Dodaj do ulubionych

Nie chodzisz na religię, masz krechę

• Gość: gazetadodupy Kosciol teraz masowo produkuje etykow... IP: 94.75.125.* 16.06.10, 15:34
      ...w przypadku wprowadzenia etyki do szkol beda jej uczyc katoliccy katecheci,
      bo nie bedzie alternatywy.
    • polakonly Walczmy o to aby religia była w grafiku lekcją 16.06.10, 15:41
      • polakonly pierwszą lub ostatnią, i aby figurowała na świadec 16.06.10, 15:42
    • mj69 Nie chodzisz na religię, masz krechę 16.06.10, 15:50
      Brednie!
      Moi synowie nie są ochrzczeni, nie chodzą na religię i nigdy nie mieli z tego
      powdu żadnych problemów, ani w podstawówce w Warszawie, ani potem w ostatniej
      klasie podstawówki i teraz w gimnazjum w podwarszawskiej, małej miejscowości.
      Mimo, że gimnazjum jest bardzo związane z życiem parafii i dyrektor szkoły dba
      o czynny udział szkoły w życiu parafii moi chłopcy nigdy nie mieli z tego
      powodu żadnych problemów. Na czas religii idą sobie do czytelni, albo na salę
      gimnastyczną. Nie manifestują swoich odmiennych poglądów, nie pysznią się tym,
      więc reszta klasy nie uważa ich za odmieńców. Nie ma powodu dąć w trąby,
      dlatego, że ma się inne zdanie na temat religii. Jeśli dzieci w szkole są
      okrutne i szukają kozła ofiarnego to nie potrzebują do tego religii, czy
      innych powodów. Czy dyrektor szkoły będący przy zdrowych zmysłach powinien
      zatrudnić nauczyciela etyki dla 1 lub dwóch uczniów? Bądźmy realistami.
      Ciekawi mnie jedno - tyle na forach antykatolickich wypowiedzi, tyle
      "światłych" i "wyzwolonych" osób, to kim są rodzice tych wszystkich dzieci
      chrzczonych i prowadzonych do pierwszej komunii? Czyje dzieci chodzą na
      religię? W pięciu szkołach, do których do tej pory chodziło moich trzech synów
      oni byli jedynymi nie chodzącymi na religię... Nigdy nie oczekiwałam, że dla
      jednego ucznia liceum dyrekcja zatrudni nauczyciela, litości, skąd na to brać?
    • Gość: maxxi Re: Pozorny "problem"! IP: 132.170.58.* 16.06.10, 16:02
      "Szkoła zgodnie z decyzją Wysokiego Trybunału będzie musiała dla
      jednego ucznia lekcję etyki wprowadzić, nauczyciela opłacić i
      przydzielić dla jednego ucznia. Śmiechu warte."

Istnieje bardzo proste i zgodne z Konstytucja rozwiazanie, tzn.
      nalezy w szkolach publicznych zlikwidowac zarowno lekcje
      religii jak i etyki... Koniec, kropka!
    • kubez_z_kawa Nie chodzisz na religię, masz krechę 18.06.10, 21:11
      religia powinna być prywatna, tzn po szkole w katechezie księża powinny uczyć
      dzieci (oczywiście te dzieci, za które zapłacą rodzice) , nie w czasie zajęć...
    • cymes_moher Nie chodzisz na religię 20.06.10, 09:43
      Komuna miała wychowanie obywatelskie,nie robili uczniowie co
      wykrzykują w tv "Róbta co chceta" ano robia nie cytuję co !Ktoś tą
      moralność musi wprowadzać,religia nie nakazuje nic złego.Kościół
      katolicki jest już naprawdę ostatnią instytucją, która głośno
      nawołuje o moralności i prawie każdej istoty ludzkiej dożycia i
      godności. Taka postawa w oczywisty sposób bardzo nie pasuje
      dzisiejszym elitom, w tym masonerii.Rodzice powinni oświadczyć na
      piśmie że rezygnują z nauczania religii ,ocena zostanie pominieta w
      świadectwie.
    • xxy_yzz Mamy neolibetyzm 20.06.10, 10:27
      Żarty z wiary katolickiej, podszywanie się pod kapłana w
      studiach TV , to występek na miarę publikacji karykatur Mahometa. My
      nie możemy pozostać wobec tych działań obojętni opamiętajcie się
      wreszcie trochę szacunku.Piszecie dziwactwa o wszystkich polskich
      kapłanach i katolikach.Wasza pogoń za pieniądzem i sensacją nie może
      godzić w dobre imię szacownych osób.TV i sperma SEXS i krew to media
      zakłamywania a zasadzie tylko mitacji,zwiększa to
      oglądalność.Zdziwienie molesty zmiana orientacjii sex ? Tą krechę
      dzielimy przez ilość stopni wynik nie ma wielkiego znaczenia.
    • Gość: Stangor Nie chodzisz na religię, masz krechę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 11:38
      Kościół Katolicki ma bardzo mało wspólnego z Chrześcijaństwem i naukami Chrystusa. Wiele obrzędów oraz nakazów i zakazów zostało wymyślonych przez kolejnych papieży lub zapożyczonych z czasów tzw. pogańskich ( ostatnie namaszczenie, świece wotywne,posty, kadzidło,odpusty,przykazania kościelne, czyściec itd).Propozycje rozwiązań podawane przez forumowiczów w sprawie religii są połowiczne.
      Najlepszym rozwiązaniem jest realizacja zapisu w Konstytucji o rozdziale państwa od kościoła i wypowiedzenie konkordatu. Tylko do tego potrzebni są odważni politycy a nie cioty ( nie było do tej pory polityka który odważnie stawiał by sprawę całkowitego rozdziału państwa od kościoła). Jestem wierzącym ale jestem również za całkowitym odłączeniem kościoła. Nie chcę aby z moich podatków był dotowany kościół, opłacani klerycy dający wątpliwej jakości nauki itd. Nie jestem zwolennikiem zwalczania kościoła ale jestem przeciwny w jego ingerencje w życie publiczne, w jego uzurpowanie do monopolu na prawdę, za wszelką cenę wpajanie społeczeństwu bzdur i utrzymanie zacofania. Kościół obietnicami raju dla wiernych w niebie urządził sobie raj na ziemi dla siebie. Tak na zacofaniu robi się interesy. Pokażcie mi kleryka biedaka. Czy kościół kiedykolwiek udzielił pomocy z własnych funduszy? Zawsze najpierw na tacę a dopiero do puszki Caritas. Natura czy Bóg jak kto woli obdarzyła nas rozumem i tym różnimy się od zwierząt ale niewielu potrafi z niego korzystać i dlatego dają się tresować.
    • cymes_moher Re: Nie chodzisz na religię, masz krechę 19.07.10, 00:50
      Gość portalu: zenon32 napisał(a):

> Szkoła zgodnie z decyzją Wysokiego Trybunału będzie musiała dla
      jednego
      > ucznia lekcję etyki wprowadzić, nauczyciela opłacić i przydzielić
      dla
      > jednego ucznia. Śmiechu warte.
      --swą perswazją kłamie piszący - nie mam na myśli nicka:zenon32----
      Widać jakiej nacji ten człowiek jest,co oni z nami robią,komuniści
      to samo.Tą historię wymyślił co pisze myślą UE,przyucza nas.Ta
      sodoma masońska i komunizm też bali się prawdy im bardzo nie
      wygodnej.Chcą z nas służarczych durniów zrobić,i knutami walić po
      łbach.W Oświęcimiu też wywalczyli co chcieli,jadą autobusem do
      Treblinki obstawia ich cała Policja z powiatu.Czego oni się tak boją
      w Polsce teraz ? Jesteśmy państwem katolickim i symboli oraz religi
      pan nie zniszczy !W swoim kraju możesz pan składać chołdy wybranym
      bożkom.Jeśli ma syna ,on ci się przypomi (nie bierz nas pod płacz
      syna)jeteś tylo lizusem UE.Kto mu zlecił taki artykulik walnąć ?
    • goumba A wystarczylo zamiast krechy wpisac "Zyd" i juz 20.07.10, 16:24
      po problenmie.
      • tapatik Re: A wystarczylo zamiast krechy wpisac "Zyd" i j 21.07.11, 22:33
        goumba napisała:

> po problenmie.

Oprócz wyznawców judaizmu i rzymskiego katolicyzmu są jeszcze wyznawcy innych religii (chociażby islam, prawosławie, protestantyzm) oraz osoby niewierzące.
        Tak więc Twoja sugestia jest wyjątkowo bezmyślna.
    • Gość: marcus Nie chodzisz na religię masz krechę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 00:38
      w środowisku wiejskim i małych miast istnieje napiętnowanie ucznia, który nie chodzi na religię.Czas lekcji religii jest tak układany, aby taki uczeń odczuł duży dyskomfort nieobecności z kolegami. Kadra dyrektorska a także administracja gminna boi się organizować lekcje etyki (mając odpowiednich przygotowanych nauczycieli ) pod presją proboszczów lokalnych, którzy wykrzyczą to z ambony i zorganizują różne naciski, także przedwyborcze.
      Nie rozumieją tego ludzie z dużych miejskich aglomeracji bo tam wpływ proboszcza jest znacznie mniejszy.
    • Gość: ten z akwinu I gites! IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.11, 10:27
      Szkoda forsy, skoro gó...arz nie chodzi na religię to na pewno patologia. Trzeba go ratować, jak się nie da to niech jedzie do siebie do reszty czerwonej swołoczy.
      I nie pierd... mi tu "o katolicka miłość bliźniego", wali mnie kościół i jego nauki, ale jak ktoś chodzi i obnosi się swoim ateizmem to gorszy od czarnych. Ich Polska znosi 1000 lat, nauczyła się z nimi żyć, a ta agnostyczna/ateistyczna patologia to nowa narośl, dwóch ten naród nie zniesie!
      • Gość: ferment Re: I gites! IP: *.unknown.vectranet.pl 12.08.11, 12:51
        >ość portalu: ten z akwinu napisał(a):

> Szkoda forsy, skoro gó...arz nie chodzi na religię to na pewno patologia. Trzeb
        > a go ratować, jak się nie da to niech jedzie do siebie do reszty czerwonej swoł
        > oczy.
        > I nie pierd... mi tu "o katolicka miłość bliźniego", wali mnie kościół i jego n
        > auki, ale jak ktoś chodzi i obnosi się swoim ateizmem to gorszy od czarnych. Ic
        > h Polska znosi 1000 lat, nauczyła się z nimi żyć, a ta agnostyczna/ateistyczna
        > patologia to nowa narośl, dwóch ten naród nie zniesie!<

Ciekawe podejście, warte zastanowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka