Dodaj do ulubionych

Adidas i Nike startują z nowymi kampaniami rekl...

IP: *.static.virginmedia.com 17.03.11, 12:32
jestem teraz na wyspach-zachodnia walia
buty adidasa dla maluszków kosztują tu ok 15 funtów, a zwykłe adidasy czy inne najki mozna kupic od 20 funtów. reeboki modelujące pupcie kosztują ok 50 funtów - milo nas rżną w polandzie
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja Nas Black Mamba IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.11, 12:34
      rządzi. Ale na końcu powinien pojawić się MJ skoro Legends are forever:)
      • dzikowy Re: Black Mamba 17.03.11, 14:02
        Jordan pogryzł się z Nike lata temu, więc się nie pojawi.
        Nike, Adidas i Puma to potęgi w niewolniczym wyzysku pracowników w Azji i Am. Pd.
        Wiecie, dresy, za co płacicie tyle kasy? Z pewnością nie za sam towar, bo jego wyprodukowanie kosztuje niewielki procent ostatecznej ceny. A przy okazji dokładacie cegiełkę do zatrudniania dzieci i kobiet, które pracują po naście godzin dziennie za naście centów za godzinę.
        A zatem: Nike, do it just!
        • Gość: joe Re: Black Mamba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 16:23
          Tylko się nie rozpłacz...
          • Gość: mjmed Re: Black Mamba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 14:20
            POpłaczemy razem, joe?
    • ratpoles_tamer Jedne i drugie śmierdzą, tak jak pozostałe zresztą 17.03.11, 12:45
      Tylko buty Geox zapewniają komfort chodzenia i biegania.
      Te "wielkie" marki to ściema, nabijanie ludzi w butelkę.
      Tylko durnie gonią za metką i smrodem z kapci.
      • Gość: antykomunista Re: Jedne i drugie śmierdzą, tak jak pozostałe zr IP: *.play-internet.pl 17.03.11, 14:44
        kup sobie debilu buty za skórzaną podeszwą
      • zstrucki Re: Jedne i drugie śmierdzą, tak jak pozostałe zr 17.03.11, 15:00
        Kurczę, też bym chciał brzmieć jak folder reklamowy.
    • ionen76 A gdzie produkt? 17.03.11, 12:53
      Te reklamy nie kreują już nawet produktu, kreują wizerunek, ale nawet nie marki, tylko klienta na zasadzie kup coś a będziesz taki.
      Dzisiejszy marketing to jednak szambo.
      • Gość: Ldo Re: A gdzie produkt? IP: *.plk.prest.pl 17.03.11, 13:02
        I to się absolutnie zgadza!
        Omijać szerokim łukiem wielkie korporacje (jak się da)! Bandy idiotów produkują kolejnych idiotów! Towarzystwa wzajemnej adoracji! Zdecydowany przerost formy nad treścią!
        • Gość: Jasio Re: A gdzie produkt? IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 16:49
          Nie mówi się bandy idiotów tylko bandy absolwentów kierunku "Marketing i zarządzanie"
    • Gość: ckje Adidas i Nike startują z nowymi kampaniami rekl... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 12:58
      co za debil to pisal? "wystąpią znane osoby pracujące dla Adidasa : Lionel Messi, David Beckham czy piosenkarka Katy Perry." - jak mozna bylo pominac Derricka Rose? Najwieksza gwiazde adidasa obok messiego :|
    • Gość: kasia Adidas i Nike startują z nowymi kampaniami rekl... IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.11, 12:59
      Udany rok :) Pewnie jak sie ma 300 % marży to i dobry rok....
      Chinolem śmierdzi na odległość a płacić trzeba grubą kasę za to gó... co roku nie wytrzyma
      • Gość: meeg900 Re: Adidas i Nike startują z nowymi kampaniami re IP: *.pf.com.pl 17.03.11, 13:44
        Popieram! Nie mam pojęcia co się dzieje z tymi markami...Nike Vandal High wytrzymały aż ... 4 miesiące, porobiły się pęcherze pod tym skóro podobnym produktem i oczywiście wszystko zaczęło sie zrywać, wiec buty teraz wyglądają tragicznie ;/
    • Gość: MRM Adidas i Nike startują z nowymi kampaniami rekl... IP: *.icpnet.pl 17.03.11, 13:00
      Dla informacji autor- a, -ki, -ów tekstu marka Fila (ujęta w sondzie) nie prowadzi sprzedaży w Polsce, wypadało by lepiej przygotować się do publikacji tekstu.
    • Gość: Mac Adidas i Nike startują z nowymi kampaniami rekl... IP: 57.66.195.* 17.03.11, 13:01
      Jak mozna pisac ze Nike produkuje cos poza reklamami? Wszystkie ich ciuchy sa szyte w Azji, Nike nie posiada bodaj ani jednego zakladu produkcyjnego... Nawet reklamy jak ktos zauwazyl nie reklamuja produktu tylko wydumane niewiadomoco "styl zycia" czy inny bzdet. Szkoda ze nie pokaza w swoich filmach w jakich warunkach pracuja ludzie ktorzy klepia buty z ich logo...
    • Gość: GoscWawa Adidas i Nike startują z nowymi kampaniami rekl... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 13:03
      To jak robią takie wielkie kampanie reklamowe i płacą miliony dolarów dla celebrytów wystwpujacych w reklamach,to znaczy że podwyższą ceny tych produktów. To ja juz na pewno tego kupowac nie będe. Ostatnio buty NIKE kupiłem 5 lat temu i Reeboki, ale teraz już nigdy nie kupie tego shita. Moja zasada jest tak, że im coś bardziej nahalnie reklamują, tym ja bardziej tego nie kupuje, a juz najabrdziej denerwują mnie reklamy, gdzie występuja tzw. celebryci i gwiazdy, bo wiem, że oni na tym zarabiaja straszliwe pieniądze i nie ma ztego żadnej korzysci dla mnie jako klienta ani dla zwykłych ludzi a tm bardeziej pracowników pracujących przy wyrobie tych produktów. Tylko Ci celebryci na tym zarabiją. Tak więc nie kupie już żadnej markowej odzieży, która dużo i nahalnie reklamuję swoją markę. WOlę kupowac niemarkowe rzeczy. Kupując markowe rzeczy stajesz się niewolnikiem systemu, a ja jestem zbuntowany przeciw temu systemowi.
    • Gość: GoscWawa Adidas i Nike robia wodę z mózgu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 13:10
      To jak będą robić takie wielkie kampanie reklamowe i płacić miliony dolarów dla celebrytów występujących w tych reklamach, to znaczy że podwyższą ceny tych produktów, bo przecież te koszty tych kampani są zawrte w cenie produktu. To ja juz na pewno tego kupowac nie będę. Ostatnio buty NIKE kupiłem 5 lat temu i Reeboki, ale teraz już nigdy nie kupie tego shita. Moja zasada jest taka, że im coś bardziej nahalnie reklamują, tym ja bardziej tego nie kupuje, a juz najabrdziej denerwują mnie reklamy, gdzie występuja tzw. celebryci i gwiazdy, bo wiem, że oni na tym zarabiaja straszliwe pieniądze i nie ma z tego żadnej korzysci dla mnie jako klienta ani dla zwykłych ludzi a tym bardziej dla robotników pracujących przy produkcji tych produktów. Tylko Ci celebryci na tym zarabiją. Tak więc nie kupie już żadnej markowej odzieży, która dużo i nahalnie reklamuję swoją markę. Wolę kupowac niemarkowe rzeczy. Kupując markowe rzeczy stajesz się niewolnikiem systemu, a ja jestem zbuntowany przeciw temu systemowi, bo wielkie korporacje i tzw. marketing to jedno wielkie szambo robiące wodę z mózgu zwykłym ludziom i zniewalające ich. Nie dam ani grosza na wielkie korporacje.
    • Gość: Ja Nas :) IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.11, 13:43
      Odezwali się antysystemowi i przeciwnicy korporacji:)
      Marketing bez produktu - moi drodzy czasy "Prusakolepu" w reklamie dawno minęły.
      Produkt "się produkuje", a markę "się tworzy". Jeśli marka może pozwolić sobie na nie epatowaniem przez całą reklamę butami, garnkami czy telefonami, to znaczy, że jest bardzo dobrą marką. A reklama/film Black Mamba to majstersztyk realizacyjny z doskonałymi smaczkami. Pozostałe dwie też dobre, chociaż nie rewolucyjne.
      pzdr!
      • Gość: GoscWawa Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 14:01
        Odezwał sie niewolnik korporacji i systemu,. któr ma juz mózg wyprany do cna. Precz z korporacjami. Ja na pewno ich produktu nie kupie, a jak chcą zenbym nosił buty nike to niech mi za to zapłacą, a za darmo to nawet nie poparze na te buty, a jak bedzie rklamaw TV tej marki to przełączę kanał.
        • Gość: Ja Nas Re: :) IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.11, 14:18
          Hmmm, GoscWawa Agora to też korporacja. Co tutaj zatem robisz? Jesteś na z góry przegranej pozycji w swojej walce. Rozejrzyj się - korzystasz z komputera, który zrobiła korporacja, patrzysz w monitor wyprodukowany przez korporacje, jadasz produkty, które produkują korporacje.
          Ale mam dla Ciebie radę - idź do lasu (nie jedź - w końcu środki komunikacji tworzą korporacje), zrób tam sobie jakieś legowisko - może będziesz wolny wtedy;)

Ja nie jestem niewolnikiem korporacji - nie wiem, skąd ten wniosek. Chyba nie stąd, że pochwaliłem super robotę w spocie? Ale swoją drogę noszę Nike często. Być może jestem zniewolony;d
          pzdr!
          • Gość: GoscWawa Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 15:23
            Jestem tu na stronie Agory, tylko po to żeby lepiej poznac mojego głównego wroga, czyli żydo-komuno-masońską korporację i czytam to wszystko co tam napisane i coraz bardziej nienwidze tej korporacji. Żeby zwlaczac wroga, trzeba njapier go dobrze poznać -to moja zasada. Owszwem używam komputerów wyprodukowanych przez rózne korporacje i monitórów, ale przynajmniej te marki elektroniki, których używam nie robią mi wody z mózgu, że to jedynie słuszny styl zycia i nie wciskają mi nahalnie reklamy, po prostu kupiłem sobie taki sprzęt jaki mi najbardziej pasował i sam dokonałem wyboru nie kierując się żadną rekalmą, ewnetualnie sprzedawca polecił mi taki sprzęt i ten sprzedawca na tym zarobił, a nie jakiś David Becham, któremu od nadmiaru kasy palma odbija. Poza tym mój komputer mad in china został wtyprodukowany (złożony) w Łodzi i pensję dostali za to polscy pracownicy.
            • Gość: snow Re: :) IP: *.pp.org.pl 17.03.11, 16:08
              a czym sie rozni twoj swiadomy zakup sprzetu od mojego swiadomego zakupu butow?
      • Gość: Ldo Re: :) IP: *.plk.prest.pl 17.03.11, 14:17
        No co ty powiesz? Jesteś kolejnym bezmyślnym produktem. Ubierz się zatem w Łyżwę, Adiego, powieś kilo złota na szyi, wetnij coś z Mc'Donaldsa popijając Colą lub czymś z Nestle pogadując sobie o Danonkach i reklamie Unilevera przez komórę z równym sobie intelektualistą w tempie 300 bezsensownych słów na minutę licząc, że cię Sony odkryje i będziesz mógł wejść na wyższą pólkę i zafundować dziewczynie perfumy Coco i sobie gajerek w paski od Diora!
        A ci którzy za twą głupotę kupią sobie jachty i prywatne jety nakręcą kolejną reklamę. Bo zabawki, jak wiadomo, szybko się nudzą
        • Gość: Ja Nas Re: :) IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.11, 14:22
          Myślący się odezwał:) Coś oprócz obrażania potrafisz? Poza tym czmychaj stąd - Agora to korporacja... Uważaj, bo Twój status antysystemowca ucierpi! Dla Twojej info: coli nie pijam, w Maku nie jadam wcale, ale za to jestem namiętnym graczem PS3.
          Mam żonę i Jej kupuję dobre perfumy, czyli takie, które Jej się podobają. Nie wiem czego Ty używasz? Tarzasz się w mchu po rosie? O reszcie Twoich banałów nie wspominam. Obudź się człowieku:)
          pzdr!
          • Gość: Ldo Re: :) IP: *.plk.prest.pl 17.03.11, 15:00
            A o McLuhanie ty slyszal? A o Cialdinim? Że o innych, mniej znanych i nieco bardziej skomplikowanych, teoretykach nie wspomnę. Nikogo nie chcę obrażać.
            Wszystko to miało sens na początku działania korporacji. Konsolidacja kapitału, badania, nowe technologie i rozwój. Wydawane środki na rozwój w stosunku do reklamy wynosiły 10 do 1. Teraz relacje są odwrotne. A panienki w za dużych butach, z pomadą na włosach i wypielęgnowanymi paznokietkami epatują się nawzajem wykresami zysku i sprzedaży (odgrzewanego kotleta w nowiusieńkim pudełeczku). Nie wszystkich to oczywiście dotyczy.
            Pracuję w Herzogenaurach. Nie na zmywaku!
            • Gość: Ja Nas Re: :) IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.11, 15:11
              Ja słyszał, słyszał. Dawno temu mnie o nich uczyli, ale ja już zapomniał. Teoretycy bardzo fajnie teoretyzują. Jakbyś pracował "na zmywaku" to nie rzutowałoby na moją dyskusję z Tobą, więc nie wiem, po co to zastrzegasz;) Piszesz, że nie chcesz nikogo obrażać a w pierwszym zdaniu czytam: "A o McLuhanie ty slyszal?" - już forma jest obraźliwa. Zresztą nieważne. Rób co lubisz, mi pozwól żyć w moim tandetnym świecie korporacji - jak mniemam tak właśnie mnie oceniasz. Wszak mam telewizor Sony i - o zgrozo - uwielbiam pasjami grać na PS3 po pracy. A co do stosunku nakładów na reklamę vs. rozwój - jeśli faktycznie jest tak, jak piszesz to rzeczywiście smutne.
              pzdr!
    • pioremposcianie Adidas i Nike startują z nowymi kampaniami rekl... 17.03.11, 14:18
      Gdzie są moje nowe Nike Free + 2?
      Jeśli coś Ci się nie podoba to nie kupuj i fak of.
    • zalpi Adidas i Nike - Made in China/Taiwan/Vietnam ? 17.03.11, 14:21
      robione tam za minimalną płacę rzędu 2-5 $
      u nas kosztują od 300 PLN wzwyż, czyli od ok. 100 USD
      a po max roku nadają się do kosza

to ja już wolę extra-trampki Made in China za 20 PLN
      przynajmniej wiem za co płacę i płacę tyle, ile to coś jest warte

• thauramarth Re: Adidas i Nike - Made in China/Taiwan/Vietnam 17.03.11, 15:09
        Polityka cenowa w Polsce jest tragiczna. Czemu mozna sprzedawac takie samo obuwie za ok. $50 (lub taniej), a w u nas rznie sie ludzi bez wazeliny. skandal! to samo dotyczy zreszta odziezy...
      • Gość: big t Re: Adidas i Nike - Made in China/Taiwan/Vietnam IP: *.4-1.cable.virginmedia.com 17.03.11, 15:15
        > a po max roku nadają się do kosza
        w takim razie jak długo chciałbyś chodzić w jednych butach? 8 lat?
    • Gość: Guto A produkują chociaż w różnych fabrykach??? IP: *.ghnet.pl 17.03.11, 14:29
      Czy ta sama w CH etc?
    • Gość: kaka jeszcze mam płacić za noszenie znaków firmowych ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 14:29
      no to gratuluję dresom !!!!
    • Gość: antykomunista Adidas i Nike startują z nowymi kampaniami rekl... IP: *.play-internet.pl 17.03.11, 14:35
      dresiarstwo pie...ne...

...jebane gó...jady
    • lolek_do_kfadratu Adidas i Nike startują z nowymi kampaniami rekl... 17.03.11, 15:33
      "Louis Smith, brytyjski gimnastyk, brązowy medalista olimpijski" ok, dobra widzimy, że jest brązowy. Musicie to podkreślać rasiści?
    • Gość: sloneczko W UK takie buty nosza w biednych dzielnicach bo IP: *.40.228.97.threembb.co.uk 17.03.11, 17:14
      sa tanie - dobre do biegania ale dla mnie obciach wyjsc w nich na miasto - ciekawe ile moga kosztowac w kraju - 100-150 zl ?
    • Gość: qba Adidas i Nike startują z nowymi kampaniami rekl... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 18:24
      w Polandzie nie muszą się reklamować,dresy i wule i tak kupią
    • jaaja Adidas i Nike startują z nowymi kampaniami rekl... 17.03.11, 18:42
      A nie mogą robić choć w połowie tak dobrych butów jak spoty?
      • Gość: piotrek Re: Adidas i Nike startują z nowymi kampaniami re IP: *.nap.wideopenwest.com 17.03.11, 20:02
        tylko New Balance 993!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka