Dodaj do ulubionych

Reklamy, które przeszły do historii.

IP: 80.51.244.* 23.02.04, 10:45
Film o pułapce na karaluchy "prusakolep",
film o podpaskach "always",
film o proszku do prania "pollena 2000",
film o piciu "frugo".
Obserwuj wątek
    • facecja Re: Reklamy, które przeszły do historii. 23.02.04, 22:17
      reklama jakichś dżinsów, sprzed co najmniej 10 lat
      plastelinowe ludziki, facet zdejmuje spodnie, spuszcza się nimi po sznurku od
      bielizny i ratuje dziewczynę z pożaru
      w tle "mista lova lova" shaggi'ego
      pamiętam do dziś jako pierwszą fajną reklamę
      • Gość: Aabradab Re: Reklamy, które przeszły do historii. IP: *.inetia.pl 24.02.04, 08:30
        Reklama Levisa to była!! A pierwszą reklamą jaką pamiętam była reklama bodajże
        Atari, które to jakiś facet kupował na wagę na rynku.....
    • Gość: Cover Re: Reklamy, które przeszły do historii. IP: 195.245.222.* 24.02.04, 08:58
      piwo "bezalkoholowe" ... chyba Bosamn to był
    • Gość: Jola Re: Reklamy, które przeszły do historii. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.04, 10:29
      Proszek Lanza i tekst "Elegancka kobieta chodzi tylko z proszkiem Lanza"
      Dziewczyna w plisowanej minispódniczce niesie z rozmachem pudełko z proszkiem.
      To była jedna z pierwszych reklam zachodniego produktu.
      • Gość: Vp Re: Reklamy, które przeszły do historii. IP: 195.117.30.* 18.08.04, 18:30
        > Proszek Lanza i tekst "Elegancka kobieta chodzi tylko z proszkiem Lanza"

Żona mojego znajomego tak się wtedy przejęła, że przy każdej okazji paradowała
        po ulicy z proszkiem Lanza pod pachą, upozowana na tę panienkę z reklamy. I
        była święcie przekonana, że wszyscy ją podziwiają jaka to ona super-woman. No
        cóż, moim zdaniem elegancja to coś trochę innego i podśmiewałam się z niej w
        duchu, ale to tylko moje zdanie :-)
    • Gość: Karl J. Re: Reklamy, które przeszły do historii. IP: 62.181.161.* 14.07.04, 00:11
      Ale i tak nic nie przebije reklam biedronkowych...bleeee...
    • hanatol Re: Reklamy, które przeszły do historii. 14.07.04, 13:04
      Nie zapominajcie o łódce Bols.
      • Gość: chivas_regal Re: Reklamy, które przeszły do historii. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 13:15
        i reklama pumeksu(chyba)-PUROKOLOR'89
        A!i marynarz baltony z brodą ze sznurka.
    • Gość: BUKA Re: Reklamy, które przeszły do historii. IP: 217.153.187.* 14.07.04, 15:20
      Reklama wody mineralnej "Lider" pokazuje dziewczynę z zafrasowaną twarzą, która
      próbuje zapanować nad podwiewającą spódniczką, a hasło obok głosi: "Tak głęboko
      dotarł świder, by wydobyć... wodę LIDER". A oto inny przykład. Widzimy
      częściowo zasłoniętą twarz kobiety patrzącej uwodzicielskimi oczami i
      napis: "Połóż mnie, a zobaczysz jaka jestem dobra". Gdyby ktoś miał
      wątpliwości, wyjaśniam, że jest to reklama płytek ceramicznych.
      • wlodekbar Re: Reklamy, które przeszły do historii. 14.07.04, 15:39
        Cukier krzepi
    • Gość: nancy Re: Reklamy, które przeszły do historii. IP: 193.111.166.* 15.07.04, 09:15
      ..a świstak siedzi i zawija w te sreberka....

Oferta Zrembu zawsze na czasie!

Dlaczego te kurczaki są inne? Bo są popieprzone!

A łyżka na to - niemożliwe!
    • Gość: Magda Re: Reklamy, które przeszły do historii. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 10:41
      A mnie podoba się ta reklama z tym kamerzystą ( jakieś zawody lekkoatletyczne)
      jakiegoś napoju.
      • Gość: mnair Re: Reklamy, które przeszły do historii. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.07.04, 10:49
        trzy strzeliłem .... Królewskie rządzi ;)
    • Gość: dmc Re: Reklamy, które przeszły do historii. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.04, 18:39
      a świstak siedzi....
    • Gość: corgan "trójkąt! gdzie jest trójkąt?" IP: 217.11.142.* 22.07.04, 21:19
      • piotr33k2 Re: "trójkąt! gdzie jest trójkąt?" 22.07.04, 22:24
        barwa głosu faceta i tekst ze to nieprawda że w columbi rozlewa się hoop cole!
        • Gość: heh Re: "trójkąt! gdzie jest trójkąt?" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 17:32
          POlakom gratulujemy Zywca ;)
          • Gość: Ula Re: "trójkąt! gdzie jest trójkąt?" IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.07.04, 22:49
            Kto pamieta taka reklame - jedna z pierwszych, mniej wiecej z czasow
            Prusakolepu - ktora zaczynala sie slowami, ktore facet wyglaszal bardzo gubym i
            powaznym glosem:

"Przedstawiamy panstwu wnetrze rury...."

i CZEGO to byla reklama?
            • Gość: ven.tus Re: "trójkąt! gdzie jest trójkąt?" IP: 213.77.91.* 30.07.04, 12:20
              Widzę.. wielki świat..wspaniałych ludzie.. piekne kobiety..
              mówiła to wróżka, z czarnym kotem, patrząc w szklana kule.
              a biedny facet: nie wiedzę! nie widzę!!

i głos w tle: I nie zobaczysz! Dopóki nie kupisz anteny satelitarnej firmy..
              arkon!! (chyba?)

dla mnie to jest the best początku lat 90-tych.

No i Purokolor, oczywiście.
              Pierwszy raz w telewizji takie intensywne kolory wystapiły..;)) W reklamie.
              I ta pani w pianie, w kapieli. cudo.

ps. a reklame z rura pamietam, ale mgliscie.

• Gość: stara rura Re: "trójkąt! gdzie jest trójkąt?" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 07:52
              > "Przedstawiamy panstwu wnetrze rury...."

MAgnetyzm kruszy krysztaly!
              • oratio Elektroniczne Wagi Sklepowe 11.08.04, 10:53
                - Edzik, pieronie coś ty wyglił - cały sklep mi wypaskudzisz (pani ekspedientka
                do swego kochasia, który wrócił z kopani)
                - Kochaneczko, to nie węgiel, ino elektroniczno wogo sklepowo! (zadowolony
                odpowiada i niosać wagę - zdaje się, że firmy Comarch)

- to jest obok zestawu satelitarnegho Arkon najlepiej zapamiętana przeze ,nmie
                treklama z początku lat. 90.

a potem były jeszcze klasyki:
                - Janie! Dębica!
                - Domenstos zabija zarazki. Na smierć!

i kapitalna reklama Peugeota 206, kiedy facet widząc jak przejeżdza to auto
                rzuca się biegiem w pogoń za nim, by jak najdłużej je widzieć i zatrzymuje się
                twarzą na szklanych dzrziwach :))
              • Gość: mair Re: "trójkąt! gdzie jest trójkąt?" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.08.04, 08:57
                to byl magnetyzer ;-))) o dziwo uzywa sie ich do dzis:
                www.muratordom.pl/8619_3714.htm
    • Gość: kadlubek Re: Reklamy, które przeszły do historii. IP: *.ticom.pl 07.08.04, 23:19
      Najlepsze są reklamy pervolu :P, zaskakujące, że ich bohaterowie zawsze mają
      przy sobie ta ogromną, przeraźlwie różową butelkę :P
      a najlepszą z najnowszych jest reklama sprite'a, z Miśkiem :)))
    • Gość: U_Bolt Re: ACE ....... IP: *.chello.pl 08.08.04, 07:31
      To ta reklama z ciotką co przyjechała z Ameryki z okrzykiem na ustach:
      WY NIE UŻYWACIE ACE ? ..... (a w domysle: ACE czyści wszystkie sracze…)
    • robotnick Re: Reklamy, które przeszły do historii. 09.08.04, 13:37
      Gość portalu: nickname napisał(a):

ze starych reklam mi niezle zapadla w pamieci reklama "Pi Zet Ju" :)
      • Gość: Lt Re: Reklamy, które przeszły do historii. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 15:36
        moje typy:
        czesto mam problemy z zaparciami...
        masz zgage? nie, lubie miete :)
        nuetralizowanie to ulga na krotko

"zoladkowe" reklamy sa najlepsze
    • Gość: Vp Re: Reklamy, które przeszły do historii. IP: 195.117.30.* 18.08.04, 18:50
      A pamiętacie reklamę Fiskarsa? Producenta UPS-ów (zasilaczy awaryjnych do
      komputerów - łopatologicznie mówiąc). To były czasy naprawdę zamierzchłe, obok
      Prusakolepu. Pamiętam jak dziś, elegancka panienka o wyglądzie stewardessy
      pracuje przy komputerze, w tle głos, że urządzenie chroni twoje dane, jest
      małe, ciche, współpracuje z siecią Novell, a tak działa przy zaniku napięcia:
      na ekranie chwilowe przyciemnienie światła, za chwilę wszystko wraca do normy,
      panienka spokojnie wstaje pokazując długie nogi. Pierwsza w polskiej TV
      autentycznie profesjonalna reklama, na pewno importowana. Ale w tamtych czasach
      moim zdaniem kompletny niewypał. Nie wiem czy jakakolwiek firma w Polsce wtedy
      używała komputerów w sieci Novell, gdyż były to czasy ZX Spectrum jako ekstra-
      nowości, na naszej uczelni było takie cudo, na które pozwalano nam popatrzeć z
      daleka, zamykane w sali z pancernymi zamkami. A tu reklamują coś całkowicie
      abstrakcyjnego, w dodatku w telewizji, więc z zamiarem dotarcia do jak
      największej widowni. Z pewnością 99,999999999999% tej widowni nie miało pojęcia
      w ogóle co to jest. Chyba dlatego nikt tej reklamy nie pamięta, kompletny brak
      rozeznania grupy docelowej...
      • Gość: Sqka Re: Reklamy, które przeszły do historii. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 09:49
        Durex, chłopaczek siedzi z uśmiechniętą gębą przy stole, przy nim mamuśka
        piłująca paznokcie i ojciec zerkający znad gazety, zszokowani czemu synuś się
        tak durnie uśmiecha. I tekst, że fekt może trwać znacznie dłużej..
    • Gość: Roy Re: Reklamy, które przeszły do historii. IP: 82.140.66.* 20.08.04, 11:59
      Mydlo FA - esplozja swierzosci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka