "e kit, nie wejdę na ten wątek?".
        • dracoola Re: kurde:/ 14.10.05, 16:22
          Protestuję przeciwko yavorius'owi, bo się ze mną zgadza!
    • h108 W trosce o nawrócenie błądzących. 14.10.05, 13:56
      Towarzysze! Obywatele! Zrozumcie w końcu ze ta ankieta istnieje wyłącznie dla Waszego dobra! Ze
      sformułowania w niej zawarte nie są ani krzty tendencyjne, że spammowanie nią WSZYSTKICH
      warszawskich forów jest społecznie uzasadnione. To wyższa konieczność!

Wypełniajcie więc karnie ankietę, żeby brzydkie trolle miały szybko pod oknami ekspresówki. Wam
      przyniosą one rozwój i dostatek oraz zapachną fiołkiem.

Towarzysze!
      Ankieta gwarancją siły i pomyślnego rozwoju Ojczyzny!
      --
      Szyszkom - nie. Wiewiórkom zaś tak.
      • mr_x3 Re: W trosce o nawrócenie błądzących. 14.10.05, 14:55
        h108 na leśniczego!
        • h108 Re: W trosce o nawrócenie błądzących. 14.10.05, 18:05
          Przyjmuje stanowisko. Ku chwale Ojczyzny!
          Dziekuje obywatelom za setki maili z glosami poparcia!
          --
          Szyszkom-nie. Wiewiorkom zas tak!
    • totempotem Re: Siskom Nie! 14.10.05, 15:37
      a co jest "pro " - chciałabym wiedzieć co testujesz.

zgłaszam do moderatorów wniosek o wywalenie tego wątku na oślą,
      to prawdopodobnie reklama jakiegos nowego "pro"duktu, w fazie testów,
      który silvio chce sprzedawać w swoim sklepiku ... ;)
    • urban_legend Czy wariat z "a" i bez "a" na końcu to to samo? 14.10.05, 15:51

• Gość: trek Re: Czy wariat z "a" i bez "a" na końcu to to sam IP: *.aster.pl 17.10.05, 17:05
        wlasnie tak sie zastanawiam, ale temat bardzo pasuje do silvia wiec sadze ze to
        on :P
        • silvio1970 Re: Czy wariat z "a" i bez "a" na końcu to to sam 18.10.05, 09:31
          Gość portalu: trek napisał(a):

> wlasnie tak sie zastanawiam, ale temat bardzo pasuje do silvia wiec sadze ze
          to
          > on :P

to jak najbardziej ja. po prostu uzywam tego nicku alternatywnie w czai gdy
          mój dostęp do forum zostaje zablokowany, np. na skutek pytań o siskom lub złego
          hunoru MO-deratorów. oczywiście do czasu gdy i ten zostaje zablokowany.
          • urban_legend proponuję od razu zbanować silvio od a do z 18.10.05, 22:14
            Forum nieco zyska na jakości, a już na pewno niewiele straci, najwyżej kilka
            kretyńskich wątków o psich kupach i moderatorach-sadystach.
            • dracoola Re: proponuję od razu zbanować silvio od a do z 19.10.05, 08:28
              Po zastanowieniu stwierdzam, że chyba nei warto - nie będzie się z kogo polewać.
            • java9 Re: proponuję od razu zbanować silvio od a do z 19.10.05, 09:56
              Zbanowac od a do z to raczej nimożliwe, bo niby czemu.
              Proponuję ignorować ( co czynię od jakiegoś czasu)i wywalac na oślą te,
              które są niezgodne z netykietą - tu juz rola opiekunów :).

Jak ktoś ma chęć i życzenie z różnych znanych tylko sobie powodów niech
              się "bije z betonem".Mi mamusia zawsze powtarzała
              " nie ruszaj g..na bo g..no smierdzi" i tę zasadę stosuję w przypadku
              kilku obecnych tu osób.

Przecież nikt nikogo nie zmusza do pisania na forum i nie trzeba być na siłę
              użytkownikiem jakiejś tam strony, skoro towarzystwo i zasady nie odpowiadają.

Tutaj na tym forum i tak jest spokojnie i zasady są przejrzyste ...

• silvio1970 Re: proponuję od razu zbanować silvio od a do z 19.10.05, 12:38
                java9 napisała:

> Zbanowac od a do z to raczej nimożliwe, bo niby czemu.
                > Proponuję ignorować ( co czynię od jakiegoś czasu)i wywalac na oślą te,
                > które są niezgodne z netykietą - tu juz rola opiekunów :).

myślcie, myślcie. to nie boli a czasem nawet daje dobre efekty. osobiście
                podpowiadam byscie spróbowali pisać nieco kontrowersyjne ale nieodmiennie
                inteligentne i skrzące fajerwerkami pysznego humoru posty. ja tak czynię i
                niezmiennie mam grono licznych, choc nie zawsze zgadzających się ze mną
                czytelników i dyskutantów. To jest fakt i mozna go ignorować. Ale mozna też
                pozbyc się zawiści i wyciagnąć z niego konstruktywne wnioski. Bo obrażanie,
                pisanie paszkwiliczy moderacja to wszystko są dziłania negatywne.

Trzymam za was kciuki
                • urban_legend Re: proponuję od razu zbanować silvio od a do z 19.10.05, 15:17
                  silvio1970 napisał:

> myślcie, myślcie. to nie boli a czasem nawet daje dobre efekty.

Było takie przysłowie o szewcu i butach, zaraz zaraz, jak to szło...
                  • silvio1970 Re: proponuję od razu zbanować silvio od a do z 19.10.05, 15:47
                    > Było takie przysłowie o szewcu i butach, zaraz zaraz, jak to szło...

błagam - tylko nie legenda !!!!!!!!!!!
                    • java9 Re: proponuję od razu zbanować silvio od a do z 19.10.05, 16:30
                      ha !!! boisz się, że wyjdzie na jaw twoja kłótnia z szewcem,
                      o to, że na miarę uszył ci dwa lewe buty ?
                    • urban_legend to nie legenda, niestety <nt> 19.10.05, 17:16

• java9 Re: proponuję od razu zbanować silvio od a do z 19.10.05, 16:26
                    ten sam co dla silvio dwa lewe buty na miarę uszył ?
              • dracoola Re: proponuję od razu zbanować silvio od a do z 19.10.05, 15:33
                java9 napisała:

> Jak ktoś ma chęć i życzenie z różnych znanych tylko sobie powodów niech
                > się "bije z betonem".Mi mamusia zawsze powtarzała
                > " nie ruszaj g..na bo g..no smierdzi" i tę zasadę stosuję w przypadku
                > kilku obecnych tu osób.

Ja też Cię lubię Kropeczko i cieszę się, że wróciłaś...
                • java9 Re: proponuję od razu zbanować silvio od a do z 19.10.05, 16:32
                  wystarczy uderzyć w stół a prosiaki na półmiskach się odezwą - szkoda tylko,
                  że zgniłe jabłka w ryjach mają i pachnieć nieprzyjemnie tu zaczyna.
                  • silvio1970 NIEee i BEee czyli o pączkowaniu totemizmu 20.10.05, 08:25
                    java9 nam się ostatnio rozpisała, kilka wdzięcznych postów odstrzeliwszy w
                    ciagu niecałej doby. raz jeszcze ponawiam goracy apel o zwrócenie uwagi na
                    biedną dziewczynkę, bo się nam gotowa zsikać jeśli nie dostrzeżemy
                    niewatpliwych walorów jej rozwolnienia intelektualnego.

Niech was nie zraża pozorna prostota jej metody dyskursu. Za nieustannym
                    Nieeeeeeee i Beeeeeeeeee kryje się postmodernistyczna kontestacja zastanego
                    porządku rzeczy, tudzież neopozytywistyczna chęć naprawy świata. Pozornie brak
                    w jej postach idei fix ale jest to logiczna konsekwencja jak najbardziej
                    świadomego wyboru metody opisu rzezcywistości, który nieodparcie przywołuje
                    skojarzenia z poetyka postów totem potem.

Zachęcam do dalszej lektury i duchowego wsparcia naszej czołowej i ciagle
                    wschodzącej gwaizdy tego forum.
                    • java9 Re: NIEee i BEee czyli o pączkowaniu totemizmu 20.10.05, 09:47
                      nie zamierzam zrzucać cię z piedestału gwiazdoo ty nasza forumowa,
                      nie zamierzam równiez stawac w konkury pisania bezsensownych postów
                      bo i tak z tobą nie wygram.

"Za nieustannym
                      > Nieeeeeeee i Beeeeeeeeee kryje się postmodernistyczna kontestacja zastanego
                      > porządku rzeczy, tudzież neopozytywistyczna chęć naprawy świata."

jak rozumiem o sobie piszesz ?
                      • silvio1970 Re: NIEee i BEee czyli o pączkowaniu totemizmu 20.10.05, 09:58
                        java9 napisała:

> jak rozumiem o sobie piszesz ?

w odróżnieniu od twoich postów, moje z założenia nie kryją żadnych ukrytych
                        treści. odczytuj je literalnie i nie będzie kłopotów z interpretacją. tak
                        więc java9 to po prostu java9. a java9 to nie ja. i juz jest cieplej.
                        • java9 Re: NIEee i BEee czyli o pączkowaniu totemizmu 20.10.05, 10:44
                          "odczytuj je literalnie i nie będzie kłopotów z interpretacją."
                          znów o sobie piszesz - moje posty nie kryją żadnej ukrytej
                          treści - zastosuj powyższą zasadę do siebie i nie będziesz miał
                          problemu z nadinterpretacją.

życzę zdrowia, może w końcu zainteresuje się tobą jakiś
                          specjalista może nawet uda mu się ciebie wyleczyć i może nawet
                          na podstawie twojego przypadku nobla zdobędzie, kto wie,
                          moze jeszcze będziesz sławny, bo jak na razie twoje starania zwrócenia
                          na siebie uwagi powodują ignorowanie twojej osoby.

powodzenia, nie chce mi się juz z tobą gadać.
                          • silvio1970 Re: NIEee i BEee czyli o pączkowaniu totemizmu 20.10.05, 10:49
                            java9 napisała:

> bo jak na razie twoje starania zwrócenia
                            > na siebie uwagi powodują ignorowanie twojej osoby.

dziękuję wiec za te wzmożone "ignorowanie" z twojej strony.
                      • silvio1970 [...] 20.10.05, 10:07
                        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                        • silvio1970 prawda w oczy kole? 20.10.05, 10:15
                          moderacja to tez przyznanie sie do własnej miernoty
                          • java9 Re: prawda w oczy kole? 20.10.05, 10:37
                            a może by tak stworzyć specjalnie dla tego czubka forum pt ośla
                            ławka "a",jedyne4 na którym mógłby wyrażać swoje poglądy,
                            wtedy moderacja nie miałaby pracy ( bo to chyba jedyne posty, które wylatują),
                            forum ursynów pozbyłoby się świra ( który sam stymuluje swoją nienawiśc i
                            podjudza ją wśród innych wyznając zasadę dzień bez draki to dzień stracony)
                            a i spokojniej by było tutaj.

• Gość: kowal Re: Siskom Nie! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.10.05, 19:58
      Ja takze dolaczam sie do protestu
      • silvio1970a Re: Siskom Nie! 28.10.05, 10:58
        Gość portalu: kowal napisał(a):

> Ja takze dolaczam sie do protestu

ostrzegam cię, że to niebezpieczne, szczególnie w kontekscie siskomu. mój
        oryginalny nick został zabanowany do 27.XI co zbiegło się mniej wiecej w czasie
        z nasileniem dyskusji o korkach na Ursynowie. A jak wiadomo tam szczególnie
        miło sa widziane poglady sprzyjające projektom Siskom
        • lewe_oko Re: Siskom Nie! 28.10.05, 11:04
          Ciekawe dlaczego nie banuja innych osób, dużo aktywniej atakujących Siskom? I
          ciekawe dlaczego, mimo że dyskusja na tym forum trwała wczoraj cały dzień nie
          usunięto ani jednej wypowiedzi dotyczącej przebiegu A2.
          • silvio1970a bez komentarza 28.10.05, 11:16

• lewe_oko Re: bez komentarza 28.10.05, 11:28
              Faktycznie bez komentarza. Dosyć już tych pomówień.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka