Dodaj do ulubionych

Według Ikei książki to "staromodne rzeczy"? Fir...

IP: *.icpnet.pl 21.09.11, 13:54
Ależ to jest prawda. Ja swoje książki oddałem do muzem. Teraz sobie tam są razem z mumiami i takimi innymi..
Obserwuj wątek
    • Gość: ap a kto w Ikei umie czytać?tym kołchozie:)))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.11, 14:03
    • tygrysio_misio Re: Według Ikei książki to "staromodne rzeczy"? F 21.09.11, 14:06
      nie ma w tym nic niestosownego.... to zwykła żartobliwość, ironiczne spojrzenie na współczesność.... ponoć stosowanie tego to cechy inteligencji... natomiast oburzanie sie i tworzenie świętości to przejaw ciasnoty umysłowej i ciemnogrodu

Miarą poczucia humoru jest umiejętność śmiania się z samego siebie... indywidualnie czy społecznie...
      • Gość: Karaluch Od kiedy management IKEI jest taki inteligentny? IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.11, 16:12
        Przecież to prosta marka, z prostackiego kraju, dla prostych ludzi. Wątpię, żeby znalazł się ktoś z zarządu firmy, kto ma aż takie poczucie humoru, żeby kazać innym czytać między wierszami. Szwedzi to ludzie na ogół prymitywni, od małego prowadzeni za rączkę przez opiekuńcze państwo, ich meble też mają takie być - proste dla nieskomplikowanego odbiorcy, żeby za dużo nie myślał, zatem ciężko uwierzyć w wieloznaczność kampanii tej marki.
        • jamesonwhiskey Re: Od kiedy management IKEI jest taki inteligent 21.09.11, 17:07

> Przecież to prosta marka, z prostackiego kraju, dla prostych ludzi.

powiedzial przedstawiciel pszenno-buraczanego kraiku
        • bnch Re: Od kiedy management IKEI jest taki inteligent 22.09.11, 07:53
          Wsadź sobie w dupę te rasistowskie brednie, bo jedyna rzecz którą udało Ci się udowodnić, to to że sam jesteś prymitywny.
      • tom.gorecki Re: Według Ikei książki to "staromodne rzeczy"? F 22.09.11, 08:18
        tygrysio_misio napisała:

> nie ma w tym nic niestosownego.... to zwykła żartobliwość, ironiczne spojrzenie

Dla takich jak ty .... nic a nic. Pewnie nie wiesz do czego służą te znaczki: " " i jaką "treść" wnoszą po cichu do wypowiedzi.
        Masz jednak internety.
    • Gość: niemota Dla wielu Polaków książki to "zbędne rzeczy" IP: *.net.autocom.pl 21.09.11, 14:10
      i tak dobrze, że IKEA nie oferuje kosza na niepotrzebne odpadki, np. książki
    • Gość: KIEPSKI Według IKEI książki to "staromodne rzeczy"? Fir... IP: *.zurawinet.maverick.com.pl 21.09.11, 14:16
      IKEA- TYLKO DLA IDIOTÓW
      • Gość: ania Re: Według IKEI książki to "staromodne rzeczy"? F IP: *.range86-136.btcentralplus.com 21.09.11, 14:17
        a mi sie wydaje ze oni przewidzieli nieuniknione, :-)
        • tom.gorecki Re: Według IKEI książki to "staromodne rzeczy"? F 22.09.11, 08:19
          Gość portalu: ania napisał(a):

> a mi sie wydaje ze oni przewidzieli nieuniknione, :-)

A ja myślę, że jak nie będzie książek to im się mniej tych paździerzowych mebelków sprzeda.
    • naprawdetrzezwy Czyli mamy pewność, że nie macie poczucia humoru. 21.09.11, 14:23
      Dobrze, że to tylko Alert24, a nie żółty pasek w TVN...
      ;>>>
    • blackbiber Re: Według Ikei książki to "staromodne rzeczy"? F 21.09.11, 14:36
      A ja myślę, że w dziale który jest odpowiedzialny za reklamę pracuje poprostu jakiś bufon, który średnio zna polski ale jest na tyle ważny że inni boją się go poprawiać. Zatrudnijcie polaka matoły.
      • Gość: mądry człowiek Re: Według Ikei książki to "staromodne rzeczy"? F IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.11, 16:04
        Abstrahując od meritum sprawy, sam jesteś g.łupim bufonem. Jak sam tekst informuje, ten sam tekst jest także na stronach w wielu innych wersjach językowych - więc nie wymyślili tego w Polsce, a w centrali IKEI.
      • Gość: jako Re: Według Ikei książki to "staromodne rzeczy"? F IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 16:08
        Poprawili błąd bez Polaka. Za to ciebie skunksie nie potrafiący rozumieć pisanego tekstu powinni rodzice oddciać od internetu. Jesteś Rumunem ?
        • bnch Re: Według Ikei książki to "staromodne rzeczy"? F 22.09.11, 07:55
          A co masz do Rumunów gnojku? Czyżbyś czuł się lepszy rasisto pieprzony?
    • Gość: czesiek hydraulik płyty CD czy DVD są dużo bardziej staromodne.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 14:49
      one umarły a książki wciąż żyją
      • Gość: dan normalnościfan Re: płyty CD czy DVD są dużo bardziej staromodne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 15:58
        Właśnie! Książki mają tysiące lat i nigdy nie będą staromodne! Buraki jedne z Ikei...
    • Gość: Gawith Według IKEI książki to "staromodne rzeczy"? Fir... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 15:19
      Oczywiście, że staromodne! To kwestia tylko kilku lat kiedy większość społeczeństwa będzie czytało tylko ksiązki (tak jak ja) w wersji elektronicznej - na e-papierze :) :)
      Pozdrawiam użytkowników Kindle a także staromodnych, ciężkich i nieporęcnych książek :)

• furry Re: Według IKEI książki to "staromodne rzeczy"? F 21.09.11, 16:48
        Większość społeczeństwa dawno nie czyta książek...
        • bnch Re: Według IKEI książki to "staromodne rzeczy"? F 22.09.11, 07:56
          I sądzisz, że jest to objaw ich mądrości, czy raczej zidiocenia? Patrząc historycznie książka była tylko przez krótką chwilę masową rozrywką, bo najpierw prostaczkowie nie czytali, bo nie umieli i ich nie było stać, a teraz nie czytają bo się ogłupiają TVN. Wróciło więc do normy.
      • jamesonwhiskey Re: Według IKEI książki to "staromodne rzeczy"? F 21.09.11, 17:09
        > Oczywiście, że staromodne! To kwestia tylko kilku

dokladnie, ale niestety zbyt trudne do pojecia dla niektroych
      • bnch Re: Według IKEI książki to "staromodne rzeczy"? F 22.09.11, 08:01
        Wiesz co, to jest trochę tak, jak z piciem kawy z papierowego kubka, albo z ładnego, ceramicznego; kwestia docenienia medium za pomocą którego docierasz do treści. Ja osobiście wolę tę drugą opcję, tak samo jak wolę w większości przypadków książkę, bo jest pięknym przedmiotem. Widać, że nie rozumiesz, że książka to nie tylko te literki, składające się na treść, ale też dotyk papieru, zapach, możliwość przekładania stron, tom stojący na półce, itd. E-papier to świetna rzecz w podróży, bo można wziąć 100 książek ważących jak niecała jedna, ale w domu wolę prawdziwą książkę.
    • Gość: Wojtek Według IKEI książki to "staromodne rzeczy"? Fir... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 15:28
      Dobre, uśmiałem się :)

webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:7GRTma3W5tUJ:www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/range/10364/10475/systems+%22staromodne+rzeczy%22+ikea&cd=6&hl=fr&ct=clnk&client=firefox-a
    • Gość: ti Według IKEI książki to "staromodne rzeczy"? Fir... IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.11, 15:33
      najbardziej staromodne, jak widać, jest poczucie humoru...
      • real_mayer Re: Według IKEI książki to "staromodne rzeczy"? F 21.09.11, 15:46
        Gość portalu: ti napisał(a):
        najbardziej staromodne, jak widać, jest poczucie humoru..

No, tak staromodne, że już prawie nikt go nie używa :)
    • Gość: ade Według IKEI książki to "staromodne rzeczy"? Fir... IP: 87.116.244.* 21.09.11, 15:46
      Żartobliwie i proroczo. Za jakiś czas papierowe książki będą luksusem, a cała biblioteka będzie ważyła 30 dkg i mieściła się w teczce. Nie ma co się obrażać na postęp technologiczny.
    • kerkopithekion cóż... jak ktoś ma trudności z czytaniem... 21.09.11, 16:03
      ... to tym bardziej ze zrozumieniem intencji autora
      dla mnie to przymrużenie oka jest oczywiste i naprawdę nie rozumiem po co to wielkie oburzenie i link na stronie głównej portalu
      nie macie większych problemów?!

a swoją drogą - nie będę się chwalić rozmiarami mojej własnej biblioteki, ale mimo to zgadzam się, że książki pomalutku stają się staromodne (co wcale nie jest określeniem pejoratywnym!)
      do autobusu zabieram czytnik, nie grube tomiszcze
    • Gość: Kumacz IKEA to barachło IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.11, 16:06
      Trzeba mieć albo za dużo pieniędzy, albo nie mieć rozumu, żeby kupować ich meble. Przecież to chłam, fakt, ładnie wyglądający, taki "dizajnerski", ale jakość marna. Mój znajomy stolarz twierdzi, że meble z IKEI vs. inne są jak pieczywo francuskie vs. pieczywo normalne. Ładnie na wierzchu, a w środku pustka. A że do tego reklamują się po kretyńsku, to już tylko potwierdza, jaką renomę ma ten interes. Z założenia miały to być meble dla ludzi biednych, chociaż w Polsce zrobiono z IKEI "wielką markę", tak jak z Mc Donald'sa restaurację.
      • Gość: ziom Re: IKEA to barachło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.11, 09:09
        Eee ale w normalnych krajach Ikea to są meble jednorazowego użytku. W Szwecji jak się wynajmuje mieszkanie (student np) to jedzie do Ikei, kupuje co mu potrzebne i co pasuje mu gustem i powierzchnią by wstawić to bezproblemowo do mieszkania, wstawia a jak się wyprowadza po roku czy dwóch to albo to zostawia i wyrzuca to właściciel mieszkania albo wyrzuca to osobiście. Wynajmuje kolejne mieszkanie i proces od początku. Nie mówiąc już o tym, że wiele osób nawet w swoich prywatnych własnościowych mieszkaniach zamiast tradycyjnych solidnych mebli na wiele lat woli szajs z Ikei i wymienić to sobie co jakiś czas.
        Tylko w biednych krajach jak nasz to się kupuje meble na lata.
    • r_mol W GW pracują chyba jakieś dzieci Neostrady 21.09.11, 16:11
      dla których żart bez :-)))))) to nie żart...
    • Gość: Ałła To musi być mebel młodzieżowy IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.11, 16:15
      Mój brat zdał niedawno maturę, z polskiego dostał 90% punktów, a chwali się, że nie przeczytał ani jednej lektury, o innych książkach nie wspominając, pewnie to on ma być odbiorcą tej reklamy, jak i całe pokolenie małolatów, co to słuchają książek, jeśli już muszą poznać ich treść, a nie wystarczą nakręcone na ich podstawie filmy.
      • Gość: srutututu Re: To musi być mebel młodzieżowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.11, 09:12
        To trzeba mieć pretensję albo do rodziców albo do siebie, że synkowi/braciszkowi nikt nie wyrobił nawyku czytania. Od tego nie jest szkoła, od tego są właśnie rodzice.
    • Gość: Kura Majtki i inne spodenki, staniki i inne bluzki IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.11, 16:18
      Twarze i inne cycki.
    • Gość: Rzyt Bo Francuzi, Niemcy i Hiszpanie to IP: *.jmdi.pl 21.09.11, 16:38
      ludzie inteligentni. A Polacy, Anglicy i Norwegowie to narody zapijaczonych, prymitywnych roboli.
    • furry Re: Według Ikei książki to "staromodne rzeczy"? F 21.09.11, 16:46
      Myślę że konieczna jest pikieta pod wszystkimi sklepami Ikea, w obronie książek!

Piątek 19.00, zabierzcie tradycyjnie, widły i pochodnie!
    • Gość: ewa Re: Według Ikei książki to "staromodne rzeczy"? F IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.11, 22:39
      sam idź do muzeum i nie wracaj - i to do magazynku!
    • Gość: enigma Według IKEI książki to "staromodne rzeczy"? Fir... IP: *.net.autocom.pl 21.09.11, 23:13
      Mam nadzieję, że nie będą teraz nawoływali do palenia książek na wiecach, jak za czasów pewnej niemieckiej organizacji? Biorąc pod uwagę przeszłość założyciela tej firmy, nie jest to wcale takie nieprawdopodobne.
    • bnch Re: Według Ikei książki to "staromodne rzeczy"? F 22.09.11, 07:51
      Najwyraźniej gdzieś tam pracuje dla Ikei copywriter prostak, dla którego książka jest anachronizmem. No ale to już jego problem, a nie nasz.
    • Gość: alfa Bo mają rację. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.11, 09:04
      Nie chodzi tutaj o sam nawyk czytania ale o formę książki. Obecnie gdy powszechne i tanie są czytniki ebooków i tablety to klasyczna książka jest przeżytkiem, zwłaszcza że czytanie na tablecie jest cholernie wygodne, i co ciekawe o wiele szybsze. A inaczej twierdzą tylko osoby które jeszcze nie miały okazji czytać w ten sposób.
    • Gość: srutututu Re: Według Ikei książki to "staromodne rzeczy"? F IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.11, 09:19
      Znam osobiście rodziny w których jedynymi książkami w domu są podręczniki dzieci do szkoły. Więc sorry, jakie dzieciaki mają mieć przykłady skoro w domu nie ma nawet jednej książki a czytających rodziców to widzieli tylko przy lekturze teletygodnia???
      Przykład i wzorce zawsze idą z góry, szkoła nie wyrabia nawyków czytania. Dzieciom trzeba czytać np od początku (ja swojej córce czytam bajki od pierwszego miesiąca życia, mimo że wtedy dziecko nic nie rozumie to chodzi o wyrobienie nawyków zarówno sobie jak i dziecku).
    • henryabor Papieru nie tykam! 06.10.11, 06:25
      Niewątpliwie papierowe książki, to anachronizm i przeżytek minionej słusznie epoki! I dlatego aktualnie papieru używam jedynie w toalecie. Mimo, że jeszcze parę lat temu na moich półkach i regałach stało mozolnie gromadzonych ok. 2500 woluminów, niektóre pozycje odsłuchałem i odczytałem na czytnikach dopiero teraz. Na ...emeryturze!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka