Dodaj do ulubionych

Lis ujawnia kulisy swojego zawieszenia

• Gość: Doktor Re: PANIE LIS !!!-JEST PAN ... UŻYTECZNYM DURNIEM IP: *.petrus.com.pl / 80.48.189.* 30.01.04, 13:48

Panie Tomaszu Lis !!!

Musi Pan w końcu sobie uświadomić, że "kto mieczem wojuje, od miecza ginie".
      Przez tyle lat mówił Pan zmanipulowane teksty, aż w końcu i Pana dopadło !!!
      Może to Pana nauczy, że w libertyńskim świecie panuje zasada, która mówi: -
      "Murzyn zrobił swoje i może odejść !!!". Czy nie zauważył Pan, iż pełnił Pan
      funkcję ... "UŻYTECZNEGO DURNIA"???
      Przyznam szczerze, - wcale nie żałuję, iż tak został Pan potraktowany !!!
      Może się Pan w końcu ocknie i zobaczy, że nie można żyć w zakłamanym
      świecie, albowiem "wciskając kit" telewidzom, manipulując społeczeństwo, -
      samemu można być potraktowanym tak, jak traktował Pan swego czasu
      np. twórcę i dyr. Radia Maryja i TV Trwam.

Przekonał się Pan na własnej skórze, tym razem jako ofiara manipulacji
      medialnej, jak może się czuć osoba zaszczuta przez libertyńskie media.
      • Gość: Aneta Re: PANIE LIS !!!-JEST PAN ... UŻYTECZNYM DURNIEM IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.01.04, 15:11
        Zastanawiam się kto tobą manipuluje, że wypisujesz takie brednie (na pewno
        nie mózgownica)
        • Gość: Doktor Re: ANETO !!! - MOŻE ZAMIAST PISANIA - EDUKACJA ? IP: *.petrus.com.pl / 80.48.189.* 30.01.04, 17:25
          Aneto!

Postaram się odpowiedzieć na Twoje pytanie tak, byś zrozumiała, co zaznaczam,
          będzie bardzo trudne. Dla ludzi Twojego pokroju trzeba prowadzić 20-godzinne
          wykłady z zakresu manipulacji medialnej, nie zaś zdawkowo zasygnalizować istotę
          tematu. Za duże masz braki w edukacji, skoro posądzasz mnie o wypisywanie
          bredni.

Musisz najpierw żyć przynajmniej pół wieku (tak jak ja), przeżyć czasy
          totalitaryzmu komunistycznego z jedynie słusznym programem telewizyjnym,
          bardzo zbieżnym z ideowym rządzących, dalej - osławiony w świecie "stan
          wojenny" (czyt. zbrojne wystąpienie komunistycznej władzy przeciwko Narodowi
          Polskiemu), następnie zawłaszczanie naszego majątku w latach 90-tych
          (o zgrozo - trwającego do dzisiaj!), a w mediach nagłośnionych jako -
          "restrukturyzacja", do tego dodać musisz wiedzę, - by zrozumieć, na czym
          polega manipulacja i jakie spustoszenie może uczynić "myślenie telewizorem".
          Właśnie Ty jesteś koronnym tego przykładem !

Przeczytałem stos książek na temat manipulacji medialnej, także jestem autorem
          książki, w której poświęciłem jeden rozdział manipulacji.
          Jestem w stanie natychmiast wychwycić, w którym momencie zmanipulowano przekaz.
          Nie byłoby to możliwe, gdybym czerpał informacje tylko z jednego źródła
          i uznawał to źródło za jedynie słuszne i prawdziwe. Czytam 7 dzienników,
          2 tygodniki, oglądam bloki informacyjne kilku znaczących anglojęzycznych stacji
          TV, polskojęzycznych stacji TV, polskiej stacji TV Trwam, a także wysłuchuję
          informacji kilku polskojęzycznych stacji radiowych oraz polskiej stacji Radio
          Maryja.
          Coś mi się widzi, że w żaden sposób nie możesz pojąć, o jakie polskojęzyczne
          ośrodki medialne mi chodzi, prawda?
          Nadmienię tylko, iż właścicielem ok. 90 % prasy lokalnej, rozgłośni radiowych
          jest niemiecki koncern medialny Nouer Passauer Presse, który decyduje,
          co ma być nagłośnione, co ma być przemilczane, a co podane do wiadomości
          po zmanipulowaniu. W podejmowaniu tych decyzji nie sugeruje się on interesem
          Narodu Polskiego. A jak myślisz? Jeśli nie sugeruje się naszym interesem,
          to czyim? (ot - taki trening Twojego mózgu, pomyśl).

Wówczas posiadając określony zasób wiedzy na dany temat, - nie sugerując się
          dzennikarskim komentarzem, wypracowuję swoją opinię. Tak więc wbrew Twoim
          wątpliwościom, nikt mną nie manipuluje, albowiem moja świadomość została tak
          ukształtowana, że po prostu nie da się zmanipulować.
          Dla przykładu, - weź kiedyś do ręki "Nasz Dziennik", poczytaj, a następnie
          np. w "GW" odszukaj artykuł na ten sam temat i porównaj.
          Analogicznie, - popatrz na "Fakty" w TVN i dla porównania blok informacyjny
          w TV Trwam.
          Wyciągnij wnioski nie sugerując się komentarzem dziennikarza. Weź pod uwagę
          opis "suchych" faktów. Sama będziesz zaskoczona, do czego mogą się posunąć
          libertyńskie media, by zwiększyć tzw. "oglądalność", zwiększyć sprzedaż nakładu
          gazet i "zrobić celowo papkę z mózgu czytelnika".
          Musisz sobie w końcu uświadomić, że narodem ogłupionym jest dużo łatwiej
          rządzić. Mam nadzieję, że do tego stwierdzenia wkrótce sama dojdziesz.
          Oby nie było za późno.

Myślisz, że jak patrzysz, to widzisz i wiesz?
          Zapamiętaj sobie zatem motto do pierwszych Twoich lekcji z zakresu manipulacji
          medialnej: - "Patrzeć - nie zawsze znaczy widzieć".
          Życzę Ci, byś wolny czas przeznaczyła na edukowanie się, gdyż na zabieranie
          głosu na forum jest dla Ciebie za wcześnie. Jesteś jeszcze "za cienka".
          No cóż, może za rok? Jak będziesz pojętą uczennicą, kto wie?

Pozdrawiam.
          • Gość: Aneta Re: ANETO !!! - MOŻE ZAMIAST PISANIA - EDUKACJA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.01.04, 19:56
            Najbardziej zastanawia mnie, jak to możliwe, że śledząc uważnie bloki
            informacyjne kilkunastu stacji telewizyjnych, czytając mnóstwo książek (ba,
            nawet pisząc samemu), wysłuchując kilku stacji radiowych i czytając 7
            dzienników i 2 tygodniki - znajdujesz czas na aż tak kwieciste wypisywanie
            bredni ?
            Twoje krasomówstwo wypisz wymaluj przypomina przemówienia czerwonych polityków
            w wiadomych czasach - dużo słów, mało treści.
            Szkoda mi czasu na polemikę z tobą na tym forum, a braków w edukacji -
            zapewniam - nie masz podstaw mi wytykać. Ja tylko mogę się domyślać, jak
            bardzo jesteś niedowartościowany (rodzinka nie chce słuchać tyrad
            wszystkowiedzącego czy książka nie schodzi z półek sklepowych ?), bo gorycz
            bije z każdego zdania. Pisz pamiętniki, bo twoje pseudointelektualne teksty
            nie robią na mnie wrażenia.
            P.S. Wcześniejszą wypowiedź odnośnie manipulacji - podtrzymuję.
          • Gość: Marcin Re: ANETO !!! - MOŻE ZAMIAST PISANIA - EDUKACJA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.01.04, 20:37
            Droga Aneto, kimkolwiek jesteś ! Radzę nie wdawać się w dyskusję ze
            zwolennikiem radia Maryja i TV Trwam - to bezprzedmiotowe. Jak powszechnie
            wiadomo Rydzyk i jego zwolennicy to grono nieuleczalnych oszołomów o
            niezidentyfikowanym bliżej defekcie genetycznym.
            Niejaki Doktor niech lepiej wróci do słuchania swego guru, zamiast tracić swój
            cenny czas na wypisywanie obszernych bredni.
            Na marginesie: czy wiesz, że Rydzyk uważa Teletubisie za homoseksualistów ?
            • Gość: Kaczor Re: ANETO !!! - MOŻE ZAMIAST PISANIA - EDUKACJA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.01.04, 22:15
              Wiem, że niniejsze forum ma być w zamierzeniu o Foxgate, ale słysząc o
              Rydzykowcach nie mogę się powstrzymać od zamieszczenia tu prośby: Boże -
              popuść zszarganym nerwom i ześlij bombę na Rydzykowców !
              A radio Maryja i TV Trwam - to dobre dla dusz czyśćcowych (gorsze katorgi od
              mąk piekielnych).
              A swoją drogą - przedmiotowy Doktorek to ma gadane, faktycznie - chyba
              przechodzi andropauzę ...
          • Gość: Rojek Re: ANETO !!! - MOŻE ZAMIAST PISANIA - EDUKACJA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.01.04, 23:19
            I ty masz czelność mówić o manipulacji ? Powołujesz się na pseudokatolickie
            rozgłośnie radiowe i telewizyjne, które - co bezbłędnie obrazuje twoja
            wypowiedź - zamanipulowały twoim umysłem bez reszty.
            Rydzykowcy czy Lepperowcy - nawiedzeńcy i oszołomy , bezmyślne i ślepe masy
            idące za głosem swego guru (hipnotyzera ?)
            Chełpisz się "wyedukowaniem" i znajomością niuansów życia społ-polit, zupełnie
            jakbyś szukał na tym forum dowartościowania i poklasku dla swej erudycji.
            Rzeczywiście - pogratulować Rydzykowej edukacji !
            A Lisa zostaw w spokoju, bo mu nie dorastasz (ty i tobie podobni nawiedzeni
            oratorzy)
      • Gość: Marcin Re: PANIE LIS !!!-JEST PAN ... UŻYTECZNYM DURNIEM IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.01.04, 20:12
        Po co aż takie wielkie słowa - przecież ta cała sprawa nie jest tego warta.
        Pomyślmy chwilę - zaczęło się od ankiety (jednej z wielu) pseudo-
        prezydenckiej, opublikowanej przez Newsweek. Znależć tam można nazwiska takie
        jak Pieńkowska, Durczok czy prof.Religa - na tapecie jest jednak tylko Lis.
        Jest on świetnym dziennikarzem i komentatorem, ale stanowczo neguję, iż
        wygłasza on zmanipulowane teksty !!! Zanim wygłosisz takie zdanie - przeczytaj
        jego książkę - polecam (przestaniesz się dziwić, że poglądy Lisa mogą być
        opiniotwórcze - są tego warte)
        Ale czego można spodziewać się po osobie, która powołuje się na Radio Maryja i
        TV Trwam ...
      • Gość: Doktor Re: DO ANETY, MARCINA, KACZORA, ROJKA !!! IP: *.petrus.com.pl / 80.48.189.* 31.01.04, 13:37
        Zdecydowałem się umieścić tekst do Was czworga, albowiem jak widzę
        po warszawskim IP, - dużo Was łączy.

Nie zniżę się do Waszego poziomu i nie obrzucę Was inwektywami, których mnie
        nie oszczędziliście. No cóż, gdy libertynom brak siły argumentów, - stosują
        argument siły (w tym wypadku słowny). Chociaż prezentujecie jakże odmienne
        poglądy od moich, zwracając się do Was (w przeciwieństwie do Was) –
        wyrażenia: „Ty”, „Tobie”, „Ciebie” przez szacunek dla Was jako gatunku
        ludzkiego, - piszę dużą literą.

DO ANETY !

Jeśli twierdzisz, że „kwieciście wypisuje brednie”, to tu i teraz napisz
        konkretnie, jakie to brednie zamieściłem w poprzednim poście?
        Podaj je i uzasadnij, - oczywiście opierając się na faktach. Nie interesują
        mnie fakty medialne, a rzeczywiste. No tak, zapomniałem, że możesz mieć kłopot
        w odróżnieniu faktu medialnego od rzeczywistego. Ale to już Twój problem.

Przypisujesz mi „kwiecistość wypisywania”. Jeśli - jak widzę masz kłopot
        z czytaniem tekstu pisanego w miarę poprawną polszczyzną, to jak Ci
        proponowałem wcześniej, - nic nie stoi na przeszkodzie, byś się dokształcała
        w zrozumieniu prostych tekstów. W odróżnieniu od „wtórnych analfabetów”
        pisujących na forum, - nie używam tzw. skrótów myślowych, albowiem wypaczają
        one sens wypowiedzi, pozostawiają wiele niedomówień, a przez to wypowiedź
        może być inaczej zrozumiana. Czasem się tak zdarza, iż jakiś nierozgarnięty
        forumowicz napisze stek głupot, a „skontrowany” tłumaczy się, że zastosował
        skróty myślowe. Oczywiście nie mógł zastosować skrótów myślowych, albowiem
        podczas pisania nie myślał.
        Jeśli dla Ciebie mój tekst zawierał dużo słów, a mało treści i porównałaś go
        z przemówieniami „czerwonych”, to śmiem stwierdzić, że chyba jesteś za młoda,
        by tak twierdzić. Pojęcia nie masz, jak wyglądało przemówienie tow. Wiesława,
        później Gierka, Babiucha, Messnera, Rakowskiego, Jaruzelskiego, itp. komuchów.
        Jeśli sądzisz, że mam coś wspólnego z „czerwonymi”, to po części masz rację.
        Miałem z nimi kontakt i to bardzo bliski. Oni byli oprawcami, a ja ofiarą !!!
        Także spędziłem pół roku w Gdańsku na początku stanu wojennego po prawej
        stronie barykady.
        Zostałem w związku z tym uznany przez IPN za poszkodowanego przez totalitarny
        i zbrodniczy system komunistyczny !!! Więc nie przypisuj mi, iż moje teksty
        wzoruję na przemówieniach „czerwonych”. Dla mnie o wiele groźniejszą zarazą
        od „czerwonych” są „różowi”. Dziurki nie zrobią, a krew wysączą !!!
        Wiem, że nie zrozumiałaś tego zdania. No cóż, nadal podtrzymuję, byś się
        edukowała.

Twierdzisz dalej, że czuję się niedowartościowany, rodzinka nie chce już
        słuchać moich tyrad, a książka źle się sprzedaje.
        Otóż mylisz się totalnie. Pochodzę z rodziny o poglądach głęboko patriotycznych
        (dziadek był bojownikiem AK, ojciec w harcerskich szeregach konspiracyjnych).
        Tak więc nie mógłbym ożenić się z kobietą o poglądach komunistycznych.
        U mnie w domu mówi się codziennie o naszych narodowych sprawach bez ogródek
        i z całą pewnością żona i dzieci (chociaż dorosłe) chcą i umieją słuchać,
        a ja także ich słucham. W rodzinie po prostu jest dialog, którego niestety
        coraz mniej w polskich rodzinach, albowiem rolę „mówcy” przejął telewizor.

A co do książki: - otóż musiałem wznowić nakład, albowiem z chwilą
        gdy „przekręty” rządzących w RP zaczęły osiągać apogeum po Kopenhadze
        i Atenach, przy zmanipulowanym nagłośnieniu w mediach (także w TVN) tego
        mafijnego procederu, ludzie zaczęli się domagać podania prawdy. Jak myślisz?
        Gdzie tę prawdę usłyszą? Gdzie o niej przeczytają? Może w TVN? Może w GW?
        Założę się, że Ty nawet nie wiesz, że począwszy od roku 1985 trwa piąty rozbiór
        Polski. Bo i skąd masz wiedzieć? Ty nawet nie chcesz wiedzieć!!!

Tak więc –„stan Twojej skrajnej niewiedzy – doprowadził Cię do skrajnego stanu
        ogłupienia”.

Jak przeczytasz treść warunków akcesyjnych do UE (ja przeczytałem większość),
        które podpisał Miller, to potem możesz ze mną podyskutować. A póki tego nie
        uczyniłaś, to już Ci nadmieniłem, - edukuj się.
        Przypisałaś moim tekstom charakter „pseudointelektualny”, który nie robi
        na Tobie wrażenia. No widzisz sama, że nadal nic, a nic nie pojmujesz,
        o co mi chodziło. Obce jest mi tzw. „efekciarstwo”. Piszę po to, by takie
        nietęgie umysły jak Twój zaczęły pracować na Twoją korzyść. Bo jak do tej
        pory za Ciebie „myśli” telewizor i GW !!! To „oni” Ci mówią, co jest „cacy”,
        a co „be”. Ty już nie jesteś w stanie samodzielnie myśleć. Nie stać Ciebie
        na wypracowanie własnego zdania w oparciu o rzetelną analizę sprawdzonych
        faktów. No cóż, media swą potęgą uplasowały się jako pierwsza władza w RP.
        Psychosocjotechnika działa i robi z takich osób jak Ty i Tobie podobnych
        zastępy „użytecznych klakierów”.
        Zapamiętaj sobie, że z prądem płyną tylko zdechłe ryby !!!

DO MARCINA, KACZORA, ROJKA !

Bardzo nieuważnie czytałeś mój post Marcin , albowiem nie wynika z niego,
        iż jestem zwolennikiem RM i TV Trwam. Źle dla Ciebie się stało, że wdałeś się
        ze mną w dyskusję. Nie darzę sympatią osób, które nie mając umiejętności
        uważnego czytania, nie mając umiejętności analitycznego myślenia, - garną się
        do słów krytyki. Wymieniłem tylko źródła, z których pozyskuję informacje.
        Również nie przypisuj mi, że jestem zwolennikiem GW, choć też ją czytam
        regularnie.

Napisałeś, cyt. „Rydzyk i jego zwolennicy to nieuleczalne oszołomy
        o niezidentyfikowanym bliżej defekcie genetycznym”.
        A Kaczor i Rojek - też się przyłączyliście i obrzuciliście błotem.

Gratuluję Wam „zdrowia psychicznego”.
        Długo do takiego wniosku dochodziliście? Potwierdza się stwierdzenie, że
        libertynów stać tylko na obrzucenie błotem, albowiem w merytorycznej dyskusji
        brak im argumentów. Przecież nawet nie zdajecie sobie sprawy, że popełniliście
        przestępstwo określone w Kodeksie karnym !!! Tak, tak !

K.k art. 212 § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną
        lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie
        lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na
        utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju
        działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności
        do roku.
        § 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków
        masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia
        wolności do lat 2.
        § 3. W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec
        nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo inny cel
        społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.
        § 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 odbywa się z oskarżenia
        prywatnego.

Zatem obraziliście miliony słuchaczy RM i setki tys. widzów TV Trwam.
        A kim wy jesteście, co? Nietykalni? Czy myślicie, że nie można Was „namierzyć”
        i ...pociągnąć do odpowiedzialności karnej? Można, ale zastosuję tu zasadę:
        -„nie ruszaj g...., bo zacznie śmierdzieć”.

Jak wyjaśnicie następujący fakt: - RM zapraszało gości ze świata polityki
        do audycji pt. „Rozmowy niedokończone”, którzy przestrzegali przed zgubnymi
        dla Polski decyzjami akcesji do UE na warunkach narzuconych przez urzędników
        UE. Podniósł się jazgot euroentuzjastów w libertyńskich mediach, którzy
        identycznie jak Wy - obrzucili błotem pracowników rozgłośni, jak i zapraszanych
        gości. I cóż takiego się stało po podpisaniu akcesji? Otóż te same media nagle
        zaczęły głosić dokładnie te same treści, które wcześniej poddali zajadłej
        krytyce !!!
        I dla przykładu: -
        W pierwszym po referendum
      • Gość: Doktor Re: DO ANETY, ..dokończenie poprzedniego postu IP: *.petrus.com.pl / 80.48.189.* 31.01.04, 13:42
        I dla przykładu: -

W pierwszym po referendum numerze "Newsweek Polska" zamieszczono tekst,
        w którym wprost jest napisane, że "eurosceptycy mieli rację – czeka nas pięć
        bardzo trudnych lat". Potem następuje długa wyliczanka wyrzeczeń i trudności,
        które przyniesie nam akcesja. Zamiast obiecanego raju - cięcia socjalne,
        zwolnienia z pracy, eliminacja polskich firm przez zagraniczną konkurencję.
        Artykuł zilustrowano - jak na ironię - wielkim zdjęciem rozentuzjazmowanych
        warszawiaków, świętujących akcesję z puszkami piwa w rękach. Ileż cynizmu
        trzeba, aby taki tekst udostępniać dopiero wtedy, gdy nie można zmienić swojej
        referendalnej decyzji. Wymowa publikacji jest jednoznaczna: gazeta, której
        społeczną misją powinno być przecież przekazywanie prawdziwych informacji,
        zakpiła sobie z czytelników, a teraz szyderczo rzuca im w twarz:
        "Ale daliście się nabrać!".

Przecież to hipokryzja dużego formatu !!! Jeszcze tego nie widzicie?
        No to zobaczycie, jak się któregoś dnia obudzicie z ....głową w nocniku.
        Więc nie pojmuję, jak wg Was te „nieuleczalne oszołomy o niezidentyfikowanym
        bliżej defekcie genetycznym” mogły informować przed szkodą, a libertyńskie
        media po szkodzie? Gdyby były takie, jak ich nazwaliście, to kolejność powinna
        być odwrotna, prawda?
        Chociaż co jest logiczne dla mnie, dla Was jak widzę – niekoniecznie.
        Oto Wasza „poprawność polityczna” !!!

I nie Tobie Marcin sugerować, czego mam słuchać i co robić ze swoim czasem,
        albowiem to nie ja mam braki w wyedukowaniu, lecz Ty i Twoi klakierzy – Kaczor
        i Rojek.
        Wiec może przyłączcie się do Anety. Razem będzie Wam łatwiej zrozumieć wiele
        rzeczy, które w tej chwili traktujecie jako abstrakcję.

• Gość: Marcin Re: DO ANETY, ..dokończenie poprzedniego postu IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.01.04, 16:33
          Ja się z tobą (tak, tak - nadal z małej litery !) kolego nie wdaję w polemikę,
          bo: primo-nie mam na to czasu i chęci ;
          secundo-niniejsze forum utworzono w innym celu (czego zdajesz się nie
          zauważać) ;
          tertio-twoje poglądy i sposób myślenia są znacznie poniżej mojego poziomu
          (nawet bufoniarska otoczka i twoje korzenie-ho, ho od samego Napoleona... im
          nie pomogą)

Ale - jak łatwo się domyślić - tacy krzykacze jak ty muszą mieć zawsze
          ostatnie słowo i to jest powodem napisania niniejszej riposty. Ja i kilku
          moich przyjaciół z utęsknieniem czekamy na dalszy ciąg twoich tyrad (szczerze
          powiem, że dawno już nic mnie tak nie ubawiło) Więc pisz, pisz, bo
          najwyraźniej brakuje ci, biedaku, publiki.

P.S. I błagam - skieruj sprawę do prokuratury, to twój obywatelsko-
          chrześcijański obowiązek ...
        • Gość: Rojek Re: DO ANETY, ..dokończenie poprzedniego postu IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.01.04, 16:56
          Będąc na stażu - miałem praktyki w dużym zakładzie psychiatrycznym, ale tak
          skrajnego przypadku jeszcze nawet tam nie spotkałem.
          Masz rację, Marcin - to wciąga i też sprawdzę później, co jeszcze spłodził.

Drogi doktorze ! Chętnie polecę dobrego specjalistę od zdrowia psychicznego,
          bo sam - nie śmiałbym się podjąć leczenia (to musi być conajmniej profesor) ...
        • Gość: Asia, żona Rojka Re: DO ANETY, ..dokończenie poprzedniego postu IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.01.04, 17:19
          Ludzie - czytajcie, to rzeczywiście jest super. Do tej pory "zachwycały" mnie
          teksty z radia Maryja krążące w necie, ale doktor-show jest jeszcze lepszy !
          A może założymy oddzielne forum, bo tu faktycznie nie jest miejce ? Marcin co
          ty na to ? To by dopiero była zabawa !
          P.S. Prześlij nam jeszcze raz swojego maila, bo zakradł się jakiś błąd w
          adresie.
        • Gość: Doktor Re: DO 100 % LIBERTYNÓW MARCINA i ROJKA !!! IP: *.petrus.com.pl / 80.48.189.* 31.01.04, 18:13
          W dalszym ciągu nie widzę z Waszej strony dialogu na argumenty,
          za to coraz bardziej obrażacie. Wiem, że tylko Was na to stać.
          Niestety, na nic więcej. A to za mało, by pisać na jakimkolwiek forum.
          Aż litość bierze, gdy czytam Wasze teksty i zbiera mi się na wymioty !!!

Zapewniam Was, że nie będę „puszczał pary w gwizdek” i nie będę dalej pisał,
          gdyż tak twardogłowych libertynów dawno nie spotkałem. Do Was nie trafiają
          żadne argumenty !!! Nawet jeśli powołałbym się na słowa posła Ziobro
          (bądź co bądź dr nauk prawniczych), które wypowiedział w TVN-ie wczoraj
          na temat T. Lisa, to Wy i tak byście to zanegowali.

A Ty Rojek – dalej powinieneś mieć staż w tym zakładzie psychiatrycznym,
          i .....nosić kaczki i baseny, albowiem z Twoim intelektem nie można zostać
          dobrym lekarzem. Masz za dużo wspólnych cech z pacjentami tego zakładu.
          Chyba że ktoś się pomylił i dał Ci lub ma zamiar dać uprawnienia
          do wykonywania zawodu lekarza. Współczuję pacjentom, którzy będą pod Twoją
          opieką. Noszenie kaczek i basenów to najodpowiedniejsze zajęcie dla Ciebie.
          Przynajmniej będzie mniejsze ryzyko zrobienia krzywdy bliźniemu, bo nic
          bardziej nie rani, jak słowa wypowiedziane bez odpowiedzialności.

Nie pozostaje mi nic innego, jak zakończyć takim oto stwierdzeniem:-
          Gdyby Wasza głupota umiała latać, to latalibyście na trasie
          Paryż – Nowy Jork zamiast skasowanego Concorda !!!

Bez pozdrowień.
          • Gość: Marcin Re: DO 100 % LIBERTYNÓW MARCINA i ROJKA !!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.01.04, 18:30
            Ależ pisz, błagam, nie przestawaj !!! Fanatycy zawsze mnie interesowali jako
            osobliwe zjawisko a twoje wypowiedzi biją wszystkie podobne na głowę !
            Zawsze możesz przecież argumentować w próżnię (wyobrażając sobie, że ktoś
            kontratakuje), to nie umniejszy czaru i uroku twych słów. Zwłaszcza, że
            zapowiada się coraz ciekawiej, pojawiają się iście mickiewiczowskie zwroty,
            jak "gó..o" , "zbiera mi się na wymioty", że o "twardogłowych libertynach" nie
            wspomnę.
            Z niecierpliwością czekam na dalsze wywody (już nawet nie wyłączam komputera).
            Bądź humanitarny - czy wiesz ilu ludzi ma dzięki tobie rozrywkę ?
          • Gość: gienio Re: DO 100 % LIBERTYNÓW MARCINA i ROJKA !!! IP: 195.187.93.* 31.01.04, 18:32
            Takiego cymbala jak ten pan co sie mieni doktur juz dawno nie widzialem.
            Wystrzelic go na marsa razem z rydzykiem tel trwam i poslem giertychem
            OGNIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: Doktor Re: GIENIO !!! ZNAM BARDZIEJ HUMANITARNY SPOSÓB !! IP: *.petrus.com.pl / 80.48.189.* 31.01.04, 18:52

GENIO !!!
              A może tak zaczniesz od siebie, co? I tak na początek ...
              ... zabij się sam własną pięcią !!!
              Wtedy na forum będzie o jednego głupka mniej !!!
              • Gość: gienio Re: GIENIO !!! ZNAM BARDZIEJ HUMANITARNY SPOSÓB ! IP: 195.187.93.* 31.01.04, 18:56
                zenada
              • Gość: Piotr Re: GIENIO !!! ZNAM BARDZIEJ HUMANITARNY SPOSÓB ! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.01.04, 19:11
                Dzielnie kibicuję waszej dyskusji i jestem coraz bardziej zachwycony - POLECAM
                INNYM LEKTURĘ !!!
                Faktycznie, ten doktorek to cudowny fanatyk i oszołom (dziękuję niebiosom, że
                przypadkiem zajrzałem na to forum !). Ludzie spod egidy Rydzyka (tudzież
                przyjaciele wspomnianego posła Ziobro) to niesamowity wybryk natury, rzekłbym
                nawet "ósmy cud świata".
                A doktorka proponuję oddać do muzeum, żeby i potomni mogli się zapoznać z jego
                radosną twórczością (ku przestrodze oraz do celów medycznych, rzecz jasna)
                Pozdrawiam i czekam na cd
        • Gość: Doktor Re: DO ASI, ŻONY ROJKA !!! - GŁOŚNY BĘBENEK ??? IP: *.petrus.com.pl / 80.48.189.* 31.01.04, 18:42
          Czemu tak „pyszczysz” w obronie swego męża?
          Nie stać Cię już na wyrażenie własnego, wypracowanego zdania,
          czy też jesteś całkowicie podporządkowana mężowi i temu,
          co mówią w "telewizorni"?

Postawię Ci retoryczne pytanie: - Czy wiesz, dlaczego bęben jest tak głośny?

Opowiem Ci : Jest głośny, bo pusty w środku !!! Więc „zejdź z tonu”,
          bo utwierdzisz mnie w przekonaniu, że oprócz makijażu – nie ma w Tobie
          nic wartościowego, co możesz zaoferować Polsce, w której żyjesz!!!

Poruszałem bardzo poważne tematy, a Ty chcesz z tego zrobić zabawę?
          Infantylna jesteś, a to Cię deklasuje, bym z Tobą zamienił jakiekolwiek
          słowa !!!
          A’propos mojego e-maila: Czy Ty przypadkiem nie zamieniłaś się z głupkiem na
          rozumy?
          Przecież do prowadzenia dialogu nie są nam potrzebne nasze adresy e-mailowe !!!
          Mnie na przykład jest potrzebny przede wszystkim partner do dyskusji o dość
          wysokim IQ, a nie „futerał do skrzypiec” !!!
          Więc nie „wychodź przed orkiestrę”, bo fałszujesz !!!

Bez pozdrowień.
          • Gość: Rojek Re: DO ASI, ŻONY ROJKA !!! - GŁOŚNY BĘBENEK ??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.01.04, 19:04
            Jakie argumenty ???- fanatyzm się leczy psychiatrycznie, a nie argumentuje (to
            tak, jakby przekrzykiwać nagranie z katarynki).
            Zamiast obrażać moją Żonę (cóż, chorym się wybacza, lecz nieco szkoda, że
            obliżasz loty wypowiedzi) zostań moim pacjentem - jeśli się zgodzisz
            zobowiązuję się nawet wynosić po tobie zawartość nocnika.

P.S. Prośba o adres mailowy była skierowana do Marcina, przecież nie do ciebie
            cymbale.
          • Gość: Marcin Re: DO ASI, ŻONY ROJKA !!! - GŁOŚNY BĘBENEK ??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.01.04, 20:12
            Nie śpij, doktorku, czekamy na "błyskotliwą" ripostę !
            A może dla odmiany wyżywasz się na swojej biednej żonie ? Kobiecinka zasługuje
            na złoty medal (jeśli oczywiście jeszcze nie uciekła).
            • Gość: Rachela-ż. Doktora Re: Do Marcina i Sp.z o.o. za słowa !!! IP: *.petrus.com.pl / 80.48.189.* 31.01.04, 20:59
              Wywolales mnie czlowieku do tablicy!
              Jestem od paru godz. i czytam wasze teksty. Jestem oburzona, ze na takim
              internetowym forum, który czyta nie tylko Polska, ale i zagranica,
              prezentujecie poziom ze szkoły podstawowej. I ja sobie nie zyczę jako Polka,
              byscie mnie Polke reprezentowali w świecie w tak debilny sposób!!! Nie chce
              slyszec za granica slow utozsamiajacych nas Polakow z takimi jak wy, którzy w
              tak prymitywny sposób zabieraja glos na publicznym forum. Czy tego prostackiego
              jezyka nauczyli was wasi rodzice? Jeśli wasze wypowiedzi nadal będą tak mierne
              w konkrety, a pelne wyzwisk i epitetow, to ja nie chce wiecej widzec waszych
              tekstow na tym, ani na innym forum.

Pozdrawiam.
              • Gość: Marcin Re: Do Marcina i Sp.z o.o. za słowa !!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.02.04, 11:54
                Jakie konkrety, Kobieto ?! Z ludźmi (wybacz mi te słowa) pokroju Twojego
                szanownego małżonka nie podejmuje się dyskusji, bo to bezprzedmiotowe !
                Sama powiedz - po co przekrzykiwać katarynkę ? Skoro obrał sobie za guru
                Rydzyka czy Ziobro to należy go leczyć (a przynajmniej odizolować) a nie
                dyskutować. Takich oszołomów szukać można tylko wśród islamistów albo
                przedstawicieli zuluskich plemion w Afryce - TO NIE OBELGA, TYLKO FAKT (wiem,
                wiem - prawda w oczy kole ...)
                Jeśli chodzi zaś o parlamentarność języka - poczytaj sobie mężowskie teksty,
                biją na głowę nawet najgorsze dresiarskie odzywki.
                Współczuję Ci tylko imienia (biorąc pod uwagę antysemickie zapędy doktorka).
                Sam nie znoszę Żydów, ale Twoja sytuacja jest nie do pozazdroszczenia.
              • Gość: Stanisław, 63 lata Re: Do Marcina i Sp.z o.o. za słowa !!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.02.04, 13:17
                Pani Rachelo ! Zdecydowałem się wziąść udział w tym forum, chociaż - mając
                swoje lata - nie jestem biegłym internautą. Wnuczek, jak to się mówi - "dał mi
                cynk"- o czym tu się rozmawia.
                I zgadzam się z młodymi, choć grają w nich emocje (przywilej wieku) !! Z
                fanatyzmem się nie dyskutuje, ani też nie walczy - bo po co ? Ja też nie życzę
                sobie, aby całe następne pokolenia (w tym moje wnuki) rosły i formułowały
                swoje poglądy słuchając oszołomów takich jak Rydzyk, Ziobro i im podobni (a to
                niestety nieuniknione, żeby się z ich hasłami nie zetknęli), którzy żerując na
                ludzkich uczuciach religijnych - pod tymi hasłami głoszą szkodliwe społecznie
                herezje. Księża - do Boga, nie do polityki !
                I wypowiadam się tu zupełnie świadomie (i chętnie też bym użył słów
                obelżywych, bo się we mnie aż gotuje) jako były AKowiec, Solidarnościowiec i
                historyk z wykształcenia. Nie dyskutować, tylko eksterminować - nie pozwolić
                na rozmnażanie i przekazywanie wadliwego genotypu ! W Polsce nie będzie nigdy
                normalnie, dopóki "skorupka za młodu nasiąka".
                Ale Pani (trudno się dziwić) też nasiąkła przez lata we własnych domowych
                pieleszach, więc nie zrozumie o czym mówię. A szkoda, bo "Rydzykowcy" to
                polska rodzima zakała, wstyd i hańba.
                Zdrowia życzę.
                • Gość: Wnuk Stanisława Re: Do Marcina i Sp.z o.o. za słowa !!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.02.04, 17:12
                  Dziadek mówi, żeby dopisać, że ma 83 lata (z czego jest dumny). Ja zaś ze swej
                  strony dopisuję, że i tak wygląda na 63.
          • Gość: Alicja Re: DO ASI, ŻONY ROJKA !!! - GŁOŚNY BĘBENEK ??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.01.04, 20:54
            Cudowna dyskusja, w miarę jej rozwoju jestem coraz bardziej zachwycona !
            Jak pan się uchował, doktorze, w cywilizowanym świecie ?! Niesamowity okaz
            przyrodniczy.
            Przypuszczam (to do Rojka, bo jestem z branży), że podobne czynniki,
            działające na ludzki system immunologiczny - są odpowiedzialne za liczne
            choroby cywilizacyjne, takie jak alergie, niepłodność kobiet (itd, itd) i...
            fanatyzm umysłowy (fanaticus głupitis). Świadkowie Jehowy, "Rydzykowcy",
            sekciarze, wojujące (skrajne) feministki, islamiści, komuniści - to podobna
            beczka, zakała ludzkości - ale i poważna choroba umysłowa. Nie dyskutujmy,
            tylko leczmy, na litość Boską !
            Pozdrawiam serdecznie Żonę Rojka.

P.S. Od dzisiaj śledzę pilnie rozmaite forum Gazety, może jeszcze gdzieś
            spotkam naszego potencjalnego pacjenta.
            • Gość: Doktor Re: DO ALICJI i reszty porąbanej warszawki !!!!! IP: *.petrus.com.pl / 80.48.189.* 31.01.04, 21:15
              Dość już tego !!!
              Już mnie nie stać na piękne słówka wobec bandy kretynów z warszawki !!!
              Nawet gdybyście wszyscy razem to wasze libertyńskie g......no, w którym się
              umazaliście, skropili perfumami firmy Coco Channel, to g.....no pozostanie
              nadal libertyńskim g......nem, którym się brzydzę!!!
              Albo jesteście mojżeszowymi, albo gojami pełniącymi rolę użytecznych durniów!!!
              Wasze teksty mam w "ostatniej częsci układu pokarmowego" !!!
              Do chamów muszę po chamsku.
              • Gość: Marcin Re: DO ALICJI i reszty porąbanej warszawki !!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.02.04, 11:43
                Czarujące słowa (ten komentarz jest najpiękniejszy - rozwijasz się, doktorku,
                w miarę upływu czasu). Napisz coś jeszcze - wszystko przeczytamy z niekłamanym
                zachwytem. Twoje słownictwo bije na głowę nawet teksty z "Psów" Pasikowskiego.
                P.S. Ulżyło ci czy nadal męczy zatwardzonko ?
    • Gość: kolega Bozena Walter z Jolka Kwasniewska sie juz dogadaly IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.04, 13:49
      w akcjach charytatywnych i w tej takze ,,,, Tomasz TRZYMAJ SIE i nie daj sie
      czerwoenj burzuazji
    • Gość: Alicja Re: Lis ujawnia kulisy swojego zawieszenia IP: *.umcs.lublin.pl 30.01.04, 13:50
      Zgadza się. Oglądałam fakty tylko ze względu na Lisa
    • Gość: Peter A TVN nadal korzysta z wizerunku Pana Tomasza ! IP: *.bdm.com.pl / *.bdm.com.pl 30.01.04, 14:06
      Chciałbym wszystkich odesłać do strony internetowej tvn, na której wizerunek
      Pana Tomasza nadal stanowi główną treść zachęcającą i reklamującą
      program "Fakty"... Coś tu chyba jest nie tak z tym Zarządem TVN-a, coś nie
      tak !!!
    • Gość: z Nie dziwię się, ze ten arogancki rutyniarz IP: *.magma / *.magma-net.pl 30.01.04, 14:26
      o wąziutkich horyzontach intelektualnych nie przewidział, że zabawa w politykę
      sięgajaca dalej niż używanie "kłonicy" w Faktach jest dosć ryzykowna.
    • Gość: z Nie dziwię się, ze ten arogancki rutyniarz IP: *.magma / *.magma-net.pl 30.01.04, 14:26
      sięgajaca dalej niż używanie "kłonicy" w Faktach jest dość ryzykowna.
      sięgajaca dalej niż używanie "kłonicy" w Faktach jest dość ryzykowna.
      • zbychooo Re: TVN popełnił ogromny błąd......dlaczego??????? 30.01.04, 15:17
        Obrona obiektywności jest tylko przykrywką tego co się dzieje wewnątrz stacji
        TVN. Coraz szybciej zbliża się termin odnowienia koncesji TV-owi, a wiadomo, że
        w naszym kraju gdzie media są tak zależne od państwa wszystko zdarzyć się może,
        więc należy wyciszyć ostre teksty krytyczne o władzy w których przodowała
        Olejnik i Lis. Nie należy robić sobie wrogów w pałacu prezydenckim, bo tam
        również opłaca się mieć przychylność familii Kwaśniewskich. I w tej sytuacji
        wyszło na jaw jak bardzo TVN- jest zależny od ludzi trzymających władzę w
        Polsce. Stając przed wyborem: obrona czołowego dziennikarza własnej stacji i
        najlepszego programu, czy przychylność „dużego i małego pałacu”, wybrano to
        drugie nie zważając na koszty jakie stacja poniesie gdy straci Lisa, który był
        jej lokomotywą.. Prawda jest taka, że Fakty to Lis i nic tego nie zmieni,
        dziwię się krótkowzroczności ludzi kierujących TVN-em......
        Argument, że Lis zasłużył na zawieszenie biorąc udział w sondażu Newsweeka jest
        śmieszny! wzięło w nim udział jeszcze kilku innych dziennikarzy i co? jakoś
        nikt nie wspomina o nich! Oni nie przestali być wiarygodni??? nie wspomnę już
        o tym ilu byłych rządowych rzeczników nadal pracuje w branży dziennikarskiej,
        ilu byłych posłów jest redaktorami naczelnymi dzienników, tygodników itd. itd.
        I właśnie ci najgłośniej krzyczą o wiarygodności Lisa!
        Dzisiaj Lis powiedział, że obecnie interesuje go tylko praca dziennikarza ale
        nie podpisze żadnego cyrografu, że w przyszłości nie zajmie się służbą
        publiczną. I ma rację!
        Przecież ten człowiek ma dopiero 36 lat, spore osiągnięcia, dużą popularność i
        uznanie obywateli oraz wiele dobrych pomysłów na to, jak można pomóc naszemu
        krajowi, dlatego byłby głupcem gdyby dobrowolnie zrzekł się swoich praw
        obywatelskich i uległ szantażowi zwierzchników. Nie wspomnę już o tym że
        propozycja podpisania takiego „cyrografu” jest niezgodna z prawem. Tomasz Lis
        udowodnił, że jest rozsądnym i przyzwoitym człowiekiem dlatego jeśli w za kilka
        lat podejmie decyzję o kandydowaniu w jakichkolwiek wyborach to na pewno ma
        duże szanse na wygraną czego mu z całego serca życzę.....
    • Gość: socjolog Re: Lis ujawnia kulisy swojego zawieszenia IP: *.debacom.pl / *.za.digi.pl 30.01.04, 14:47
      No cóż nie znam kulis TVN , ale pod wodzą młodego Waltera TVN może iść powoli na dno. Takie brzydkie ruchy prsonalne, których jeden wyszedł na światło dzienne.
    • Gość: Poznaniak Re: Lis ujawnia kulisy swojego zawieszenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.04, 14:49
      Wszyscy wypowiadającu sie to "jedyni sprawiedliwi". LIS zachowywał się
      ostatnio jakby już był prezydentem RP. A to przecież tylko mały nadęty bufon ,
      który myśli,że może wszystko komentowąc na swój arogancki sposób. Podobne
      dziennikarstwo uprawiała Monika Olejnik - i na szczęście jest już na ławce
      rezerwowych, a może na stałe poza kadra.
      Ludzie patrzcie na fakty jakimi są, a nie ulegajcie zbiorowej aberacji
    • Gość: wues Re: Lis ujawnia kulisy swojego zawieszenia IP: 217.153.6.* 30.01.04, 15:00
      sto kilkanaście opinii, a są tak zgodne. To dziwne jak na zwyczaje w internecie.
      Zastanawiam się z czego to wynika? Odpowiedź sądzę jest oczywista! Każdy widzi
      co się dzieje, co wyrabiają politycy różnego rodzaju, dziennikarzyny, 'mundre
      głowy' itp. Przypuszczam że każdy ma tego serdecznie dość i 'w stolicy i na
      prowincji' dlatego szuka antidotum, coraz częściej ze strachu, z irytacji i ze
      świadomości zagrożenia. T.Lisowi tworząc Fakty w TVN udało się przekonać do
      siebie ludzi, do tego co i jak mówi, prowokując widzów do stwierdzenia :
      zobaczcie jaki jestem wiarygodny,mówię tylko prawdę, nie manipuluję a jak się
      pomylę to zaraz przepraszam, jestem taki jak Ty i też się boję! A jeśli wątpisz
      w moją informacyjną uczciwość to się zaraz przekonaj, przełącz się na jedynkę i
      porównaj dwie prawdy.
      To prawda. Lis jest najbardziej wiarygodny i można Go było oglądać.
      Spółka TVN postąpiła jak postąpiła i to jej problem. Jest takie przysłowie: jak
      Pan Bóg chce kogoś ukarać to mu rozum odbiera. Stary Walter jest już za stary i
      nie wszystko kojarzy, a młody Walter to jednak nie ten Walter jak był młody.
      Sondaż tu nie ma większego znaczenia, choć ( i tu znowu Lis jest wiarygodny)
      dobitnie (dzisiejsza rozmowa w TOK-u) ujawnia że TVN kłamie i bez niego dalej
      będzie kłamać. Kim by był T.Lis jeśli ugiął by się szantażowi 'właścicieli'
      TVN i wydał jakieś głupie oświadczenie?- przydupasem prezesa, właścicieli itp.
      Dziennikarz bez twarzy to jest pan nikt. Takich miernot lata po polskich
      mediach bez liku ( choćby p.Pieńkowska a ostatnio Durczok.
      Prawdą jest jednak że clou tej awantury to dwie panie; J.Kwaśniewska i B.też
      Walter. O tym jednak trochę później jak dialog na ten temat zostanie podjęty
      przez Innego Szanownego Rozmówcę.
      • Gość: Poznaniak Re: Lis ujawnia kulisy swojego zawieszenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.04, 15:06
        Rozum to odebrało "tobiepodobnym"
    • Gość: pani kazia Lis ujawnia kulisy swojego zawieszenia IP: *.stacje.agora.pl 30.01.04, 15:00
      "grodziska mazowieckiego" :) to bardzo ladna odpowiedz:)))
    • Gość: 222444555 Re: Lis ujawnia kulisy swojego zawieszenia IP: *.promax.media.pl / *.promax.media.pl 30.01.04, 15:00
      Nie czytałem wszystkich odpowiedzi-komentarzy, zbyt mało czasu- lecz mają racje
      ci którzy sceptycznie oceniaja niezależność tej stacji jak i tvn24. To że
      przymilają się bo chcą odnowić koncesję, jest chyba dość czytelne. Nie zrobią
      nic ponadto co TVP i mam tu na myśli rzeczywiste informowanie o ważnych
      zdarzeniach, "atrakcyjność" ich polega tylko na specyficznej zmianie składni
      zdań. Merytorycznie nic innego niż w innych tubach.
      Przykład "niezależności":
      Czas akcji: około 6 grudnia, miejsce: sala sesyjna Urzędu Wojewódzkiego w
      Poznaniu-
      min, zdrowia L.Sikorski na spotkaniu z samorządem województwa. Niezapowiedziane
      przybycie kilkuset lekarzy. Oto co transmituje tvn24:
      sala obok sali sesyjnej- minister mówi że zaraz udaje się do sali obok na
      rozmowy z lekarzami -
      spikerka stacji mówi: ( tak ja zapamiętałam) " zaraz przeniesiemy się do sali
      obok, gdzie są nasze kamery i bedziemy transmitować dla Państwa to spotkanie"
      I co dzeje się dalej? Krótka cisza, reklama , potem nagle dalsze informacje ,
      sport , pogoda i ramówka dalej leci. Żadnego słowa wyjaśnienia.
      TRZEBA BYŁO W TYM MOMENCIE POMYSLEĆ JEDNAK O KONCESJI.
      Szkoda że nie wiele osób mogło przysłuchać się temu spotkaniu, było czemu!!
      Kilka razy próbowałam wysłać maila na adres widzowie@tvn.pl i idzowie@tvn.pl
      w róznych sprawach- ANI RAZU NIE UDAŁO SIĘ TO MNIE I MOIM ZNAJOMYM.
    • Gość: Jagoda Re: Lis ujawnia - "Grupa Trzymajaca Wladze" IP: *.z064220066.okc-ok.dsl.cnc.net 30.01.04, 15:04
      To jest wlasnie przejaw dzialanie tej nieformalnej "GTW" -grupy trzymajacej
      wladze. Oni wszystko moga zrobic z czlowiekiem , jego kariera , jego porazka.
      Pani Gronkiewicz na ich rozkaz porzucila prezesure w Polsce i wyjechala za
      granice, mimo ze nie minal termin jej urzedowania w Polsce. To jest ta
      nieformalna sitwa , ktora rowniez kazala lordowi Huttonowi zrzucic wine na BBC.
      Teraz nie ma juz ludzi z charakterem , takie podle czasy kijanek.
      • Gość: gruszka Re: Lis ujawnia - "Grupa Trzymajaca Wladze" IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 30.01.04, 16:12
        ta sama grupa kazała Wałęsie przegrać wybory, Małyszowi żle skakać w turnieju
        czterech skoczni, Rokicie przegrać wybory na prezydenta Krakowa, Milerowi spaść
        helikopterem, Lisowi odejść z TVP do TVN, Michnikowi nagrać Rywina, księżniczce
        Annie spaść z konia i jagodzie spaść z byka
    • Gość: Jacq Re: Lis ujawnia kulisy swojego zawieszenia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.04, 15:05
      Po pierwsze Grodzisk Maz. nie ma prezydenta. Po drugie po czym takim
      oglądalnośc TVN w zachodnich okolicach W-wy bardzo spadnie. Wszyscy jesteście
      siebie warci.
      • Gość: Andreas Re: Lis ujawnia kulisy swojego zawieszenia IP: *.g.pppool.de 30.01.04, 15:18
        To gorzej niz w Rosji, albo na Ukrainie, to nawet nie wolno w Polsce byc
        podejrzanym o ambicje polityczne, to sie nazywa zamordyzm a po niemiecku ze
        dostal "Maulkorb".
    • Gość: znachor Re: Lis ujawnia kulisy swojego zawieszenia IP: *.dip.t-dialin.net 30.01.04, 15:17
      Dzennikarz który zdobył jedno z czołowych miejsc w sondażu popularności został
      wyrzucony z pracy, a dziennikarze mniej popularni i tacy co się wogóle na tej
      liście nie znaleźli pracują nadal i piszą paszkwile na Lisa. Np w
      Rzeczypospolitej czytałem. I to jest Polska właśnie.

Jakiś komentator o niepolskim nazwisku pisząc swój paszkwil w Rzeczypospolitej
      przyjął za pewnik, że dziennikarz nie może być politykiem. Nie warto się
      spierać, bo przecież z drugiej strony powszechnie wiadomo, że polityk może być
      dziennikarzem. Bez przeszkód pisze Nałęcz we Wprost, Drech-Krzycki w
      regionalnych gazetach lubuskich itd. pisze też wielu innych polityków.
      Oczywiście piszą tylko ci, co potrafią pisać.

• Gość: nika LIS NA NACZELNEGO NEWSWEEKA!!! IP: *.crowley.pl 30.01.04, 15:20
        w końcu to oni upiekli mu ten pasztet. szkoda gościa.porządny z niego facet i
        świetny dziennikarz.
    • Gość: ja Re: Lis ujawnia kulisy swojego zawieszenia IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 30.01.04, 15:19
      zydkowie przesraszyli sie gryzi piorka ale pani jolanta kwasnieska moze robic
      sondaze??????????
    • Gość: znachor Re: Lis ujawnia kulisy swojego zawieszenia IP: *.dip.t-dialin.net 30.01.04, 15:24
      "Lis i nowy prezes TVP Jan Dworak wypowiadają się na swój temat pochlebnie."

To oczywiste że każdy o sobie ma pochlebną opinię! A jak widzi jeden drugiego?

• Gość: KRZYCZU Re: Lis ujawnia kulisy swojego zawieszenia IP: *.e-loko.pl 30.01.04, 15:29
      kANDYDUJ CHŁOPIE I "PIEPRZ"... WALTERA
    • Gość: buntownik z wyboru DOPUKI NIE WRÓCI LIS NIE OGLĄDAJMY TVN! TO APEL IP: *.csc.com.pl 30.01.04, 15:39
    • Gość: Szymon Sama Dobroć Do tych co uważają Lisa za chama prywatnie IP: 212.160.127.* 30.01.04, 15:43
      Skąd wiecie że prywatnie jest chamem? Znacie go prywatnie? Jak można tak o
      kimś mówić nie znając go? Może znaciego z internetowego nagranie gdzie klnie
      jak szewc? Pokażcie mi dziennikarza szefa, który choć raz nie klnie i
      nieopiernicza podwładnych.
    • Gość: miguel Re: Lis ujawnia kulisy swojego zawieszenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.04, 15:45
      T.Lis to najlepszy dziennikarz w kraju
    • Gość: incgn@wp.pl CO SIE DZIEJE IP: 195.215.5.* 30.01.04, 15:49
      Ludzie, zastanowcie sie co sie dzieje u nas w kraju, wystarczy sie pokazac pare
      razy w telewizji zeby miec szanse bycia prezydentem? To moze Rywin powinien
      kandydowac, jezeli uda mu sie wyjsc obronna reka z prokuratury. Juz widzielismy
      ze jeden z politykow Rokita zdobyl slawe dzieki nadawanemu niczym reality show
      programowi o pracy komisji sledczej. Czy mysmy juz podurnieli do konca? A co
      sie dzieje w kraju, bezrobocie nagle 20% a mialo byc 18% to wyglada na to ze
      wszystko zalezy od tego jak sie liczy? Umiera Niemen i kazdy chce sie pokazac
      przy nim choc martwym. Smutno mi gdy czytam wprost o tym ze glupi jestesmy,
      choc w zdaniach przybranych jako super wiadomosci, gorace wiadomosci. Co ze
      ludzie sa zmeczeni polityka? Politykami? Cala ta Unia? A jak my zyjemy w
      Polsce, za co my zyjemy, wiekszosc z nas z trudem wiaze koniec miesiaca z
      poczatkiem nastepnego. Ile zarabiamy, ile zarabiaja ci najbogatsi? Czy mozna
      przezyc za 540 zl albo za 540 tys zl miesiecznie. Kto to wymyslil? A gdzie
      nasze nowe inwestycje, gdzie miejsca pracy dla tych co jej nie maja. Czy to
      sprawa genow ze my Polacy juz zawsze jestesmy skazani za nasza glupote
      dziedziczna choroba genetyczna? Czy zawsze bedziemy manipulowani, podzieleni
      przez obojetnie co, okupanta, lewice, prawice, prawa prawice, lewa, skoki
      Malysza, zlych i dobrych trenerow w roznych dziedzinach sportu. Z czego sie
      smiejemy ogladajac nasze ulubione kabarety - z siebie sie smiejemy. Czy my w
      tej roznorodnosci naszych pogladow i zachowan, genetycznych brakow i nadmiarow
      nie mozemy czerpac korzysci? Nie jestesmy idealni z naszymi wadami, jakimi
      wadami? Czy tak roznorodny kraj jak Ameryka czy cala Unia Europejska traci czas
      na wewnetrzne darcie kotow, na manipulacje? Gdy patrze na siebie i na nas to
      wstyd mi za to jacy jestesmy glupi. W calej rozciaglosci. Spojrzcie pewnego
      dnia na te wiadomosci co pojawiaja sie w mediach, tym jestesmy, na drugi dzien
      juz jestesmy inni, sucha papka, kolorowa gadanina stereo na srednio wypuklym
      ekranie.
    • Gość: ucieszony Zaczalem ogladac fakty jak odszedl lisek IP: *.acn.waw.pl 30.01.04, 15:54
      z twarzy juz widac ze idzie po trupach do celu. Kawal zlamasa
      • Gość: Tabaluga Re: Zaczalem ogladac fakty jak odszedl lisek IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.01.04, 16:38
        Z całą pewnością w twojej twarzy nie widać nawet przebłysku inteligencji,
        złamasie.
        Zamiast zazdrościć, sam coś osiągnij !
    • Gość: wałbrzyski na bruk.zobaczymy? a może radio Maryja?tp nigdy! IP: 81.168.209.* 30.01.04, 15:54
      jak lis do tvp to przestaję płacic abonament.
    • Gość: efka Re: Lis ujawnia kulisy swojego zawieszenia IP: *.30.233.78.Dial1.Atlanta1.Level3.net 30.01.04, 16:01
      Panie Tomaszu, niech pan sie nie daje!!! Jest pan najlepszym
      dziennikarzem ,bez pana "Fakty" poleca na leb na szyje. Stworzcie cos z pania
      Olejnik nowego. Pan Walter niech zjezdza dalej w dol, , niedlugo beda tam same
      tok szoly ,albo rozmowy pani D. Niech pan poczeka chwile, zobaczy pan jak
      spadnie ogladalnosc "Faktow". Tylko niech sie pan nie da zlamac,niech wypija
      polewke ,ktora sobie sami przygotowali. Ja i wielu moich znajomych juz sie
      wypisujemy z TVN. Ale "Faktow" szkoda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka