pablobodek 26.08.10, 11:54 Co tam artyści !!! Najsławniejszym toruniakiem jest Rydzyk Tadeusz !!!!!! Gdybym mieszkał w Toruniu, to ze wstydu bym się nie przyznawał do tego !! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: TATANA Re: Toruń bliżej nieba IP: 80.50.238.* 27.08.10, 13:48 To bardzo przykre, że Toruń kojarzy Ci się tylko tak negatywnie. A może po prostu nie chcesz zauważyć pozytywów. Pochodzę z Torunia i jestem z tego dumny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toruńczyk Re: Toruń bliżej nieba IP: *.tvk.torun.pl 27.08.10, 14:26 Rydzyk jest z Olkusza a nie z Torunia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolf Re: Toruń bliżej nieba IP: *.torun.np.com.pl 27.08.10, 14:29 Ja jestem z Torunia i jakoś nie jest mi wstyd za Rydzyka. Dlaczego? Bo Rydzyk się tu ostatnio zagnieździł, ale on wcale nie jest z Torunia. O ile wiem on pochodzi z Olkusza, a do nas się przybłąkał kilkanaście lat temu. Dla przypomnienia też może dodam, że "najsławniejszym toruniakiem" to był raczej jednak Mikołaj Kopernik. Ale jak się w młodości w szkołę kamieniami rzucało to oczywiście można tego nie wiedzieć ... Odpowiedz Link Zgłoś
vitalny Hołd dla o.Grzybka. 27.08.10, 16:22 "Centralną instalacją festiwalu będzie "Słońce" - praca Wiesława Smużnego, która stanie na Rynku Staromiejskim".Chyba powinno być "Słońce Wszechświata"albo chociaż "Słońce Torunia i Wszechpolski". Przecież o.Smardzyk zasługuje na pełniejszą nazwę,a nie tylko zwykłe "Słońce"!! Odpowiedz Link Zgłoś
papa_s Dlaczego wstyd? 27.08.10, 17:33 Znakomicie udało się o. dyrektorowi (tu na forum pod nickiem cillian1) zmanipulować instynktem homo sapiens sapiens. Twoim zresztą też. Na termin Toruń odpowiadasz o. dyrektor. Odpowiedz Link Zgłoś