Dodaj do ulubionych

Żelazna dziewica dla nowego podatnika

• xaliemorph obowiązek meldunkowy jest kulą u nogi mobilności 08.04.11, 08:56
      Wyjaśnienie jest bardzo proste. Ludzie dmuchają na zimne znając rzeczywistość polskich urzędów. Nie chcą wykazać że pracują gdzie indziej bo zaraz inne wydziały urzędów się odezwą dlaczego to się nie zmieniło miejsca zameldowania i będą żądały wymiany dokumentów. Tak długo jak będzie istnieć obowiązek meldunkowy tak długo ludzie będą płacić podatki tam gdzie jest ich stałe miejsce zameldowania mimo iż pracują i mieszkają gdzie indziej.

Czas najwyższy ZLIKWIDOWAĆ OBOWIĄZEK MELDUNKOWY który był jedynie narzędziem kontroli i represji obywatela w PRL
    • Gość: davd a na cholerę nip3? IP: *.motorola-solutions.com 08.04.11, 08:56
      Na cholerę to? Dlaczego nie może być, tak. że podatnik niesie pita do NAJBLIŻSZEGO urzędu? 5 lat mieszkałem w Krakowie a rozliczałem się w miasteczku rodzinnym bo mi było wygodniej niż zanieść nip3 pod wawel a potem łazić pod wawel z każdym pitem. Warto zauważyć, że codziennie w drodze do pracy mijam inny urząd skarbowy (na wadowickiej) ale nie - tam nie moge "należeć" bo ulica na któej mieszkam (na skrajnym zadupiu krakowa) należy do US Kraków Stare Miasto. Gdzie sens, gdzie logika?
    • Gość: eMTe Re: Żelazna dziewica dla nowego podatnika IP: *.aster.pl 08.04.11, 09:05
      ech studenciaki, maiden to panna, virgin to dziewica.
    • Gość: B.Y.Walec Darmowy ser IP: *.czarnecki.com.pl 08.04.11, 09:26
      Darmowy ser jest tylko w pulapce dla myszy.Otrzymuje go tylko druga mysz.(informacja dla wierzacych w szczere intencje US)
    • Gość: asc Re: Żelazna dziewica dla nowego podatnika IP: 212.160.240.* 08.04.11, 09:43
      skoro słoiki nie chcą płacić podatków w Warszawie, to trzeba np. wprowadzić opłaty parkingowe od samochodów z innymi rejestracjami niż miejscowe, droższe bilety komunikacji miejskiej itp...
      • squat_kromera Re: Żelazna dziewica dla nowego podatnika 08.04.11, 10:39
        Pełna zgoda, pod warunkiem wprowadzenia również tego:
        forum.gazeta.pl/forum/w,644,124069191,124085355,Co_do_hipokryzji.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka