Dodaj do ulubionych

Piłsudski przemawia w internecie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 10:50
Święta Sanacjo !!, dziadek Józek w Necie .. ale z Kasztanką ?? Oo, a ja bym
chciał jeszcze nagrania z chrztu Polski - jakby dało rade wrzucić .. i
transmisje meczu Polska - Niemcy z 1410 .. z boiska Grunwald, bo nie widziałem ..
Bo ja już czytać nie umiem,
ja już tylko klikać i patrzeć .. hyyyy ..
Obserwuj wątek
    • Gość: Paweł Piłsudski w Sulejówku w 1937r. IP: *.leclerc.pl 09.06.05, 15:26
      Czy J.Piłsudski mógł być w Sulejówku w 1937r., jak napisała pani redaktor?
      Odpowiedź brzmi NIE, bo od dwóch lat już nie żył.
      • Gość: ... Re: Piłsudski w Sulejówku w 1937r. IP: *.home.local / 217.153.99.* 09.06.05, 19:34
        a jak za dwa lata zobaczysz "dokument z wizyty Papieża Jana Pawła II w Polsce",
        to też powiesz, że+ już od dwóch lat nie żyje? myśl nad tym, co czytasz....
        • Gość: Paweł Re: Piłsudski w Sulejówku w 1937r. IP: *.leclerc.pl 10.06.05, 09:48
          Proponuję dokładne przeczytanie dwóch kluczowych zdań a potem stawiać zarzuty o
          niezrozumienie tekstu. Przypominam ten fragment:
          "Galerię otwierają "Uroczyste imieniny komendanta" - dokument Ryszarda
          Ordyńskiego z 1937 r. W zbiorach znajdują się też materiały z pobytu
          Piłsudskiego w rodzinnym Sulejówku w tym samym roku(...)".
          Tu nie ma mowy o tym, że materiały z pobytu Piłsudskiego w rodzinnym Sulejówku
          pochodzą "z tego samego roku" (i to pewnie w rzeczy samej chodzi), tylko że
          pobyt Marszałka miał miejsce "w tym samym roku", tj. w 1937r., w którym
          Marszałek już zdecydowanie nie żył.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka