Gość: Join'T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 07:37 A co ci biedni młodzi ludzie maja robić. Świnie przy korycie się wypasaja a zdolna wyedukowana młodzież głoduje. Jak tak dalej będzie to nie tylko do pracy pojadą ale wyemigrują wogóle !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: macant Re: Polacy szturmują Londyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 07:47 Skoro chamy znów prowadza w sondażach, to jaki wybór mają mlodzi Polacy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McGyver Re: Polacy szturmują Londyn IP: ntsb.d* / *.mofnet.gov.pl 05.05.04, 08:36 To ze chamy prowadza w sondazach i to ze tylu mlodych wyjezdza za granice to dwa konce jednego kija - uwlaszczenia sie czesci spoleczenstwa (nomenklatury) i nie dopuszczania do zmian mogacych zagrozic ich pozycji. Popierajacy "partie protestu" i wyjezdzajacy za granice mlodzi ludzie czuja sie odrzuceni przez Panstwo. Do czego to doprowadzi? - Z pewnoscia do wzrostu koniunktury w panstwach do ktorych wyjezdzaja i dalszej pauperyzacji naszego kraju. Wydaje mi sie - a co jeszcze do niedawna wydawalo mi sie nie do pomyslenia - ze trzeba w Polsce szeryfa - nawet moze jak Lepper... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Polacy szturmują Londyn IP: 81.15.254.* 05.05.04, 10:13 To pewne że grozi nam pełperyzacja jeżeli nic się nie zmieni zwłaszcza w prawie gospodarczym. Natomiast rządy silnej renki nic nam nie pomogą bo poco zamieniać śiekierkę na kijek. Wierzę że zniesienie wladzy urzędników nad gospodarką,wolny handel i mniejswze podadki ograniczenie zasiłków to powinno być realizowane. Czy na tajwanie słyszano o vat. nie oni wiedzą że jest coś takiego w Europie tylko niewiedzą co to takiego i co zawaliła się im polityka społeczna NIE. Wiadomo że jak jesteś człowieku zastraszany bo nieznasz skomplikowanych przepisów,konkurencja w niewybredny sposób często za ponoca siłowych argumentów odcina cie od rynku,policja zanim cos zrobi to sie zestarzejesz, bo oni tak nie mogą-usłyszałem , łapać złodziej pewnie bez lewej kasy.TO NIGDY NIE BEDZIE LEPIEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ACURA Re: Polacy szturmują Londyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 08:37 Ze wzgledu na sondaze nikt kraju nie opuszcza ,tylko robia to bo ci, ktorzy rzadzili i rzadza pozbawili ich srodkow do zycia.To dzieki takim smieciom jak ty ,ktorzy wypisuja takie bzdury ,ludzie musza opuszczac swoja ojczyzne.TY i tobie podobni nie macie absolutnie zadnych argumentow poza inwektywami.Buraki ,chamy,wiocha itp...to jedyne co potrafisz napisac ,napisz cos z sensem to chetnie przeczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McGyver Re: Polacy szturmują Londyn IP: ntsb.d* / *.mofnet.gov.pl 05.05.04, 08:46 wiesz- to nie jest tak do konca. to ze w sondazach przewodza chamy jest wynikiem chamskiego postepowania i nieliczenia sie z ludzmi przez elity. Wiec ciezko powiedziec kto tak naprawde jest tu chamem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viridian Re: Polacy szturmują Londyn IP: *.in-addr.btopenworld.com 05.05.04, 08:31 Mam nadzieje, ze 500 miesiecznie funtow ona chce zaoszczdzic, a nie sie z nie utrzymac w UK... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarantula Re: Będą wracać jeszcze szybciej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 08:40 Jeszcze szybciej będą wracać po miesiącu, dwóch całkowicie spłukani, jak ktos nie zna angielskiego na poziomie CAE i wyższym to nawet nie ma tam czego szukać chyba że na taśnie albo farmie, a te prace i tak nie będą w większości legalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McGyver Re: Będą wracać jeszcze szybciej IP: ntsb.d* / *.mofnet.gov.pl 05.05.04, 08:44 I to jest jeszcze smutniejsze bo z kraju wyplyna kolejne fundusze, ktore poprawia popyt w UK a obniza krajowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elve Re: Będą wracać jeszcze szybciej IP: 195.116.62.* 05.05.04, 13:00 nie zgodze się. brat mojego męża wyjechał w sierpniu zeszłego roku właściwie bez znajomości języka - ma dobrą pracę, odkłada dużo kasy, język załapał (w stopniu FCE lub lekko niżej), wraca po wakacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Parafraza 05.05.04, 09:03 Lepszy na obczyźnie kąsek lada jaki Niż w zawierzonej ojczyźnie nijaki. Odpowiedz Link Zgłoś
run_level_zero Polaczki atakuja!!! 05.05.04, 09:16 Jedna wielka kompromitacja!!! Niby jestesmy europejczykami? W Europie sa rowni i rowniejsi. 80% z tych ktorzy wyjezdzaja, to zwykle niedouczone, prymitywne prostaki i chamy. Londyn jest juz przez nich zalany. Powoli robi sie tak, jak na nowojorskim Greenpointowku i Ridgewood - spece od szpachlowania i panieniki na plejsach. Zenada i wstyd. I tak nas bedzie reszta kontynentu postrzegac. Czy to nie jest uderzajace. POLAK ZA GRANICA ALBO MURUJE, ALBO SPRZATA. Kto, do diabla, wiec wyjezdza?!?!?!?!?!?!Odpowiedz nasuwa sie sama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmopolitka Re: Polaczki atakuja!!! IP: *.icpnet.pl 05.05.04, 10:11 żenada i wstyd to krasc i z baby spaść,a nie jechac za chlebem idioto!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRYS Re: Polaczki atakuja!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 05.05.04, 13:31 <,to zwykle niedouczone ,prymitywne chamy i prostaki,, A Ty to kto !!Biedaczysko jak musisz się wstydzic.Taki jestes super. Wrzuciłeś wszystkich do jednego kotła,są różni ludzie ale dlaczego od razu mówisz chamy i prostaki.Różnie układa się ludzkie życie.Nikt nie chce byc biednym ,prostakiem itd.Może Tobie się udało,ale twoje dzieci wcale nie muszą być takie jak Ty .ŻYCIE TO NIE BAJKA -TO walka . W tej Unii to jest sama inteligencja -tak.Koń by się usmiał.Oni są bogatsi i tylko tyle. Tylko bogaty może pozwolić sobie ,,na służącego,, .I taka jest prawda. ps.Człowieku nie stresuj się niech sobie ludziska jadą /dobrze ,że mają gdzie i nie będą klepać bidy/Podciągną sobie poziom .Podróze ksztłcą. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mio Re: Parafraza IP: *.ozarow.net / *.ozarow.net 05.05.04, 15:48 Smutno to opisałeś:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ain nic dzienego IP: *.iweb.pl 05.05.04, 09:13 skoro na mojej uczelni (państwowej) stypendium naukowe za średnią 4,7 wynosi 145 zł, to lepiej zawalić rok i jechać do Anglii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Polacy szturmuja Londyn IP: 212.219.240.* 05.05.04, 09:18 Za kilka tygodni zacznie sie wielki powrot.500 funtow?????Pusty smiech. Zycie w Anglii jest ciezkie.Klasa srednia,nie mowiac o biedocie, zyje dzieki pomocy panstwa.Ale was ten temat nie dotyczy.Ludzie,tracicie czas i pieniadze.Jedno co moge radzic -kupujcie bilet w obie strony.Taniej.Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewo Re: Polacy szturmuja Londyn IP: *.in-addr.btopenworld.com 05.05.04, 14:15 mnie tez dziwi 500 funtow, ale w hotelu sie faktycznie duzo nie zarabia... mieszkam w Londynie od paru lat i wiem, ze jak sie chce pracowac, to sie znajdzie prace. Nie pracuja tu ci ktorym sie nie chce, kombinuja i wyludzaja pieniadze od panstwa, sprzedaja narkotyki. Oslawione benefity to w rzeczywistosci marne grosze... Emigracja to nie raj i jest ciezko, ale mam nadzieje, ze wielu Polakom sie uda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expert Re: Polacy szturmują Londyn IP: 192.85.16.* 05.05.04, 09:18 Trafnie .Emigrant. Nie swinie a przeswinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calais Nawet Pan Prezydent pojedzie IP: *.arcor-ip.net 05.05.04, 09:20 Ciekawe, jaki job dostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Madrzy Niemcy 05.05.04, 09:35 Niemcy wiedzialy co robia, zakazujac pracy. W polowie lat osiemdziesiatych Niemcy- szczegolnie Berlin Zachodni- przezyly istna inwazje Polakow, przyjezdzajacych nie tylko szukac pracy, ale i handlowac przemycanym towarem, a nawet krasc. Na parkingu Berlinskiej Filharmonii ponad 3 tysiace handlarzy rozkladalo nielegalnie swoje spocone wedliny, pozolkle masla, prymitywne narzedzia, proste zabawki w nadzieji, ze znajdzie sie kupiec. Wsrod odwiedzajacych krecilo sie pelno zlodziejaszkow, obok staly przyczepy campingowe, gdzie Polki za 20 DM obiecywaly rozkosz robienia loda, a wszyscy korzystali z okolicznych krzakow i bram, aby oddac mocz czy stolec. Polacy chetnie przypominaja innym czyny i postepki, samemu zapominajac chetnie o wlasnych, na ich nieszczescie pamietaja o nich inni i jak widac znow po przykladzie Londynu - maja racje. OE Odpowiedz Link Zgłoś
run_level_zero Re: Madrzy Niemcy 05.05.04, 09:39 calkowicie sie z toba zgadzam. W USA i UK podobnie. Kompletna zenada. old.european napisał: > Niemcy wiedzialy co robia, zakazujac pracy. W polowie lat osiemdziesiatych > Niemcy- szczegolnie Berlin Zachodni- przezyly istna inwazje Polakow, > przyjezdzajacych nie tylko szukac pracy, ale i handlowac przemycanym towarem, a > > nawet krasc. Na parkingu Berlinskiej Filharmonii ponad 3 tysiace handlarzy > rozkladalo nielegalnie swoje spocone wedliny, pozolkle masla, prymitywne > narzedzia, proste zabawki w nadzieji, ze znajdzie sie kupiec. Wsrod > odwiedzajacych krecilo sie pelno zlodziejaszkow, obok staly przyczepy > campingowe, gdzie Polki za 20 DM obiecywaly rozkosz robienia loda, a wszyscy > korzystali z okolicznych krzakow i bram, aby oddac mocz czy stolec. > Polacy chetnie przypominaja innym czyny i postepki, samemu zapominajac chetnie > o wlasnych, na ich nieszczescie pamietaja o nich inni i jak widac znow po > przykladzie Londynu - maja racje. > > OE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Polacy szturmują Londyn IP: 62.80.66.* 05.05.04, 09:34 Niestety tak jest w naszym kraju!!!! Skonczylam Hungarystyke. W Polsce bez znajomosci nie ma pracy godnej dyplomu. Ci, co zostali, albo "wspieraja" bezrobocie, albo pracuja w Pizza Hut, McDonald's itp myjac lazienki za gora 1000 zl! Paranoja. Wyjechalam na Wegry i zarabiam ponad 2000 zl netto w amerykanskiej firmie, mam swoj gabinet, komputer. Kto zna jezyki, niech ucieka, poki nie jest za pozno!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qw za 500GBP miesięcznie???? IP: 217.8.161.* 05.05.04, 09:39 Za 500 GBP miesięcznie nie da się wyżyć w UK! samo najmniejsze mieszkanko w Londynie miniumum 200 GBP tygodniowo bilet na metro 20GBP tygodniowo... jedzenie 100 GBP tygodniowo..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kildusbajdus Re: za 500GBP miesięcznie???? IP: 212.130.55.* 05.05.04, 09:43 No to jeszcze Ci troche z tych 500 zostalo. Jak komus w Polsce starcza do 15- tego, to moze mu w Londynie starczy do 30-tego. Co sie dziewczyny czepiacie - lepiej sprobowac poprawic swoj los niz siedziec na garnuszku u mamusi i narzekac, ze nic sie nie da zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
run_level_zero Re: za 500GBP miesięcznie???? - MYSLEC!!! 05.05.04, 09:48 ale czego ty chcesz prubowac?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?! zasuwania na budowie? mieszkania po jakichis cyganskich narach (byle taniej) i kupowania w najtanszych sklepach. Bedziesz walczyc o przetrwanie, jak zwierze. Zawsze gorszy od autochtonow. Zaszczuty nowymi realiami i niezrozumieniem jezyka... > No to jeszcze Ci troche z tych 500 zostalo. Jak komus w Polsce starcza do 15- > tego, to moze mu w Londynie starczy do 30-tego. Co sie dziewczyny czepiacie - > lepiej sprobowac poprawic swoj los niz siedziec na garnuszku u mamusi i > narzekac, ze nic sie nie da zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewo Re: za 500GBP miesięcznie???? - MYSLEC!!! IP: *.in-addr.btopenworld.com 05.05.04, 14:32 to juz kazdy musi rozsadzic czy woli pracowac, jak to nazywasz "zasuwac", czy byc na garnuszku panstwa i narzekac. To prawda, ze niektorzy ludzie zyja tu jak zwierzeta, ale wybor nalezy do Ciebie. Ja tez zaczynalam od ciezkiej pracy w knajpie, a teraz pracuje w biurze. Nie mam zadnych kompleksow, jestem i zawsze bylam Europejka. Jezyk znam, jestem lepiej wyksztalcona od przecietnego Anglika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gre'u Re: za 500GBP miesięcznie???? - MYSLEC!!! IP: *.rato.pl / *.rato.pl 30.05.04, 18:20 Lepiej prubowac niz narzekac na brak hajsu!!!!! Podziadujesz troche, wrocisz do polski i jezeli masz cos takiego jak mozg to cos zrobisz z tym co przywieziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qw Re: za 500GBP miesięcznie???? Naucz się liczyć IP: 217.8.161.* 05.05.04, 10:12 Co zostało??? Ceny podałem za tydzień, bo tak się tu liczy za mieszkanie, itd. Tak więc 200 x 4 tygodnie = 800 GBP na samo mieszkanie miesięcznie. Tak więc zostało 300 GBP długu..... Cena realna - malutkie studio w WC2. Za mniej niż 150 tygodniowo nie widziałem nic nawet dużo dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvolf Re: za 500GBP miesięcznie???? Naucz się liczyć IP: *.landg.com 05.05.04, 10:22 Gość portalu: qw napisał(a): > Cena realna (200) - malutkie studio w WC2. Za mniej niż 150 tygodniowo nie widziałem > nic nawet dużo dalej. po pierwsze WC2 to samo centrum, jak ktos przyjezdza pracowac w knajpach czy na budowie to raczej: a) nie mieszka sam b) nie mieszka wc2. porzadne dwusypialniane mieszkania mozna wynajac za 250-280 funtow (tygodniowo), zaleznie od lokalizacji. znajac studentow zmiesci sie w nich jakies 4-6 osob :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewo Re: za 500GBP miesięcznie???? Naucz się liczyć IP: *.in-addr.btopenworld.com 05.05.04, 14:37 mozesz nawet znalezc one lub two-bedroom flat za 180 GBP, zalezy gdzie chcesz mieszkac....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kachna Re: za 500GBP miesięcznie???? Naucz się liczyć IP: *.kalisz.mm.pl 05.05.04, 17:56 wejdz dziecinko na np. www.findaproperty.co.uk masz tam tysiace ogloszen na temat mieszkan-jakie chcesz i na jakie sobie mozesz pozwolic-nie kazdy musi mieszkac w centrum za 200Ł/w. Londyn to tez przedmiescia gdzie spoko za 60-80 Ł/w wynajmiesz pokoj. No chyba ze ktos kocha wygody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gre'u Re: za 500GBP miesięcznie???? Naucz się liczyć IP: *.rato.pl / *.rato.pl 30.05.04, 18:23 Co ty qw opowiadasz za bzdury???!!! nie wypowiadaj sie na tym forum ty idioto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mmichnik Re: za 500GBP miesięcznie???? 05.05.04, 09:48 100 GBP tygodniowo na jedzenie???To co ty jesz człowieku??Mi jakoś spokojnie wystarcza 40 GBP i wcale nie zaopatruje sie w Lidlu i innych syfach.Co do 200 GPB za mieszkanie tez sporo przesadziłeś.No chyba , ze masz pokój z widokiem na Hyde Park... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nobody Re: za 500GBP miesięcznie???? IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 05.05.04, 09:48 Najtańsze mieszkanie to wydatek 70 funtów a nie 200 travel card (bilet tygodniowy na 3 zony) ok 20-25 funtów z jedzeniem faktycznie jest drogo ale można kupować w safeway-u wtedy wychodzi taniej. Wiekszosć dziewczyn sprząta a jeśli zna dobrze język to poiekuje się dziećmi. Jeśli masz ok 4,5 mieszkań (stałych klientów) to jestes w stanie wyjść na swoje. Co do naszych rodaków trochę sie boję ze jak teraz nie będzie sieczki na granicy to faktycznie różne medy i menel będą mogły tam wjechać i zrobią nam nie ciekawą opinię, dużo polaków wyjedzie ale większość z nich wróci po ok 3miesiącach trudno jest wytrzymać bez rodziny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarantula Re: za 500GBP miesięcznie???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 09:55 za te 70 funtów to chyba pokój co najwyżej a nie mieszkanie i to jeszcze w Londynie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elve Re: za 500GBP miesięcznie???? IP: 195.116.62.* 05.05.04, 13:04 hehe, słabo szukałes mieszkania... albo nie masz łba na karku... ieszkanie za 200 GBP/tydz? od osoby??? śmiech na sali :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewo qw IP: *.in-addr.btopenworld.com 05.05.04, 14:23 a co ty jadasz, ze to kosztuje 100GBP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willy 1300 na przezycie? w GB musza byc super pensje!!! IP: *.arcor-ip.net 05.05.04, 16:20 skoro 1300 to minimum na przezycie, to obstawiam ze normalny Brytol zarabia z 2000-2500 funciakow na reke! WOW! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gre'u Re: za 500GBP miesięcznie???? IP: *.rato.pl / *.rato.pl 30.05.04, 18:17 Co ty dajesz??? Bzdura totalna!!! Na zarcie tygodniowo wydasz 25-30 funtow no chyba ze zjadasz 1 swinie dziennie to sie zgodze, mieszkanie 40 funtow tygodniowo.. peace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Polacy szturmują Londyn IP: 81.15.254.* 05.05.04, 09:53 Cieszę się że można jeżdzić do Angli. Jedno mni martwi rodacy stawki pracy w UK.są o wiele większe niż np. 500 mc.trzeba liczyć ok.1000 to jest uczciwe mniejsze stawki to wykorzystywanie sytuacij. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Polacy szturmują Londyn IP: 195.94.205.* 05.05.04, 10:00 I co ci ludzie chca sie utrzymac w Londynie za 500 funtow????? I moze jeszcze licza ze przywioza pieniadze do Polski????? Hahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOSWIADCZONY Re: Polacy szturmują Londyn IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 05.05.04, 10:05 a dlaczego nie, wielu mlodych bedzie spalo w parkach ,a na jedzenie nie wydadza wiecej niz na chleb(0,19 p) i mleko(0,31 p)-do 1 funta dziennie,przez miesiac da sie wytrzymac.Może cos malego uda im sie zwinąc ze sklepu do jedzenia (jakiegos Marsa)i bedzie ok.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Dalej będą pracować na czarno! IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 05.05.04, 10:50 Minimalna pensja w Anglii to około 1000 funtów miesięcznie. Tyle nikt nie zapłaci recepcjoniście z Polski. Dotychczas chętnie Polaków zatrudniano na czarno, płacąc poniżej minimalnej pensji. A teraz zastąpią ich pracujący na czarno Ukraińcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ladyd. Re: Dalej będą pracować na czarno! IP: 213.77.45.* 05.05.04, 10:57 pewnie tak bedzie, ukraincy itd zajma nasze miejsce. tak w ogole to taki wyjazd to chyba dobra szkola przetrwania. ja wyjechalam majac 19 lat i teraz majac 26 na karku i 2 lata pobyty w londynie jestem usamodzielniona z dobra praca i kupa znajomych z tamtego okresu, nie wspomne znajomosci angielskiego. good luck tym wszystkim co sie decyduja na wyjazd, no matter what the others say... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarantula Re: Dalej będą pracować na czarno! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 11:02 zajebiscie znassz jezyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewo Re: Dalej będą pracować na czarno! IP: *.in-addr.btopenworld.com 05.05.04, 15:19 w Anglii nie ma czegos takiego jak minimalna pensja, jest tylko minimalna stawka godzinowa, ktora w tej chwili wynosi 4,50GBP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cooper LONDYN TO ZŁE MIASTO! IP: 212.182.94.* 05.05.04, 13:31 Żal mi tych wszystkich dziewczyn ktore jada z tak nadzieja do Londynu... Zal mi ich rodzin i ich chlopakow... Kto byl w Londynie, temu nie trzeba mowic jak opinie maja Polki (same sobie na nia zapracowaly?). A te wszystkie porzadne, ktore tam jada albo takze przystosuja sie do tradycyjnego wizerunku (czyli przespij sie z szefem skoro on tego chce, a szefowie z POlkami chca zawsze) albo bedzie narazano na ciagle molestowanie i nie mowie tu o delikatnym klepaniu po pupci... Londyn to zle miasto, niestety rowniez dlatego, ze ZA DUZO tam Polakow... Tam Polak Polakowi sprzedaje prace!!! Wsrod innych narodow pracujacych w Anglii to nie do pomyslenia! Uwazajcie na Polakow rowniez, jesli ktos moze Cie oszukac, to Polak w Londynie! Ale mimo wszystko zycze wam powodzenia, bo mozna tam przezyc nie tracac kasy a ja zarabiajac i nie tracac twarzy a noszac ja dumnie i wysoko. Nie wszystko mozna zrobic za pieniadze, a niestety wiel osob w LOndynie... Boja sie wrocic do Polski bez kasy, wiec po prostu daja sie ponizac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarantula Re: LONDYN TO ZŁE MIASTO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 13:38 jedyna rozsadna opinia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: londyn Re: LONDYN TO ZŁE MIASTO! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 05.05.04, 14:39 Jadą młodzi, energiczni napewno sobie poradzą.Polacy pokażcie ,że na nas warto stawiać.Początki będą trudne ,ale się nie załamujcie.Ważne ,aby się nie upodlić .Zachowac twarz.Każdy odpowiada za siebie i nie ma powodu aby wstydzić się za rodaka.Powinniscie być dla siebie bliscy -w jedności siła.DO odważnych i mądrych świat należy. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielo PAPA I JUZ NIGDY TU NIE WRACAJCIE !!! IP: *.swidman.pl / 213.199.197.* 05.05.04, 16:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ULA.UK Re: Polacy szturmują Londyn IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.04, 16:54 WLASNIE PRZYJECHALAM Z LONDYNU,GDZIE PRACOWALAM W PUBIE.POZNALAM WIELU LUDZI,KTORZY POSZUKUJA PRACY Z WIZA STUDENCKA I NIE MOGA JEJ ZNALEZC-TAK BYLO W MARCU,KWIETNIU, A TYM BARDZIEJ BEDZIE TERAZ!NIEKTORZY SZUKALI PRACY PO KILKA TYGODNI-ZUPLENIE NIE WIEM, GDZIE TE POL MILONA MIEJSC PRACY DLA POLAKOW, GDZIE SPARZATACZKA MUSI MIEC CV, REFERENCJE Z PRACY W ANGLII. NA SAM START TRZEBA MIEC OK 400, 500 FUNTOW, LONDYN JEST PIEKIELNIE DROGI. WIEWC JELSI KTOS SIE TAM WYBIERA, TO NIECH SIE POSTARA O ZNAJOMOSCI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula.Uk NAWET SPRZATACZKI MUSZA MIEC CV IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.04, 17:23 WLASNIE PRZYJECHALAM Z LONDYNU,GDZIE PRACOWALAM W PUBIE.POZNALAM WIELU LUDZI,KTORZY POSZUKUJA PRACY Z WIZA STUDENCKA I NIE MOGA JEJ ZNALEZC-TAK BYLO W MARCU,KWIETNIU, A TYM BARDZIEJ BEDZIE TERAZ!NIEKTORZY SZUKALI PRACY PO KILKA TYGODNI-ZUPLENIE NIE WIEM, GDZIE TE POL MILONA MIEJSC PRACY DLA POLAKOW, GDZIE SPARZATACZKA MUSI MIEC CV, REFERENCJE Z PRACY W ANGLII. NA SAM START TRZEBA MIEC DOSYC DUZO kasy, BO LONDYN JEST PIEKIELNIE DROGI-MIESZKANIE,ZARCIE,TE WSZYTSKIE DEPOZYTY,PRZEJAZDY(TANIEJ AUTOBUSEM) WIEWC JELSI KTOS SIE TAM WYBIERA, TO NIECH SIE POSTARA O ZNAJOMOSCI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dirkdiggler Londyn to kiepskie miejsce na zarobek IP: 195.85.209.* 05.05.04, 17:49 Przez dwa lata pracowałem w GB. Nakombinowałem się nieźle bo w tym czasie kończyłem dzienne studia w Polsce. Londyn to beznadziejne miasto na zarobek. Ja mieszkałem w Glocester a pracowałem jako kierowca ciężarówki. Wyciągałem ok 500 nieopodatkowanych funciaków tygodniowo a za mieszkanie płaciłem 200 na spółkę z dziewczyną, która pracowałała jako kontrolerka jakości w przetwórni owoców. Ona zarabiała ok 300/tyg. Na jedzenie szło nam ok 70/tyg, choć znałem takich co i za 20 przeżyli. Dzięki pracy w GB podczas studiów zarobiliśmy na nowe 3pokojowe mieszkanie, nową corsę i 4 tyg. wycieczkę do Afryki. Odbierając dyplom w Polsce mieliśmy już to wszystko i spokojnie i bezstresowo mogliśmy zacząć szukać pracy w Polsce, którą zresztą znaleźliśmy w try miga. Podstawa to pomysł na życie i planowanie, planowanie i jeszscze raz planowanie. Nie narzekać a robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogodowy Re: Polacy szturmują IP: *.net014.fl.sprint-hsd.net 06.05.04, 18:47 Planowanie planowanie jak ktos ma plan to ma wszystko no ale jeszcze trzeba realizacji tych planow , mieszkalem w Londynie 1.5 roku i tysiac udalo mi sie zaoszczedzic a wcale po pubach niebiegalem a z praca no trzeba sie nachodzic ale zawsze cos sie znajdzie a najlepiej to miec 2-3 prace a w kraju to teraz mlodzi niemaja po co siedziec bo obycia i doswiadczenia na podrozach nabiora po pewnym czasie mialem dosc klimatu i wiecznego zabiegania wielkomiejskiego zapraszam na floryde tu tez mozna godnie zyc no a jak w polsce sie unormuje i bandyctwo sie ukroci to wroce za jakies 10 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANIA KORNAGA Re: Polacy szturmują Londyn IP: 194.200.144.* 18.05.04, 12:41 Mieszkam w Londynie od 6 lat. Skonczylam w Krakowie Akademie Rolnicza, moj kierunek zostal zlikwidowany po 1 roku..('Zootechnika'). Aby w Londynie miec dobra prace, musialam sie przekwalifikowac i zaczac 3-letnie studia od poczatku. Obecnie pracuje jako ksiegowa, nadal studiuje, ale zycie nie do porownania z realiami w Polsce. Tutaj pracy nie brakuje dla ambitnych i wytrwalych. Obecnie rynek zostal zawalony budowlancami, sprzataczkami i kelnerkami. Podstawa to dobry angielski, bez tego ani rusz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin piotrowski Re: Polacy szturmują Londyn IP: *.bulldogdsl.com 20.06.04, 15:00 do wszystkich zainteresowanych , jest praca w belfacie , mowie to jako wasz przyjaciel i kumpel . Pracuje w agencji pracy i potrzebujemy 130 ludzi z polski z niezla znajomociá jezyka angielskiego do pracy w lidlu w Belfacie w Irlandii Pólnocnej stawka godzinwa 5.4 za godz + owertime 8.10 jest dostepna praca jako DEputy manager za 17 600 £ rocznie doswiadczenie nie jest potrzebne przeszkolimy was , musicie mie komunikatywny angielski i chec zostania na dluzej niz wakacje , absolwenci mile widziani.... dzwocie do mnie 0044 7731389948 do rody jestem w londynie mozecie mnie tam zlapac a jak nie to dzwoncie do firmy w belfascie 0044 289 032 2511 firma nazywa sie Industrial Temps LTD ps praca jest pewna bez robienia ludzi w balona pozdrawiam Marcin Piotrowski ( oficjalny przedstawiciel Idustrial Temps LTD) ps przelijcie ta wiadomosc do waszych znjomych i przyjació , jeli nie wy to moze ktoskoysta z tej ciuekawej propozycji ....... Odpowiedz Link Zgłoś