Dodaj do ulubionych

Gwiezdna chała

IP: 44,1.* / 193.193.181.* 19.05.05, 08:34
Yoda na prezydenta!
Obserwuj wątek
    • Gość: Lekito Re: Gwiezdna chała IP: 57.66.44.* 19.05.05, 08:53
      Staaaaaaary (do autora artykułu) - pieprzysz jak potłuczony.
      • Gość: rilla Re: Gwiezdna chała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 09:42
        chyba ktoś tu chyba przysnął na filmie...moim zdaniem ep.III jest o niebo lepszy
        niż poprzednie dwa! jak ktoś się nie zna na sadze (i/lub nie wie o co chodzi)
        niech nie zajmuje miejsca na stronie!niech moc będzie z wami!!!
      • Gość: gość Re: Gwiezdna chała IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 19.05.05, 14:30
        Autor atrykułu nie wie o czym mówi -widziałem - znakomite uzupełnienie pełnej sagi
    • Gość: M@ROL Streszczenie Wersji Alternatywnej ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 08:55
      Jazda Jazda. Po wielu koksach Joda ma wreszcie 2 metry, Knięznicka AmiDaŁa
      rodzi bachora za bachorem, niczym bidulowa fabryka embrionów, Ani Ani zaczyna
      pić i bić .. Zbyt często wsiada na swojego gwiezdnego komara i rozbija się w
      rozwianym (orzeszku) po galaktycznych gospodach, Okazuje się Czubaka okazuje
      się nieślubnym synem Dżar Dżara i o dziwo (po nieudanej operacji depilacji
      obszaru bikini) kosmatego, od łba aż po ogon Dżabby .. Ani Ani, wchodzi w ostre
      klimaty, zarzuca browna, białą dame, maryśke, zośke gośke i (o zgrozo) dżabbe
      ! Używa do woli, pijany niczym faun bahusa w pewne hedona juwenalia wreszcie
      wchodzi w prawdziwy hardkore : TSA, Iron Maiden, Scorpions, Metallica, Edyta
      Górniak, wreszcie - Wader !!! Brudna niczym węgiel darmowa koszulka Wadera i
      ksywka z wielu udanych głośnych libacji przesądza sprawe: Wader przylega do
      Aniego niczym jego brudna bielizna. Wreszcie którejś nieziemskiej imprezki,
      po przedawkowaniu kosmicznej wachy (2,50 za litr), Ani Ani, postanawia nie
      wypić już ani grama benzyny czy innego świństwa, zwłaszcza po nadchodzącym
      nieubłaganym zabiegu tracheotomii, i zaszycia antabusa ... Aniemu odbija
      na całego - Postanawia wdziać Habit i w tym wyuzdanym przebraniu robić
      dym w każdym możliwym młynie (to koniec). Dalszym : Pościgom Wybuchom i
      Naparzaniom Laserowymi Sztachetami ... nie masz końca ... KURTYNA !!!
    • Gość: Tom Vein Re: Gwiezdna chała IP: *.atman.pl / *.atman.pl 19.05.05, 09:34
      Gazeta jak zwykle postawiła sobie za cel skrytykowania i zniszczenia kolejnego
      filmu. Zemsta Sithów może i ma nie dociągnięcia ale jest wspaniałym spektaklem
      efektów specjalnych i muzyki. Każdy fan będzie usatysfakcjonowany sposobem w
      jaki Lucas wyjaśnia wszystkie tajemnice ale żeby to docenić trzeba znać
      poprzednie części Pani Maju.
    • mduchnow Re: Gwiezdna chała 19.05.05, 09:43
      Tak się składa, na szczęscie, że o tym czy film jest dobry czy nie decydują
      widzowie a nie krytycy. Okazuje się że najbardziej chodliwe sa filmy, które dla
      krytyków to chłam. Jakoś mało jest chętnych do rozważań nad problemami
      egzystencjalnymi bohaterów filmów uwielbianych przez krytyków.
    • Gość: Da Majk Re: Gwiezdna chała?!? IP: *.de.ibm.com 19.05.05, 09:54
      Przykro mi czytać takie komentarze, gdyż uważam, że ta część GW jest o niebo
      lepsza od części 1 i 2. Powstał łącznik godny uwagi, a co najważniejsze -
      wreszcie z MOCĄ :) To prawda - istnieją pewne niekonsekwencje i lekki przerost
      animacji, ale wierny widz starej Trylogii wreszcie odnajduje tu znane sobie
      elementy. Akcja jest spójna, MOC na właściwym poziomie i miejscu, Yoda -
      wyśmienity (zwłaszcza scena ze strażnikami w gabinecie Palpatine'a). Wydaje mi
      się, że wypadało by zapoznać się z całością sagi a dopiero potem oceniać... Dla
      mnie pozycja jak najbardziej godna polecenia :)
    • Gość: Mike Najpierw babo obejrzyj ... IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 19.05.05, 10:18
      ogladaj lepiej Na dobre i na złe... i to sobie komentuj
      miłego...
      Mike
      • Gość: stary Re: Najpierw babo obejrzyj ... IP: 217.168.129.* 19.05.05, 11:19
        A ja się z autorką zgadzam. Pierwsza i druga część rozczarowuje. Trzeciej
        jeszcze nie miałem okazji zobaczyć :-(. Nie od strony technicznej (efekty
        specjalne i inne bajery) ale od strony merytorycznej. Nie ma w tym magii i
        myśli, która towarzyszyła starym odcinkom sagi. Waldek
        PS. Róznice w opinii o sadze wynikają chyba z różnicy wieku. Inne pokolenie,
        inne oczekiwania
        • Gość: Shhep Re: Najpierw babo obejrzyj ... IP: *.strikte.net 19.05.05, 11:24
          III cz. jest najlepsza z 3-pierwszych...bardzo mi sie podobalo.TYlko qde nie
          wiem skad tyle krytyki ze stony autroki recenzji :/
          • Gość: ple,ple,ple Ple,ple,ple-pomyślcie! IP: *.aster.pl 19.05.05, 14:37
            To, że ktoś ma inne zdanie, nie znaczy, że jest debilem. A jak tak, to Wy też
            jesteście nimi, bo macie inne zdanie niż autorka...
            Ktoś napisał, że to nie film dla kobiet. Przepraszam, czy urodziłeś się w
            średniowieczu?
            Ktoś inny napisał, że artykuł jest zbyt subiektywny. A jaki ma być? W gazecie są
            teksty wyrażające jakieś oceny, a nie mydełkowe, obiektywne opisy co się dzieje.
            Jeszcze ktoś powiedział, że widzowie wolą filmy nisko oceniane, a nie rozważanie
            problemów egzystencjonalnych bohaterów. Sorry, to że ty tak mało od siebie
            wymagasz i jesteś w stanie obejrzeć tylko jakieś "nawalanki"(nie piszę o GW),
            nie znaczy, że wszyscy są tacy jak ty...na szczęście.
        • Gość: Skylite Re: Najpierw babo obejrzyj ... IP: *.chello.pl 19.05.05, 11:26
          Czlowieku! Nie widziales trzeciej czesci, a zgadzasz sie z autorka?! Tak samo
          masz prawo do oceniania tego filmu jak ona. Moge sie zalozyc, ze jej komentarz
          zbudowany jest na trailerze, bo film naprawde jest swietny, nawet dla
          wielbicieli starej trylogii - wiem, bo do nich naleze i zdazylam sie podzielic
          opiniami z innymi fanami, ktorzy byli na premierze.
    • Gość: gość Re: Gwiezdna chała IP: *.welnowiec.net 19.05.05, 11:37
      Za taki tekst artykułu to powinni Panią ukamienować. Ma Pani szczęście, że nie
      żyje w Nigerii.
    • Gość: procop Re: Gwiezdna chała IP: 164.4.31.* 19.05.05, 12:11
      Co za debil i nieuk pisał ten artykuł?!
      chyba nawet trochę nie zna Gwiezdnych Wojen a bierze się za ocenę.
      potwierdza to tylko fakt że Gazeta schodzi na psy zatrudniając takich kołków.

• Gość: 30lat Re: Gwiezdna chała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 12:14
      To ta recencja jest chałą. Dla mnie film rewelacja. Najlepszy z nowych
      epizodów, dorównujący nawet klimatem "starym". To nie jest film dla kobiet!
      Powtarzam, to nie jest film dla kobiet. Autorce recenzji brak elementarnej
      wiedzy o sadze Gwiezdne Wojny. Pościgi i walki na miecze świetlne zalicza do
      tzw. nic nie wnoszących ozdobników filmu (sic!). Może nie jest to Zanussi, tego
      rodzaju głębi brakuje chyba autorce, ale dla prawdziwych fanów sagi nie będzie
      rozczarowaniem.
      • Gość: ania Re: Gwiezdna chała IP: *.ssmb.com 19.05.05, 13:48
        Czemu nie dla kobiet? Ja tam się wybieram! :)
        • Gość: qw Re: Gwiezdna chała IP: 213.20.123.* 19.05.05, 13:52
          idz, mojej zonie tez sie podobal.
    • Gość: Marcin Re: Gwiezdna chała IP: 217.17.44.* 19.05.05, 12:15
      Ciekawe...
      film widziałem i zdaje się, że tylko raz z ust Padmy "przytul mnie" ale może
      coś przeoczyłem. Film wydawał się prosty ale chyba nie każdy jednak go
      zrozumiał. No cóż niektórzy do wszystkiego podchodzą na poważnie
      A tak na poważnie to trochę obiektywizmu by się przydało. Nie rozumiem jak ktoś
      tak subiektywnie piszący może pracować dla gazety
    • Gość: gosciu Re: Gwiezdna chała IP: *.zax.pl 19.05.05, 12:51
      Dziwna recenzja ;]
      ja co prawda przez pierwsze pol godziny oczekiwalem wiecej niz sekwencja bitwy
      nad coruscant, general grevious tez mi nie przypadl do gustu, ale po okolo 30
      minutach film dostaje takiego kopa ze do konca filmu nie moglem zebrac szczeki
      z podlogi. piekny, wzruszajacy, energetyczny film. oczywiscie, ze bajka - bo to
      jest bajka. ale nie chala. zdecydowanie najlepszy. a sam nie jestem juz taki
      mlody, wiec wiek autorki recenzji jej nie usprawiedliwia ;]
      peace.
    • Gość: gosciu Re: Gwiezdna chała IP: *.zax.pl 19.05.05, 12:53
      aha, moze niech ktos skasuje ta recenzje, co? ;]
    • scheller Re: Gwiezdna chała 19.05.05, 12:55
      ty jesteś chała. Idź może czytać harlequiny i oglądać m ja miłość
      • Gość: Lekito Re: Gwiezdna chała IP: 57.66.44.* 19.05.05, 13:20
        Eeee to wsio się wyjaśniło - autor artykułu jest autorką. Wybaczyć jej należy,
        hmmm.. :)

May the force be with you.
    • Gość: mismak Pani Maja to chała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 13:25
      Nie dziwię się takim ocenom jeżeli polscy krytycy zachwycają się takim gniotem
      jaks harry poter. Gwiezdne Wojny trzeba traktować jako całość, a epizod III
      jest dopełnieniem na które czekali wszyscy - nawet najgorliwszy przeciwnicy
      Gwiezdnych Wojen. Mi się epizod III bardzo podobał i tak jak epizod VI ma swój
      charakter, wartką akcję i to co najfajniejsze - walki na miecze i pojedynki
      mocy. Niech Moc będzie z Wami.
    • Gość: IIIIOIIII CZEMU LUDZIE OGLĄDAJĄ BYLE CO..?? MODA CZY GŁUPOTA IP: *.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 13:45
      • Gość: derawa Re: CZEMU LUDZIE OGLĄDAJĄ BYLE CO..?? MODA CZY GŁ IP: *.189.213.151.ip.alltel.net 19.05.05, 14:19
        uwiercie mi nie moglem doczekac konca.Ten film to smiec.
    • Gość: Yoda Re: Gwiezdna chała IP: 164.4.31.* 19.05.05, 14:21
      Hmmm... jej wybaczyć trzeba ... młoda jest... szkolenia nie ukończyła ...
      storna ciemna mocy kusi ją ... cierpliwość ... cierpliwości trzeba jej...
      hmmm... musi stronę mocy jasną znaleźć ... sprawy nie zdaje sobie z mocy
      ciemnej potęgi ... hmmmm... nam zagraża... ale młoda jest...
      wybacyć trzeba jej... cierpliwości... cierpliwości... hmmm
    • Gość: mastaYoda Maja who?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 14:31
      Poślę dziecko na dziennikarstwo - bla bla i kasa zarobiona
    • Gość: dark Chałowata krytyka chałowatej Staniszewskiej IP: *.ekt.com / *.elkomtech.com.pl 19.05.05, 14:46
      "Państwo Skywalker" buhahahahaha, napisała jakby oglądała "Lalkę"
      albo "Przeminęło z wiatrem". Czego ty się lala spodziewałaś, wnikliwej analizy
      psychologicznej Yody i kryzysu małżeńskiego państwa Skywalker. Trzeba być
      podstarzałą starą panna zeby naskrobać coś takiego na temat "SW".
      • Gość: gość Re: Chałowata krytyka chałowatej Staniszewskiej IP: 195.94.207.* 19.05.05, 15:50
        Dark jak krytykujesz krytyke to przynajmniej się zajmij krytyką, a nie osoba
        która ja napisała. To chyba polska choroba - przypinanie łatek zamiast sie
        skupiac na problemie. Gwiezdnych Wojen jeszcze nie widzialam ale pojde bo je
        lubię. Uwielbiam bajki dla dorosłych....
    • Gość: lord vader osobo od recenzji IP: *.net.btsnet.pl 19.05.05, 15:10
      ciemna storna mocy ciebie pokarze
      drugi epizod byl dobry!!

niech moc bedzie z nami
      • Gość: merlin Re: osobo od recenzji IP: 5.5R* / 62.6.139.* 19.05.05, 15:41
        wzsystkie odcinki mocy sa takie jakie byc powinny. to co napisala ta pani i tak
        nie ma znaczenia. to pyl w kosmosie. wszechpotezna MOC roztacza sie nad cala
        Saga. i tak byc powinno. czekam na wersje 3D. Lucas obiecal. wyobrazcie sobie
        co sie wtedy bedzie dzialo. to dopiero poczatek nowego a nie ostatni odcinek.
        MOC, MOC niechaj bedzie z wami...
    • Gość: lord wiader Re: Gwiezdna chała IP: *.bphpbk.pl 19.05.05, 15:37
      Majo Staniszewsko!

I find your lack of faith disturbing!
      • Gość: sewa Re: Gwiezdna chała IP: *.cec.eu.int 30.05.05, 17:37
        Leave her... ;-)

• Gość: Heniek Re: Gwiezdna chała IP: *.cyfrowypolsat.pl / *.polsat.net.pl 19.05.05, 15:56
      Maja ty przestan udawac krytyka i zajmij sie prawdziwa praca. Bo najwyrazniej
      nie masz pojecia o filmach fantastycznych a juz napewno o sadze. To ze się
      Tobie film nie podobał w pełni szanuje bo o gustach sie nie rozmawia. Ale
      prawdziwy krytyk powinien wyrazac tylko swoje opinie a nie nazucac tej opinii
      innym. Uwazam ze krytykow powinno sie zwolnic bo do niczego nie sa potrzebni.
      Mnie sie film podobal i nie zycze sobie opini "GWIEZDNE
      ROZCZAROWANIE" "Gwiezdna Chała" Wielu osobom film sie spodoba i wile osób
      twierdzi ze 3 czesc nawiazuje do starej trylogii. Moze nie jest ach i och ale
      znacznie lepszy od czesci poprzednich i w dobie posuchu na filmy fantastyczne
      jest on swoista perelka;)) Wiec MAJA zajmij sie krytyka polskich filmow bo
      wsrod was kazda polska CHAŁA jest na miare oskara ;)))
      • Gość: ple,ple,ple Re: Gwiezdna chała IP: *.aster.pl 19.05.05, 18:27
        Jak nie chcesz, to nie czytaj. Krytycy nie potrzebni? Tylko według tych, którzy
        nie przyjmują do wiadomości, że ktoś ma inne zdanie. Dobry krytyk pisze
        subiektywnie, wywołując dyskusje. KULTURALNĄ nie taką jak ta...bez "litości" z
        pisaniem, że "wybaczamy, za młoda, nie rozumie", może to wy jesteście za starzy
        i nie rozumiecie...Do gościa lord vader; 2 była koszmarna, bez klasy, pusty
        filmik o bitwach. Mam nadzieje, że 3 jest naprawdę dobra.
    • Gość: kinomaniak Re: Gwiezdna chała IP: *.kielce.net.pl 20.05.05, 08:35
      Autorka artukułu chyba była na innym filmie, rzeczywiscie w "Zemście..."
      brakowało głębi psychologicznej brazylijskich seriali gdzie bohaterowie
      godzinami ślepią się jeden na drugiego. Nudny?? gdzie w którym momencie.
      a i dołączam sie do pierwszego postu Yoda na prezydenta:))))))))))
    • Gość: Widz NUDNY?????!!!!!!!!!!! IP: *.bci.net.pl 20.05.05, 10:23
      Widzę tutaj następujące alternatywy:
      a) Pani Maja chyba na innym filmie była - czyli rzeczonego nie widziała
      b) Pani Maja w innym stanie świadomości była
      c) Pani Maja nie dowidziała (lub niedosłyszała)
      d) Pani Maja została opłacona przez jakiegoś Szita
      e) Pani Maja nie lubi takich filmów, co miało wpływ na brak obiektywizmu i przy
      tym profesjonalizmu

do wyboru do koloru, odpowiedzi może być więcej niż jedna ;-))
    • Gość: wolly200 Zemsta Staniszewskiej IP: *.gsp.bellsouth.net 20.05.05, 15:23
      Nie dosc, ze film nudny to jeszcze dorobil sie na nim "zly Lucas", ktory grozi
      swoim pracownikom!
      :)

Co za bzdury.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka