Dodaj do ulubionych

Ach ten Nasz Ursynow!

06.11.06, 23:16
Witam!
Wybory sie zblizaja a ja tak do konca to ja nie wiem na kogo bede glosowal na
Ursynowie. Przypadkiem w Stolecznej natknolem sie na wywiad z slynym juz
Czechem, ktory ma startowac z "Naszego Ursynowa". W tym wywiadzie na pytanie
co by chcial zrobic na Ursynowie udzielil odpowiedzi z ktorej by wynikalo, ze
Jeziorko Imielinskie bedzie w jego zainteresowaniu. Wiec bez zastanowienia
wskakuje na strone "Nasz Ursynow" bo temat mi bliski jest i szukam miejsca
gdzie bym mogl wyslac maila do tego czecha. Niestety nie udalo mi znalesc wiec
wysylam maila do kontaktu na stronie "Naszego-Ursynowa". Wysylam i
czekam........ czekam i po trzech dniach w niedziele rano dostaje taki oto
mail z naszego Ursynowa:
"Dzień Dobry,

Z uwagi na bardzo duże zainteresowanie Inicjatywą Mieszkańców
„Nasz Ursynów” i bardzo dużą ilość wiadomości od
naszych Ursynowskich sąsiadów, przepraszamy za opóźnienia w
odpowiedzi na przesłane do nas e-maile. Na wszystkie postaramy się
odpowiedzieć a osoby zainteresowane przyłączeniem się do
nas poinformujemy o terminie naszego spotkania.

Dziękujemy za zainteresowanie.

Pozdrawiam Serdecznie

Adam Kruszewski
Moja propozycja dla mieszkańców Ursynowa: www.ursynow.com.pl
5 miejsce na liście „Nasz Ursynów” Imielin/Wyżyny
"

GEneralnie smiechu warte i szkoda, ze nie maja czasu na odpisanie na mojego
maila i chyba nie sa zainteresowani pozyskaniem dodatkowego glosu.... Szkoda

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • login500 Re: Ach ten Nasz Ursynow! 07.11.06, 13:14
      Ja na swój post z 11 października do Naszego Ursynowa nie mam do tej pory nawet
      takiej odpowiedzi. Nic, zero, nul. Jeśli już teraz olewają potencjalnych
      wyborców, to trudno spodziewać się czegokolwiek innego, gdy nie daj Boże
      któremuś uda się dorwać do władzy.
      • jaromir_gazy Istotnie już teraz olewaja wyborców! 07.11.06, 13:40
        Ja kilka juz razy apelowałem do członków tego ugrupowania o zajęcie jasnego
        stanowiska w sprawie dotyczącej znacznej części spółdzielców Ursynowa.
        Chodzi o stanowisko w sprawie nieważności bardzo wielu aktów natarialnych
        ustanawiających dla wielu spółdzielni mieszkaniowych na Ursynowie prawo
        wieczystego użytkowania gruntów. Bez załatwienia tego nie będzie możliwe
        wykupienie przez spółdzielnie od miasta tych gruntów jak również ustanawianie
        odrębnej własności lokali na rzecz indywidualnych spółdzielców. Tylko jeden z
        tego komitetu - Piotr Guział odpisał mi, ze temat wart zajęcia się nim. Ale to
        ja wiem i bez tego! Oczekiwałem raczej zapewnienia, że w przypadku wybrania go
        do rady, będzie czynił wszystko, aby zmusić urzędników do unieważnienia tych
        aktów i sporządzenia ich na rzecz indywidualnych spółdzielców.
        Dwaj moi znajomi a zwłaszcza mój "ulubieniec" Tadeusz Porębski pisze w PASSIE o
        wszystkim tylko nie o tym ważnym spółdzielczym problemie, a kiedyś tak ochoczo
        parał się spółdzielczością. Powinien to mieć wobec tego w małym palcu.
        Drugi mój znajomy z tego komitetu, to kolega z rady nadzorczej Jarów. Też jakoś
        ten temat go nie interesuje. Najłatwiej obiecywać to, czego jeszcze nie ma.
        W związku z tym nic nikomu nie podpowiadam.
    • dwiebabki Re: Ach ten Nasz Ursynow! 07.11.06, 16:06
      zapraszamy do odwiedzin naszego bloga :)
    • furtaka Re: Ach ten Nasz Ursynow! 07.11.06, 17:51
      Witam!
      Napisał Pan, że Nasz Ursynów nie interesuję sie pozyskaniem nowych głosów i nie odpowiada na czas na maile. Proszę nie wyciągać pochopnych wniosków. Członkowie Inicjatywy to zwykli mieszkańcy, którzy tu mieszkają i pracują, osobiścieznam Pana Adama Kruszewskego i podziwiam go, pracuje od rana do wieczora i mimo to zawsze znajduje czas na odpisanie na maila czy na każdy inny kontakt z mieszkańcami, a zainteresowanie Inicjatywą Mieszkanców Nasz Ursynów prosze mi wierzyc jest naprawde wielkie. Prosimy o odrobinę wyrozumiałości.
      Pozdrawiam Artur Furtak
      • dziedzicznacytadelafinansjery Re: Ach ten Nasz Ursynow! 07.11.06, 18:09
        Domyślam się, że duża część zainteresowania tą "inicjatywą mieszkańców" bierze
        się z coraz bardziej uporczywego zaśmiecania dzielnicy papierzyskami z czerwoną
        tarczą i dyktami z wizerunkami owych "zwykłych mieszkańców"?

A poza tym to... jaki państwo macie w ogóle program? Chodzi mi o program
        pozytywny - bo z Państwa strony wynika, że Państwo są na razie przeciwko:
        Kościołowi w okolcy Parku Kozłowskiego, wycinaniu drzew pod nowe inwestycje,
        kończeniu pracy przez metro w weekendy o północy. No, jest głos za szpitalem -
        chociaż decyzja już zapadła i szpital będzie w okolicy Centrum Onkologii. A
        reszta? Dlaczego Wasza inicjatywa ma być tak niezwykłą inicjatywą mieszkańców,
        skoro program wygląda na razie na program zwykłego komitet protestacyjnego,
        jakich wiele?
      • noita Re: Ach ten Nasz Ursynow! 07.11.06, 18:22
        Mam nadzieję, że na tego posta też ktoś z Naszego Ursynowa odpisze.
        Proszę mi wyjaśnić, jakim prawem Państwa plakaty zostały przyklejone na
        niedawno odnowionym bloku przy ul. Polinezyjskiej 12 ?
      • noita Re: Ach ten Nasz Ursynow! 07.11.06, 18:30
        Jeszcze jedna sprawa, której niestety nie mogę zgłosić przez stronę Naszego
        Ursynowa, bo odsyłacz "Zgłoś inicjatywę" nie działa. Wpadłam na pomysł takiej
        oto inicjatywy - SPRZĄTNIEMY SWOJE PLAKATY PO WYBORACH!!! Byłoby miło, gdyby
        Nasz Ursynów pokazał, że rzeczywiście dba o naszą dzielnicę.
      • neuroup Sorry 07.11.06, 21:43
        Witam!
        Ja czegos nie rozumiem. Pisze maila do incjatywy Nasz Ursynow chce sie czegos
        dowiedziec i moim zdanie nie dopuszczalne jest tlumaczenie sie, ze nie maja
        czasu dla mnie dla zwyklego wyborcy takiego jak kazdy inny. chyba cos jest nie
        tak w tym wypadku. Oni są dla mnie czy ja dla nich ??
        Po drugie dlaczego na stronie nie ma emaili do kandydatów ?? Nie potrafią na
        proste pytania odpowiedzieć czy może coś ukrywają?

Pozdrawiam
        • adamkruszewski Re: Odpowiedź 07.11.06, 23:30
          Dobry Wieczór Wszystkim,

Dziękuję za krytykę i uwagi.
          Pragnę jednak przypomnieć, że Inicjatywa Nasz Ursynów nie jest partią a
          niezależnym komitetem wyborczym.
          Nasi ludzie to wasi sąsiedzi, mieszkańcy którzy na co dzień pracują a po
          godzinach zajmują się działalnością społeczną (nauczyciele, ekolodzy, naukowcy,
          artyści, czy tak jak osoby które coś społecznie robią na naszym Ursynowie)
          Nie mamy ludzi którzy siedzą całe dnie w Internecie. Oczywiście to nie tłumaczy
          opóźnień w odpowiadaniu na Państwa pytania.
          Zachęcam do przyłączenia się do nas. Zwłaszcza osoby piszące na tym forum bo
          jak widać sprawy Ursynowa są bliskie Waszemu sercu.
          Na stronie jest formularz kontaktowy i z niego można wysłać do nas e-maila, na
          ulotkach podany jest nasz e-mail, wszystkim zainteresowanym podje adres do
          siebie adamkruszewski@nasz-usrynow.pl. Bardzo proszę o wyrozumiałość i nie
          testowanie czasu w jakim odpowiem z uwagi na to, że po pracy zajmuje się
          działalnością społeczną.
          Naprawdę duże zainteresowanie również powoduje opóźnienia w odpowiedziach na e-
          maile. Za co przepraszam.

Pozdrawiam Serdecznie

Adam Kruszewski
          www.ursynow.com.pl
          • login500 Pytanie do Naszego Ursynowa 08.11.06, 08:38
            Jeśli są Państwo tak zajęci, jak Pan pisze, to mam obawy, że po ewentualnie
            wygranych wyborach czasu Państwu nie przybędzie i również nie będą Państwo mieli
            kiedy kontaktować się z mieszkańcami Ursynowa.

Miał Pan natomiast czas napisać kilka akapitów w swojej obronie, niestety nie
            odpowiedział Pan w nich ani na pytanie neuroupa, an
            dziedzicznacytadelafinansjery, ani na moje, które poszło miesiąc temu(!) mailem
            na Pana adres. Mimo porażki neuro i dziedziczy i ja zadaję swoje na forum: Czy
            Nasz Ursynów jest za czy przeciw planowanej obwodnicy przez Ursynów?
            • zakosio mail do czecha 08.11.06, 09:12
              david.jedruszak@hesperion.com wcale nie było trudne do namierzenia. co do
              sprzatania po wyborach to ustawę trzeba czytać. komitety maja obowiązaek do 30
              dni po wyborach posprzatac a jak nie to miasto sprzata na ich koszt. licze że
              nasz ursynów podobnie jak inni smieciarze spod znaku komuchów, pisuarów i po to
              uczynią. ciekaw jestem co powie ten mądrala co tak wyzyywał nu od najgorszych,
              że zaklejaja miejsca do tego nieprzeznaczone. a co teraz robią inni? chamstwo i
              drobnomieszczaństwo. po prostu kampania. tyle żenu zaczął wczesniej dlatego
              wygra te wybory ;)
          • neuroup Re: Odpowiedź 08.11.06, 15:53
            Witam!
            Z jednej strony mozna was zrozumiec, ale z drugiej strony pare dni przed
            wyborami powiniscie walczyc o kazdy glos jak lwy a fakt, ze jakis wyborca chce
            porozmawiac z kandydatem w wyborach na temat co chce zrobic w mojej okolicy jest
            godne wyjatkowej uwagi. Umieszczanie adresu email do kandydata na stronie jest w
            dzisiejszych czesach wymaganiem minimalnym, warto by pomyslec o tym, zeby oprocz
            emaila byl tez numer gg albo login do skype'a jakby nie patrzec jesli ktos z
            naszego ursynowa bedzie wybrany w wyborach to musi byc otwarty na kontakt z
            wyborcami a nie ukrywac sie przed nimi.
          • neuroup naprawde macie klopot z komunikacja!! 08.11.06, 16:07
            Witam!
            Panie Adamie wlasnie wyslalem do Pana email i dostalem odpowiedz szybciej niz
            sie tego spodziewalem :)

This is the Postfix program at host direct.wsisiz.edu.pl.

I'm sorry to have to inform you that your message could not
            be delivered to one or more recipients. It's attached below.

For further assistance, please send mail to <postmaster>

If you do so, please include this problem report. You can
            delete your own text from the attached returned message.

The Postfix program

<adamkruszewski@nasz-usrynow.pl>: Host or domain name not found. Name service
            error for name=nasz-usrynow.pl type=A: Host not found
            • jan-w Re: naprawde macie klopot z komunikacja!! 08.11.06, 16:23
              Postfix miał rację. Zrobiłeś błąd w adresie. Nie mieszkamy na usrynowie ;-)
              • neuroup Re: naprawde macie klopot z komunikacja!! 08.11.06, 16:27
                Witam!
                Ja tylko skopiowalem adres z posta Pana Adama

Pozdrawiam
                • jan-w Re: naprawde macie klopot z komunikacja!! 08.11.06, 16:44
                  Rzeczywiście! Ale myślę jednak, że miał na myśli ursynow ;-)
    • racja70 nie podoba mi się Nasz Ursynow! 10.11.06, 22:25
      okręg nr 2
      dwaj pierwsi na liści to ludzie biznesu - już się dorobili, a mimo to chcą
      trzymać rękę na pulsie. P.Guział ma już spory majątek z nieruchomościami i
      tylko opowiada o parku Kozłowskiego. Drugi na liście B.Rejniak rozpisuje się o
      popieraniu sportu (tenisa), ale nie pisze że jest właścicielem kortów przy
      Koncertowej. Nie zaproponował zamiany terenu przy Kopie Cwila pod kościół, na
      teren przy Elegijnej (pewnie sam ma chrapkę - radnemu łatwiej dostać).
      Uważam, że albo BIZNES albo SAMORZĄD - inaczej to raczej zarządzanie dla
      własnego biznesu.
      • y.y Re: nie podoba mi się Nasz Ursynow! 13.11.06, 23:32
        Akurat Piotr Guział jest jednym z tych nielicznych radnych ostatniej kadencji,
        którzy faktycznie interesowali się przekrętem w białych rękawiczkach a propos
        parku Kozłowskiego i o ile wiem, robił wiele, aby zachować ten park, a nie
        cokolwiek zdobywać. Nie zaproponował? Jaka szkoda. Mamy na Ursynowie już 10
        kościołów i oczywiście powinien proponować teren pod kolejny, bo mamy za mało
        prawda?
        Może już nie bredź więcej człowieku
    • czech_z_ursynowa Re: Ach ten Nasz Ursynow! 16.11.06, 12:28
      Witam,
      wiem, że jest trochę za puźno ale z drugiej strony na radnego mnie nie
      wybrano. Maili było od groma i nie na wszystkie zdążyliśmy odpisać załączam
      maila ktorego wysłałem do innej osoby pozdrawiam Witam Pana,

Bardzo dziękuję za kontakt, sprawa jeziorka jest mi bardzo bliska ( mieszkam
      przy ulicy Czapli) często jeżeli pogoda pozwalała jeżdziłem tam na łyżwach badź
      latem chodziłem na ryby. Niestety ostatnio raz z powodu braku czasu, dwa z
      powodu braku dostępu do jeziorka musiałem zaniechac korzystania z uroków tego
      miejsca. Problem Jeziorka jest bardziej natury prawnej niż samego jego
      zaśmiecenia czy pogłębienia, teren ten jest tkz. użytkiem ekologicznym co w
      dużym skrócie oznacza że nie można go przekształcić w typowy park z ławkami,
      alejkami itp. Pierwszą sprawą, którą trzeba załatwić jest zmiana statusu
      prawnego tego terenu by mógł on zostać w przekształcony w park przy
      jednoczesnej ochronie terenów graniczących z nim by budowane tam budynki nie
      powodowały odpływu wód gruntowych co w konsekwencji powoduje wysychanie
      jeziorka. Sprawa jest o tyle trudna, że właścicielami jeziorka są osoby
      prywatne, które wciąż mają nadzieję na sprzedaż działek, jednak jedynym
      rozsądnym rozwiązaniem jest wykup tych terenów przez miasto i przekształcenie
      go w park przy jednoczesnej rekultywacji.
      Jeszcze raz zaznaczam, że wykup jest jedynym rozwiązaniem jeżeli jeziorko ma
      przetrwać, nie jest to tylko moja opinia ale również obecnych radnych z
      Zielonego Ursynowa, ktorzy sprawę znają.

Wiem, że sprawa na pewno nie będzie łatwa ale warto sie starać o zachowanie
      tego uroczego miejsca.

Pozdrawiam,
      David
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka