Dodaj do ulubionych

Żywe robaki w opakowaniu suszonej dyni [FILM]

• Gość: Ola Żywe robaki w opakowaniu suszonej dyni [WIDEO] IP: *.chello.pl 09.09.09, 13:38
      Fujjjjj!!!!
    • Gość: m Żywe robaki w opakowaniu suszonej dyni [WIDEO] IP: 81.210.19.* 09.09.09, 13:38
      to samo mialem chyba tej samej firmy ;-) ale zjadlem skoro robaki nie zginely to moze mnie pocieszylo ze jakiejs chemii tam nie ma ;-)
      to bylo juz kilka miesiecy temu
    • jkredman ależ firma przecież dba o jakość 09.09.09, 14:02
      W ubiegłym roku wprowadzono system Lean Manufacturing polegający głównie na identyfikacji oraz eliminacji czynności nie dodających wartości. W tym celu wykorzystuje się narzędzia Lean takie jak: 5S, SMED, TPM, Kanban i inne:
      a. Zasada 5S to metodologia tworzenia i utrzymywania dobrze zorganizowanych i wysoko wydajnych stanowisk pracy;
      b. SMED to zestaw technik umożliwiających dokonanie wymiany narzędzi i nastaw wyposażenia w czasie paru minut tak by zminimalizować straty na przezbrojenia maszyn;
      c. Total Productive Maintenance (TPM) definiuje się jako obsługę konserwacyjną maszyn i urządzeń realizowaną wewnątrz całego przedsiębiorstwa przez operatorów i personel odpowiedzialny za utrzymanie ruchu;
      d. System Kanban jest samoregulującym się narzędziem operacyjnego sterowania produkcją. System ten jest zorientowany na zapewnienie krótkiego czasu przetwarzania oraz niskich zapasów przy jednoczesnej terminowości realizacji. Efektem jest prawie całkowita eliminacja magazynów gdyż zlecenia produkcyjne są ściśle zsynchronizowane z zamówieniami klientów.
      Wdrożenie Lean w BAKALLAND S.A. (już tylko na poziomie standaryzacji i Kanban w materiałach pomocniczych) pozwoliło na wzrost wydajności o 30% i zmniejszenie zapasów w magazynie materiałów pomocniczych o 35%.
      Firma już spełnia wymagania zarządzania na poziomie BRC, a obecnie - jako pierwsze spożywcze przedsiębiorstwo w Polsce zamierza pracować według standardów ISO 22000. To nowa norma, opublikowana we wrześniu 2005. Posiada strukturę analogiczną do ISO 9001:2000, czyli normy według której BAKALLAND funkcjonuje od dawna, co zresztą ułatwi integrację systemu. Stosowanie tej normy wkrótce będzie standardem międzynarodowym.
      www.bakalland.pl/biznes/firma.htm
      stosowanie będzie standardem - a więc uważajmy na następne robaki
      • mmllmm Re: ależ firma przecież dba o jakość 06.12.09, 23:50
        Pierwszy razsłysze że kaizen nie ma nic wspólnego z poprawą jakości
        idea-lean.blogspot.com/
        Myśle żezanim coś się zmieni to o wpływie na jakośc nie możemy
        zapomnieć a czesto zła jakość jest bodźcem do zmian

czarnogora.blogspot.com/
        metoda-fmea.blogspot.com/
        vision-lean.blogspot.com/
        idea-lean.blogspot.com/
    • Gość: yola Żywe robaki w opakowaniu suszonej dyni [WIDEO] IP: 78.146.161.* 09.09.09, 14:09
      Mysle, ze ogromnie trudno byloby te robaczki tam poprostu wrzucic po
      otwarciu opakowania... tylko po to zeby zrobic mala afere... :)
    • Gość: marta Żywe robaki w opakowaniu suszonej dyni [WIDEO] IP: 80.51.9.* 09.09.09, 14:12
      w ubieglym tygodniu znajoma otworzyła paczkę orzechów włoskich firmy Bakaland
      i również znalazłyśmy tam białe robale.
    • Gość: tessh Żywe robaki w opakowaniu suszonej dyni [WIDEO] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.09, 14:16
      A ja jadłam tej firmy wszystko co najlepsze!Uwielbiam orzechy
      nerkowca właśnie w ich opakowaniu.Świeżutkie!Zadna firma takich nie
      posiada.Kupiłam je w Gdyni w Tesco.Dzięki!
    • Gość: Dorota Żywe robaki w opakowaniu suszonej dyni [WIDEO] IP: *.chello.pl 09.09.09, 14:19
      Mnie też zdarzyło się kilka razy kupić pestki z "wkładką", bardzo
      często zdarzają się też w płatkach migdałowych wspomnianej firmy.
      Zazwyczaj zwracam je z powrotem do sklepu (carrefour).
    • wj_2000 Żywe robaki w opakowaniu suszonej dyni [WIDEO] 09.09.09, 14:19
      Mam to szczęście, że mogę robić zakupy na bazarze pod Halą Mirowską (w
      Warszawie), gdzie wszelkie bakalia są luzem, "na wagę", więc widzę co kupuję.
      Kilka razy spróbowałem kupić, a to pistacje, a to migdały, czy suszoną
      żurawinę w markecie (i to nie najatańszym, w Złotych Tarasach). "Robaów"
      wprawdzie nie było. ale towar był fatalny: pistacje gorzkie (zapewne początki
      pleśni), migdały nie jędrne, a jakieś gumowate, żurawina sucha jakaś, a słodka
      jak ulepek. NIGDY WIĘCEJ.
      A w ogóle w markecie spożywczym kupować mogę alkohole, lody znanych firm,
      niektóre puszki warzywne (np. Valfrutta), ale nie owoce, warzywa, mięsa,
      wędliny, paczkowane bakalie. Bo mają fatalną jakość!
    • Gość: zawiedziona Żywe robaki w opakowaniu suszonej dyni [WIDEO] IP: 212.203.98.* 09.09.09, 14:24
      Swego czasu o mały włos nie pojadłam sobie fig z robaczkami-od
      tamtej pory starciłąm apetyt na suszone figi.
    • Gość: sunshine Żywe robaki w opakowaniu suszonej dyni [WIDEO] IP: 62.29.174.* 09.09.09, 14:27
      Ja znalazłam wczoraj robaki w orzechach włoskich tej samej firmy... Była tam
      taka jakby pajęczyna i jakieś jajka, nie szukałam robaków - szybko wyrzuciłam
      całą paczkę do śmietnika... 8 zł wyrzucone w błoto.
    • Gość: maria Żywe robaki w opakowaniu suszonej dyni [WIDEO] IP: *.multi-play.net.pl 09.09.09, 14:43
      To tylko nowy rodzaj promocji!! Za pestki - płacisz - ROBAKI -
      GRATIS!!
    • Gość: marketing A może je tam Poprostu włożył . IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.09, 14:53
      Moja siostra w słojiku z żywnoscia dla niemowlaków znalazła 3 cm
      kawałek szkła .Firma odwdzięczyła sie kartonem z zabawkami oraz 1
      zdaniowym" przepraszamy za ble ble ble.A gdyby ten kawałek szkła
      miał 0,5 mm to co by napisali przepraszamy że dziecko pani nie żyje
      ble ble ble.Uważajcie.
    • Gość: Mały Głód W serku DANONE - kilka lat temu mój kolega... IP: *.dlk.metro.digiweb.ie 09.09.09, 14:54
      ...po otwarciu spotkał ładną pleśń. Opakowanie nie było naruszone i nie minął
      termin przydatności do spożycia. Zadzwonił na infolinię DANONE (nr tel. był na
      opakowaniu). W ciągu 30 min pod firmę (miejsce pracy kolegi) podjechała
      ciężarówka-chłodnia DANONE, i miły pan z wyrazami przeprosin zamienił koledze
      felerny serek na paletkę (24 szt.)serków w różnych smakach.
    • Gość: gość Żywe robaki w opakowaniu suszonej dyni [WIDEO] IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.09, 15:08
      "- Spojrzałem na datę przydatności do spożycia, bo w pierwszej chwili
      pomyślałem, że pestki są przeterminowane. Zdziwiłem się, bo data przydatności
      mija dopiero w listopadzie."

Idiota, myślał że gdy produkt się przeterminuje to w związku z tym pojawią się
      robaki? o_O
    • Gość: matt Żywe robaki w opakowaniu suszonej dyni [WIDEO] IP: *.chello.pl 09.09.09, 17:34
      Jak najbardziej to wina sklepu. ja znalazłem identyczne robaki ostatnio
      w "Michaszkach" firmy Mieszko. Kupione w Carrefourze Express we
      Wrocławiu na Grunwaldzkiej-najbardziej brudny, syfiasty, w czasie
      upałów gorący w środku i śmierdzący sklep jaki znam. Więc sam jestem
      sobie winien właściwie. Więcej w żadnym Carrefourze zakupów nie zrobię.
      I mimo, że nie obwiniam Mieszka, to ich produktów już też nie zjem-no
      cóż, niesmak pozostaje...
    • Gość: matt Żywe robaki w opakowaniu suszonej dyni [WIDEO] IP: *.chello.pl 09.09.09, 17:39
      A, i zapomniałem jeszcze-przypuszczam, że to larwy mola spożywczego, bo
      przez zakupy w tym sklepie przyniosłem sobie je do domu. Teraz mam
      "motylki" w szafce. I to że opakowanie jest nienaruszone to nie znaczy,
      że u producenta robaki tam się znalazły. A gdyby było naruszone to co-
      magazynier otworzył opakowanie i "wsypał" parę robaków? :D Mole się
      "wwiercają" bez problemu do zamkniętych paczek.
    • Gość: cegla Ciekawe jak weszly z polki sklepowej przez folie.. IP: 217.168.131.* 11.09.09, 08:54
    • Gość: maciek Żywe robaki w opakowaniu suszonej dyni [WIDEO] IP: *.zdnet.com.pl 11.09.09, 15:01
      To mole, swego czasu w domu mi się zagnieździły. nie mam pojęcia jakim cudem, do wszystkich opakowań foliowych (zgrzanych) się dostały.
      Były wszędzie. Dopiero wywalenie wszystkich makaronów, mąk, kasz itp. pomogło. Oczywiście dwa dni pryskany dom był środkami owadobójczymi...
    • Gość: dorota Żywe robaki w opakowaniu suszonej dyni [WIDEO] IP: *.autocom.pl 14.09.09, 17:35
      znow "bakaland"! To nie pierwsza wpadka tej firmy.Osobiscie nie kupuje zadnych
      wyrobow tej firmy.A jesli juz ktos musi to niech przyglada sie zawartosci
      opakowania!
    • Gość: antyrobal Żywe robaki w opakowaniu suszonej dyni [WIDEO] IP: *.chello.pl 16.09.09, 18:48
      a ja uważam, że winę ponosi dostawca (importer) tej pestki. Od kogo
      bakalland kupuje pestki dyni? GT?
    • Gość: adamzarecki Żywe robaki w opakowaniu suszonej dyni [WIDEO] IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.09, 09:32
      Przedstawiciel Bakallandu bardzo głupio się tłumaczy, bo pestki z
      dyni zamknięte są szczelnie w foliowym opakowaniu. Żadne robale nie
      przegryzłyby tego, to nie szczury, więc robaki nie "mogły przejść z
      innego towaru na półce sklepowej". Takie wykręcanie się i
      przerzucanie odpowiedzialności na innych bardzo źle świadczy o
      producencie. Po prostu będę starannie unikał firmy Bakalland na
      przyszłość.
      • Gość: aaa Re: Żywe robaki w opakowaniu suszonej dyni [WIDEO IP: 193.203.56.* 21.06.10, 20:50
        robaczki bez problemu przegryzą folię. dodatkowo pamiętaj, że nie ma
        tam żadnych konserwantów. kolejna sprawa to syf na sklepach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka