Dodaj do ulubionych

Abonament RTV - podwyżka w przyszłym roku

IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.11, 17:48
a co to jest abonament RTV ?
Obserwuj wątek
    • bijelodugme Re: Abonament RTV - podwyżka w przyszłym roku 06.06.11, 18:00
      A pamiętam jak Pan Tusk z mównicy sejmowej grzmiał by nie płacić abonamentu radiowo telewizyjnego. A teraz podległa mu instytucja podnosi stawki. No cóż, miał być VAT 15% jest 23%, miało nie być abonamentu jest jeszcze droższy...
      • Gość: jajacek ''superprodukcje" m jak cos tam i kocham cie cos.. IP: 77.252.233.* 06.06.11, 18:19
        ..tam beda zapewne jeszcze wspanialsze.
        • Gość: superkonduktor Re: ''superprodukcje" m jak cos tam i kocham cie IP: *.welnowiec.net 06.06.11, 18:32
          to jest tanie państwo :D :D :D
      • Gość: Zka Re: Abonament RTV - podwyżka w przyszłym roku IP: *.ngm.net.pl 06.06.11, 20:29
        Ble, ble, ble.
        Albo gospodarka rynkowa, albo socjalizm !!
        Na rynku jest tylu operatorów, że każdy może sobie wybrać co sobie życzy.
        TVP powinna zrozumieć i pojąć gdzie żyje - i wystawić ofertę rynkową. Jeżeli będzie atrakcyjna, to będzie mieć klientów, jak nie, to niech idzie z torbami i ZAPRZESTANIE UPRAWIANIA ŻEBRACTWA !!.
      • Gość: qqqq Re: Abonament RTV - podwyżka w przyszłym roku IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.11, 21:44
        KRRiT nie podlega premierowi, kłamco.
      • jestem_z_kobry Re: Abonament RTV - podwyżka w przyszłym roku 07.06.11, 00:45
        Nie to żebym bronił Tuska, ale podajcie proszę cytat kiedy namawiał do niepłacenia abonamentu. Ciągle o tym słyszę, a nigdy nie usłyszałem konkretnej wypowiedzi.
      • yola13 Re: Abonament RTV - podwyżka w przyszłym roku 07.06.11, 10:20
        jeszcze dodałabym podatek Belki ktory tez miał byc zlikwidowany a poki co chca sie dobrac juz nawet do lokat dziennych
    • Gość: QWERTZ Re: Abonament RTV - podwyżka w przyszłym roku IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.11, 18:05
      Chciałem napisać, że to takie coś, co pewien pan nazwał haraczem, ale tego nie zrobię, gdyż nie podoba mi się wizja smutnych panów w czerni, którzy nad ranem przerywają mi śniadanie.
    • jozwa51 Abonament RTV - podwyżka w przyszłym roku 06.06.11, 18:17
      to jest po prostu swinstwo.abonament placi okolo 40 procent gospodarstw.sa to glownie emeryci i .rencisci.w nagrode za to ze placa systematycznie dostana podwyzke.gratuluje dobrego samopoczucia czlonkom krrit.pytam jednoczesnie co chca zrobic w sprawie sciagalnosci abonamentu.do tej pory te "mondre glowy nie byly w stanie rozwionzac tego problemu"
      • Gość: qqq Re: Abonament RTV - podwyżka w przyszłym roku IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.11, 21:46
        KRRiT nie zajmuje się ściągalnością abonamentu. To robi Poczta Polska, wg możliwości danych jej przez Sejm, panie niedouczony.
    • Gość: x Abonament RTV - podwyżka w przyszłym roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 18:28
      Niedawno w mediach ogłoszono, że wg przepisów UE abonament jest nielegalny. To jak jest naprawde?
      • kazik12groszy Re: Abonament RTV - podwyżka w przyszłym roku 13.12.11, 14:27
        dobre pytanie, to jak jest z tym na prawde?
    • Gość: majk Re: Abonament RTV - podwyżka w przyszłym roku IP: *.welnowiec.net 06.06.11, 18:31
      to podatek od używania telewizora i radia.
      • Gość: X Re: Abonament RTV - podwyżka w przyszłym roku IP: *.home.aster.pl 06.06.11, 22:31
        Od posiadania. Nie trzeba go nawet używać ...
        • Gość: wtorek Re: Abonament RTV - podwyżka w przyszłym roku IP: *.skynet.net.pl 07.06.11, 08:43
          Od używania! Ale istnieje domniemanie, że jak masz, to używasz. Chyba, że jest niezdolny do odbioru programu (np. uszkodzony - MZ wystarczy niesprawna głowica wcz, - taki TV nadal może być używany jako monitor np do kina domowego; z podłączeniem go do tunera sprawa jest delikatna, więc się nie wypowiadam).
    • Gość: lolo Trzeba płacić IP: 95.108.120.* 06.06.11, 18:31
      za przywilej oglądania reklam...
    • Gość: oleWca Abonament placi okolo 40 procent gospodarstw !!! IP: *.versanet.de 06.06.11, 18:32
      Polactwo = cwaniactwo !!!
      60% to oszusci i zlodzieje.
      KWM !!!
      • Gość: glee Re: Abonament placi okolo 40 procent gospodarstw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 19:29
        o przepraszam
        mam satelitarną n - kę i płacę regularnie oglądam tylko discovery i nie wiem za co miałbym jeszcze płacić ??? Zresztą media publiczne to tak jakby do każdej gazety bez względu na to o czym jest musiał by pan dokupić rządowe g... z mnóstwem reklam . Ja dziękuję zakodujcie TVP i cześć kto chce i płaci niech ogląda . Telewizja Polska nie jest obowiązkowa !!!!! powinni jeszcze nakazać w jakich godzinach należy to oglądać i robić egzaminy. W GB płaci się abonament owszem ale zobaczcie co jest na BBC często oglądam ich programy popularno naukowe , a co jest w TVP się pytam ulizany Lis za 100 tyś!!!! Wysiadam
        • Gość: g Re: Abonament placi okolo 40 procent gospodarstw IP: *.legnica.vectranet.pl 06.06.11, 20:28
          To nie jest podatek za oglądanie TVP tylko za posiadanie odbiornika TV.
          • Gość: Mario Ja nie posiadam telewizora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 21:51
            Ja mam na ścianie wielki monitor 50 cali.
            • klaun.szyderca Re: Ja nie posiadam telewizora 06.06.11, 22:45
              Ma tuner? Ma. Więc telewizor.
              • jestem_z_kobry Re: Ja nie posiadam telewizora 07.06.11, 00:43
                > Ma tuner? Ma. Więc telewizor.

Za komputer z tunerem TV płacić nie trzeba.
          • Gość: zzz Re: Abonament placi okolo 40 procent gospodarstw IP: *.acn.waw.pl 07.06.11, 00:04
            nie wiem ile wynosi Abonament RTV (150 zarok)? Ale skoro mowisz ze to nie jest skladka na TVP a za posiadanie, to oznacza to ze placeza mozliwosc korzystania (odsluchiwania) pasma... Za kontrole czestotliwosci to powinno byc pare zlotych za rok, a nie 150 czy cos.

Aczkolwiek, jesli chodzi o misje (bo na to teoretycznie idzie kasa), to TVP nie realizuje zadnej. Ktos podal przyklad BBC - tak, za taka TV to moge placic 150/rok. Dobre, wartosciowe programy i filmy a nie na szoł w liczbie mnogiej, denne seriale oraz resztki Teatru Telewizji /puszczaja to w ogole?/. Sory, ale nie mam TV z wyboru od lat, wiec nie wiem.
          • Gość: leon Re: Abonament placi okolo 40 procent gospodarstw IP: *.telgam.pl 07.06.11, 06:22
            Tia za posiadanie odbiornika powiadasz? Ale popatrz na ustawe ktora mowi iz cale wplywy sa kierowane do TVP. Notaben ostatnio była infdormacja iz UE stwierdziła iż nasz abonament lamie prawo UE
        • kabestan-55 Re: Abonament placi okolo 40 procent gospodarstw 06.06.11, 20:42
          I to jest calosc postu.Likwidacja tz. abonamentu to ten czas.Nie ogladam tej telewizji a dlaczgo to ponad 20-lat.Mam umowy z platforma cyfrowa polska oraz zachodnimi a tagze kanal zwrotny,oferta znakomita.Polska tz.TVP TO PARANOJA DZIENNIKARSTWA JAK PAN LIS ITD.A tak na marginesie zadnych dotacji z pieniedzy PODATNIKA ORAZ LIKWIDACJA TEGO TWORU JAK KR........ ja jako obywatel decydoje co ogladam w tv i radiu w tym drugim tylko stacje zagraniczne od lat bardzo wielu.Mam dosyc polskich mediow publicznych oraz biznesu muzycznego i straszydel jak seriale.
      • mapokl 40%?!!! 06.06.11, 20:25
        To w Polsce mamy aż tylu idiotów? Ja myślałem, że abonament płacą tylko emeryci(którzy zgłosili telewizory bo mieli być zwolnieni z abonamentu - a to była pułapka rządu) i właściciele hoteli/barów itd, którzy telewizor muszą wykazywać.

Jakoś nie zamierzam opłacać pensji i milionowych odpraw prezesostwu i zarządowi telewizji publicznej. Tam rotacja jest pół roczna. Pracuje pół roku zostaje zwolniony z TVP, zatrudniony w TVP2 dostaje pensję za pól roku + roczną odprawę. A gościu z TVP2 przechodzi z powrotem do TVP1 czy TVP3.

A po drugie Jak TUSK, KACZYŃSKI, NAPIERALSKI, PAWLAK i cała reszta chce mieć telewizję głoszącą ICH "prawdę" i "obiektywizm" o polityce to niech sobie z własnej kieszeni ją opłacają.
      • kotek.filemon Re: Abonament placi okolo 40 procent gospodarstw 06.06.11, 20:56
        Się tak nie ciskaj, bo w Niemczech też kto może nie płaci, albo wykazuje tylko radio. Ja akurat po prostu nie mam telewizora, więc mi mogą skoczyć, ale z moich znajomych to może ze dwie osoby naprawdę płacą za TV.
      • Gość: u Re: Abonament placi okolo 40 procent gospodarstw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.11, 15:29
        oszuści i złodzieje toż to wyborcy po
    • tajemniczy_don_pedro "Elity" wstydzą się kraść otwarcie. 06.06.11, 18:38
      Kradną więc pod postacją "abonamentów", "składek", "misji społecznych" itp.
    • witek7205 Abonament RTV - podwyżka w przyszłym roku 06.06.11, 18:44
      "Tymczasem obecny system poboru opłat abonamentowych jest niedoskonały, co powoduje, że media publiczne muszą szukać pieniędzy na rynku"

No straszne. Wielki żal, że trzeba dupę ruszyć, żeby pieniądze dostać. Do tej pory same wpadały do kieszeni, ale niepokorne misie się zbuntowały i przestały dawać.

ZLIKWIDOWAĆ PODATEK RTV.

• miroslawialina Abonament RTV - podwyżka w przyszłym roku 06.06.11, 18:47
      to od kiedy płaci się abonament za używanie telewizora i radia bo cały czas myślałem że abonament płaci się za oglądanie ich programów ,a jeśli ktoś nie chce oglądać tych beznadziejnych wypocin to co też ma płacić to niech zablokują odbiór abym mógł oglądać to co ja chcę bo używam jeszcze pralki ,lodówki oraz wiele innych rzeczy i co te że mam płacić abonament to może od oddychanie każą płacić
      • Gość: gosc Re: Abonament RTV - podwyżka w przyszłym roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 18:52
        "...to może od oddychanie każą płacić"

ciiiiii, nie podsuwaj pomysłów ;/
        • Gość: Arek05 Re: Abonament RTV - podwyżka w przyszłym roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 19:19
          A opłata klimatyczna w kurortach? To nic innego jak podatek od oddychania.
      • Gość: xsl Re: Abonament RTV - podwyżka w przyszłym roku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.11, 18:57
        mirosławie i alino
        to nie jest opłata za oglądanie. to jest opłata za posiadanie odbiornika. tak było zawsze, żadna nowość.
        Z definicji podatek jest nieekwiwalentny. Może się nazywać drogowy a państwo wyda go na wojsko. I to jest legalne.
        Jak widać Twoje myślenie jest błędne.
        • Gość: bookworm Re: Abonament RTV - podwyżka w przyszłym roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 20:18
          Mnie się wydaje, że myślenie to jest bardzo logiczne. Ja nie mam żadnej telewizji - nie posiadam anteny (żadnej). Za prąd płacę. Za telewizor zapłaciłam. Za wszystkie kilkaset płyt DVD i bluray, które posiadam, i za odtwarzacz, również zapłaciłam. Dlaczego mam jeszcze coś komuś płacić? Żeby robili z tego jakieś badziewne telenowele?? Żeby promowali za moje pieniądze swoje zaściankowe idea i ziali nietolerancją? Żeby pewien homofob mógł swój progam o podróżach robić? NIE! Od 2 lat nie widziałam żadnego programu TVP i żadnego nie chcę oglądać.
          A jeśli chcą ode mnie pieniądze za to, że posiadam telewizor, to niech formalnie nazwą to podatkiem od posiadania telewizora. (I niech mi najpierw udowodnią, że telewizor posiadam ;P)
          • Gość: coaxial Re: Abonament RTV - podwyżka w przyszłym roku IP: *.microchip.net.pl 06.06.11, 21:16
            Jeśli posiadasz telewizor, a nie masz anteny to też musisz płacić? Wiele instytucji szkoleniowych, szkół posiada telewizory bez podłączenia do anteny. Wykorzystywane są one do oglądania filmów szkoleniowych z video lub dvd. I z tego co wiem nie płacą za takie coś abonamentu.
        • penible4 co to za argument:"zawsze tak było"?! 06.06.11, 21:58
          może zastanowić sie, czy to słuszne...
          • Gość: antyHipokryta Re: co to za argument:"zawsze tak było"?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.11, 07:37
            to nie zaden argument a fakt, to jest podatek od odbiornikow a nie abonament w rozumieniu np kablowek,
      • bumcykcyk76 Re: Abonament RTV - podwyżka w przyszłym roku 06.06.11, 19:58
        Wyrejestrujcie odbiorniki. I tak nie sprawdzą czy korzystacie.
    • Gość: Rav Abonament RTV - podwyżka w przyszłym roku IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.11, 18:52
      Za oglądanie programów telewizji publicznej to powinni raczej mi dopłacać.
    • Gość: c Nie używam tego gówna IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.11, 19:06
      Nie używam tego gówna, i nie chciałbym aby ktokolwiek tego używał. Dlaczego miałbym płacić składkę?
    • Gość: mods Abonament RTV - podwyżka w przyszłym roku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.11, 19:21
      Dla debilów płacących a niechcących płacić:
      Od wielu lat w gazetach, w sejmie , w TV , na ulicy panoszą się dyskusje na temat abonamentu radiowo telewizyjnego. OTÓŻ OŚWIADCZAM BEZMYŚLNYM MARIONETKOM IŻ ODBIORNIK MOŻNA WYREJESTROWAĆ W KAŻDYM URZĘDZIE POCZTOWYM . WYREJESTROWANIE ZWALNIA NAS DO KOŃĆA ŻYCIA Z OPŁAT ABONAMENTOWYCH !!!
      Zrozumieli?
      • velores Re: Abonament RTV - podwyżka w przyszłym roku 06.06.11, 19:38
        dlaczego mam wyrejestrowywać coś, czego nigdy nie rejestrowałem ?
        poszedłem do sklepu, "kupiłem se plazme" i nie przypominam sobie by mi ktoś w sklepie podsuwał do podpisania jakiś cyrograf z TVP
        • bumcykcyk76 Re: Abonament RTV - podwyżka w przyszłym roku 06.06.11, 20:00
          Masz rację, ale twój przedmówca skierował swoje słowa do osób, które już płacą i mają zarejestrowane odbiorniki.
    • Gość: stanic Abonament RTV - podwyżka w przyszłym roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 19:22
      dokopać uczciwym frajerom za systematyczne opłacanie, a co jeszcze mogą dodać na apanaże GWIAZD.
    • Gość: Tomo Mnie to nie dotyczy :) IP: *.merinet.pl 06.06.11, 19:24
      I tak nie płacę i nie zamierzam.
    • Gość: Are02 Re: Abonament RTV - podwyżka w przyszłym roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 19:26
      Abonament RTV to taka ukryta składka na partię która obecnie rządzi w tv polskiej. Teraz płaci się na PO. Wcześniej na PiS i SLD. W zasadzie nie ma żadnego powodu moralnego ani logicznego, żeby dodatkowo finansować partie polityczne dodatkowo przez abonament, więc powinien on być zlikwidowany.
      • Gość: qqq Re: Abonament RTV - podwyżka w przyszłym roku IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.11, 23:01
        Nie ma to jak kłamać. Ani PO nie rządzi w TVP, ani nawet w KRRiT.
        • Gość: Are02 Re: Abonament RTV - podwyżka w przyszłym roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 00:31
          Chyba dawno nie oglądałeś Wiadomości w TVP1.TVN to delikates i dziewica w stosunku do lizusosta i propagandy pro PO dziennikarzy tego programu. TVP teraz to POwska szczekaczka.
    • Gość: autor Abonament RTV - podwyżka w przyszłym roku IP: *.icpnet.pl 06.06.11, 19:33
      dziękuję panu Donaldowi Tuskowi za likwidację abonamentu RTV a senatorom PO za uwalenie w senacie projektu SLD aby abonament zastąpić reklamami w przerwach filmów. nie będę głosować na PO.
      • Gość: mak podatek belki też zlikwidował zgodnie z IP: *.2.11.46.tvksmp.pl 06.06.11, 19:41
        obietnicami :)
        • Gość: ? Re: podatek belki też zlikwidował zgodnie z IP: 77.236.16.* 06.06.11, 19:54
          jak tam postęp prac nad zniesieniem meldunku ?
        • Gość: jes Re: podatek belki też zlikwidował zgodnie z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.11, 19:56
          i wprowadzili podatek liniowy, a w przyszłym roku wprowadzą walutę euro.
    • Gość: gosc dwa dni temu informacja w prasie- abonament bezpr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 19:59
      BEZPRAWNY a TV ma zwracać pieniadze. Więc jak to jest ?
      • bumcykcyk76 Re: dwa dni temu informacja w prasie- abonament 06.06.11, 20:01
        Masz linka, jestem ciekawy :)
      • Gość: maxx Re: dwa dni temu informacja w prasie- abonament IP: 173.233.198.* 06.06.11, 20:05
        Podatek "telewizyjny" rosnie wprost proporcjonalnie do obnizenia jakosci programow, tzw. telewizji rzadowej (przepraszam "panstwowej")!
    • Gość: obraz kontrolny Czyli będzie można jeszcze więcej nie płacić? IP: *.internetia.net.pl 06.06.11, 20:06
      Bo kiedyśTusk namawiał do tego, aby nie płacić. A PRemiera trzeba słuchać.
      Poza tym Bruksela mówi, ze nasz abonament jest nielegalny.
    • saint_just Ani grosza na 06.06.11, 20:07
      propagandę polityczną każdej maści!
    • ubiquitousghost88 Nareszcie! 22 lata wszystko nam idzie w dół... 06.06.11, 20:08
    • Gość: kont UE twierdzi, że abonament w Polsce jest bezbrawny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.06.11, 20:13
      a nasi mają to w d... i chcą jeszcze go podnieść. Niezłe jaja. Pytanie, po co wchodziliśmy do UE skoro lekceważymy postanowienia Wspólnoty?
      • ubiquitousghost88 "Bezbrawny" bo za niski. W UE zdzierają więcej! 06.06.11, 20:25
        Gość portalu: kont napisał(a):

> a nasi mają to w d... i chcą jeszcze go podnieść. Niezłe jaja. Pytanie, po co w
        > chodziliśmy do UE skoro lekceważymy postanowienia Wspólnoty?
      • bumcykcyk76 Re: UE twierdzi, że abonament w Polsce jest bezbr 08.06.11, 19:32
        A masz może linka do tej decyzji UE?
        Jestem ciekaw :)
        Bo jeśli decyzja jest prawomocna, to może wystarczy donos, żeby pogonić cwaniaków.
    • Gość: d A oni maja abonentów w dupie IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.11, 20:27
      W telewizji już urlop .Oni maja yrlop od 1.06 do 30.09.Lecą tylko powtórki.Czy ja mogę im wysłac przekaz 0 zł jako powtórka za zeszły miesiąc.
      Niech sie tak nie spieszą z ta podwyzką bo UE juz kwestjonuje zasadnośc abonamentu
    • apas13 Płacisz abonament RTV - podwyżka w przyszłym roku 06.06.11, 20:29
      ...Nie płacisz abonamentu RTV - nie będzie podwyżki ;-)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka