Dodaj do ulubionych

Dobry i fajny tort dla 3 latka na urodziny?

12.09.08, 09:07
Ma ktos moze namiary na dobra cukiernie gdzie robią fajne torty dla
dzieci? Chodzi mi o to aby nie był to zwykły tort tylko z jakąś
bajkową animacja na torcie lub w jakims fajnym kształcie, aby był
kolorowy i smaczny przedewszystkim :)
Obserwuj wątek
    • siostrystrzelczyk Re: Dobry i fajny tort dla 3 latka na urodziny? 12.09.08, 09:15
      Takie torty można zamówić w cukierni Cieślikowski- np. W Galerii
      Ursynów na parterze lub w Leclerku. Jest cały katalog z wzorami -
      można zamówić np. tort w kształcie Zygzaka McQiunna z "Cars",
      Kubusia Puchatka albo gitary - czego dusza zapragnie.
    • kingakw Re: Dobry i fajny tort dla 3 latka na urodziny? 12.09.08, 09:17
      A. Blikle np. przy Kenie bliżej Tesco lub w Realu.
      • hayet Re: Dobry i fajny tort dla 3 latka na urodziny? 12.09.08, 09:36
        ja zamawialam u cieslikowskiego w galerii ursynow. sa rozne
        ksztalty. jak dobrze pamietam to 75zl za kg.
    • nessie-jp Re: Dobry i fajny tort dla 3 latka na urodziny? 12.09.08, 17:36
      Szczerze powiedziawszy wątpię, żeby ktoś ci zrobił tort z ANIMACJA. Jeszcze
      teatrzyk kukiełkowy może się uda, trzeba tylko wynająć kogoś, żeby siedział pod
      tortem i pacynką ruszał... :))

A na poważnie, też polecam Cieśliwkowskich. Mają smaczne torty. W cukierni leży
      też katalog tortów 'specjalnych', czyli takich, które cię interesują
      • zuza2007 pytanie do magdaksp... 15.10.08, 00:52
        czym była nasączany tort z bitą śmietaną i truskawkami- chciałam zamówić za dwa
        tyg ale nie mogę się zdeycdować na poncz:)może mi w tym pomożesz będę wdzięczna:)
    • magdaksp Re: Dobry i fajny tort dla 3 latka na urodziny? 12.09.08, 18:08
      polecam ta pania:
      thecakegirl.carbonmade.com/
      zamawiałam u niej juz 3 torty i wszystkie byly sliczne i pyszne.dowóz do domu i
      napewno duzo taniej niz w cukierni,zreszta fotki mowia same za siebie.
      • magdaksp Re: Dobry i fajny tort dla 3 latka na urodziny? 12.09.08, 18:09
        ten z colą i żaba to wlasnie te moje:)
        • maurika Re: Dobry i fajny tort dla 3 latka na urodziny? 12.09.08, 19:33
          Cudne te torty...oryginalne bardzo. A jak cenowo i smakowo?
          pozdrawiam,
          J.
          "Pomóż mi samemu to zrobić"...M.Montessori
          • magdaksp Re: Dobry i fajny tort dla 3 latka na urodziny? 12.09.08, 22:44
            smakow jest do wyboru cale multum,wlasciwie co tylko sobie wymyślisz.ja
            zamawialam juz jasny biszkopt,bita śmietana z wanilia i truskawki iten byl
            najlepszy,poza tym jasny biszkopt ,bita smietana i krem cytrynowy,a ten z cola
            to ciemny biszkopt z kitkatem i bita śmietaną.
            placilam nie wiecej niz 150zl za tort na 20 osob.
            • volta2 Re: Dobry i fajny tort dla 3 latka na urodziny? 12.09.08, 23:59
              ja też słyszałam o tortowej dziewczynie,
              będę zamawiać u niej tort w najbliższym czasie, choć wiem, że to
              może nie być takie łatwe, ale może mnei przyjmnie z tzw. polecenia?
              w każdym razie dziewczyna robi wzór na torcie każdy - jaki sobie
              klient zamarzy
              • magdaksp Re: Dobry i fajny tort dla 3 latka na urodziny? 13.09.08, 16:27
                to powiedz jej ze jesteś od magdy od warkoczyków:)
                • volta2 Re: Dobry i fajny tort dla 3 latka na urodziny? 13.09.08, 18:42
                  dzięki, za pomoc, ale mam do niej lepsze dojścia:)
                  to, że może odmówić będzie związane z tym, że urodziny mamy w
                  sobotę, a to już mało czasu, jeśli ma na 20-ego jakieś zlecenia.

jak dawno temu u niej zamawiałaś?
                  sądząc ze zdjęć na stronie wnioskuję że to niedawno było?
                  • magdaksp Re: Dobry i fajny tort dla 3 latka na urodziny? 15.09.08, 21:57
                    najlepiej zamawiac na tydzień przed,ale mi jeszcze nigdy nie odmówiła:)
                    pierwszy zamawialam w czerwcu,potem poczatek sierpnia i koniec.tego tortu na
                    fotce nie ma.
                    • pronovia Re: Dobry i fajny tort dla 3 latka na urodziny? 10.03.09, 11:40
                      Witam, kontaktowałam się z dziewczyną od tortów kilka dni temu, ale nie
                      odpowiedziała na maila. Tort mi jest potrzebny na następny tydzień i nie wiem
                      czy mam pisać jeszcze raz, czy może ma tyle zamówień, że zwyczajnie nie odpisuje
                      bo nie wyrabia... Jak to było w Twoim przypadku?
                      Niestety nie znalazłam nigdzie równie ciekawych tortów i strasznie chciałabym,
                      żeby jednak odpowiedziała...
      • marmarki Re: Dobry i fajny tort dla 3 latka na urodziny? 15.04.10, 10:46
        Czy macie jakiś inny niż mailowy namiar na dziewczynę od cudownych tortów (the cakegirl)? Niestety nie odpisuje na maila...

Pozdrawiam
        Marta
    • izzunia Re: Dobry i fajny tort dla 3 latka na urodziny? 13.09.08, 14:31
      a ja proponuję tę kobitkę:) Torty pyszne i jak super wyglądają:) miałam
      przyjemność jeść, niestety cen nie znam.

www.kreatywnycukier.pl/
      • pimpinellanisum Re: Dobry i fajny tort dla 3 latka na urodziny? 15.09.08, 13:03
        Ja znam ta cukiernie:

www.piast-cukiernia.pl/
        W galerii warto zerknac na "dalsze" strony,

Niestety nie jest ona na Ursynowie.

Ja byłam zadowolona z ich usług. Tyle, że mogę powiedzieć, ze mi smakowały ich
        słodkości, ale ja miałam doczynienia z tortami dla doroslych o bardziej
        "wytrawnych" smakach.

Fakt z tortami z "Kreatywny cukier" nie ma co porównywać ;)) A własnie jak ktos
        pozna ich ceny to poprosilabym o jakis kontakt z wielka checia zrobilabym
        rodzinie niespodzianke :)
      • ket70 Re: Dobry i fajny tort dla 3 latka na urodziny? 07.06.13, 20:20
        kreatywny cukier to porażka, zamówiłam tort, ale wprowadzono mnie w maliny,potwierdzono , nie było żadnego kontaktu, zero odzewu na maila ani telefonu ani nic, dziecko zostało bez tortu na urodziny porażka nie polecam
    • ana119 Re: Dobry i fajny tort dla 3 latka na urodziny? 26.10.09, 14:34
      Skorzystałam z podanych tu namiarów na Kreatywny Cukier i jak dotąd
      to najlepszy tort jaki zamawiałam. Smaczny i ładnie wykonany. Ma
      talent dziewczyna!
      Cieślikowski i torty z Galerii Mokotów mogą się schować.
    • zzzytkaaa sweet home? 13.09.10, 21:24
      podbije wątek, bo może jakieś nowsze wieści ktoś będzie miał:)
      a moze ktos zamawiał tort ze sweet home?
    • amlex Odradzam Antolaka!!!!! 25.07.13, 16:36
      Myślałam że to dobra cukiernia bo nazwa znana ale mocno się przejechałam. Tort miał być ze zdjęciem-zdjęcie wyszło kompletnie bez kolorów jakieś blade-chyba im kolor wciągnęło do tortu.miał być bez owoców bo syn ma uczulenie na cytrusy. Dostaliśmy udekorowany owocami. W efekcie syn nie mógł zjeść własnego tortu urodzinowego-niestety byliśmy zmuszeni go wziąć bo na odbiór byliśmy umówieni na godz przed imprezką.
      Mocno odradzam-Pan po mojej reklamacji mówi że mogli zdjąć owoce i udekorować inaczej -kretyn nie wie jak silne potrafią być alergie i jakie skutki mogłoby mieć moje dziecko!
      ODRADZAM!!!!!!
    • olgatylus Jem tylko naturalne 15.11.13, 11:41
      A próbowałyście kiedyś u Alicji na domowejedzonko.pl ?
    • kropkanetkropka Tort ze Sweet Home :((( 04.03.14, 08:34
      Po raz pierwszy skusiłam się na tort ze Sweet Home (aby było coś nowego, gdyż kilka lat zamawiałam w Cheesecake),

niestety rozczarowanie na całej linii. Tort truskawkowy nie zachwycił smakiem, a wręcz smakował jak papier, a cukiernik wykazał się słabą kreacją robiąc napis na torcie maleńki i wręcz niewidoczny,
      wafel na wierzchu był tak twardy, że krojąc rozwalił się od góry cały tort.
      Być może torty pokryte lukrem, dają lepsze efekty, ale sam tort ze zdjęciem ulubionego bohatera oraz smak - ODRADZAM. Cena: 75 zł za 1,2 kg.
      • gebhard Re: Tort ze Sweet Home :((( 05.03.14, 13:11
        Tu się zgodzę że SH przegina cenowo, na dodatek ostatnio mieli wpadkę bo przekręcili mi imię dziecka w napisie.
        Ostatnio dla córki zamawiałem tort na Kazury w cukierni na S (taki nocny ptak ;-) - nie podaję nazwy żeby mnie o kryptoreklamę nie posądzili. Lepsza cena, większy wybór i tort smaczny.
        • melancho_lia Re: Tort ze Sweet Home :((( 05.03.14, 13:19
          a mi sprzedali w tej sieci przeterminowany tort...
          • mama2be Re: Tort ze Sweet Home :((( 20.11.15, 14:37
            mocno odradzam tort ze Sweet home. Zamówiłam dla męża na urodziny. Miało bycladnie i śmiesznie, a wstyd było na stół postawić. Marnej jakpsci masa cukrowa a wykonanie takie ze moja 10 latka lepiej by ulepiła. No i za to wszystko ponad 200 zł.... Niestety rozczarowanie na pełnej linii....
        • boozias Re: Tort ze Sweet Home :((( 05.03.14, 20:12
          ja tez zamawiałam w cukierni Sowa tort na chrzciny dla syna (chrupiąca malina) był przepyszny, chyba najlepszy jaki do tej pory jadłam, elegancko "wykończony", za tort na 16 porcji zapłaciłam ok. 120 zł
      • ana119 Re: Tort ze Sweet Home :((( 21.11.15, 21:45
        Torty ze zdjęciem tak samo jak te komunijne w formie książki nie są warte uwagi. To jakby jesc papier. Moda która mam nadzieje minie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka