Gość: redi IP: 193.192.169.* 29.07.03, 15:47 Chcę kupić mieszkanie na Dembowskiego (chyba 14). BARDZO!!! PROSZĘ O INFORMACJE CO TO ZA OKOLICA. JAK WYGLĄDA BEZPIECZEŃSTWO I "OSIEDLOWE TOWARZYSTWO". JAK TAM SIĘ MIESZKA? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: muszkowski Re: Stokłosy-Dembowskiego IP: 157.25.31.* 29.07.03, 16:01 To dośc spokojna okolica. W okolicy jest wprawdzie pub Jocker - uznany przez GW jako siedzisko ursynowskiego "elementu", ale wg mnie te relacje są mocna przesadzone. Sam mieszkam przy Dembowskiego i musze powiedzie ze dzień kiedy sie z tamtąd wyprowadzę bedzie smutnym dniem. Generalnie polecam okolice, jak sam nie bedziesz szukał zaczepki to włos Ci z głowy nie spadnie. W okolicy masz tez park im. Jana Pawła II - bardzo fajnie miejsce na piesze wycieczki z dziećmi lub bez, moze jakieś piwko lub poprostu coby posiedzieć i pogadać ze znajomym. Do metra niedaleko, sklep po nosem - mi sie podoba. Pozdrawiam i zycze udanych zakupów, Maciej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redi Re: Stokłosy-Dembowskiego IP: 193.192.169.* 30.07.03, 17:47 HALO, HALO CAŁY CZAS CZEKAM NA INFORMACJE, ZA KTÓRE Z GÓRY DZIĘKUJĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
tanger_soto Re: Stokłosy-Dembowskiego 31.07.03, 11:16 Ja też mieszkam w tej okolicy i bardzo sobie ja chwalę. Pamietam artykuł w Stołecznej sprzed pół roku, gdzie odmalowano rejony ul. Dembowskiego jako jedne z najbardziej niebezpiecznych na Ursynowie, ale jak dotychczas nic takiego nie zauważyłam ( a nie jestem miejscową osobą). wazne jest metro, bliskość większych sklepów (Leclerc, Geant) - więc cotygodniowe zakupy nie są w moim przypadku wielką wyprawą, na Ciszewskiego jest basen kryty (SGGW), blisko do Lasu Kabackiego i Powsina (albo 3 stacje metrem albo półgodzinny spacer), jak juz wspomniałam nie przytrafiły mi się żadne przykre incydenty. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
asztet Re: Stokłosy-Dembowskiego 01.08.03, 09:28 Ja bym chyba nie polecal - sa, nawet na "starym" Ursynowie miejsca przyjemniejsze i spokojniejsze - wszystko oczywiscie zalezy od bloku do ktorego trafisz - jak bedzie to jakis 4-pietrowy, z kulturalnymi ludzmi - to jeszcze jeszcze, ale jak trafisz do kołchozu z wiecznie popsutym domofonem, poprzypalanymi windami i pobazgranymi klatkami i zbierającą się po klatkach wszawicą - to współczuję. Okolica, wbrew temu co piszą przedmówcy nie jest szczególna - nasycenie menelami jest większe niż np po drugiej stronie metra (na Stokłosach). Mało ciekwawym miejscem są okolice apteki/sklepu, bardzo mało ciekawe są oklice (co prawda to druga strona ulicy, ale dość blisko) są okolice bloku Herbsta 4 (największa chyba wylęgarnia patologii społecznych na Ursynowie). Park JanaPawał rzeczywiście przyjemny, ale tylko w dzień - w nocy opanowany jest przez nudzących się, pijących i dewastujących gówniarzy - czasami nawetr bandytów. Zasadniczo moja opinia jest taka: im bliżej Centrum Onkologii i im niższy blok - tym lepiej. Im dalej od stacji metra i szkoły (liceum Kamińskiego, dawniej 305) - tym lepiej. Pozdrawiam i życzę trafnej decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
tanger_soto Re: Stokłosy-Dembowskiego 01.08.03, 15:03 byc może moja ocena wynika z faktu, że mieszkam własnie w niskim (3piętrowym bloku) praktycznie przy Ciszewskiego. duzo zieleni, mili sąsiedzi, praktycznie brak młodzieży w bloku (albo ich w ogóle nie widać), pełna kultura. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś