marzenmk 13.10.11, 10:50 Brawo popieram, świetne postulaty. Nasze społeczeństwo staje się coraz bardziej obywatelskie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tomek Oburzeni wychodzą na ulicę Warszawy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.11, 11:57 O rany beznadziejne, durne lewactwo! Czemu nie domagacie się zmniejszenia podatków - PIT, VAT, akcyzy, obowiązkowy ZUS i składka na 'darmową służbę zdrowia'? Młode matoły - nie ma nic za darmo - szkolnictwa, służby zdrowia, mieszkań! Żeby komuś coś dać trzeba innym zabrać i przy okazji dać 'swoim' jak np. służbom mundurowym w PRL. Ile razy trzeba powtarzać chory eksperyment z lewactwem żeby zrozumieć, że jest to g... warte? Odpowiedz Link Zgłoś
ducks_arse Re: Oburzeni wychodzą na ulicę Warszawy 13.10.11, 12:30 Gość portalu: Tomek napisał(a): > O rany beznadziejne, durne lewactwo! > > Czemu nie domagacie się zmniejszenia podatków - PIT, VAT, akcyzy, obowiązkowy Z > US i składka na 'darmową służbę zdrowia'? > > Młode matoły - nie ma nic za darmo - szkolnictwa, służby zdrowia, mieszkań! Żeb > y komuś coś dać trzeba innym zabrać i przy okazji dać 'swoim' jak np. służbom m > undurowym w PRL. > > Ile razy trzeba powtarzać chory eksperyment z lewactwem żeby zrozumieć, że jest > to g... warte? Cyt: "młodzi dążą tylko do tego, by usiąść w drogiej kawiarni, pogadać, pochwalić się modną komórką i laptopem. A my chcemy mieć gdzie mieszkać i studiować to, o czym marzyliśmy - mówi Grzegorz Janiczak". - bo nam się należy, jeżeli to lubimy to chcemy studiować socjologie, politologie, historie, prawo, a nie jakaś matematyka, fizyka, czy kierunki techniczne. A państwo musi nam zapewnić dobrze płatne miejsca pracy i mieszkanie nie droższe niż 1000 zł za metr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER mam propozycję IP: *.devs.futuro.pl 13.10.11, 12:39 zróbmy z tego kraju federację na wzór RFN, niech każdy Land ma swoje własne prawo Niech tacy oburzeni przeniosą się do np Łodzi i zarządzają całym Landem. Niech zarobią podatki na swoje interesujące pomysły. Ja ich w Poznaniu i Wielkopolsce nie chcę widzieć, tu chcę raju liberałów. Odpowiedz Link Zgłoś
przechrztaimason No w mordę! 13.10.11, 15:51 A co Ci Łódź takiego złego zrobiła, że takie roszczeniowe tałatajstwo na nią napuszczasz? Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Kultura etykietek 13.10.11, 15:55 Postulaty polskiej grupy pisał m.in. Grzegorz Janiczak, uczeń Wielokulturowego Licem Humanistycznego im. Jacka Kuronia, gdzie trafia głównie młodzież o lewicowych poglądach. Młodzi wysłali do premiera i prezydenta mocno lewicowy list. Czy ci młodzi rzeczywiście naklejają sobie na czołach takie etykietki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER wybacz, Łódź podałem tylko jako przykład :) IP: *.devs.futuro.pl 13.10.11, 16:11 wybacz, Łódź podałem tylko jako przykład, nikomu nie chciałbym zrobić takiego świństwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirwisz Skończą szkoły, wyjadą na Zachód ... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.10.11, 16:44 Tak było od stuleci - biedni mają ciekawe pomysły, a kończy się zawsze na emigracji do normalnych krajów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Re: Oburzeni wychodzą na ulicę Warszawy IP: *.marsoft.net 13.10.11, 17:57 lepsze lewactwo niż ciemnota otumaniona przez gości w czarnych sukienkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek Re: Oburzeni wychodzą na ulicę Warszawy IP: 178.73.28.* 13.10.11, 15:20 Może Lenin umarł, ale widzę, że Trocki nadal żyje i ma się całkiem nieźle. Raz na zawsze ludzie sobie muszą uświadomić - bez pracy nie ma kołaczy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: Oburzeni wychodzą na ulicę Warszawy IP: *.home.aster.pl 13.10.11, 20:12 Daj ludziom pracę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Oburzeni wychodzą na ulicę Warszawy IP: *.acn.waw.pl 13.10.11, 21:27 to proste,wzorce znajdziesz w podreczniku historii trzeba zniszczyc wszystkie maszyny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomala Re: Oburzeni wychodzą na ulicę Warszawy IP: 195.8.220.* 13.10.11, 15:24 Młody jesteś, świata jeszcze nie rozumiesz. Poczytaj coś np. o Brazylii, o rozwiązywaniu problemów społecznych i degrengoladzie społecznej jaką zafundowali idioci wierzący, że rzeczy same się robią dzięki rynkowi. Wyrośniesz i z JKM, wszyscy normalni wyrastają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER Prewencjo szykuj pałki, gaz i gumki IP: *.devs.futuro.pl 13.10.11, 12:36 Ja sobie nie życzę tego typu podejścia. Nie życzę sobie trzymania lokatorów w swoim budynku tylko dlatego że urząd lokalowy nie ich gdzie przenieść. Nie życzę sobie żeby mi jakieś oburzone bachory zaglądały w portfel i żądały podnoszenie podatków od mojej krwawicy. Poprowadźcie sobie działalność i budujcie firmę od zera. Często mam do żarcia jedynie tynk ze ścian, bo na początku działalności trzeba się z penerami użerać którzy są śmieciami i niepłacącymi oszustami. Ja też byłem bezrobotny i żeby mieć cokolwiek to się na działalność rzuciłem. A tu mi jeszcze oburzone dzieciaki swoje postulaty podnoszą. I co oburzony socjologu z artykułu? Co po tej swojej socjologii chcesz robić? Bo jako przedsiębiorca w branży HR nie widzę dla Ciebie zajęcia, za mało konkretny jesteś a twoja wiedza ma wymiar hobbystyczny. Pomyślałeś co potem? Z czego się wyżywisz? Może z pomocy społecznej na którą też trzeba płacić podatki czyli znów trzeba sięgać po publiczne pieniądze? wasze postulaty oceniam taK: - Przerwać proces masowych eksmisji, skutkiem którego lokatorzy wyrzucani są do kontenerów komunalnych. Prawo do mieszkania jest prawem każdego obywatela. NIE, i mówię to jako kamienicznik którego uszczęśliwiono lokatorami kwaterunkowymi na siłę, płacą śmieszne grosze za wynajem i czekają na lokal socjalny, owszem to inwalidzi więc ich na ulicę nie wywalę, także jestem człowiekiem, ale jakim prawem państwo zmusza mnie do realizowania niedochodowych interesów? - Zapewnić odpowiednią ilość darmowych miejsc w publicznych żłobkach i przedszkolach dla dzieci. TAK, bo to ułatwi życie pracującym rodzicom i nie będzie ich wywalać z rynku pracy na czas opieki nad dzieckiem - Zapewnić każdemu dostęp do darmowej opieki zdrowotnej. Można się zastanowić, ale to kosztem dopłat do mieszkań dla penerów i innej pomocy socjalnej - Usunąć zapis o wprowadzeniu drugiego płatnego kierunku studiów. A ja bym wolał coś innego. Studia bezpłatne po osiągnięciu średniej przynajmniej 4.0 Stypendia powyżej 4.8 i rosną wraz ze średnią. Nie ma potrzeby produkowania takiej liczby ludzi z dyplomami, ktoś musi gotować w restauracjach, kłaść elewacje, sortować śmieci, zmiatać ulice - Zlikwidować próg wyborczy, które partie muszą przekroczyć aby otrzymać dotację. Po co? Tu trzeba zlikwidować dopłaty dla partii politycznych. Niech się mieszczą w datkach swoich wyborców, oni za małe pieniądze powinni wykazać się kreatywnością. Polityka to nie ma być praca zarobkowa a służba publiczna na rzecz danej społeczności. - Opodatkować dochody kościoła. TAK :} - Wprowadzić refundację środków antykoncepcyjnych i in vitro. ooo chcecie darmowo pociupciać? nie przesadzajmy cilest(?) nie jest specjalnie drogi, za to o in vitro trzeba pomyśleć, w końcu to możliwość wyprodukowania kolejnego obywatela - Wycofać lekcje religii ze szkół. Tak - Wprowadzić związki partnerskie dla par heteroseksualnych oraz homoseksualnych Tak, ale też małżeństwa homoseksualne które będą mogły adoptować dzieci. Takie małżeństwa często są w stanie lepiej wychować dzieciaka niż patologiczna heterorodzina - Wstrzymać ciągłe podnoszenie wieku emerytalnego, jednocześnie nie zabraniając pracować osobom, które wiek emerytalny lub lata pracy mają już przekroczone. Nie. Nie ma gwarancji że znajdą się ludzie którzy będą w stanie zarobić na emerytów. Chcecie sobie darmowo pociupciać a do tego mieć wczesne emeryturki? To powiedzcie wprost że chcecie korzystać z życia a państwo ma wam to zapewnić. - Wprowadzić parytety na listach wyborczych Nie. Jak kobiety chcą to mogą startować i zrobią to skutecznie. Pytanie dlaczego kobiety w tak małej liczbie głosują na kobiety? Nie twórzmy sztucznych tworów, bo potem w sejmie są ciekawe przypadki typu pani Wróbel, pani Kempa, pani Szydło i inne o których psychice oraz kompetencjach nie chciałbym się wypowiadać. - 50 proc.kwot w radach nadzorczych publicznych spółek, jednocześnie obniżając płace w radach nadzorczych. Nie widzę powodów dla których tak ma być. Trochę nie tędy droga dzieciaki. Zatrudnijcie ekonomistę, pomyślcie co jest tak na prawdę niezbędne bo budżety nie są z gumy, a ludzie jak się ich dobija podatkami to się wkurzają. Tak na prawdę to nie potrzeba sporej części aktywności państwa która swoje kosztuje. Liberalizm wraz z dbałością o bezpieczeństwo, oraz o dobro wspólne (bo to się zwraca) jest fajny i jakoś nie oburzający. Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Bardzo fajny post. 13.10.11, 15:12 Zgadzam się w pełni z dokładnością do szczegółów (np. potrzeba polityki mieszkaniowej wobec osób starszych, żyjących na umyślnie niskich emeryturach. Konstruując ten system zakładano, że np. emeryt będzie miał śmiesznie tanie mieszkanie - problem pojawia się, gdy np. kamienicę sprywatyzowano wraz z emerytem i ma on teraz płacić stawki rynkowe). Zgadzam się też z Tobą, że wszystkim mocno lewicującym brakuje kontaktu z rzeczywistością, które zapewniliby ekonomista z powiedzmy prawnikiem. W ten sposób np. czytelnicy Krytyki Politycznej za dobrą monetę wzięli jej tłumaczenia dotyczące tekstu Orlińskiego i umów śmieciowych, na które Krytyka Polityczna zatrudnia ludzi w swojej zyskownej knajpie. Sympatycy KP przez swoją ignorancję dali się zrobić w wała i nie zrozumieli, że Krytyka Polityczna sama się przyznała do stosowania wyzysku. Ale do tego trzeba było elementarnej czujności i umiejętności czytania tekstu dyktowanego przez prawnika. Nie będzie sensownej lewicy bez umiejętności myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomala Re: Prewencjo szykuj pałki, gaz i gumki IP: 195.8.220.* 13.10.11, 15:32 Już widzę te twoją krwawicę, zapewne na lekcjach matematyki... Musisz nauczyć się, że po pierwsze państwo ma rozwiązywać problemy, a nie je tworzyć np. wspierać epidemie poprzez likwidację opieki zdrowotnej. Po drugie, państwo (o to walczyli nasi dziadowie) ma ułatwiać życie społeczeństwu. Koszmar w postaci stada szczurów gryzących się nawzajem ("jak to za moją krwawicę wspierać samotne matki?") to po prostu koszmar, a nie rozwój kogokolwiek. No i ostatnia rzecz, powiedz mi, skoro każdy ma swój interes i państwu nic do niego, to jaki interes i w ogóle powód mają inni, żeby dbać o twoje pieniądze, bezpieczeństwo, czy życie? Żadnego, nikt nie ma powodu, by dbać o dobro jakiegoś sobka. O moralności mi nie mówi, bo egozim to nie moralność. Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: Prewencjo szykuj pałki, gaz i gumki 13.10.11, 17:51 Za moją krwawicę to mogę wspierać szukanie ojców dzieci ,których matki są samotne.Dzieci mają ojców i to oni powinni dbać o dobro progenitury a nie społeczeństwo. A co będzie jeżeli wszyscy zaczną domagać się tanich mieszkań,bo wszyscy jesteśmy obywatelami? Co starsi pamiętają PRLowski łańcuszek św Antoniego co nazywał się książeczką mieszkaniowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Lewactwo jak g.. przykleja się do okrętu i krzyczy IP: *.centertel.pl 13.10.11, 13:10 "płynieniemy"! Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Oburzeni wychodzą na ulicę Warszawy 13.10.11, 14:51 Przerwać proces masowych eksmisji, skutkiem którego lokatorzy wyrzucani są do kontenerów komunalnych. Prawo do mieszkania jest prawem każdego obywatela. Kto za to ma zapłacić? (Zapewnić odpowiednią ilość darmowych miejsc w publicznych żłobkach i przedszkolach dla dzieci. Kto za to ma zapłacić? (Zapewnić każdemu dostęp do darmowej opieki zdrowotnej. Kto za to ma zapłacić? (Usunąć zapis o wprowadzeniu drugiego płatnego kierunku studiów. Fajnie jest być wiecznym studentem. Dodać do tego wiele przypadków, gdy ludzie zapisują się na dwa kierunki studiów i potem "zapominają" sie z jednego wypisać blokując miejsce innym chętnym. (Zlikwidować próg wyborczy, które partie muszą przekroczyć aby otrzymać dotację. Sam założyłbym własną partię - zawsze to parę groszy :) (Opodatkować dochody kościoła. Obawiam się, że na realizację postulatów opatrzonych komentarzem "kto ma za to zapłacić" nie starczyłoby tych środków. (Wprowadzić refundację środków antykoncepcyjnych i in vitro. Kto za to ma zapłacić? (Wycofać lekcje religii ze szkół. Są ważniejsze problemy (Wprowadzić związki partnerskie dla par heteroseksualnych oraz homoseksualnych Są ważniejsze problemy (Wstrzymać ciągłe podnoszenie wieku emerytalnego, jednocześnie nie zabraniając pracować osobom, które wiek emerytalny lub lata pracy mają już przekroczone. (Wprowadzić parytety na listach wyborczych oraz 50 proc.kwot w radach nadzorczych publicznych spółek, jednocześnie obniżając płace w radach nadzorczych. A dlaczego nie wprowadzać parytetów do górnictwa, hutnictwa czy dla pracowników MPO? Tam gdzie brak komentrza - problem jest szerszy i wymagający dłuższej dyskusji niż dałoby się to podsumować jednym - dwoma zdaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: Oburzeni wychodzą na ulicę Warszawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.11, 17:22 Każdy z was za to płaci pracując przez prawie pół roku za darmo. Ja za swoje pieniądze oczekuję usług medycznych na europejskim poziomie (refundacji in vitro, bezpłodność jest chorobą i to nie zawinioną, odmiennie do części zachorowań na raka płuc) oraz tego, że zamiast płacić za lekcje katechetom ufunduje się na przykład edukację seksualną. Co do mieszkań - oczekuję równego traktowania - bo też za to płacę - i jasnych sytuacji. Takich, w których nie dochodzi do przypadków uwłaszczania się lokatorów komunalnych za 5% wartości mieszkania (bo nie znalazł się spadkobierca) w sytuacji gdy ulicę dalej tacy sami lokatorzy lądują na bruku bo ktoś odzyskał należną mu własność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiki Oburzeni wychodzą na ulicę Warszawy IP: 195.8.220.* 13.10.11, 15:14 "grupa lewicujących warszawskich licealistów chcę zaprotestować na wzór młodych Hiszpanów okupujących madrycki plac Puerto del Sol" To zdanie wiele mówi o masowości ruchu i jego dojrzałości politycznej... "uczeń Wielokulturowego Licem Humanistycznego im. Jacka Kuronia, gdzie trafia głównie młodzież o lewicowych poglądach. " A to świetnie mówi o przyzwoitości w dobieraniu uczniów do szkoły... Żeby nie było, cieszę się, że także licealiści coś robią, życzę im sukcesu. Ja już mam prawie 40 lat, ale chcę by inni mieli dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
introligator_snu To jest kontynuuacja ruchu oburzonych z Londynu 13.10.11, 15:16 z sierpnia tego roku. Matołki zaczynają główkować i wychodzi im że Państwo Polskie powinno im pozwolić zalegalizować związki homoseksualne, a później zapłacić im za mieszkanie, zapłodnić in vitro, oraz dać prace. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Czerwona zaraza 13.10.11, 15:29 Mam nadzieję, że wyrosną z komunizmu Odpowiedz Link Zgłoś
bdstanley Oburzeni wychodzą na ulicę Warszawy 13.10.11, 15:37 "Nie chcemy siedzieć w drogiej kawiarni" "Akcję popiera Krytyka Polityczna (w witrynie prowadzonej przez redakcję klubokawiarni Nowy Wspaniały Świat....)" Nic dodać, nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Oburzeni wychodzą na ulicę Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.11, 15:39 No, moim zdaniem lepszy ten "komunizm", niż lansowanie się w kawiarniach za kasę rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak_Katolik To jakiś żart? IP: *.home.aster.pl 13.10.11, 15:41 Nikt Wam nie każe brać kredytów,podobnie jak nikt nie zmusza was do studiowania na śmieciowych (modne słowo) kierunkach.Potraficie tylko pyszczyć i wyciągać łapy po cudze.Ot, kolejne pokolenie sprawiedliwych społecznie.Hiszpanie chyba powoli zaczynają rozumieć,że walka z kościołem,legalizacja aborcji i związków z kozą nie powinna być życiowym priorytetem.Na pewno to zrozumieją,gdy nie będą mieli co do gara włożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale to już było Oburzeni wychodzą na ulicę Warszawy IP: *.aster.pl 13.10.11, 15:42 przeczytałam postulaty... Oj , dzieciaki dzieciaki- przecież to już było- i mieszkanie się każdemu należało ( to czekał na nie 30 lat albo był dokwaterowaywany do kogoś, kto wcześniej to mieszkanie miał) i praca , i placa, i bezplatne żłobki i opieka zdrowotna. Ja rozumiem, że wy chcecie to wszytko mieć, tylko komu to w takim ukladzie zabrać? Odpowiedz Link Zgłoś
bartdab Brak logiki 13.10.11, 15:58 Młodzi dziwią się, że nie mają pieniędzy na mieszkanie czy samochód a sami chcą żeby Państwo jeszcze więcej dawało obywatelom - czyli ma zabrać więcej tym co pracują. Gdzie tu logika ? Jak Państwo będzie dawać za nic nierobienie a karać za pracę (podatkami) to chyba logiczne, że nic sensownego z tego nie wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej W Re: Brak logiki IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 14.10.11, 10:02 Człowieku, otwórz oczy. Nie ma zabierać pracującym, tylko ma przestać nas okradać i bezmyślnie trwonić kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przeznaczenie Re: Brak logiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.11, 11:47 Masz wiecej dzieki innym, jak potrafisz sam z niczego napelnic kase, to wyjedz na ksiezyc. Panstwo to wszyscy obywatele. Nie po to sie ucza, placa mase pieniedzy, aby tylko byl monopol, tych co sie juz do koryta kasy dopchali. Juz zaczeli poniektorzy robic w pory, bo chciwosc to bariera dla umyslu. Pieniadz daje duzo, ale i tez czesto ogromna zgube, tragedie! Przykladem rewolucja we Francji i gilotyna. Odpowiedz Link Zgłoś
krolowa_karo Re: Oburzeni wychodzą na ulicę Warszawy 13.10.11, 16:10 a ja bym chciała: - mieć 3-dniowe weekendy i więcej urlopu - żeby państwo dało mi mercedesa i dokładało do benzyny - żeby istniały partytety (co najmniej 50%) na wszystkich informatycznych stanowiskach we wszystkich (prywatnych i państwowych) firmach (najlepiej nie tylko w Polsce ale i na całym świecie) - żeby przyszła emerytura rosła wraz z rodzeniem kolejnych dzieci (1 dziecko - 2x, 2 dzieci - 3x, itd) - żeby wszyscy byli szczęśliwi - żeby był pokój na świecie. I gotowa jestem zorganizować jakąś manifestację na poparcie tych postulatów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perwoll Re: Oburzeni wychodzą na ulicę Warszawy IP: *.wloclawek.dialup.inetia.pl 13.10.11, 20:16 Jestem w tym z Tobą. W pełni popierał i szykuję transparenty i styropian. Pozdrowienia i różne wyrazy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trooper No to do roboty! IP: *.metrolink.pl 13.10.11, 16:12 Do roboty! Nic nie ma za darmo. Skończy taki filologię i potem płacze. Komuna skończyła się 20 lat temu. Dzięki Bogu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 na studia trzeba zarobic.o takie polskie walczyli 13.10.11, 16:12 wasi starzy...albo wziasc kredyt...tylko jarek mial studia za darmo bo to byla komuna...a teraz pluje na nia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: na studia trzeba zarobic.o takie polskie walc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.11, 16:36 co ty chrzanisz, studia dzienne są bezpłatne na państwowych uczelniach a takiej laby jak na niektórych kierunkach to nie było nawet w szkole średniej, na prywatnych i zaocznych owszem trzeba płacić ale to zrozumiałe, że papier będący przepustką do dobrej pracy słono kosztuje Odpowiedz Link Zgłoś
fuks0 Re: na studia trzeba zarobic.o takie polskie walc 13.10.11, 20:07 > papier będący prz > epustką do dobrej pracy słono kosztuje Toteż dzienni na państwowych płacić też powinni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Oburzeni wychodzą na ulicę Warszawy IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.11, 16:17 Informuję "Oburzonych", że to, co proponują, przerabialiśmy w naszym kraju przez 40 lat po wojnie. W PRL też wszystko było "za darmo" i zlikwidowano "niesprawiedliwość społeczną". Nie było bezrobocia, każdy mógł studiować, co chciał, bez oglądania się na rynek pracy. Nikogo nie eksmitowano na bruk. Ten "raj" skończył się bankructwem, galopującą inflacją, powszechną biedą. Skutki socjalistycznych ekscesów odczuwamy do dziś - wciąż jesteśmy biedniejsi, niż kraje, które "raju" u siebie nie wprowadzały. Mam też pytanie, kto za proponowaną przez Was darmochę ma płacić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiki Re: Oburzeni wychodzą na ulicę Warszawy IP: 195.8.220.* 13.10.11, 18:45 informuję cię, że te propozycje sprawdziły się m.in. w UK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Oburzeni wychodzą na ulicę Warszawy IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.11, 19:30 A nie zauważyłeś, że to się w UK zawaliło w 2008 roku? W jeszcze większej skali klęska socjalu i darmochy nastąpiła w Grecji, Portugalii, Hiszpanii i Włoszech. Odpowiedz Link Zgłoś
fuks0 Re: Oburzeni wychodzą na ulicę Warszawy 13.10.11, 20:06 W UK studia są PŁATNE, u nas zresztą też powinny być. Poza tym jak mój poprzednik zauważył socjalka w UK zaczęła się już sypać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kutas z mydła Oburzeni wychodzą na ulicę Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.11, 16:31 młodzi szukają sposobu na nudę, zabawa laptopem i najnowszym telefonem z internetem się znudziła, cała ta błazenada sponsorowana jest przez dobrze zarabiających rodziców, jak byłem młody to też się buntowałem, to tylko zbieranie kapitału, kolejny punkt w w życiorysie dla pracodawcy, a dziś spotkamy się na szajsbuku .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Zamknięty krąg IP: *.airclub.pl 13.10.11, 16:42 Liceum im. Kuronia > studia socjologiczne > kuroniówka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zip brawa dla WG, ze tez sie przylacza IP: *.aster.pl 13.10.11, 16:43 a przynajmniej nie ukrywa tych wiadomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
menago1916 Jestem za pod jednym warunkiem... 13.10.11, 16:58 ... niech postoją tam do 11 listopada. Po marszu przyjdziemy wybić im lewackie pieprzenie z głowy. Popieram przedmówców - do roboty gó...arze, a jak się nie podoba, to na Kubę - tam dają wszystko "za darmo" :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
wutang4eva Re: Jestem za pod jednym warunkiem... 13.10.11, 21:27 Nawet na tej Kubie juz zrozumieli, ze nalezy obnizac podatki i rozszerzac prywatny sektor, co czyni Raul Castro. globedia.com/habana-impuestos-amplian-paladares-cuba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raaa co to za nieudolna młodzież.. ?? IP: *.dynamic.chello.pl 13.10.11, 17:11 teraz narzeka że źle, jak pójdzie na te humanistyczne studia, to po nich będzie narzekał że pracy nie ma.... niech lepiej pomyśli i weźmie życie w swoje ręce... Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Młodzieżowy ruch lewicowy. Wiec 15.10.2011 13.10.11, 18:32 A więc do młodzieży III RP dotarła już antyspołeczna istota kapitalizmu. Wbrew salonowej lewicy, rozpoczął się oddolny ruch, tych którzy zrozumieli co tu się w rzeczywistości dzieje. Nie wierzą już w PR i liberalne bajki o milionerze z pucybuta. Proletariusze wszystkich polskich miast, województw i szkół licealnych - łączcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kottblum Hanna Oburzeni wychodzą na ulicę Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.11, 19:15 A może ktoś się zapyta na jakie umowy zatrudniany jest personel w Nowym Wspaniałym Świecie. Przecież chyba nie wypada, żeby tak lewicowe miejsce nie dawało etatu? Odpowiedz Link Zgłoś
fuks0 Re: Oburzeni wychodzą na ulicę Warszawy 13.10.11, 19:21 Rośnie nam młode pokolenie pasożytów społecznych. Odpowiedz Link Zgłoś