maj47 Młodzi POkraci,POkryci i hiPOkryci na apel! 13.11.09, 13:56 Odpuściłem wam kilka dni ale nie do śmiechu dzisiaj. POkraci-baczność! Młodzi POkraci - powstań!(siedzieć będziecie później) Mohery -na głowy! Do- hymnu! Bój to jest nasz ostatni Nędzny skończy się trud Gdy związek nasz bra-atni Wyliże cały brud Zgodnie z supertajną dyrektywą Schetyny hymn należy śpiewać zaraz po porannej modlitwie o zmiłowanie Boże oraz przed wieczornym kibelkiem, żeby choć przez chwilę mieć czyste ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ch6j Elegancka strona dla elektratu pis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.09, 13:58 czyli ludzi z wykształceniem podstawowym. Tak trzymać pis-bolszewio:) Odpowiedz Link Zgłoś
s0ber POśmiejmy się z ortografii PiSowców 13.11.09, 14:04 Akurat dziennikarze Gazety Wybiórczej powinni podarować sobie ten artykuł, bo sami walą tyle byków, że głowa boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaktus POśmiejmy się IP: *.pitow.wroc.pl 13.11.09, 14:08 Jeżeli coś jest wyjątkowo ohydne to należy to napisać w dodatku z ochydnym błedem. To tylko POdkreśla ohydę. Odpowiedz Link Zgłoś
maj47 kilka dowcipów o POdwórkowcach (bez obrazy psów) 13.11.09, 14:08 z odzysku: Dziadek pokazuje małemu Donaldowi album z lat młodości. - Popatrz, Doniu, tutaj byłem w wojsku. Donald pyta - a kim jest ten pan z wąsami? - To był bardzo, ale to bardzo zły człowiek, wnusiu. - A dlaczego dziadziu trzymasz wyprostowaną prawą rękę w jego kierunku? Na to dziadek - Krzyczę do niego: "Hejże hola! Zatrzymaj się bardzo zły człowieku!" Siedzi rybak nad morzem i łowi ryby. Nagle patrzy a tu na wędce trzepoce się mu złota rybka. Wyciągnął ją czym prędzej i się pyta: - Czy ty rybko jesteś ze złota? - Nie - odpowiedziała rybka - ja jestem z Platformy. - Zafrasował się stary rybak... - No to ty nie spełniasz życzeń? - zapytał ją. - Nie. - odpowiedziała rybka - ja tylko obiecuję. Siedzą, każdy na swojej chmurce, Castro, Putin i Tusk, przyglądaja sie na ziemię i płaczą. Pan Bóg przechadzał się i zbliżywszy sie do Castro, pyta: - Co tak płaczesz synu? - Panie Boże - odpowiada Castro zalany łzami - całe życie gnębiłem ten biedny naród, głodziłem, więziłem, co ja im zostawiłem, tylko głód i ubóstwo. - Nie martw się - odpowiada Pan Bóg - dzięki twojemu reżimowi wychowałeś ich na zahartowanych ludzi, poradzą sobie. Pan Bóg podchodzi do Putina i pyta, czemu tak płacze. - Panie Boże - mówi Putin - tak gnębiłem tych moich Rosjan i goniłem do pracy, zamykałem do więzienia, co ja im zostawiłem? - Nie martw się - odpowiada Pan Bóg - Rosjanie to dzielny naród, poradzą sobie wyjdą na ludzi. Wreszcie podchodzi Pan Bóg do płaczącego Tuska, patrzy ponad jego ramieniem na ziemię, siada koło niego i zaczyna płakać razem z nim. Premier Donald Tusk zwołuje radę ministrów do swojego gabinetu i mówi do zgromadzonych ministrów. - Mam tutaj 4 przyciski czerwony, żółty, niebieski i zielony: - jak wcisnę przycisk czerwony to na drogach nie będzie wypadków i będzie 3000 km autostrad - jak wcisnę przycisk żółty to 3 miliony emigrantów wróci do Polski i przyjadą lekarze z zachodu żeby pracować w naszych szpitalach - jak wcisnę przycisk niebieski to nie będzie podatków a wynagrodzenia wzrosną o 200% - jak wcisnę przycisk zielony to nie będzie przymrozków i susz i jabłka i inna żywność już nigdy nie będzie drożeć. W tym momencie przerywa mu minister rolnictwa z PSL i mówi - a u nas w Ciechanowie to była babcia Józia, co miała 4 nocniki w przedpokoju - czerwony,żółty, niebieski i zielony. - No i co? No i co? - pyta Donald - I zesrała się na schodach... Wpada ksiądz do autobusu: - Krzyżyki do kontroli poproszę. Wszyscy pokazują krzyżyki oprócz jednego faceta. - A pan dlaczego nie ma krzyżyka? Tusk rozpina kurtkę i pokazuje na szyi zawieszony różaniec. - Ja mam miesięczny. Studniówka Tuska. Rudy cudotwórca przemawia, chwaląc się osiągnięciami swego rządu. Mija godzina, dwie, trzy... Premier śmiało przechodzi od osiągnięcia do osiągnięcia. - A tuż pod Mszczonowem Platforma Obywatelska doprowadziła do uruchomienia nowej, ekologicznej elektrowni, gdzie, zamiast węgla, pali się torfem - chwali się Tusk. Głos z sali: - Ale ja tam byłem, tam nie ma żadnej elektrowni! Premier niezrażony peroruje dalej: - A dzięki staraniom Platformy Obywatelskiej, niedaleko Jasła, wybudowaliśmy eksperymentalny odcinek autostrady siedmiopasmowej! Tenże głos z sali: - Ale tam k...a nie ma żadnej autostrady! Nie wytrzymał w końcu Schetyna i wkur...y krzyczy: - A ty, gościu, zamiast wozić się po Polsce, lepiej byś TVN24 pooglądał! Brian: Nie musicie iść za mną, nie musicie iść za kimkolwiek! Musicie myśleć! Jesteście indywidualistami! Tłum: Tak! Jesteśmy indywidualistami! Brian: Wszyscy jesteście różni! Tłum: Tak, wszyscy jesteśmy różni! Człowiek w tłumie: Ja nie jestem… Tłum: Ćśśś! Pierwszy telegram z gratulacjami Tusk dostał od Gargameli Merkel: "Gratuluję. STOP Dziadek byłby z pana dumny. STOP" Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa pośmiać to się można z redaktorów GW 13.11.09, 14:11 którzy zakładają że jak ktoś krytykuje PO to znaczy jest "PIS-owcem". To dopiero ograniczenie. Czy według dziennikarzy z GW świat składa się z ludzi PO i pisowców? Czy autor tego artykuliku na prawdę myśli, że ta stron to dzieło jakiegoś pisowca? A o usługach, firmach i kapitalizmie w GW nie słyszeli? Niestety z GW zrobił się żenujący biuletyn partyjny PO. Same tendencyjne artykuły, obrona jedynie słusznej partii za wszelką cenę i lizusostwo wobec władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Jaki zamawiający, taka firma usługowa. A korekta w 13.11.09, 17:40 PiSie nie istnieje, czy też wiedzy brakło?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek67 POśmiejmy się z ortografii PiSowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 14:14 No cóż wypada tylko mieć nadzieję, że "młode wilki" z PiS nie uczą się na błędach i kolejna wpadka "odnowicieli" naszej pokalanej przez PO Ojczyzny będzie na tyle dobitna, iż w końcu te nieuki zajmą odpowiednie miejsce w społeczeństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GoscXX A dla mnie przebojem byl wpis pewnego "peowca " IP: *.dyn.optonline.net 13.11.09, 14:23 jednego z dyzurnych "antypisowcow" na forum dziennika.pl ********* Co myslicie o "cza" zamiast "trzeba" ? Przy okazji przypomnial mi sie zartobliwy zwrot "nie trzeba mowic cza tylko cza mowic trzeba" . Wedlug mnie najwiecej bledow popelniaja ci co podaja sie za Polakow , to zapewne starsi ludzie ktorzy juz dawno zapomnieli jak pisze sie po polsku. Oni zwykle popieraja PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Języczek POśmiejmy się z ortografii PiSowców IP: 193.108.194.* 13.11.09, 14:23 Witam. Mi udało się w jednej krótkiej wypowiedzi działacza PiS odszukać 9 błędów ortograficznych. W tym Honor przez CH. Na moje argumenty, co do poprawności „PiSowni” posypały się kolejne błędy nie tylko ortograficzne. Trudno jednak wymagać od tego elektoratu umiejętności poprawnej „PiSowni” ojczystego języka. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: POśmiejmy się z ortografii PiSowców 13.11.09, 14:56 gdybyś tylko zaczął "mnie"...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Sławiński Mniej niż zero? IP: *.chello.pl 13.11.09, 14:24 Wypełniłem sondę na stronie PiS z wynikiem 0 punktów. Państwo z PiS twierdzą, że to więcej, niż obietnic spełnił Donald Tusk. Mniej, niż zero? PS: Jak już odpalają satyryczny projekt za moje pieniądze - życzyłbym sobie, aby został dopracowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa POśmiejmy się z ortografii PiSowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 14:25 ha ha panowie komentatorzy widać że od tej polityki pisowskiej całkowicie wam się w łbach poprzekręcało . Gratuluje małpiego rozumu,który nakazuje stać murem za swoim zastępem chociaż widać gołym okiem widać jaki on jest i jaki on jest inteligentny ale Wy wszyscy preferujecie zasadę ze czarne to białe a białe czarne. Tylko współczyć takiej inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuskwatch <a href="http://www.tuskwatch.pl/" target="_blank">www.tuskwat IP: *.multi-play.net.pl 13.11.09, 14:30 www.tuskwatch.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro_blues Sami sie z siebie posmiejcie, loosers! IP: 142.107.183.* 13.11.09, 14:31 Zakompleksione sieroty po PRLu. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda491 POśmiejmy się z ortografii PiSowców 13.11.09, 14:32 Czy kogoś jeszcze to dziwi? Partia, której członkowie mają patriotyzm w genach nie potrafi wysławiać się poprawnie ani pisać w języku ojczystym. A jej przywódcy nie znają słów hymnu polskiego. Szkoda gadać. Stado niedouków i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moc Słownik to nie wyrocznia IP: 213.108.152.* 13.11.09, 14:32 Słowniki tylko opisują w jaki sposób ludzie posługują sie językiem i pisownią. Pisownia "Ochyda" (zamiast Ohyda) jest tak często stosowana że trudno to już określać błędem. Ale wiem że trudno to zrozumieć niektórym zwolennikom słownikowej poprawności. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Słownik to nie wyrocznia 13.11.09, 14:55 a teraz napisz coś równie mądrego o interpunkcji...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moc Re: Słownik to nie wyrocznia IP: 213.108.152.* 13.11.09, 15:02 Z małej litery zacząć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pismak Przypominają mi siE "wogle" i "żby" Jarusia. IP: *.euronet.net.pl 13.11.09, 14:37 Lesiu zresztą też elokwentny do bólu,no i te polipy w nosie wyraźnie poprawiają wymowę,te mlaski i pochrząkiwania,literacka polszczyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator cyrku POśmiejmy się z ortografii PiSowców IP: *.stk.vectranet.pl 13.11.09, 14:38 A mnie się marzy sytuacja, w której żaden post z błędem ortograficznym nie miałby szans się ukazać na żadnym forum. Może to by zmobilizowało wtórnych analfabetów do sięgnięcia po słownik ortograficzny? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: POśmiejmy się z ortografii PiSowców 13.11.09, 14:59 ale po co, tutaj nie piszesz po przygotowywaniu, z korektą itp!!!! (jak znam pisiarnię) to zajęło im to ze 3 tygodnie. W programach html są słowniki, które podkreślają błędy, no nie mógł autor się przekonać, że to podkreślenie to nie jest ozdoba?! :))))) no ale pisiarnia takih jusz ma zpecjalisduf, ktuży mało umią! Widać to po spotach, no nijak nie można tego zakwalifikować do spotu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trini Przyganiał kocioł garnkowi. IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.09, 14:40 Załóżcie lepiej nowe forum "Dzisiejsze błędy na naszym portalu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Kiedys na stronie glownej gazety.pl bylo "sfeter" IP: *.146.170.171.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.11.09, 14:50 Tez byla kupa smiechu. Zreszta bledy stylistyczne a czasem ortografy zdarzaja sie na stronach portalu czesto, szczegolnie w dziale Sport. O beznadziejny poziomie merytorycznym oraz walkowaniu jednego tematu 10 razy pod innym tytulem - byle tylko nalapac kliniec w banery - nie wspomne. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern POśmiejmy się z ortografii PiSowców 13.11.09, 14:53 tę stronę muszą redagować dziennikarze Gazety.pl, poziom językowo-stylistyczny na podobnym poziomie...;) Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje "Poziom na poziomie" jest rzeczywiście na niskim 13.11.09, 15:52 poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: "Poziom na poziomie" jest rzeczywiście na nis 13.11.09, 21:40 mylisz zabieg z błędem stylistycznym...:P Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk POśmiejmy się z ortografii PiSowców 13.11.09, 14:54 Jacy wyborcy tacy wybrańcy. Odpowiedz Link Zgłoś
net_friend POśmiejmy się z ortografii GW 13.11.09, 15:02 img145.imageshack.us/img145/4131/img7643.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: POśmiejmy się z ortografii GW 13.11.09, 15:40 nie porównuj net_friend literówki do ortografa!!!!!! błagam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: POśmiejmy się z ortografii GW IP: 213.17.139.* 13.11.09, 15:54 tu to chyba jest jedynie literówka a nie ortografia ??? Odpowiedz Link Zgłoś
pyffello114 Tacy są PiS-owcy 13.11.09, 15:06 Nihil novi! Tacy są PiS-owcy.Niedouczeni,choć,ponoć z wyższej półki. Pamiętacie,Państwo,list Gosiewskiego? A "obiat" w wydaniu tego z najwyższej możliwej półki - samego wielkiego Jarosława. Oni są zbyt leniwi,aby nad sobą pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swojak POśmiejmy się z ortografii PiSowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 15:09 Znajomość ortografii z języka polskiego PiSowców jest pochodną od poziomu inteligencji wszystkich przybocznych prezesa J.K.Potrafią tylko nieustannie klepać jęzorami aby oczernić przeciwnika politycznego bez przedstawienia czegoś pożytecznego dla Kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja POśmiejmy się z ortografii PiSowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.09, 15:10 pis'anki nic ciekawego nie są w stanie zrobić to wykorzystują takie dolnolotne sposoby na ośmieszenie przeciwników. ŻAŁOSNE!!! Odpowiedz Link Zgłoś