toni52 15.07.06, 16:05 APEL DO WLAŚCICIELI ZWIERZAT OMIJAJCIE SZEROKIM ŁUKIEM LECZNICE SGGW.TAM CO 10 LEKARZ UMIE LECZYC RESZTA TO IGNORANCI,I ŻADNEJ APARATURY DIAGNOSTYCZNEJ,A NOCA TO MAKABRA. pozdrawiam toni Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: omijajcie lecznice SGGW 16.07.06, 18:02 toni52 napisał: > APEL DO WLAŚCICIELI ZWIERZAT OMIJAJCIE SZEROKIM ŁUKIEM LECZNICE SGGW.TAM CO 10 > LEKARZ UMIE LECZYC RESZTA TO IGNORANCI,I ŻADNEJ APARATURY DIAGNOSTYCZNEJ,A > NOCA TO MAKABRA. > pozdrawiam toni no nie wiem, z tą aparatura to chyba przesadziłeś; mojemu robiono tam echo serca ( usg ) i oby i dla ludzi były wszędzie tak nowoczesne urzadzenia - jak tam mają dla zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 Re: omijajcie lecznice SGGW 17.07.06, 12:40 no cos przesadziłes... a laboratorium krwi? a rendgeny? fakt ze nastawienie weterynarzy jest malo rynkowe, ale nie ma w warszawie lepszego zaplecza technicznego niz na sggw... Odpowiedz Link Zgłoś
leonard-leonardo Re: omijajcie lecznice SGGW 17.07.06, 13:04 Ja rozumiem, że osoba tracąca ukochane zwierzątko - członka swojej rodziny może czuć głęboką niechęć do miejsca, gdzie stało się to nieszczęście. Sam straciłem dwa ukochane zwierzaki, psa i kota. Zwiedziłem chyba prawie wszystkie lecznice na Ursynowie chcąc przedłużyć ich żywot. Niestety, nie udało się, natury nie przechytrzysz. Znam również Lecznicę Małych Zwierząt na SGGW, oraz pracujących tam wetów. Oni mi nie mogli pomóc, ale to nie znaczy, że potępiam ich oraz ich wiedzę zawodową. Pomogli mi natomiast przy moim najmłodszym kocie, który z powodu błędu innego weta schodził z tego świata. Uratowali go. Ta klinika ma jeden z najlepiej wyposażonych szpitali dla zwierząt, ma wielu ( nie wszystkich) dobrych lekarzy. Wiele też zależy od samego właściciela. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: omijajcie lecznice SGGW 17.07.06, 15:30 Ja akurat zrazilam sie do lecznicy z innego powodu :-/ Kolo mojej pracy jest pare bezdomnych kotow - co roku kotki produkuja nowe mioty Postanowilismy zebrac kase - i wysterylizowac 3 kotki - zadzwonilam do SGGW (jako ze mam najblizej) no i sadzilam ze tam bedzie najlepiej - zeby ustalic teramin I zoatslam telefonicznie objechana niczym "bura suka" :):):) przez jakiegos "pana weterynarza" po drugiej stronie sznurka telefonicznego - ze to co chce zrobic jest ....uwaga : NIEETYCZNE, nieludzkie i niehumanitarne!!! (sic!!!) Jak rozumiem produkowanie 2 x w roku mlodych bezpanskich zwierzat ktore gina albo pod samochodem , albo sa zatlukiwane przez okolicznych mieszkancow, ew. zwiekszaja populacje niechianych kotow - dla Pana weta bylo bardziej "etyczne" niz steryzlizajcja . Ja nie skomentuje - widocznie Pan Wet ma takie a nie inne poglady - ale ja z "uslug" lecznicy pry sggw kozystac nie bede Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarolinkaa Re: omijajcie lecznice SGGW 17.07.06, 22:12 zartujesz??tak Ci powiedzieli?? nie miwesci mis ie w głowie!-toż to w całej Europie prowadzone wlasnie sa akcje odławiania dzikich kotek i ich sterylizacji! nie moge wprost uwierzyc ze takjest-bede trzymac sie od tych kretynów z daleka w takim razie. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.galli Re: omijajcie lecznice SGGW 17.07.06, 23:51 zeby byc uczciwa to nie "powiedzieli" a "powiedział" 1 (slownie jeden) byc moze akurat mialam pecha i trafilam na takiego nawiedzonego - a inni juz sa normalni i podchodza z odpowiedzialnoscia do swoich slow , no ale... ja podziekowalam lecznicy ;) Jest wielu innych weterynarzy i gabinetow weterynaryjnych - przykre jest tylko to ze ja poglad na ta sprawe mam (i wydaje mi sie ze sluszny) i zdania nie zmienie ;) , ale duzo osob czasem sie waha, nie jest zdecydowana na sterylizacje - czesto pokutuje tez przekonanie ze suka czy kota przynajmniej raz w zyciu "dla zdrowia " powinna miec miot. I jak sobie pomysle o takiej sytuacji - ze np. jakims cudem udalo sie przekonac takiego wlasciciela zeby jednak wysterylizowal swoja kotke czy suczke - i np . trafi ta osoba na tego wlasnie "lekarza weterynarii" to az mi sie cos robi...:- / Odpowiedz Link Zgłoś
makola Re: omijajcie lecznice SGGW 20.07.06, 00:16 Mam różne doświadczenia, jeśli chodzi o lecznice weterynaryjne na Ursynowie, więc mogę na ten temat coś powiedzieć... Nigdy nie spotkałam się z tak miłą, tanią i profesjonalną opieką nad moim pupilem, jak w MAXIVECIE przy Al. KEN. Dziękuję Panu Dr. Robertowi za wiarę większą niż moja i profesjonalizm. Nie sądziłam, że mój pies będzie mógł kiedykolwiek wrócić do obiecywanej formy po wypadku (inni weterynarze, z SGGW włącznie, stawiali na nim krzyżyk!!!). Nie chcę reklamować lecznicy, bo wiem, że nie jest to mile widziane, ale moja wdzięczność Doktorowi Robertowi naprawdę sięga zenitu! PS. Mają chyba stronę internetową. Postaram się wyszperać i dać znać... Odpowiedz Link Zgłoś
makola Re: omijajcie lecznice SGGW 20.07.06, 00:24 www.republika.pl/maxiwet/ursyn.htm Odpowiedz Link Zgłoś
gaja24 ...i nie kupujcie tam kwiatów balkonowych... 21.07.06, 15:59 Ostatnio kupiłam pelargonie właśnie na SGGW. Stwierdziłam, że gdzie jak gdzie, ale tam powinny być super. I co.... tego roku mam najgorsze kwiaty jakie kiedykolwiek miałam na swoim balkonie. Same marne pędy z lichym kwieciem. Te kupione przez moja mamę w supermarkecie wyglądają o niebo lepiej od moich - zdrowe jędrne, dużo kwiatów. Dodam, że nie jestem laikiem w tej dziedzinie, więc błąd z mojej strony raczej wykluczam. Nie wiem dlaczego tak sie stało, ale na pewno nie kupię u nich więcej kwiatków. Odpowiedz Link Zgłoś