15.03.13, 11:07
Witam.
Mój shih tzu dziś wyraźnie źle się czuje. Rano wymiotował kilka razy, nie chce jeść ani pić. Cały czas leży. Zauważyłem też, że bardzo się trzęsie. Mieliście podobne przypadki ze swoimi pieskami? Co mam zrobić w tej sytuacji?
Obserwuj wątek
    • asia-990 Re: choroba 15.03.13, 11:31
      najlepiej idz do weterynarz, w sumie mój nigdy sie tak nie zachowywał, chyba ze po narkozie. Może sie czyms zatruł??
      • adinka11 Re: choroba 15.03.13, 13:30
        Jak się trzęsie to znaczy, że na pewno nie jest dobrze i nie wraca do siebie po tych wymiotach. Śmigusiaj do weta.
        • 9czarna Re: choroba 15.03.13, 13:42
          W jakim wieku jest pies? Jezeli pies nadal nie je i nie pije a do tego sie trzesie to nie wyglada to dobrze. Pies musi pic bo inaczej moze sie odwodnic a nie ma nic gorszego jak odwodnienie u psa. Idz do weta,bo jezeli psiak nie pije to trzeba mu podac kroplówke i zmierzyc temperature. Mozliwe ze goraczkuje i dlatego sie trzesie. Pędz do weta i napisz co z psiakiem. Wymioty nie zawsze sa objawem choroby ale najlepiej jak obejrzy go lekarz.
          • an3czka2 Re: choroba 15.03.13, 16:11
            Natychmiast do weterynarza i nie zastanawiaj się co mu jest. Objawy ma bardzo nieciekwe, pasujące do kilku paskudnych schorzeń. Napisz co stwierdził weterynarz, powodzenia z maluchem.
            Ania.
    • mateuszdkrk Re: choroba 18.03.13, 12:41
      Byłem u weterynarza, który podał kroplówkę i jakieś leki, bo niestety pies nie chciał pić i jeść. To też jakoś specjalnie nie pomogło, bo wymioty nadal się pojawiają. Gorączki nie było, USG też nie wykazało niczego niedobrego. Dzisiaj jadę na pobranie krwi i zobaczymy co dalej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka