Dodaj do ulubionych

Widz jak pan Hilary

IP: *.244.pxs.pl 01.06.11, 10:43
Dobrze ze nie ma - Jeszcze! - dopłaty za klimatyzacje i za miekkie fotele - taniej siedzi sie na taboretach z kuchni. Reasumując - najtaniej jest przyjśc ze swoimi okularami i własnym zydelkiem.
"To Polska właśnie"!!!!
Obserwuj wątek
    • radziutrener Re: Widz jak pan Hilary 01.06.11, 23:13
      Jasne, najlepiej tylko ponarzekać, nie mając pojęcia o czym się pisze. W Wielkiej Brytanii jest tak samo i nikt nie płacze. Kupuje się okulary, tyle że w miarę solidne, więc nie jednorazowe, i nikt nie stęka tylko ludzie przynoszą je na kolejne seanse. Tak samo jest z innymi rzeczami, gdzie można ludzi zmobilizować żeby generowali mniej śmieci tam się to robi, za pomocą opłat między innymi. Jak ktoś ma zapłacić kolejny raz to się zastanowi przed wyrzuceniem do kosza. Więc trochę mniej buńczucznie bym tą szabelką pomachiwał w internecie panie (pani?) Grzywa FM, bo to waćpan średnie świadectwo tej Polsce wystawiasz takie farmazony wypisując.
      • Gość: MomFijoła Re: Widz jak pan Hilary IP: *.acn.waw.pl 02.06.11, 00:42
        Ładnie koleżkę pojechałeś... Widzę ksywka nieprzypadkowa, dobra robota z trenowaniem tych zamkniętych umysłów. Sam pomysł mi się zajebiście podoba, kupię chyba sobie od razu te okularki za 29 zł. Nic nie szkodzi, że żadne interesujące mnie poważne filmy w najbliższym czasie w 3d nie wychodzą(może nie wyjdą nigdy?) ale przydadzą się na Thora, Real Steel i inne tego typu produkcje. Ciekawe czy remake "Czerwonego Świtu" będzie zniszczony jak "Wojna Światów" czy jednak zrobią coś chociażby na miarę "District 9"...
    • Gość: O i tak to 3d to jedno wielkie oszustwo IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.11, 23:40
      jakość obrazu jest daleka od dobrego, wszelkie efekty są zamazane i praktycznie nic nie widać. jeszcze jest za wcześnie na upowszechnianie niedopracowanej technologi, ale ludzie są głupi i dają sobie wyciągać kasę za byle co
      • Gość: Anq28 Re: i tak to 3d to jedno wielkie oszustwo IP: *.xdsl.centertel.pl 02.06.11, 00:22
        Jeszcze 2-3 lata temu byłam w kinie raz w tygodniu. Od kiedy większość interesujących mnie filmów jest jedynie w formie 3D za droższy bilet odpuściłam sobie kino, bo wolę wersje 2D. Nie wiem dlaczego usilnie próbują nam wkitować filmy 3D. U nas nie ma na to sal. Puszczanie filmu w wersji 3D w zwykłej, małej sali i z droższymi biletami niż na 2D jest beznadziejne.
    • Gość: Adam543 Widz jak pan Hilary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.11, 00:20
      Byłem raz w kinie tzw "3D" na Avatarze i powiem wam, że ostatni raz. Obraz był tak ciemny, że zacząłem szorować okulary z obu stron w nadziei że to coś pomoże. Ale nie pomogło. Później się dowiedziałem,że technologia jest tak nowoczesna, że obraz musi być ciemny i łzawią oczy. Poczekam chyba jak 3d stanie się trochę mniej nowoczesna...
      • Gość: Joe Re: Widz jak pan Hilary IP: 89.174.215.* 02.06.11, 02:40
        Jestem tego samego zdania i popieram!!!
    • Gość: adambydgoski Widz jak pan Hilary IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.06.11, 04:53
      w kraju klonowego liscia okulary trzeba kupic za kazdym razem gdy sie idzie na film w 3D.nie ma tlumaczenia ze masz swoje. dlatego kazdy film kosztuje trzy baki wiecej
    • Gość: Olex Widz jak pan Hilary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.11, 07:16
      Przedtem przed seanem mowiono, ze te okulary sa wykonane "ze specjanlna dbaloscia" - ciekawe czy jednorazowki tez sa tak wykonane czy juz nie potrzeba dbalosci?!
      Nie chodze na filmy 3D - nie ma to nic wspolnego z rzeczywistoscia.
      • nchyb Re: Widz jak pan Hilary 02.06.11, 08:39
        > Nie chodze na filmy 3D - nie ma to nic wspolnego z rzeczywistoscia.

a gdzie jest powiedziane, że ma mieć coś wspólnego?
    • asperamanka Brak jeszcze dopłaty za prawo używania kibla. 02.06.11, 07:43
      Po pierwsze, to bilety do kina są zdecydowanie za drogie. Rozumiem że właściciele kin się właśnie zorientowali, że chcą za dużo, więc teraz dokonali "obniżki" cen i zamiast 30 złotych życzą sobie 28 + 3 zł. za okulary, a do tego w bonusie obraz ciemny że nic nie widać, i pół godziny reklam przed filmem. No to, powodzenia.

Po drugie, to w Cinema City oni myli i dezynfekowali okulary po seansie chyba tylko we własnej wyobraźni. Kilka razy mi się zdarzyło, że te okulary które dostałem musiałem sam myć w toalecie kina, tak były zasyfione.

Po trzecie, kiedy czytam na necie zetawienia "10 hitów tego lata", albo "10 filmów które w tym sezonie musisz koniecznie zobaczyć", to widzę że żadnego nie tylko nie muszę, ale nawet nie chcę zobaczyć. Większość z nich sprowadza się do patrzenia, jak bohaterscy Amerykanie, albo jakiś mutant lub bohater komisków sprzed 50 lat, zbawiają świat. W filmach radzieckich z czasów komuny "bohaterscy Ludzie Radzieccy" tak samo zbawiali świat, i nikt tego nie oglądał, jeśli nie musiał.

I tyle mam w temacie.
      • nchyb Re: Brak jeszcze dopłaty za prawo używania kibla. 02.06.11, 09:34
        > Po trzecie, kiedy czytam na necie zetawienia "10 hitów tego lata", albo "10 fil
        > mów które w tym sezonie musisz koniecznie zobaczyć", to widzę że żadnego nie ty
        > lko nie muszę, ale nawet nie chcę zobaczyć.

no więc w czym problem? Przecież nikt ciebie nie zmusza do chodzenia do kina i korzystania z brudnych okularów. No zmusza Cię ktoś?...
    • Gość: GęśWacka Kto nie chce dopłacić - niech ogląda rozmyty obraz IP: *.ip.netia.com.pl 02.06.11, 07:57
      • nchyb Re: Kto nie chce dopłacić - niech ogląda rozmyty 02.06.11, 09:31
        tak w ogóle, to przecież nie ma wcale obowiązku chodzenia do kina, tym bardziej na filmy 3D...
    • Gość: rtat Widz jak pan Hilary IP: *.ip.netia.com.pl 02.06.11, 08:08
      Byłam wczoraj z dzieckiem w kinie w krakowskiej Bonarce. To był koszmar!!! Duszna sala - chyba nie włączyli klimy. A do tego żeby było zabawniej to w kasie sprzedali dwa bilety na to samo miejsce... Żenada ...
    • Gość: jacek Widz jak pan Hilary IP: *.icpnet.pl 02.06.11, 08:32
      Generalnie to 3D jest do d... Wielka ściema obliczona na wyciąganie kasy. Poza Avatarem nie widziałem żadnego tytułu gdzie 3D robiło by wrażenie. A przegięciem już jest brak tradycyjnych wersji 2D... Ostatnio męczyłem się na pseudo 3D "Piratach z Karaibów" podczas gdy chętniej obejrzał bym tradycyjną wersję której oczywiście nie było...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka