Gość: pierwszy IP: 44,1.* / 193.193.181.* 19.05.05, 08:34 Yoda na prezydenta! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lekito Re: Gwiezdna chała IP: 57.66.44.* 19.05.05, 08:53 Staaaaaaary (do autora artykułu) - pieprzysz jak potłuczony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rilla Re: Gwiezdna chała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 09:42 chyba ktoś tu chyba przysnął na filmie...moim zdaniem ep.III jest o niebo lepszy niż poprzednie dwa! jak ktoś się nie zna na sadze (i/lub nie wie o co chodzi) niech nie zajmuje miejsca na stronie!niech moc będzie z wami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gwiezdna chała IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 19.05.05, 14:30 Autor atrykułu nie wie o czym mówi -widziałem - znakomite uzupełnienie pełnej sagi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M@ROL Streszczenie Wersji Alternatywnej ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 08:55 Jazda Jazda. Po wielu koksach Joda ma wreszcie 2 metry, Knięznicka AmiDaŁa rodzi bachora za bachorem, niczym bidulowa fabryka embrionów, Ani Ani zaczyna pić i bić .. Zbyt często wsiada na swojego gwiezdnego komara i rozbija się w rozwianym (orzeszku) po galaktycznych gospodach, Okazuje się Czubaka okazuje się nieślubnym synem Dżar Dżara i o dziwo (po nieudanej operacji depilacji obszaru bikini) kosmatego, od łba aż po ogon Dżabby .. Ani Ani, wchodzi w ostre klimaty, zarzuca browna, białą dame, maryśke, zośke gośke i (o zgrozo) dżabbe ! Używa do woli, pijany niczym faun bahusa w pewne hedona juwenalia wreszcie wchodzi w prawdziwy hardkore : TSA, Iron Maiden, Scorpions, Metallica, Edyta Górniak, wreszcie - Wader !!! Brudna niczym węgiel darmowa koszulka Wadera i ksywka z wielu udanych głośnych libacji przesądza sprawe: Wader przylega do Aniego niczym jego brudna bielizna. Wreszcie którejś nieziemskiej imprezki, po przedawkowaniu kosmicznej wachy (2,50 za litr), Ani Ani, postanawia nie wypić już ani grama benzyny czy innego świństwa, zwłaszcza po nadchodzącym nieubłaganym zabiegu tracheotomii, i zaszycia antabusa ... Aniemu odbija na całego - Postanawia wdziać Habit i w tym wyuzdanym przebraniu robić dym w każdym możliwym młynie (to koniec). Dalszym : Pościgom Wybuchom i Naparzaniom Laserowymi Sztachetami ... nie masz końca ... KURTYNA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Vein Re: Gwiezdna chała IP: *.atman.pl / *.atman.pl 19.05.05, 09:34 Gazeta jak zwykle postawiła sobie za cel skrytykowania i zniszczenia kolejnego filmu. Zemsta Sithów może i ma nie dociągnięcia ale jest wspaniałym spektaklem efektów specjalnych i muzyki. Każdy fan będzie usatysfakcjonowany sposobem w jaki Lucas wyjaśnia wszystkie tajemnice ale żeby to docenić trzeba znać poprzednie części Pani Maju. Odpowiedz Link Zgłoś
mduchnow Re: Gwiezdna chała 19.05.05, 09:43 Tak się składa, na szczęscie, że o tym czy film jest dobry czy nie decydują widzowie a nie krytycy. Okazuje się że najbardziej chodliwe sa filmy, które dla krytyków to chłam. Jakoś mało jest chętnych do rozważań nad problemami egzystencjalnymi bohaterów filmów uwielbianych przez krytyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Da Majk Re: Gwiezdna chała?!? IP: *.de.ibm.com 19.05.05, 09:54 Przykro mi czytać takie komentarze, gdyż uważam, że ta część GW jest o niebo lepsza od części 1 i 2. Powstał łącznik godny uwagi, a co najważniejsze - wreszcie z MOCĄ :) To prawda - istnieją pewne niekonsekwencje i lekki przerost animacji, ale wierny widz starej Trylogii wreszcie odnajduje tu znane sobie elementy. Akcja jest spójna, MOC na właściwym poziomie i miejscu, Yoda - wyśmienity (zwłaszcza scena ze strażnikami w gabinecie Palpatine'a). Wydaje mi się, że wypadało by zapoznać się z całością sagi a dopiero potem oceniać... Dla mnie pozycja jak najbardziej godna polecenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Najpierw babo obejrzyj ... IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 19.05.05, 10:18 ogladaj lepiej Na dobre i na złe... i to sobie komentuj miłego... Mike Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary Re: Najpierw babo obejrzyj ... IP: 217.168.129.* 19.05.05, 11:19 A ja się z autorką zgadzam. Pierwsza i druga część rozczarowuje. Trzeciej jeszcze nie miałem okazji zobaczyć :-(. Nie od strony technicznej (efekty specjalne i inne bajery) ale od strony merytorycznej. Nie ma w tym magii i myśli, która towarzyszyła starym odcinkom sagi. Waldek PS. Róznice w opinii o sadze wynikają chyba z różnicy wieku. Inne pokolenie, inne oczekiwania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shhep Re: Najpierw babo obejrzyj ... IP: *.strikte.net 19.05.05, 11:24 III cz. jest najlepsza z 3-pierwszych...bardzo mi sie podobalo.TYlko qde nie wiem skad tyle krytyki ze stony autroki recenzji :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ple,ple,ple Ple,ple,ple-pomyślcie! IP: *.aster.pl 19.05.05, 14:37 To, że ktoś ma inne zdanie, nie znaczy, że jest debilem. A jak tak, to Wy też jesteście nimi, bo macie inne zdanie niż autorka... Ktoś napisał, że to nie film dla kobiet. Przepraszam, czy urodziłeś się w średniowieczu? Ktoś inny napisał, że artykuł jest zbyt subiektywny. A jaki ma być? W gazecie są teksty wyrażające jakieś oceny, a nie mydełkowe, obiektywne opisy co się dzieje. Jeszcze ktoś powiedział, że widzowie wolą filmy nisko oceniane, a nie rozważanie problemów egzystencjonalnych bohaterów. Sorry, to że ty tak mało od siebie wymagasz i jesteś w stanie obejrzeć tylko jakieś "nawalanki"(nie piszę o GW), nie znaczy, że wszyscy są tacy jak ty...na szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skylite Re: Najpierw babo obejrzyj ... IP: *.chello.pl 19.05.05, 11:26 Czlowieku! Nie widziales trzeciej czesci, a zgadzasz sie z autorka?! Tak samo masz prawo do oceniania tego filmu jak ona. Moge sie zalozyc, ze jej komentarz zbudowany jest na trailerze, bo film naprawde jest swietny, nawet dla wielbicieli starej trylogii - wiem, bo do nich naleze i zdazylam sie podzielic opiniami z innymi fanami, ktorzy byli na premierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gwiezdna chała IP: *.welnowiec.net 19.05.05, 11:37 Za taki tekst artykułu to powinni Panią ukamienować. Ma Pani szczęście, że nie żyje w Nigerii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: procop Re: Gwiezdna chała IP: 164.4.31.* 19.05.05, 12:11 Co za debil i nieuk pisał ten artykuł?! chyba nawet trochę nie zna Gwiezdnych Wojen a bierze się za ocenę. potwierdza to tylko fakt że Gazeta schodzi na psy zatrudniając takich kołków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 30lat Re: Gwiezdna chała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 12:14 To ta recencja jest chałą. Dla mnie film rewelacja. Najlepszy z nowych epizodów, dorównujący nawet klimatem "starym". To nie jest film dla kobiet! Powtarzam, to nie jest film dla kobiet. Autorce recenzji brak elementarnej wiedzy o sadze Gwiezdne Wojny. Pościgi i walki na miecze świetlne zalicza do tzw. nic nie wnoszących ozdobników filmu (sic!). Może nie jest to Zanussi, tego rodzaju głębi brakuje chyba autorce, ale dla prawdziwych fanów sagi nie będzie rozczarowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Gwiezdna chała IP: *.ssmb.com 19.05.05, 13:48 Czemu nie dla kobiet? Ja tam się wybieram! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qw Re: Gwiezdna chała IP: 213.20.123.* 19.05.05, 13:52 idz, mojej zonie tez sie podobal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Gwiezdna chała IP: 217.17.44.* 19.05.05, 12:15 Ciekawe... film widziałem i zdaje się, że tylko raz z ust Padmy "przytul mnie" ale może coś przeoczyłem. Film wydawał się prosty ale chyba nie każdy jednak go zrozumiał. No cóż niektórzy do wszystkiego podchodzą na poważnie A tak na poważnie to trochę obiektywizmu by się przydało. Nie rozumiem jak ktoś tak subiektywnie piszący może pracować dla gazety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Gwiezdna chała IP: *.zax.pl 19.05.05, 12:51 Dziwna recenzja ;] ja co prawda przez pierwsze pol godziny oczekiwalem wiecej niz sekwencja bitwy nad coruscant, general grevious tez mi nie przypadl do gustu, ale po okolo 30 minutach film dostaje takiego kopa ze do konca filmu nie moglem zebrac szczeki z podlogi. piekny, wzruszajacy, energetyczny film. oczywiscie, ze bajka - bo to jest bajka. ale nie chala. zdecydowanie najlepszy. a sam nie jestem juz taki mlody, wiec wiek autorki recenzji jej nie usprawiedliwia ;] peace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Gwiezdna chała IP: *.zax.pl 19.05.05, 12:53 aha, moze niech ktos skasuje ta recenzje, co? ;] Odpowiedz Link Zgłoś
scheller Re: Gwiezdna chała 19.05.05, 12:55 ty jesteś chała. Idź może czytać harlequiny i oglądać m ja miłość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekito Re: Gwiezdna chała IP: 57.66.44.* 19.05.05, 13:20 Eeee to wsio się wyjaśniło - autor artykułu jest autorką. Wybaczyć jej należy, hmmm.. :) May the force be with you. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mismak Pani Maja to chała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 13:25 Nie dziwię się takim ocenom jeżeli polscy krytycy zachwycają się takim gniotem jaks harry poter. Gwiezdne Wojny trzeba traktować jako całość, a epizod III jest dopełnieniem na które czekali wszyscy - nawet najgorliwszy przeciwnicy Gwiezdnych Wojen. Mi się epizod III bardzo podobał i tak jak epizod VI ma swój charakter, wartką akcję i to co najfajniejsze - walki na miecze i pojedynki mocy. Niech Moc będzie z Wami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIIIOIIII CZEMU LUDZIE OGLĄDAJĄ BYLE CO..?? MODA CZY GŁUPOTA IP: *.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 13:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derawa Re: CZEMU LUDZIE OGLĄDAJĄ BYLE CO..?? MODA CZY GŁ IP: *.189.213.151.ip.alltel.net 19.05.05, 14:19 uwiercie mi nie moglem doczekac konca.Ten film to smiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoda Re: Gwiezdna chała IP: 164.4.31.* 19.05.05, 14:21 Hmmm... jej wybaczyć trzeba ... młoda jest... szkolenia nie ukończyła ... storna ciemna mocy kusi ją ... cierpliwość ... cierpliwości trzeba jej... hmmm... musi stronę mocy jasną znaleźć ... sprawy nie zdaje sobie z mocy ciemnej potęgi ... hmmmm... nam zagraża... ale młoda jest... wybacyć trzeba jej... cierpliwości... cierpliwości... hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mastaYoda Maja who?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 14:31 Poślę dziecko na dziennikarstwo - bla bla i kasa zarobiona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dark Chałowata krytyka chałowatej Staniszewskiej IP: *.ekt.com / *.elkomtech.com.pl 19.05.05, 14:46 "Państwo Skywalker" buhahahahaha, napisała jakby oglądała "Lalkę" albo "Przeminęło z wiatrem". Czego ty się lala spodziewałaś, wnikliwej analizy psychologicznej Yody i kryzysu małżeńskiego państwa Skywalker. Trzeba być podstarzałą starą panna zeby naskrobać coś takiego na temat "SW". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Chałowata krytyka chałowatej Staniszewskiej IP: 195.94.207.* 19.05.05, 15:50 Dark jak krytykujesz krytyke to przynajmniej się zajmij krytyką, a nie osoba która ja napisała. To chyba polska choroba - przypinanie łatek zamiast sie skupiac na problemie. Gwiezdnych Wojen jeszcze nie widzialam ale pojde bo je lubię. Uwielbiam bajki dla dorosłych.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lord vader osobo od recenzji IP: *.net.btsnet.pl 19.05.05, 15:10 ciemna storna mocy ciebie pokarze drugi epizod byl dobry!! niech moc bedzie z nami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merlin Re: osobo od recenzji IP: 5.5R* / 62.6.139.* 19.05.05, 15:41 wzsystkie odcinki mocy sa takie jakie byc powinny. to co napisala ta pani i tak nie ma znaczenia. to pyl w kosmosie. wszechpotezna MOC roztacza sie nad cala Saga. i tak byc powinno. czekam na wersje 3D. Lucas obiecal. wyobrazcie sobie co sie wtedy bedzie dzialo. to dopiero poczatek nowego a nie ostatni odcinek. MOC, MOC niechaj bedzie z wami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lord wiader Re: Gwiezdna chała IP: *.bphpbk.pl 19.05.05, 15:37 Majo Staniszewsko! I find your lack of faith disturbing! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniek Re: Gwiezdna chała IP: *.cyfrowypolsat.pl / *.polsat.net.pl 19.05.05, 15:56 Maja ty przestan udawac krytyka i zajmij sie prawdziwa praca. Bo najwyrazniej nie masz pojecia o filmach fantastycznych a juz napewno o sadze. To ze się Tobie film nie podobał w pełni szanuje bo o gustach sie nie rozmawia. Ale prawdziwy krytyk powinien wyrazac tylko swoje opinie a nie nazucac tej opinii innym. Uwazam ze krytykow powinno sie zwolnic bo do niczego nie sa potrzebni. Mnie sie film podobal i nie zycze sobie opini "GWIEZDNE ROZCZAROWANIE" "Gwiezdna Chała" Wielu osobom film sie spodoba i wile osób twierdzi ze 3 czesc nawiazuje do starej trylogii. Moze nie jest ach i och ale znacznie lepszy od czesci poprzednich i w dobie posuchu na filmy fantastyczne jest on swoista perelka;)) Wiec MAJA zajmij sie krytyka polskich filmow bo wsrod was kazda polska CHAŁA jest na miare oskara ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ple,ple,ple Re: Gwiezdna chała IP: *.aster.pl 19.05.05, 18:27 Jak nie chcesz, to nie czytaj. Krytycy nie potrzebni? Tylko według tych, którzy nie przyjmują do wiadomości, że ktoś ma inne zdanie. Dobry krytyk pisze subiektywnie, wywołując dyskusje. KULTURALNĄ nie taką jak ta...bez "litości" z pisaniem, że "wybaczamy, za młoda, nie rozumie", może to wy jesteście za starzy i nie rozumiecie...Do gościa lord vader; 2 była koszmarna, bez klasy, pusty filmik o bitwach. Mam nadzieje, że 3 jest naprawdę dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinomaniak Re: Gwiezdna chała IP: *.kielce.net.pl 20.05.05, 08:35 Autorka artukułu chyba była na innym filmie, rzeczywiscie w "Zemście..." brakowało głębi psychologicznej brazylijskich seriali gdzie bohaterowie godzinami ślepią się jeden na drugiego. Nudny?? gdzie w którym momencie. a i dołączam sie do pierwszego postu Yoda na prezydenta:)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widz NUDNY?????!!!!!!!!!!! IP: *.bci.net.pl 20.05.05, 10:23 Widzę tutaj następujące alternatywy: a) Pani Maja chyba na innym filmie była - czyli rzeczonego nie widziała b) Pani Maja w innym stanie świadomości była c) Pani Maja nie dowidziała (lub niedosłyszała) d) Pani Maja została opłacona przez jakiegoś Szita e) Pani Maja nie lubi takich filmów, co miało wpływ na brak obiektywizmu i przy tym profesjonalizmu do wyboru do koloru, odpowiedzi może być więcej niż jedna ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolly200 Zemsta Staniszewskiej IP: *.gsp.bellsouth.net 20.05.05, 15:23 Nie dosc, ze film nudny to jeszcze dorobil sie na nim "zly Lucas", ktory grozi swoim pracownikom! :) Co za bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś