monia1972 Re: Sąsiedzi sąsiadom ukradli ulicę na Kabatach 16.03.06, 08:06 jak mozna ukrasc cos komus co nie bylo nigdy jego wlasnoscia? Odpowiedz Link Zgłoś
puk5 Re: Akcja: Warszawa ma być piękna. 16.03.06, 14:01 Nie ukradłam ulicy. Ulica Batystowa jest moją własnością i własnością pozostałych osób na naszym osiedlu. W planach zagospodarowania przestrzennego przez nasze osiedle przechodzi inna publiczna ulica która tylko częściowo pokrywa się z ulicą Batystową.Wojna dotyczy tej właśnie narazie fikcyjnej, bo tylko na mapach ulicy. Teraz stan faktyczny jest taki że większość publicznej ulicy Batystowej położona jest na terenie prywatnych segmentów a bardzo wąski mały kawałek za wąski na przejazd samochodem pokrywa się z ulicą Batystową. Osoby, które mają te segmenty kupiły je od spółdzielni Syrenka w dobrej wierze. Problem jest bardzo skomplikowany. Nie życzie nam żeby nie dojechała do nas karetka i straż pożarna.Czy to napisał chrześcijanin? Włożylismy dużo pracy(pracowalismy fizycznie na tym osiedlu) i pieniędzy droga została wybudowana z naszych składek. Nie wracajcie do komunizmu,do braku szacunku dla prywatnej własności. Problem nie polega na zwiękrzonym ruchu samochodowym przez nasze osiedle. Jestem warszawianką od wielu pokoleń. Idąc po ulicach nieogrodzonych : Marszałkowska, Wąwozowa widzę sterty psich kup, graffity, śmieci.Huliganów siedzących pod domamiz piwem. Jest mi z tego powodu wstyd.To boli. Na Naszym osiedlu nie ma tego. Bo osiedle jest ogrodzone. Mieszkańcy osiedla doskonale wiedzą że to za nasze pieniądze będziemy czyścić chodniki, zmieniać elewacje. Nietety nie ma w naszym Narodzie szacunku ani dla własności prywatnej ani dla publicznej. W centrum Londynu są prywatne ogrody. To jest kapitalizm. Jeszcze raz proszę nie wracajcie do komuny. Własność prywatna to własność prywatna. Właściel nie musi nikomu tłumaczyć się dlaczego nie wpuszcza kogoś na swój teren.Tak jak właściciel mieszkania sam decyduje kogo wpuścić. Ja jednak tłumacze dlaczego ogrodzilismy się. Codziennie śnie mój sen o Warszawie, bez krat, bram, kup, graffiti, huliganów. Dopóki nie znikną kupy, graffity, huliganie będą kraty a my wszyscy zamiast bronić nasze miasta przed dewastacją będzieny kłócić się. Spróbujmy coś zrobić żeby Warszawa była piękna. Zasługuje na to jak żadne inne miasto na świecie.No nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Akcja: Warszawa ma być piękna. 16.03.06, 14:08 Zasługuje. Co powiesz w takim razie o swoich współmieszkańcach, którzy wychodząc przez furtkę, odrazu przechodzą na drugą stronę ulicy, aby psy załatwiały się nie na ich chodniku, a na kościelnym parkingu ? Albo właścicielach domków, wyrzucających śmieci z ogrodów na drogę, poza osiedlem ? Jeden nawet kupił do tego celu specjalny wózek. Odpowiedz Link Zgłoś
puk5 Re: Akcja: Warszawa ma być piękna. 16.03.06, 14:19 To buraki. Trzeba ich uczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
puk5 Re: Akcja: Warszawa ma być piękna. 16.03.06, 14:28 Co powiesz o kierowcach przyjeżdżających przez całą niedzielę do kościoła i parkujących na Nowoczesnej nic nie robiąc sobie z zakazu? Parkują na całym chodniku i trzeba chodzić po jezdni. Co powiesz o hamstwie,agresii?. Na te pytania nie ma odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Akcja: Warszawa ma być piękna. 16.03.06, 14:40 Nawet założyłem kiedyś wątek na ten temat :-). Ale skutków nie widać. Parkują także na trawnikach i przed bramami. Co ciekawe, spora część tych ludzi mieszka bardzo blisko. Zapytałem kiedyś panią z samochodu parkującego czterema kołami na trawniku, dlaczego niszczy trawę. Posłała mi wiązankę, po czym szybko udała się na mszę. Odpowiedz Link Zgłoś
puk5 Re: Akcja: Warszawa ma być piękna. 16.03.06, 15:06 Masz rację. Ubierają się elegancko, parkują czterema kołami gdzie chcą i do kościoła.... Odpowiedz Link Zgłoś
jk49 Re: Ustronie jest bezczelne! 22.03.06, 11:18 Jakiś czas temu byłem w grupie mieszkańców Ursynowa, która zainteresowała się zagrodzonym przejściem do lasu obok osiedla Ustronie. Okazało się, że to Ustronie postawiło solidną metalową bramę i od tej pory tylko oni mają prawo wejścia do lasu. Mało tego, włączyli w swój ogrodzony teren działkę wzdłuż zajezdni metra, która jest własnością miasta. Do swojego osiedla mają dojazd wytyczoną drogą. Fakt, droga ta jest w części własnością prywatną i na dobrą sprawę jej właściciele mogliby też na niej postawić płot. Jedyną możliwością na uregulowanie prawne jest uchwalenie planu, co mogłoby już nastąpić. Mogłoby, ale nie może, ponieważ mieszkańcy Ustronia robią wszystko, żeby do tego nie doszło. Ostatnio przeszkadza im projektowana ścieżka pieszo - rowerowa, która przez całe lata doskonale funkcjonowała dopóki nie została postawiona brama. Tak więc Ustronie nie chce, żeby w pobliżu ktokolwiek przeszedł, nie mówiąc już o rowerze. Chce mieć swój prywatny dostęp do lasu. Chce również nadal dysponować zawładniętą działką miejską. Nie chce uchwalenia planu, co załatwiłoby mu cywilizowany dojazd. Woli kłócić się o dróżkę, jaką jest ulica Batystowa i jazgotać w gazecie. Bardzo dobrze postąpiła Sadyba Kabacka. Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie. Tylko w tym przypadku chodzi z jednej strony o dojazd do osiedla, a z drugiej o ścieżkę do lasu, z której mogliby skorzystać wszyscy mieszkańcy Ursynowa. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Ustronie jest bezczelne! 22.03.06, 18:30 To jest fundamentalny post w tym wątku. Zgadza się też z moimi obserwacjami. Proszę o bliższe szczegóły na temat planowanej ścieżki. Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Ustronie jest bezczelne! 22.03.06, 19:53 Jakbyś mógł podać bliższe informacje również na Forum Kabackim Odpowiedz Link Zgłoś
juri666 Re: Ustronie jest bezczelne! 23.03.06, 11:10 projektowana sciezka pieszorowerowa ma powstac na prywatnym gruncie ustronia. zamiast poprowadzic ja czescia gruntu nalezaca do miasta (wykorzystujac niewybudowany odcinek batystowej i potem wzdluz plotu metra), to koniecznie chca ja umiescic na prywatnym gruncie. brama zamykajaca droge kud16 (przeprowadzona przez czyjs teren, ktorego miasto nie potrafi wykupic) lezy na terenie ustronia a nie miasta. dlatego ustronie blokuje powstanie planu zagospodarowania przestrz. co do furtki do lasu kabackiego - furtka ta znajduje sie na prywatnym gruncie nalezacym do sasiada ustronia. miasto nie wykupilo nigdy tego kawalka. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Ustronie jest bezczelne! 23.03.06, 11:28 A co z zagrodzeniem przestrzeni miejskiej, między działką ustronia, a płotem metra ? Z jednej strony, między ustroniem, a metrem, z drugiej strony między rogiem Wilczy Dół/Rybałtów a metrem ? Ten nielegalny płot, od strony ustronia, dziwnie przypomina resztę ogrodzenia ustronia w tym miejscu. Gdyby usunąć te dwie samowole, mieszkańcy Ursynowa mogliby docierać do lasu, wzdłuż torów metra. Tyle, że ustronie, straciłoby zagarnięty tylko dla siebie, teren publiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
jk49 Re: Ustronie jest bezczelne! 23.03.06, 14:50 Drogi juri! Miasto może wykupić prywatny grunt, kiedy określone jest przeznaczenie terenu, tzn. kiedy uchwalony jest plan zagospodarowania przestrzennego. Więc nie pisz głupot. Ponadto zwyczajowo istniejące przejścia piesze, szczególnie jeśli umożliwiają dostęp do takich terenów jak las powinno się pozostawić. To przejście istniało wiele lat, zanim powstało osiedle. Z tego co wiem, zanim powstało, plan zagospodarowania już był opracowywany i Ustronie dobrze wiedziało, że to przejście ma być udostępnione mieszkańcom Ursynowa. Po czym pokazało figę. W związku z Twoją wypowiedzią zadałem sobie trudu i dzisiaj w Urzędzie otrzymałem następującą informację: Rada Miasta odrzuciła zarzut Ustronia dotyczący projektowanej ścieżki pieszo - rowerowej, tym samym popierając projektowane przejście dla wszystkich. Ustronie złożyło skargę do sądu. Tak więc uchwalenie planu znowu się przeciągnie. Ustronie nie będzie miało dojazdu, bo go miasto nie wykupi przed uchwaleniem planu. My nie będziemy mieli ścieżki do lasu, bo "elita" mieszkająca w tym osiedlu uważa pozostałych mieszkańców Ursynowa, a szczególnie tych, którzy jeżdżą na rowerach i tych, którzy chodzą na spacery do lasu i mogą się znaleźć w pobliżu ich budynków za złodziei i chuliganów, którzy zagrażają ich bezpieczeństwu. Więc życzę mieszkańcom Ustronia, do których najpewniej należysz, żeby właściciele gruntów tzw. 16kud postawili wam bramę, a Sadyba Kabacka dołożyła tych donic na przejeździe Batystowej. I wtedy fruwajcie. I jeszcze informacja dla tych, którym zależy na uchwaleniu planu chociażby z powodu umożliwienia realizacji ścieżki rowerowej i dostępu do lasu. Rozprawy w Wojewódzkim Sądzie Administracyjnym są jawne. Można przyjść i pokazać ilu nas jest - tych, którzy nie chcą być odgrodzeni od Lasu Kabackiego murami, płotami i bramami. Odpowiedz Link Zgłoś
marphi1 Re: Ustronie jest bezczelne! 25.03.06, 15:45 Chciałem zdementowac inforacje jakoby Ustronie i Sadyba były generalnie w jakimś konflikcie. 1. To nie całe Ustronie ale mniejszosciowa grupa "pieniaczy" domaga się otwarcia Batystowej. Większość mieszkańców Ustronia doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że po "otwarciu" Batystowej przed oknami osiedla Ustronie powstanie ogólnodostępny parking dla wszystkich tych którzy swoimi autami będą chcieli podjechac jak najbliżej lasu. 2.Mieszakńcy Ustronia mogą o każdej porze dnia i nocy swobodnie przechodzić przez Sadybę Kabacką bo wszyscy mają kluczyki do furtek Sadyby. 3. A tak na marginesie zanim wszyscy tu zaczniecie gremialnie opluwać Sadybę to proszę uśwaidomcie sobie, ze np. ul. Nowoczesna którą wszyscy swobodnie chodzą a w niedzielę robia sobie z niej parking podczas mszy ( rozjeżdzając prz okazji trawniki i tarasujac oraz niszcząc chodniki!) także jest własnością prywataną i jakby "Sadyba Kabacka " była tak zła i złosliwa jak ja maluje Wyborcza i część forumowiczów to dawno zostałaby zamknięta ale jakoś nie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Ustronie jest bezczelne! 25.03.06, 16:13 Co do stwierdzenia że nie wszyscy są pieniaczami, z całą pewnością masz rację. Co do oceny kierowców dewastujących trawniki i blokujących ul.Nowoczesną - także. Z tym prawem sadyby kabackiej do zamknięcia ulicy już nie. Gdyby mogli, dawno by to zrobili. Ale zapewne dobrze wiesz że ul.Nowoczesna, nie należy wyłącznie do sadyby kabackiej, a tylko częściowo, po skosie i tylko dlatego jest ogólnie dostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
marphi1 Re: Ustronie jest bezczelne! 25.03.06, 18:05 ...tyle ,ze ten "skos" idzie tak ,ze cały wjazd w Nowoczesną z Rybałtów jest prywatny i dobrze wiesz ,że mogłby tam stanąć szlaban , kolcztka, brama co kolowiek . A nie stoi tylko dlatego ,ze właścicele tego nie chcą a nie dlatego ,ze nie mogą tego zrobić... jak widać nie wszyscy grodzą się jak mogą... Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Ustronie jest bezczelne, Sadyba Kabacka też 25.03.06, 18:43 Myślę, że równie dobrze wiesz, że chcieli postawić bramę w tym miejscu (zaoszczędzili by na 2 dodatkowych), ale nie otrzymali zgody, gdyż: 1. Nie zgodził się drugi właściciel, a ma prawo do przejazdu (służebność) 2. Gdyby drugi właściciel też postawił ogrodzenie, sami nie dojechali by do 2 dalszych bram 3. Planowane i zatwierdzone jest przedłużenie ul.Nowoczesnej do KUD16, które należy jeszcze do kogo innego. Odpowiedz Link Zgłoś
marphi1 i bezczelny jest też Jan-W 26.03.06, 01:14 Chyba ci się pomyliły jakieś sprawy lub ulice. Tam nie ma żadnego drugiego właściciela(piszę o wlocie w Nowoczesną z Rybałtów a nie o całej Nowoczesnej) Jest 165 współwaścicieli którzy postanowali,że wzgledów techniczno-komunikacyjnych lepiej jest zrobić 3. bramy na 3. "ciągach komunikacycjnych"(poziomych)niż jedną bramę przy Rybałtów bo by się przy niej tworzyły korki ot i cały spisek. Nigdy więc nikt nie chciał postawić bramy w tym miejscu. a propos "służebnosci" warto tu na marginesie wyjasnić co do zasady tę sprawę by ludziom tym zwrotem nie mieszać w głowach. "służbność" może ustanowić sąd w sytuacji gdy w zaden nawet czysto teoretyczny sposób nie da się WYTYCZYć dojazdu. nie chodzi o sytację,ze dojazdu faktycznie nie ma, tylko o sytaucję ,ze fizycznie nie da się go zrobić. Planować można wiele rzeczy. Planowane są na przykład 3 linie metra. Planował je już prezydent Starzyński przed 2. Wojną Światową. Ja np. mogę sobie zaplanować grila w twoim ogródku. Proponuje jednak zacząć od wykupu gruntów. Miasto zapewne z radością rozpocznie negocjacje ze 165 właścicilami tej działki i wyda publiczne pieniądze na rynkowe ceny w tym miejscu by zrealizować czyjeś "widzimisie" by mu o 20 metrów skrócić drogę do osiedlowego sklepiku. Ale nie ma sprawy, bedzie kasa będzie ulica.... póki co jak wchodziś w Nowoczesną to zanim pomyślisz o "BEZCZELNEJ" Sadybie Kabackiej pomyśl, że wchodzisz tam dzięki uprzejmosci jej włascicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w A marphi ściemnia 26.03.06, 10:13 Chyba mi się nie pomyliło. Nie chciałem o tym pisać, ale skoro mnie zmuszasz... Albo nie znasz sprawy, albo świadomie kłamiesz. Właścicielem połowy ul. Nowoczesnej jest SK, drugiej - parafia ojca Pio. Właścicielem dalszej części jest gmina, która także nie zgadza się na zagrodzenie ulicy. Mieszkańcy SK, usiłowali zagrodzić całą ulicę, ale nie dostali zgody parafii, ani gminy. Jeśli o tym nie wiesz, zapytaj sąsiadów. Co do dobrotliwości SK i ich niechęci do zagradzania wszystkiego co się da, obawiam się, że mieszkanie na tym osiedlu, skrzywiło ci trochę poczucie proporcji. Codziennie konam ze śmiechu, obserwując perypetie mieszkańców SK, które sami sobie zgotowali. Osiedle jest ogrodzone dookoła, podzielone w śrosku na kilka zon i dodatkowo, każdy domek. Jednemu z właścicieli domków, nie wystarczył płot, więc za swoim płotem, na terenie gminy nielegalnie wybudował drugie ogrodzenie, 2 metry od pierwszego, aby ursynowska dzicz mu się pod płotem nie włóczyła w drodze do lasu, Potem uznał że to za mało i na środku ścieżki za drugim płotem posadził drzewa ;-)) Kiedy mieszkaniec SK wyjeżdża, najpierw wynosi walizki na ulicę, zostawia żonę aby pilnowała, wchodzi drugą furtką do zony w której ma wyznaczone miejsce do parkowania, wyjeżdża i dopiero pakuje do samochodu. Mieszkańcy niektórych bloków SK, wychodzą ze śmieciami na ul. Nowoczesną, skręcają w Rybałtów, po pokonaniu kilkuset metrów, otwierają kluczem śmietnik i wyrzucają śmieci. Dlaczego ? Bo sąsiedzi zagrodzili im dojście do śmietnika wewnątrz osiedla. Tam każdy trawnik ogrodzony jest dwumetrowym stalowym parkanem i żaden z mieszkańców nie ma wstępu do stref trawnikowych. W niektórych miejscach (np od Rybałtów) widać wewnątrz praktycznie same ogrodzenia wewnętrzne. Zaprzecz, a zrobię zdjęcie i umieszczę tu link. Książkę można by napisać, jak o Wąchocku. Ale prawdziwą ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
iviwawa Re: A marphi ściemnia 26.03.06, 12:30 Mieszkam na SK od początku i naprawdę nie rozumiem tej złości i zawiści. Wiele bloków na Kabatach np. osiedle "Klubu Dwustu"(i nie tylko) jest ogrodzonych i nikomu to nie przeszkadza. A tu nagle afera. Tym bardziej, że my nie mamy "osobiście" dojscia do lasu, więc nikomu nieczego nie odcięliśmy (a o to głonie niektórym chodzi). Przecież od strony prawnej sprawa musi byc jednoznaczna : albo moze byc ogrodzenie albo nie. Tak samo jesli chodzi o ulicę - albo jest gminna albo nie. Nie ukrywam, ze czuję się bezpieczniej na ogrodzonym osiedlu (mając dziecko) ale każdy ma prawo do swojego zdania. Chyba Janie podzielasz moje zdanie, bo Twoje osiedle to też oaza spokoju, jak "u Pana Boga za piecem" ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: A marphi ściemnia 26.03.06, 14:07 Zgadzam się że bezpieczniej, jest na osiedlu zamkniętym. To że Batystowa jest drogą gminną, nie podlega dyskusji. Każdy może to sprawdzić. Zamieściłem nawet link na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
marphi1 Re: A marphi ściemnia 26.03.06, 15:16 jan-m jak zwykle wie,ze dzwonią tylko nie wie w którym kosciele... ul.Batystowa jest droga gminną tylko w tym miejscu gdzie nie przebiega przez teren prywatny czyli - żeby było śmieszniej - na osiedlu Ustronie. To,że jakies domy stojące przy jakiejs osiedlowiej uliczce mają adres Batystowa nie oznacza jeszcze - wbrew pozorom - ,ze ta uliczka to Batystowa. To zresztą przyczyna całego nieporozumienia i zamieszania. Każdy kto choc trochę zna Ursynów wie o tym bo ta dzielnica pełna jest tego rodzaju "wynalzków". To znaczy wie kazdy tylko nie Jan-M. Po raz kolejny informuej ,ze ogrodzenie osiedla sadyba Kabacka powstało legalnie 8 lat temu. Osiedle posiada wszytskie wymagane na to zgody. Co więcej ogrodzenie powatło wewnatrz terenu prywatnego( wzdłuż Nowoczesnej ), a włascieciel dobrowalnie udostąpnili znaczną część działki ( Nowoczesna ) wszystkim chętnym. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: A marphi ściemnia 26.03.06, 16:05 Proponuję nie dyskutować z faktami, oto one: mapka struktury własności gruntów z uwidocznioną ul.Batystową: www.ursynow.waw.pl/inwestorzy/plan_sw.html zapisz sobie i powiększ wykaz ulic gminnych: ZAŁĄCZNIK NR 12 DO UCHWAŁY NR XXXVII/846/2004 RADY M.ST. WARSZAWY Z DNIA 16 WRZEŚNIA 2004 R. WYKAZ DRÓG GMINNYCH NA TERENIE DZIELNICY URSYNÓW M.ST. WARSZAWY LP. NAZWA ULICY ODCINEK 1. Achillesa Nawłocka – Dawidowska 2. Akustyczna 3. Albatrosów 4. Anyżkowa Nowoursynowska – cmentarz 5. Arbuzowa 6. Batystowa Nowoczesna - Ustronie 7. Bażancia Punkt 6 oznacza: Batystowa na odcinku Nowoczesna-Ustronie link do strony z uchwałą też mogę podać. Ponieważ zrobiłeś z tego wątku osobistą pyskówkę i żadne nowe fakty się nie pojawiają, a istniejące delikatnie mówiąc - naginasz do swoich potrzeb, ja ze swej strony kończę dyskusję z tobą na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
marphi1 Re: A marphi ściemnia 26.03.06, 16:19 tyle, ze tej drogi która jest na mapie nie ma w rzeczywistosci i stąd ta awantura . Rada Warszawy przyjeła sobie ,ze droga której nie ma jest publiczna. Uchwała została zaskarżona ile razy mozna to wyjasniać. Odpowiedz Link Zgłoś
marphi1 jan-m mało wie 26.03.06, 13:22 twój post upewnił mnie w przekonaniu ,ze nie masz pojęcia o czym piszesz a dodatkowo zółć w tobie aż się gotuje. To fizjologiczna reakcja: przy braku argumentów ragujesz agresją i wypluwasz z siebie bezsilną złość. a teraz fakty; 1.pariafia nie jest włascicielem połowy Nowoczesnej. Właścicelem 1/3 Nowoczesnej jest gmina choć jak przyszło do budowania ulicy to się tego wyparła by nie dokładać się do budowy. Teren parafi jest w całosci ogrodzony. 2. Nikt nigdy nie chciał ogrodzic tej ulicy. Kiedy teren wzdłuż Nowoczesnej był grodzony ( 8. lat temu) teren gdzie teraz jest kosciół nie nalezał nawet do parafii więc nikt nie mógł nawet pytać parafi o zgodę. Po co pleść co slina na język przyniesie nie mając o ty zileonego pojęcia? 3.Co do płotu "na terenie giminy" znów pomyłka otóż teren ten i jeszcze wiekszy ( aż do połowu odległosci miedzy ogrodzeniem Sadyby a osiedlem Pro arte cos tam ) należy do osiedla Sadyba Kabacka a nie do gminy. 4.co do dlaszej części tego postu zgodnie ze standartami forum nie warto nawet się odnoscić bo jest to już wyłącznie zółć... Odpowiedz Link Zgłoś
iviwawa Re: jan-m mało wie 26.03.06, 13:39 Tak, najlepsze jest to, że Forumowicze piszą, że niektórzy mieszkańcy SK , to prymitywy i brudasy. Pewnie tak jest (choć osobiście nie znam - żaden z moich sąsiadów!!). Natomiast chodzi mi o to, ze w każdej społeczności są różni ludzie i wyciaganie takich argumentów na forum jest co najmniej dziwne i śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: jan-m mało wie 26.03.06, 14:11 pnt 1,2,3 łatwo sprawdzić w gminie pnt 4 - z faktami nie możesz dyskutować. Wobec manii grodzenia wewnętrz osiedla na coraz mniejsze kawałki, nie odczuwam złości, mi to w niczym nie przeszkadza, tylko rozbawienie... Odpowiedz Link Zgłoś
marphi1 Re: jan-m mało wie 26.03.06, 15:28 1,2,3 no własnie szkoda , że nie sprawdizłeś zanim powypisywałes swoje bzdury... 4. Nie ma co udowadniać ,ze się nie jest wielbłądem. Sadyba jest ogrodzona tak jak kazde osiedle na Kabatach. Jest ogodzona w takiej formie w jakiej jest od 8 lat kiedy została zbudowana. Nikt jej dodatkowo nie grodził i nie grodzi na co raz mniejsze kawałki. Po co wymyslasz rzeczy które nie istnieją. W porównaniu z innymi osiedlami na Kabatach jest to spójny projekt architektoniczyn a stusunek wolnej przestrzeni do zabudowy jest najwyższy na całych Kabatach ( zapewne własnie dlatego jestesmy ofiarą takej zawisci i agresji ze strony sąsiadów). Dla porównania przyjrzyj się Janie-m osiedlu położonemu tuz obok osiedlu Pro Arte: ZERO wolnej Przestrzeni 100% zabudowy i płot na płocie....ale belki we własnym oku nie widać...prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: jan-m mało wie 26.03.06, 15:42 O ile dobrze pamiętam, to tereny sadyby kabackiej, na samym początku, nie były prawie wcale ogrodzone. Pod koniec lat 90-tych bywałem tam u kolegi, i poza domofonem do bloku jakoś ogrodzeń nie musiałem forsować... Odpowiedz Link Zgłoś
marphi1 Re: jan-m mało wie 26.03.06, 16:14 Wszystko sie zgadza osiedle oddane do uzytku w 1997 niektóre budynki nawet wczesniej. Ogrodzone w 1998 i 99. Mamy 2006 to juz 8 lat jak ten czas szybko leci Odpowiedz Link Zgłoś