Gość: idea! Re: Niedziela wolna od zakupów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.10, 10:24 ja mam pomysł - zamknijmy WSZYSTKO w niedzielę, sklepy, szpitale, kościoły, lotniska, zamknijmy w niedzielę cały kraj! świat tez zamknijmy! wyłączmy elektrownie w sobotę wieczorem, a włączmy je w poniedziałek rano! jak oszczędnie! i jak ekologicznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
incipit Odwalcie się czarne od mojego życia 11.03.10, 10:25 Odwalcie się czarne od mojego życia. Mam swój kalendarz i wasz czarny mie nie obowiązuje. Rządźcie się w kruchtach a nie w moim domu. Odpowiedz Link Zgłoś
welcometopoland ty ateista - a może otwórz swój własny sklep ?! :) 11.03.10, 12:07 incipit napisał: > Odwalcie się czarne od mojego życia. Mam swój kalendarz i wasz czarny mie > nie obowiązuje. Rządźcie się w kruchtach a nie w moim domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelek Re: ty ateista - a może otwórz swój własny sklep IP: *.chello.pl 11.03.10, 12:38 welcometopoland co będziesz kupował u mnie tylko w niedzielę? Bo tylko w niedzielę będę otwierał . Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Znowu wraca postulat watykańskich okupantów 11.03.10, 10:27 przedstawiany przez kolaborantów z "Solidarności". Niech się ten porąbany związek zajmie bardziej problemem kobiet w ciąży bezprawnie zwalnianych przez pracodawców a nie podjudzaniem narodu do kolejnej kłótni na temat, który już wielokrotnie był przerabiany. Odpowiedz Link Zgłoś
welcometopoland kolejny ateistyczny oszołom ... :) 11.03.10, 11:59 guru133 napisał: > przedstawiany przez kolaborantów z "Solidarności". Niech się ten porąbany > związek zajmie bardziej problemem kobiet w ciąży bezprawnie zwalnianych przez > pracodawców a nie podjudzaniem narodu do kolejnej kłótni na temat, który już > wielokrotnie był przerabiany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelek Re: kolejny ateistyczny oszołom ... :) IP: *.chello.pl 11.03.10, 12:40 welcometopoland co ci przeszkadza ateizm, taka sama religia jak inna. Czyżbyś był oszołomem od fioletu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaSam Ręce opadają... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 10:31 "Solidarność" będąca przez wiele lat jednym z symboli niepodległej Polski przemieniła się w organizację pasożytniczą już jakiś czas temu. Dziwi mnie natomiast fakt, że związek wydaje się nie dostrzegać konsekwencji swojej inicjatywy i z zapałem piłuje gałąź, na której siedzi (licząc przy tym na poklask ze strony gawiedzi). Nawet bardzo ostrożnie podchodząc do szacunków ekonomistów, nie da się zaprzeczyć, że zwolnienia będą. Wystarczy wziąć kalkulator i policzyć, ile godzin rocznie "odpadnie" pracodawcom - redukcja etatów murowana. Tym samym biedni, wykorzystywani przez właścicieli placówek handlowych pracownicy, poza wolną niedzielą będą mogli wypoczywać w domu także w pozostałe dni tygodnia. W dodatku wymierne (finansowe) straty budżetu Państwa są również nieuniknione. Subiektywnie rzecz biorąc, jako nabywca/konsument całe to zamieszanie mam gdzieś. Ale pamiętajmy o jednym. Mniejsze wpływy do budżetu, Państwo będzie się starało rekompensować w inny sposób, z innych źródeł (podatki, cięcia wydatków itp.). Zatem w długim okresie decyzja dot. wolnych niedziel odbije się czkawką nam wszystkim. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaSam Re: Ręce opadają... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 10:41 Nie wspomniałem o tym w poprzedniej wypowiedzi, ale ktoś wyżej słusznie to skomentował. Dlaczego zamykać tylko sklepy? Pozamykajmy w niedziele wszystkie zakłady pracy! Restauracje, kawiarnie, kina, teatry, stacje benzynowe... Przecież tam też pracują przemęczeni ludzie. Wprowadźmy w ustawie zapis o powszechnym, przymusowym wypoczynku w niedziele. Chcieliśmy mieć drugą Irlandię. A przecież Grecja to też ładny kraj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doc Niedziela wolna od zakupów IP: 148.81.27.* 11.03.10, 10:35 Noż kuffa kolejne święte krowy na polskim rynku pracy. Żegnajcie sklepy, witajcie zakupy internetowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simek Niedziela wolna od zakupów IP: *.146.195.136.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.03.10, 10:35 Jako student pracowalem w niedziele w sklepie. przy studiach dziennych weekend byl jedynym mozliwym czasem zeby cos dorobic. i bardzo mnie to cieszylo. a jesli komus nie podoba sie praca w niedziele to niech zmieni prace na taka gdzie w niedziele pracowac nie bedzie musial. odbieranie kolejnych miejsc pracy w obecnej sytuacji jest idiotyzmem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytek Niedziela wolna od zakupów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 10:40 To dlaczego, gdy w niedzielę chcę zrobić zakupy to nie mogę znaleźć wolnego miejsca na parkingu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tetsujin Niedziela wolna od zakupów IP: 148.81.27.* 11.03.10, 10:41 A dlaczego akurat handel ma być zabroniony w niedzielę? A np. kierowcy komunikacji miejskiej? Może oni też chcą spędzić ten dzień z rodziną? A wszelkiego rodzaju restauracje i puby? Dyskoteki, kina, teatry? Pracownicy tych przybytków też chcą spędzić czas z rodzinami. Dlaczego te solidarnościowe łajzy ich nie bronią? Przecież to nie jest tak, że oni pracują codziennie. To reguluje dość skutecznie kodeks pracy. A gdyby rzeczywiście niedziele przynosiły same straty, to sklepy same by się pozamykały. Śmierdzi to "jedynym słusznym poglądem katolickim" na kilometr. Cholerne katabasy idźcie się lepiej z pedofilii leczyć, a nie ładujcie się do handlu i polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
slbm Niedziela wolna od zakupów 11.03.10, 10:44 A ja postuluję zakaz pracy w niedziele dla posłów. Żadnych wywiadów, żadnego chrzanienia w telewizji, spotkań z wyborcami. Jakie to będzie dopiero pożyteczne. Ewentualnie proponowałbym też pochylić się nad problemem uciśnionych księży, którzy są bez wyjątku zmuszani do pracy w niedziele... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Niedziela wolna od zakupów IP: *.dip.t-dialin.net 11.03.10, 10:45 ja tez przewaznie robie zakupy w niedziele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WW Re: Niedziela wolna od zakupów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 10:50 Dlaczego nigdy się nikt nie zajmie istostnymi tematami,jak np. system emerytalny, dziura budżetowa ZUS, tylko ciągle tematy zastępcze,a to komisje śledcze,a to aborcja albo teraz zakaz handlu? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Niedziela wolna od zakupów 11.03.10, 10:56 Kolejna próba skłócenia Polaków! Nie chcą chodzić do kościoła, to i zakaz do sklepów! K...y nie ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YARO GAZETA.PL zrobcie sondaz na stronie glownej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 10:57 GAZETA.PL zrobcie sondaz na stronie glownej!!! I mysle, ze wyjdzie zupelnie inny wynik. A na pewno bardziej reprezentatywny. Bo na wsi nikt nie chodzi w niedziele na zakupy - bo i jak? tam po prostu nie ma wielkich marketow. Ale niech sie wypowie tzw. miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: none Re: Niedziela wolna od zakupów IP: *.gruppocredit.it 11.03.10, 10:58 "Takie kraje jak Austria mają to wprowadzone" Kłamstwo. Nie dalej, jak w ostatnią niedzielę (7 marca 2010) robiłem w Wiedniu zakupy w sklepie sieci Billa na dworcu Praterstern. I jak to w niedzielę - w sklepie tłumy, kolejka do kasy na ~20 minut czekania. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Niedziela wolna od zakupów 11.03.10, 11:06 > "Takie kraje jak Austria mają to wprowadzone" mohery i inne oszołomy często powołują się na zachód, ale jak trzeba wprowadzić takie zasady jak wolność słowa na temat religii, to już się od tego odcinają :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek niech się pocałują IP: *.aster.pl 11.03.10, 10:59 Jak sobie chcą to niech siedzą na bezrobociu i głodują innym niech pozwolą pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 11:01 te 2% populacji Polski spotkać można w niedzielę w samych Jankach... Odpowiedz Link Zgłoś
bosman_plama Niedziela wolna od zakupów 11.03.10, 11:02 Gdzie oni robili te badania? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Niedziela wolna od zakupów 11.03.10, 11:07 pod kościołem, a jak już ksiądz wszedł na plebanię, to wszyscy na zakupy, ksiądz zresztą też :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
hepowy Re: Niedziela wolna od zakupów 11.03.10, 14:41 bosman_plama napisał: > Gdzie oni robili te badania? Większe znaczenie ma to jak i kiedy. Dopisek na dole artykułu wiele wyjaśnia. :) "*Badanie zrealizowane zostało w dniach 12-16 stycznia 2010 roku na 1000-osobowej reprezentatywnej próbie Polaków." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laura Kiedy te poststyropianowe gnojki na coś zezwolą? IP: *.chello.pl 11.03.10, 11:03 Zakazy, zakazy, zakazy. To było za komuny i nie pomogła nawet zmiana ustroju, a paru oszołomów u władzy nie ma nic innego do roboty, jak wymyślać kolejne ograniczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
welcometopoland Pokolenie baranów konsumpcyjnych... 11.03.10, 12:09 .. głupim kapitalistycznym konsumentom co łażą cały weekend po sklepach TRZEBA ZAKAZYWAĆ INACZEJ ICH ZAKUTE ŁBY NIE POJMĄ ŻE ISTNIEJE INNA FORMA SPĘDZANIA WOLNEGO CZASU :) Gość portalu: Laura napisał(a): > Zakazy, zakazy, zakazy. To było za komuny i nie pomogła nawet zmiana > ustroju, a paru oszołomów u władzy nie ma nic innego do roboty, jak > wymyślać kolejne ograniczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelek Re: Pokolenie baranów konsumpcyjnych... IP: *.chello.pl 11.03.10, 12:44 welcometopoland co to za inwektywy: zakuty łeb, oszołom, ciekawy ten świat i nasze otoczenie...PIS-owski język, wypluj go!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: welcometohell Re: Pokolenie baranów katolickich IP: *.multimo.pl 11.03.10, 16:47 ...głupim katolickim baranom co łażą cały weekend po > kościołach TRZEBA ZAKAZYWAĆ, INACZEJ ICH ZAKUTE ŁBY NIE POJMĄ, ŻE > ISTNIEJE INNA FORMA SPĘDZANIA WOLNEGO CZASU :)niż szwendanie się po mszach. Można zabrać rodzinę i wyjechać za miasto i pozwiedzać piękne polskie zakątki. Tysiąc razy to lepsze niż umartwianie się w ponurych kryptach kościelnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ai.p Niedziela wolna od zakupów IP: *.tktelekom.pl 11.03.10, 11:04 Modrasewicz i konfederacja pracodawców polskich najchętniej wprowadziłoby w Polsce niewolnictwo.Już mało brakuje : 5 zł na godzin /i to jest za duzo/12 godzin dziennie 6 dni w tygodni a zapłata może kiedyś bedzie,emerytura po 70 latach /ciekawe kto dożyje?/. Czas najwyższy tych kłamców i oszustów wyeliminować z życia publicznego.Jak ten człowiek może jeszcze spokojnie chodzić po tym świecie Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Niedziela wolna od zakupów 11.03.10, 11:21 jak są chętni to i pensja spada :))))) A na kasie to ile chcesz zarabiać? 30 tys, 40 tys. Patrz ile zarabia osioł z sejmu czy senatu, patrz ile zarabia urzędnik - a efektów 0! Odpowiedz Link Zgłoś
dona2000 Niedziela wolna od zakupów 11.03.10, 11:05 To dziwne,że w tym kraju o pewnych rzeczach decydują ludzie zupełnie nie związani w żaden sposób z np.ustawą,którą pragną wprowadzać w nasze życie,o aborcji decydują panowie po 60-ce,a o zakazie pracy w niedzielę emeryci,którzy siedzą sobie w domkach na d...e i nie mają nic innego do roboty tylko latać po wiecach.to sprawa każdego obywatela,kiedy sobie robi zakupy.Czasy narzucania opinii odgórnie już dawno minęły,każdy ma prawo do swojego własnego zdania i wyboru:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu I bardzo dobrze, niech będzie wolna!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.10, 11:07 I bardzo dobrze, niech będzie niedziela wolna od zakupów. nie ukrywam, zdaża mi się (co prawda rzadko) robić zakupy w niedzielę. ale na prawdę nic by się nie stało, gdyby nie było takiej możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abrax Re: I bardzo dobrze, niech będzie wolna!!! IP: *.net 11.03.10, 13:04 Na tej samej zasadzie można powiedzieć, że naprawdę nic się nie stanie, jeśli sklepy w niedziele będą otwarte. Nie chcesz iść do sklepu to nie idź, proste. Swoją drogą to nie wiem gdzie oni te badania robią, bo ja osobiście widzę co najmniej 2-3x tyle osób w weekend(włączając niedzielę) na zakupach niż na tygodniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Niedziela wolna od zakupów IP: 188.33.227.* 11.03.10, 11:08 Mnie robi się niedobrze od tego typu pomysłów. Po prostu po ludzku rzygać mi się chce jak słyszę o tego typu kwiatkach. Nie chcesz robić w niedziele zakupów to nie robisz w czym masz problem? Jaką trzeba mieć mentalność by zakazać tego innym. Jeśli sklepom nie będzie się opłacało to same je zamknął. Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DSD Zakaz pracy dla księży w niedzielę IP: 212.33.72.* 11.03.10, 11:08 A co? Chyba nie będziemy smarkatymi antyklerykałami i nie zapomnimy o prawach tej grupy zawodowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Niedziela wolna od zakupów IP: *.2.140.5.tvksmp.pl 11.03.10, 11:09 Nieprawda. Większość ludzi robi zakupy w niedzielę. Idąc na spacer- robi zakupy z rodziną.W tygodniu czas wypęłniony jest pracą i obowiązkami domowymi.Wspólne spacery czy zakupy to tylko w niedzielę.A statystyki można ustawiać,jak się komu podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Niedziela wolna od zakupów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.10, 11:13 Sądząc po ilości samochodów na parkingu przed centrum handlowym w Płocku w niedzielę, to raczej 2% ludzi siedzi w domu, a pozostałe 98% szaleje w półkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ball co za bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.10, 11:13 Chyba te badania robili w kościele pod nadzorem katabasa. Mam chyba spaczonych znajomych bo wszyscy jak jeden jeżdżą na zakupy w soboty i niedziele. Jasne że nie zawsze, ale do licha pracując od rana wieczora kiedyś trzeba je zrobić. Kiedy w końcu czarni przestana się wpieprzać w nasze życie? Czy nie ma w Polsce już nikogo kto się im postawi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werpis2 Re: co za bzdura IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.10, 11:42 Masz rację,to jest już nie do wytrzymania,dość tych bajań o życiu wiecznym i innych prawdach objawionych. Odpowiedz Link Zgłoś